Konkursowiczki w ciąży

Gość: prodiament

#5621687 Napisano: 26.03.2013 11:47:57
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament jeśli szpital wystawi fakture za znieczulenie, to trzeba złożyć wniosek do nfz i oni podobno zwracają emotka Ostatnio czytałam właśnie o tym.
Ja nie mam tego problemu, bo tam gdzie chce rodzić jest bezpłatne

Zofia nie wystawia faktury. Zanim dostaniesz znieczulenie dają ci do podpisania papier o dobrowolnej darowiźnie w wysokości 600zł na rzecz szpitala. Więc oni nie wymuszają opłaty, tylko ty dobrowolnie się na nią zgadzasz, co trochę jest nie fair bo w bólu porodowym każda kobieta podpisze wszystko co jej podsuną.

Ja jeszcze myślałam o szpitalu na Inflackiej, ze względu na dobry dojazd i darmowe znieczulenie. Do Zofii trudno się dostać, duże obłożenie, ale warto, szpital ma nowe sale, nowy budynek z położnictwem, salki w których się leży też fajne i przytulne.

Boli mnie, że teraz termin mam w wakacje, a to poród mi wypada jak raz na dolnym śląsku. Pozostaje mi więc szpital Latawiec...

Tak właśnie pomyślałam, że pewnie nie wystawiają FV. W ten sposób mogą się zabezpieczyć przed ewentualnym dochodzeniem swoich praw przez kobietę, jak już otrzeźwieje z bólu na tyle, żeby pomyśleć, że niesłusznie żądają opłaty za coś, co jest niby zagwarantowane dla ubezpieczonych w NFZ emotka
0 0

Gość: rachel

#5621689 Napisano: 26.03.2013 11:50:55
dolly napisał(a):

mnie sie myszki podobają. Weź jednak pod uwagę, że te torty dziecięce baardzo słodkie są. Możesz wybrać jakikolwiek tort dodać motywy dziecięce- a smak o niebo lepszy. Oni tam mają tabliczki z imieniem, na marcepanie np. napiszą co chcesz na niej. mozesz dodac figurki z masy solnej czy tez marcepanowe. Ja miałam właśnie ten "normalny" nie dziecięcy i byl pyyyyyyyyszny, bo balam sie ze sie zasłodza wszyscy przy tych dedykowanych maluszkom.
Z tych dwóch które pokazalaś zdecydowanie myszki, choc Kubus tez nie jest brzydki emotka

No tutaj w tej cukierni jest akurat tak że smak wybieram z normalnych tortów, więc moga zrobić nawet kawowy czy z alkoholem wiec smak to nie problem...gorzej z wyglądem tortu:)
0 0

dolly

#5621713 Napisano: 26.03.2013 12:14:11
rachel napisał(a):

No tutaj w tej cukierni jest akurat tak że smak wybieram z normalnych tortów, więc moga zrobić nawet kawowy czy z alkoholem wiec smak to nie problem...gorzej z wyglądem tortu:)

a widzisz, czyli zmienili coś, bo jak ja jeszcze kupowałam, to były tylko śmietankowe i tyle emotka Jednak w głównej mierze, chodzi o to, że całość jest oblana tym marcepanem, baaardzo słodkim i to powoduje przesyt, ale to oczywiście mnie tak by zasłodziło- chciałam tylko bys zwróciła na to uwagę emotka
0 0

benasia

#5621747 Napisano: 26.03.2013 12:51:04
rachel napisał(a):

Poradzicie mi?? Zdecydowałam sie że jednak kupię tort mam 35 do wyboru i nie wiem który najfajniejszy. Który byście wybrały?? http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ ->produkty-> torty-> dla dzieci Osobiście podobają mi sie myszki ale mężowi kubuś...echh sama nie wiem

