Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5622814 Napisano: 27.03.2013 15:42:59
.....
0 0

kalisto1986

#5622930 Napisano: 27.03.2013 17:58:14
benasia u nas na nfz alergolog na czerwiec emotka

My odstawiliśmy 90 % nabiału, też jest problem co dawać na śniadania/kolacje, bo zazwyczaj to nabiał ( jogurty, mleko itp) szedł w ruch, teraz kombinuje z parówkami ( staram się patrzeć na skład) plackami itp, chociaż nie widzę żadnej poprawy po odstawieniu nabiału.

Dzisiaj nalatałam się za maścią bioeulan i nie dostałam emotka babka w sklepie eko powiedziała,że moment schodzi, musze zaglądać.
Za to kupiłam sól z morza martwego w rossmanie w fajnej cenie i spróbujemy mydełko biały jeleń z ekstraktem z nagietka, nawilżać będziemy do czasu, aż dostane maść oliwką pat&rub
0 0

monika1985monik

#5623025 Napisano: 27.03.2013 20:09:17
Ach z tymi lekarzami człowiek jak musi iść to kolejki takie że szok emotka emotka emotka

Mój mały cały dzień dziś mówi MAMA wcześniej był tylko tata ale jestem szczęśliwa emotka
0 0

Gość: dianek

#5623065 Napisano: 27.03.2013 20:52:33
kalisto, biały jeleń jest produkowany z łoju zwierzęcego... to ma taki średni wpływ na zmiany skórne

niebo lepsze mydła marsylskie (nie wiem gdzie można kupić stacjonarnie, kupuję przez sieć)
0 0

benasia

#5623067 Napisano: 27.03.2013 20:57:07
mój synek mi śpiewa piosenki o mamie wczoraj i dziś emotka
0 0

kalisto1986

#5623073 Napisano: 27.03.2013 21:10:07
dianek napisał(a):

kalisto, biały jeleń jest produkowany z łoju zwierzęcego... to ma taki średni wpływ na zmiany skórne

niebo lepsze mydła marsylskie (nie wiem gdzie można kupić stacjonarnie, kupuję przez sieć)

wiem, ale mydło marsylskie, też w niektórych przypadkach może wysuszać emotka Ja nie kupiłam tego zwykłego białego jelenia, ale z tych nowych z wyciągiem nagietka, zobaczymy, jak nie będzie coś nie tak to zawsze mogę kupić marsyla ( którego i tak mam w planie kupić, ale nie chcieliśmy dzisiaj przepychać się w godzinach szczytu przez całe miasto)
0 0

Gość: size

#5623086 Napisano: 27.03.2013 21:29:02
Kalisto
Znalazlam ta masc w sklepach internetowych i chyba tam zanabede emotka

- http://www.strefa...zapalenie-skory.html
- http://www.wzgodz...ulen-masc-p-143.html

A tutaj wypowiada sie osoba o w/w

http://www.atopow...c.php?f=1&t=6544

Licze jednak, ze nam pomoze emotka

Dzieki raz jeszcze za pomysl emotka

Kupie tez ta oliwke z pat&rub zaraz i zobaczymy. Korci mnie jeszcze plyn do kapieli...
Ale ceny kurde maja zacne... emotka

W sol tez sie zaopatrze, tylko teraz widze, ze najfajniejsza bylaby z dodatkiem rumianku - gdyz, cytuje:

"posiada działanie antyseptyczne, przeciwalergiczne, bakteriobójcze i regenerujące. Przywraca skórze zdolność oddychania, oczyszczając ją sprzyja gojeniu się ran. Wykorzystuje się ją w chorobach skóry / usuwa swędzenie/, w chorobach ropnych u dzieci i jako środek przeciwgrzybiczy."

W rossmanie tez maja rozne rodzaje tej soli?

Wypowiadam wojne skornym dolegliwosciom mojej corki

emotka
Mam nadzieje, ze ona sama to przezyje emotka
0 0

kalisto1986

#5623117 Napisano: 27.03.2013 21:59:33
aaa nie kupuj z rumiankiem emotka
tzn ja nie mam do rumianku przekonania, nie chcesz wiedzieć co przeżywałam teraz w ciąży po płynie do higieny i wkładkach rumiankowych emotka

Ja powiem tak
Tak jak teraz jest Dominik wysypany nie był NIGDY emotka Dzisiaj potraktowałam go mydłem biały jeleń dokładnie tym http://bialyjelen...agietka-nowosc!.html
najpierw wymyłam go pod prysznicem mydełkiem, później wsypałam 2 duże garści soli z morza martwego dokładnie tej http://www.rossne...artwego-500-g,114394
i na koniec posmarowałam oliwką pat&rub
i teraz moje "przemyślenia"
Po pierwsze kupiłam to mydło, bo nie chcieliśmy się pchać przez miasto do mydlarni po marsylskie, po drugie jednym pomoże biały jeleń innym zaszkodzi, jednym marsyl pomaga innych wysusza itp, a tylko wtedy się dowiemy jak działa jeśli sami spróbujemy. Ja sama jestem "antymydłowa" nie lubie, nie używam, swędzi mnie skóra, tylko i wyłącznie żele pod prysznic. Dzisiaj jednak wymyłam się nim i powiem tak, pachnie cudownie, skóra jest miękka i jak na razie nic mnie nie swędzi.

