Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5617926 Napisano: 21.03.2013 11:18:05
Monia brawo dla synka, mój jak miał 9 miesięcy to stał w łóżeczku, potem dopiero usiadł stabilnie i raczkował, a raczkował długo, bo Kubuś na przełomie 13/14 miesiąca dopiero zaczął chodzić.
0 0

dolly

#5617937 Napisano: 21.03.2013 11:25:57
katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

katrin22 Narobiłaś mi smaka na ten tort:)) A ja na poście:((

rachel daj spokój z postem emotka ja już pościłam, mało dało, więc póki co odpuściłam, czekam na wiosnę, będzie wiecej ruchu emotka

to samo miałam napisać, bo zawsze... no oki, zazwyczaj jest tak, ze dziewczyny niby nie jedzą bo o linie dbaja, albo chca sie odchudzic a i tak nic z tego nie wychodzi, wiec to jest takie hmmm oszukiwanie siebie w sensie ze chce sie siebie przekonac ze sie o siebie dba czy co? Ja pytam powaznie bo ja nie stosowalam nigdy zadnej diety odchudzajacej, czy tam jakiegos odmawiania sobie pyszności
0 0

Gość: kluseczka

#5617943 Napisano: 21.03.2013 11:32:25
a propo's cienkich czapek. U moich chłopaków 6 i 9 lat idealnie sprawdzają się buffy. Są tak uniwersalne, że praktycznie używają ich przez cały rok. Ostatnio na nartach stosowali je pod kask, mieli całą buzię osłoniętą i główki im się nie spociły. Teraz chodzą w nich do szkoły/przedszkola - mają zrobione z nich czapki. Pod kask rowerowy buffy również są idealne - bo nie ma obawy przepocenia i nie mają szwów, które mogły by się odbić na skórze. U nas jedynie silne mrozy wykluczają buffy (bo nie mamy kupionych tych z polarem,ale takie najzwyklejsze), bo w upały moje chłopaki robią sobie z buffów piratki.
Obejrzycie sobie :

http://www.youtub.../watch?v=ewVEK-AElDY

0 0

Gość: minia

#5618000 Napisano: 21.03.2013 12:22:39
Jak uważacie co lepiej dac
czopki glicerynowe
czy syrop lactulosum ?
co jest delikatniejsze ???
0 0

monika1985monik

#5618006 Napisano: 21.03.2013 12:26:15
minia czopki są dość mocne a syropek nie mam pojęcia bo nie słyszałam o nim. A naturalne metody nie działają ??
0 0

benasia

#5618016 Napisano: 21.03.2013 12:35:52
Minia syrop jest przeczyszczający więc wg mnie dla dziecka lepiej czopek...

Co do chodzenia mój miał ok 7 miesiecy jak chodzic w łózeczku, potem sie zaczęło i chodził wokoł mebli, zaczął raczkować na wakacjach czyli ok 10 miesiąca i kilka dni przed roczkiem zaczął sam stawiać pierwsze kroki emotka
A teraz biega wszędzie i się wspina - więc wszystko przed niektórymi mamami emotka
0 0

Gość: katrin22

#5618017 Napisano: 21.03.2013 12:36:02
dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

rachel daj spokój z postem emotka ja już pościłam, mało dało, więc póki co odpuściłam, czekam na wiosnę, będzie wiecej ruchu emotka

to samo miałam napisać, bo zawsze... no oki, zazwyczaj jest tak, ze dziewczyny niby nie jedzą bo o linie dbaja, albo chca sie odchudzic a i tak nic z tego nie wychodzi, wiec to jest takie hmmm oszukiwanie siebie w sensie ze chce sie siebie przekonac ze sie o siebie dba czy co? Ja pytam powaznie bo ja nie stosowalam nigdy zadnej diety odchudzajacej, czy tam jakiegos odmawiania sobie pyszności

Ja Ci powiem tak, u mnie to jest takie oszukiwanie siebie, bo co z tego, że ja przez naście dni nie jem smażonego, itp. jak potem najdzie mnie chandra i zjem batonika, ciastka itp. i te 2kg co mi spadło wraca jak bumerang. Zresztą nie chce mi się oddzielnie gotować dla męża i dla mnie. Ja chudnę wiosną/latem wtedy więcej coś się robi na dworze, a sama dieta nie wystarcza.