Mi się podobają: ser z myszkami, wodny świat, przyjaciele emotka
0 0

#5621749 Napisano: 26.03.2013 12:51:37
dolly napisał(a):

rachel napisał(a):

a widzisz, czyli zmienili coś, bo jak ja jeszcze kupowałam, to były tylko śmietankowe i tyle emotka Jednak w głównej mierze, chodzi o to, że całość jest oblana tym marcepanem, baaardzo słodkim i to powoduje przesyt, ale to oczywiście mnie tak by zasłodziło- chciałam tylko bys zwróciła na to uwagę emotka

dzięki rada bardzo cenna! Ten kubuś wygląda jakby był ozdobiony kremem to może będzie lepszy niż marcepan?
0 0

benasia

#5621754 Napisano: 26.03.2013 12:53:45
A mój Mikus ma dziś 17 miesięcy - ach ten czas zleciał, jeszcze pamietam jak był niemowlakiem a teraz to już kawaler który prawie wszystko już mówi, biega i wszędzie go pełno emotka
0 0

kalisto1986

#5621765 Napisano: 26.03.2013 12:59:38
My mieliśmy z marcepanem na weselu i był pyszny emotka
Mi podoba się krowa, wodny świat,niebieska sowa i myszki
0 0

#5621767 Napisano: 26.03.2013 13:01:19
Benasia ja też nie mogę uwierzyć że Dominiśka juz roczek zaraz. pamiętam jak dzisiaj jak wy tutaj pisałyście o tortach , przygotowaniach i menu....a teraz to przede mną a tylko patrzec jak wszystki przeniesiemy sie do watku przedszkolaki:P
0 0

benasia

#5621768 Napisano: 26.03.2013 13:03:35
rachel albo przeniesiemy się do przedszkolaków albo dzieci będą miały rodzeństwo i znów tu zostaniemy emotka
0 0

#5621773 Napisano: 26.03.2013 13:07:47
ojjj nie mów bo mój mąz by ci od razu przyklasnął emotka
0 0

benasia

#5621789 Napisano: 26.03.2013 13:18:24
oj tam nie mówie rachel ale wiesz jak nasze dzieciaczki podrosną to napewno rodzeństwo beda chcieli mieć emotka
0 0

kalisto1986

#5621813 Napisano: 26.03.2013 13:48:23
rachel napisał(a):

Benasia ja też nie mogę uwierzyć że Dominiśka juz roczek zaraz. pamiętam jak dzisiaj jak wy tutaj pisałyście o tortach , przygotowaniach i menu....a teraz to przede mną a tylko patrzec jak wszystki przeniesiemy sie do watku przedszkolaki:P

Taa ja nie mogę uwierzyć, że mój mami synuś malutki w czerwcu już 7 lat kończy emotka
Całe szczęście,że jeszcze nie wstydzi się dawać buziaki przy kumplach, przytulać się itp
0 0

kalisto1986

#5621822 Napisano: 26.03.2013 13:56:22
Aaaa aż się pochwalę,
właśnie "uszył się" mój rożek - w zamiarze był zamówiony taki,że gdy nie będzie potrzebny rożek, ma służyć jako kocyko-kołderka z metkami do zabawy, a w szlufki będą wpinane zabawki.
https://lh3.googl.../s800/Ro%C5%BCek.jpg
0 0

bridget

#5621836 Napisano: 26.03.2013 14:12:13
ładny Kali,
a moje malenstwo zmieniło płec najprawdopodobniej:D i ma od głowki do dupki 9 cm:)
0 0

kalisto1986

#5621844 Napisano: 26.03.2013 14:16:46
bridget napisał(a):

ładny Kali,
a moje malenstwo zmieniło płec najprawdopodobniej:D i ma od głowki do dupki 9 cm:)

oo teraz chłopak wyszedł ?
0 0

bridget

#5621848 Napisano: 26.03.2013 14:19:29
noo w 80 % cos mu majdało pomiedzy nozkami, i mam to na zdjeciu , alelekarka mowi ze poczekamy do20 tygodnia;] i po co mi ten welurowy kombinezon z coccodrillo z rozowa myszka:P. Małz troszke rozczarowany bo miała byc córeczka tatusia:) ja w sumie z wygody chciałam od razu chłopca, ale byłam juz oswojona z mysla dziewczeca:) wszak kobietki sa słodkie te kiteczki, sukieneczki, takei ugrzecznione i wywazone:)
0 0

agusia147

#5621990 Napisano: 26.03.2013 17:28:58
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament jeśli szpital wystawi fakture za znieczulenie, to trzeba złożyć wniosek do nfz i oni podobno zwracają emotka Ostatnio czytałam właśnie o tym.
Ja nie mam tego problemu, bo tam gdzie chce rodzić jest bezpłatne