Po kąpieli w soli mam tak samo, Dominik na razie nie drapie się, wysypka nie jest zaogniona, co po kąpieli było w ostatnich dniach normą.

Teraz oliwka pat&rub jestem w szoku bo ... wchłania się błyskawicznie emotka nie zostawia tego typowego tłustego filmu jak normalna oliwka, ale jak dla mnie wali olejami ( trudno,żeby nie śmierdziało skoro to właśnie oleje) posmarowałam nią moje mega suche ręce i są fajnie miękkie.

Zobaczymy jak będzie dalej.
Maść tą i tak kupie, bo właśnie ma świetne opinie, marsyla kupie, bo jest nawet do prania świetny
0 0

fryteczka

#5623131 Napisano: 27.03.2013 22:15:59
kalisto1986 napisał(a):

Teraz jest coś w powietrzu ;/ Mój mąż praktycznie nie chorujący kaszle jak gruźlik, ja też pokasłuje emotka

Domiśka męczy uczulenie, a już myślałam,że mamy spokój ( zawsze zimą najbardziej miał problemy ze skórą). Do alergologa kolejki jak za komuny, nawet osoba ze służby zdrowia nie ma szans dostać się szybciej. Jutro biorę się za dzwonienie po wszystkich możliwych alergologach, może gdzieś dorwę miejsce szybciej niż na czerwiec emotka a jak nie to lece z nim prywatnie.
Dzisiaj smarowałam biednego balneum i jak zawsze się sprawdzał to teraz, aż piszczał, że piecze go skóra od tego. Ehh

moj ma 1,7 m i tez dostal uczulenie...lekarka polecila testy z krwi.. po 1 cholerstwo drogie - jesli by wykluczylo to co uczula to ok , wiadomo ,wyda sie pieniazki ale czytalam,ze troche oszukuja te testy..chcialam zaczac po kolei wykluczac rózne rzeczy zaczynajac od plynu do mycia,przez nabial,poszczegolne owoce.. innych objawow niz wysypka nie ma...szczeg.na raczkach i policzkach
0 0

kalisto1986

#5623135 Napisano: 27.03.2013 22:21:30
fryteczka a nie dała wam skierowania do alergologa ? Testy są na kase chorych, ale niestety często u takich maluszków mogą nie wyjść emotka
Chyba najlepiej wykluczać alergię metodą odstawiania. A jak wyglądaj ta wysypka ? Mój chrześniak ma ostre azs i u niego zaczeło się od policzków i rączek, ale miał wręcz rany emotka
0 0

#5623143 Napisano: 27.03.2013 22:25:27
kalisto1986 napisał(a):

aaa nie kupuj z rumiankiem emotka

Ja powiem tak
Tak jak teraz jest Dominik wysypany nie był NIGDY emotka Dzisiaj potraktowałam go mydłem biały jeleń dokładnie tym http://bialyjelen...agietka-nowosc!.html
najpierw wymyłam go pod prysznicem mydełkiem, później wsypałam 2 duże garści soli z morza martwego dokładnie tej http://www.rossne...artwego-500-g,114394
i na koniec posmarowałam oliwką pat&rub

Po kąpieli w soli mam tak samo, Dominik na razie nie drapie się, wysypka nie jest zaogniona, co po kąpieli było w ostatnich dniach normą.

Teraz oliwka pat&rub jestem w szoku bo ... wchłania się błyskawicznie emotka nie zostawia tego typowego tłustego filmu jak normalna oliwka, ale jak dla mnie wali olejami ( trudno,żeby nie śmierdziało skoro to właśnie oleje) posmarowałam nią moje mega suche ręce i są fajnie miękkie.

Zobaczymy jak będzie dalej.
Maść tą i tak kupie, bo właśnie ma świetne opinie, marsyla kupie, bo jest nawet do prania świetny

Dobra, nie kupie emotka
Ogladalam na all taka: http://allegro.pl...len-i3091422069.html
Cale kilo emotka

Rossmana mam niedaleko wiec kupie ta co masz.