minia ja dawałam dziecku kawałeczek czopka glicerynowego, ale tylko w czasie kryzysu. Spróbuj dawać soczki owocowe, np. jabłko ze śliwką itp.
0 0

#5618023 Napisano: 21.03.2013 12:40:18
monika1985monik napisał(a):

minia czopki są dość mocne a syropek nie mam pojęcia bo nie słyszałam o nim. A naturalne metody nie działają ??

po lekach i antybiotykach jej sie wszystko wstrzymało emotka
nie dawalm nigdy jej czopków i boje sie ze działaja gwaltownie

ja po porodzie uzywałam i nie chcialabym by moja corka tak samo reagowala
0 0

benasia

#5618026 Napisano: 21.03.2013 12:41:01
kluseczka świetne te buffy emotka
tylko to chyba dla większych a nie dla maluszkow emotka
0 0

agusia147

#5618029 Napisano: 21.03.2013 12:43:34
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

Ja Ci powiem tak, u mnie to jest takie oszukiwanie siebie, bo co z tego, że ja przez naście dni nie jem smażonego, itp. jak potem najdzie mnie chandra i zjem batonika, ciastka itp. i te 2kg co mi spadło wraca jak bumerang. Zresztą nie chce mi się oddzielnie gotować dla męża i dla mnie. Ja chudnę wiosną/latem wtedy więcej coś się robi na dworze, a sama dieta nie wystarcza.

minia ja dawałam dziecku kawałeczek czopka glicerynowego, ale tylko w czasie kryzysu. Spróbuj dawać soczki owocowe, np. jabłko ze śliwką itp.

A ja nie stosuję diet, jem co chcę i kiedy chcę i jakoś żyję, trochę tłuszczyku na brzuchu i tak będzie, po ciąży dojdzie kolejny. Zjadłam najsmaczniejsze suszi z gotowanym łososiem, idę sprzątać. Teściu wpada a ja mam chlew i to prawie dosłownie.
0 0

agusia147

#5618033 Napisano: 21.03.2013 12:45:18
minia napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

po lekach i antybiotykach jej sie wszystko wstrzymało emotka
nie dawalm nigdy jej czopków i boje sie ze działaja gwaltownie

ja po porodzie uzywałam i nie chcialabym by moja corka tak samo reagowala

Minia ten syrop jeszcze gwałtowniejszy. Mąż dostał do od gastrologa na ostre zaparcia. Na prawdę lżejszy jest czopek, tylko daj jej kawałek a nie cały.
0 0

Gość: rachel

#5618042 Napisano: 21.03.2013 12:49:31
Dziewczyny ja poszczę w ramach wielkiego postu. Nie jem słodyczy ale nie ze względu religijnych bardziej dlatego że jadłam słodkie na potęgę i potrzebowałam przyzwyczaić się do nowych niesłodzonych smaków. Pierwsze dni były koszmarne...ale teraz już jest spoko. Po poscie wiem że bedzie mi łatwiej ograniczyć bo wrzerałam już wszystko co słodkie i miałam napady jakich nawet w ciazy nie miałam,,, emotka emotka emotka
Licze że po poście bede jesc słodkie góra 3 dni w tygodniu. A diet tez nie uznaję, jesli chodzi o ruch to teraz Dominiśki trzeba stale pilnować wiec i ruchu wiecej...
0 0

agusia147

#5618058 Napisano: 21.03.2013 12:56:01
rachel napisał(a):

Dziewczyny ja poszczę w ramach wielkiego postu. Nie jem słodyczy ale nie ze względu religijnych bardziej dlatego że jadłam słodkie na potęgę i potrzebowałam przyzwyczaić się do nowych niesłodzonych smaków. Pierwsze dni były koszmarne...ale teraz już jest spoko. Po poscie wiem że bedzie mi łatwiej ograniczyć bo wrzerałam już wszystko co słodkie i miałam napady jakich nawet w ciazy nie miałam,,, emotka emotka emotka
Licze że po poście bede jesc słodkie góra 3 dni w tygodniu. A diet tez nie uznaję, jesli chodzi o ruch to teraz Dominiśki trzeba stale pilnować wiec i ruchu wiecej...

