Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Odnośnie ktg to mieli fajne bezprzewodowe, więc nie było problemu z chodzeniem.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z kieliszka jest ok
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja korzystałam ze szpitala, który miał świeżo dobudowany oddział porodowy, więc sprzęt był nowy i nie było problemu typu, że coś nie działa albo fałszuje. W czasie porodu bardzo często podpinali ktg, np. po każdej dawce znieczulenia, albo w czasie parcia już.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu rodziłaś z ułożenia pośladkowego ?
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie, jak już pisałam, to była ciąża bliźniacza i miałam planowaną cesarkę, więc, to że jeden z maluchów ułożył się pośladkowo nie było tu problemem, chodziło mi o sam fakt, że mimo ich w brzuchu miałam upchaną dwójkę dość dużych dzieci, to i tak jeszcze jeden zdołał się obrócić, więc i może w twoim przypadku sprawa nie jest przesądzona.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aaaa i w końcu zdecydowałam się na konkretny model komody kąpielowej i kupiłam w rozsądnej cenie, teraz pozostaje mi tylko znaleźć kuriera, który w rozsądnej kwocie dostarczy mi ją
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zarejestruj się na globkurier.pl tam gabarytowe dość tanio wychodzą.
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja już jestem po 3 CC
Heh wspominam ją dobrze a bałam się tego szpitala w Bytomiu.
A jednak personel i pobyt super, zszyli mnie też ślicznie - ładniej niż w prywatnej klinice.
Ale akcję miałam taką:
termin CC na poniedziałek o 8 rano. Wieczorem mi zrobiła pielęgniarka golenie i płukanie, poszłam się położyć, wzięłam krzyżówki a tu wody mi odeszły
A miałam wcześniej ktg które nic nie wykazało, czop nie odszedł wcześniej, ot tak w jednej minucie zaczęły się skurcze...
A była to niedziela wieczór, na oddziale dwie pielęgniarki i jeden lekarz.
Nie pozwolili mi nawet do wc wstać.
Na szybko wzywali chirurga (świetny facet) i reszte ekipy, cały czas się bali że urodze...
Teraz wam przyznam że te bóle porodowe to są chyba lżejsze niż te po cc. Mam porównanie ;D
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i mam do Ciebie pytanie moj małzonek pracuje w Swinoujsciu a ja mam mega ochote na rybki , np wedzonego swiezego halibuta, albo swieze rybki od rybakow nie wiesz gdzie mozna o tej porze roku dostac?
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
lilithbb nie wiem czy mniejszy ból, bo ja po naturalnym ponad miesiąc jeszcze nie mogłam za dużo chodzić, ale jednak wolałabym uniknąć cesarki
keiti Mi chodzi o dokarmianie bez mojej wiedzy/zgody, co innego jak nie ma się pokarmu, a co innego jak dokarmiają z zasady. A co do rybek, Świnoujście to ja znam z trasy przeprawa - morze - ewentualnie sklepu konkursowe
Gość: rachel
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie ma za co. Sama korzystam z tej strony, a wysyłam dość dużo paczek. K-ex nie jest zły, jest lepszy od np. DPD, które nie dzwoni i nie dostarcza paczek na czas lub w ogóle ich nie dostarcza. Koleś z k-ex to potrafi kilka razy zadzwonić, umówić się na konkretną godzinę, a jak mnie nie ma za moim przyzwoleniem zostawić paczkę u sąsiadów i jeszcze raz zadzwonić żeby powiedzieć gdzie zostawił.
Odnośnie SN to mnie poród strasznie wymęczył, jednak po nim bardzo szybko doszłam do siebie. Gdyby nie szwy to pewnie jeszcze szybciej, ale przez kilka dni bałam się normalnie wysikać. Ale i tak po tygodniu byłam jak nówka na chodzie całkowicie.
Gość: katrin22
Pamiętaj, że z poprzecznego jest duża nadzieja, że się obróci, z pośladkowego (jak u mnie) to już gorzej.
Nie wiem, może ja nienormalna jestem, ale ja tak panicznie bałam się sn, że cieszyłam się na myśl o CC. Żadnych skutków ubocznych nie mam, nic mnie nie boli "na zmianę pogody", mam czucie wokół blizny. Wsio Ok.
rachel współczuję, wiem co to znaczy jak dziecko na widok kropelek płacze, trzeba wtedy wziąć w garść i pomyśleć, że jutro już będzie lepiej, a dziecko nie będzie pamiętać, że było chore.
lilithbb miałaś 3 CC, to 4 już chyba nie możesz mieć, prawda? Ostatnio oglądałam program, że można miec właśnie max 3CC
Gość: ania75
Pochwale sie moja córa ma pierwszego ząbka-troszeczke marudzi ale ogólnie super to przechodzi-moja dzielna malutka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja nie miałam cesarki a mam miejsce na brzuchu bez czucia i mega rozstępy w tym miejscu.
Myślałam, że mam wysoki próg bólu, nie raz się kolczykowałam sama i nawet nie bolało, pępek sama kułam kiedyś, a jak przyszło co do czego, to bóle krzyżowe to jakaś masakra była. W obliczu tych bóli błagałam o cesarkę, a nie chcieli mi zrobić. Teraz już nie chcę takich.
Chyba jak zajdzie konieczność to i tak zrobią cesarkę, bez względu na wszystko - najważniejsze życie obojga.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
CC nie musi być straszna i nie ma co się nastawiać na taki czy inny poród - wszystko wyjdzie " w praniu" byle dzidziusiowi nic nie było