Fajnie, ze wysypka sie nie zaognila - u nas po kapieli tez zawsze bylo gorzej. Mam nadzieje, ze Dominikowi pomoze ta seria zabiegow pielegnacyjno-leczniczych

emotka

Do mnie zakupy dojda po swietach pewnie wiec przetestuje nieco pozniej. Ale na oliwke juz sie ciesze emotka
Bo roboczo to oczywiscie nazywa sie dla Olci, ale mam nadzieje partycypowac w oproznianiu zawartosci emotka
0 0

kalisto1986

#5623155 Napisano: 27.03.2013 22:31:50
size przede wszystkim patrz,żeby było 100% soli z morza martwego bez dodatków, moim zdaniem najlepiej kupić czystą, bez świrowania.
Ja kupiłam dzisiaj też w rossmanie z dodatkami bodajże z bratkiem i czymś jeszcze - jednorazowa saszetka, ale to dla mnie, bo ja kocham wszystko co do kąpieli ( w ogóle dla mnie kąpiel dobra na wszystko, a oglądać filmy kąpiąc się kocham emotka ). Ale dla dzieciaków jednak chyba bym pozostała przy czystej
0 0

benasia

#5623159 Napisano: 27.03.2013 22:40:08
odnośnie wysypki to mój ma na policzkach takie jakby czerwone plamy (tzn czerwone jakby kółka) i na nich takie jakby malutkie chrostki emotka
Chyba jogurty odstawiamy na dobre -choć dziwne bo przed tymi felernymi wiśniami nic mu nie było emotka
0 0

#5623161 Napisano: 27.03.2013 22:42:18
A dla mam pojacych dzieciaki Bebilonem - 3. i 4. - wg gazetki Rossmana od jutra mleko 1200 ma cene 57,99.

0 0

beniaminowa

#5623163 Napisano: 27.03.2013 22:45:47
U nas AZS też się zaczęło od policzków emotka I nam lekarz zabronił używania czegokolwiek z rumiankiem (także size nie kupuj emotka ) Zauważyłam że młody reaguje na marchewkę (podobno często uczula) a wszystko łagodzi kąpiel w Emolium i maść cholesterolowa... Czyli każde dzieciątko ma inaczej emotka
0 0

kalisto1986

#5623170 Napisano: 27.03.2013 22:52:54
beniaminowa słyszałam właśnie o marchewce,że lubi uczulać. Babeczka, u której zamawiałam teraz nasiona na działkę tzn specyficzne odmiany dyń, pisała mi,że właśnie dynią zastępuje marchewką we wszelakich zupach itp
0 0

beniaminowa

#5623178 Napisano: 27.03.2013 22:59:33
I podobno z jabłkiem też bywa ciężko (ale u mnie nie zauważyłam żeby któregoś szkodnika sypało)... Ale lekarz zwraca właśnie uwagę na te dwie rzeczy - jabłko i marchewkę emotka
0 0

#5623180 Napisano: 27.03.2013 23:01:18
benasia napisał(a):

odnośnie wysypki to mój ma na policzkach takie jakby czerwone plamy (tzn czerwone jakby kółka) i na nich takie jakby malutkie chrostki emotka
Chyba jogurty odstawiamy na dobre -choć dziwne bo przed tymi felernymi wiśniami nic mu nie było emotka

No u nas tez jakies problemy zaczely sie ni z gruchy ni z pietruchy, ot tak. I tez mielismy takie placuszki z krostkami kiedys jak opisujesz.
Podobne zmiany daje zimne powietrze (mroz), przesuszone - teraz duzo sie grzeje i w zasadzie powinno sie zabezpieczac skore juz w domu. Jak nie ma innych skornych objawow, to jest szansa, ze to to. Odstawianie samych jogutow moze nic nie dac jak bedzie jadl inne produkty z bialkiem.

Najlepiej, jak beda Mu sie dlugo te zmiany utrzymywaly, popytac lekarza - takze o to, czy wymagaja konsultacji u specjalisty.

beniaminowa napisał(a):

U nas AZS też się zaczęło od policzków emotka I nam lekarz zabronił używania czegokolwiek z rumiankiem (także size nie kupuj emotka ) Zauważyłam że młody reaguje na marchewkę (podobno często uczula) a wszystko łagodzi kąpiel w Emolium i maść cholesterolowa... Czyli każde dzieciątko ma inaczej emotka

Jasne, ze nie kupie emotka Juz nawet zapomnialam, co to rumianek emotka

A czy ta masc cholesterolowa jest na recepte?

Ps. Kobiety, jaka szybka kombinacja klawiszy przywroce sobie polska klawiature? Ola mi tu pisala dzisiaj i cos pochrzanila. Nie chce robic restaru bo mam 100 niezbednych zakladek pootwieranych...
0 0

beniaminowa

#5623182 Napisano: 27.03.2013 23:12:10
Maść jest na receptę i jest bardzo tania (u nas ok 7 zł za sporą tubkę) emotka
0 0

dolly

#5623187 Napisano: 27.03.2013 23:15:11
Size, też pomyslałam o mrozie, ale Dianek tak mnie obrzydziła, ze uciekłam emotka
alt+shift- jak nic nie pokręciłam
0 0