Zofia nie wystawia faktury. Zanim dostaniesz znieczulenie dają ci do podpisania papier o dobrowolnej darowiźnie w wysokości 600zł na rzecz szpitala. Więc oni nie wymuszają opłaty, tylko ty dobrowolnie się na nią zgadzasz, co trochę jest nie fair bo w bólu porodowym każda kobieta podpisze wszystko co jej podsuną.

Ja jeszcze myślałam o szpitalu na Inflackiej, ze względu na dobry dojazd i darmowe znieczulenie. Do Zofii trudno się dostać, duże obłożenie, ale warto, szpital ma nowe sale, nowy budynek z położnictwem, salki w których się leży też fajne i przytulne.

Boli mnie, że teraz termin mam w wakacje, a to poród mi wypada jak raz na dolnym śląsku. Pozostaje mi więc szpital Latawiec...

Tak właśnie pomyślałam, że pewnie nie wystawiają FV. W ten sposób mogą się zabezpieczyć przed ewentualnym dochodzeniem swoich praw przez kobietę, jak już otrzeźwieje z bólu na tyle, żeby pomyśleć, że niesłusznie żądają opłaty za coś, co jest niby zagwarantowane dla ubezpieczonych w NFZ emotka

No niestety, a jak wiadomo w bólu każda podpisze cokolwiek zgadzając się na cokolwiek byleby już przestało boleć.
0 0

Gość: agasiam

#5622059 Napisano: 26.03.2013 18:57:52
ja od sowy zamówiłam tort pralinowy, nigdy go nie jadłam mam nadzieję że się nie rozczaruje. Znam tylko kajmakowy i bardzo mi smakował.
0 0

Gość: dianek

#5622061 Napisano: 26.03.2013 18:59:23
ej normalnie przegięcie...

ja od 2 dni zestresowana bo Benek smarka i kaszle w nocy bardzo, a syn sąsiadki w szpitalu, gdyby pojechali nie o 22 tylko rano to by chłopaczka nie odratowali - takie zapalenie płuc tu chodzi

wysłałam chłopaków do lekarza, M. wrócił i... Benek jest zdrowy emotka
tylko mu tak zęby idą cztery czwórki na raz... emotka trochę podejrzewaliśmy że niechęć do jedzenia (nie je nic prócz mleka od 1,5 tyg) mogły wywołać zęby, ale nie dało mu się w paszczę zerknąć, a wszelkie próby zostały zaprzestane po tym jak młody ugryzł męża do krwi...

no więc osłuchowo czysty, nos ok, żadnej infekcji, lejący katar od zębów i mega ślinotok - jest tego tak dużo że młody się krztusi - stąd ten kaszel (zwłaszcza w nocy)

wgięło nas trochę po tej diagnozie... emotka inhalować mamy, żeby nosek nawilżać... i rumiankiem poić na uspokojenie (bo lekarka stwierdziła, że diaboł w Benka wstąpił pogryzł pół gabinetu, zdemolował krzesło, a dziąsła pokazał bo się rozryczał jakby go tam ze skóry obdzierali - a M. go tylko na kozetce posadził...)

to tak piszę, jakby ktoś miał podobnie i tak panikował jak ja emotka

z tego stresu chyba grype złapałam i zdycham podle emotka

eh...
0 0

monika1985monik

#5622077 Napisano: 26.03.2013 19:12:58
dianek widać że to twoje 1 dziecko emotka
Mój jak idą mu zęby to pogryzł by Cię do kości jak byś mu próbowała zaglądnąć do buzi emotka i u nas nie ma kataru czy też kaszlu za to kupka co godzinę.
0 0