Aaa napady :d Ja to co najwyżej tabliczkę czekolady wetnę, albo batona wsunę. Nie jest więc źle. Yhh nie ma to jak wiosna emotka Śnieg napiernicza...
0 0

dolly

#5618059 Napisano: 21.03.2013 12:56:01
agusia147 napisał(a):

Minia ten syrop jeszcze gwałtowniejszy. Mąż dostał do od gastrologa na ostre zaparcia. Na prawdę lżejszy jest czopek, tylko daj jej kawałek a nie cały.

Minia, dokładnei jak Agusia napisała, najpierw czopek, syrop w ostateczności. Czopki glicerynowe nie sa silne, daj pół do pupki i w przeciągu 30min powinno pójść. Zawsze możesz zwykłą wazelina posmarować ujście ale przy zaparciach zdecydowanie czopek
0 0

agusia147

#5618125 Napisano: 21.03.2013 14:06:12
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Minia, dokładnei jak Agusia napisała, najpierw czopek, syrop w ostateczności. Czopki glicerynowe nie sa silne, daj pół do pupki i w przeciągu 30min powinno pójść. Zawsze możesz zwykłą wazelina posmarować ujście ale przy zaparciach zdecydowanie czopek

Poza tym czopek zadziała bardziej miejscowo i jest mniej inwazyjny dla całego organizmu. A syrop to i po żołądku, jelitach, wątrobie... Po co dziecko od razu tak truć.
0 0

#5618127 Napisano: 21.03.2013 14:10:50
agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Poza tym czopek zadziała bardziej miejscowo i jest mniej inwazyjny dla całego organizmu. A syrop to i po żołądku, jelitach, wątrobie... Po co dziecko od razu tak truć.

Dzieki kochane emotka ))
0 0

kalisto1986

#5618166 Napisano: 21.03.2013 14:43:02
Co do kasku, to my teraz jak jest zimno małemu zakładamy czapkę i dopiero kask emotka

jej jak czytam,że wasze dzieci zaczeły chodzić w okolicach roku to,aż wam zazdroszcze mój pędziwiatr poszedł mega szybko i tak mu zostało. Nic spokojnie nie zrobi, nawet na desce jak zaczął uczyć się jeździć to gdzie tam prosta jazda, muszą być skoki, przewroty deski w locie i inne rzeczy, które mame doprowadzą w końcu do zawału emotka na rowerze nie chce jeździć ( tzn rok temu nie chciał), wolał deskę, lub hulajnogę taką dużą na pompowanych kołach, co zapierdziela jak potłuczona emotka
Ehh może młodszy nie będzie taki wariat emotka

Wpadłam w szał odgruzowania domu od wczoraj emotka leci z domu co się da, łącznie z ciuchami po Dominiku, zadzwoniłam do kuzynki, czy chce ciuchy po młodym ( a jak nie to ma pecha, bo i tak przywioze) to tylko prosiła mnie,żebym ogarneła moje zapędy i nie za dużo przywoziła - 3 wory to chyba mało ? emotka
Ale ile miejsca się robi emotka
0 0

benasia

#5618249 Napisano: 21.03.2013 15:49:20
kali ty to masz kobieto zapał emotka
0 0

Gość: bubulina

#5618261 Napisano: 21.03.2013 15:58:10
Mojej 8 letniej córce na twarzy i rękach wyskoczyło jakieś uczulenie, takie krostki jak po oparzeniu pokrzywą,swędzi ją to strasznie. Czy któraś z was wie co to jest i jak sobie z tym poradzić?
0 0

kalisto1986

#5618264 Napisano: 21.03.2013 15:59:45
benasia napisał(a):

kali ty to masz kobieto zapał emotka

To nie zapał emotka to chęci,żeby w końcu zrobić mieszkanie emotka
My z różnych powodów, przez długi czas mieszkaliśy tak,że mały jest z nami w pokoju ( mimo,że duży pokój) i teraz jak już wiemy na czym stoimy, umowa na mieszkanie ma być zmieniona, wiem,że w końcu możemy robić to co trzeba ... a trzeba duuuużo, a odgruzowanie to pierwszy krok do tego emotka
0 0