Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: allice
No ale mam nadzieję, że jeszcze tylko jedna wizyta jak Gosieńka zacznie chodzic i na tym koniec.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do kataru to wiem coś na ten temat teraz - od kiedy młody tran pije to 4 miesiące bez niczego nawet malutkiego kataru nie miał a teraz nagle katar ma już kilka dni (prawdopodobnie zgrzał się jak był z babcią w gościach) i też zaczął mi kaszleć ale tylko troszkę rano i w dzień jak śpi kaszle- raczej to od kataru, bo goraczki i innych objawów brak...
Poki co nie wybieram się do dr i podaję lipomal, ale chyba jak nie przejdzie to w czwartek pojde żeby dr go zobaczył czy faktycznie zdrowy bo to przed świętami już i potem byłoby ciężko...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Domiśka męczy uczulenie, a już myślałam,że mamy spokój ( zawsze zimą najbardziej miał problemy ze skórą). Do alergologa kolejki jak za komuny, nawet osoba ze służby zdrowia nie ma szans dostać się szybciej. Jutro biorę się za dzwonienie po wszystkich możliwych alergologach, może gdzieś dorwę miejsce szybciej niż na czerwiec
Dzisiaj smarowałam biednego balneum i jak zawsze się sprawdzał to teraz, aż piszczał, że piecze go skóra od tego. Ehh
Gość: size
Kalisto świetny rożek
I z tego co czytam, to Ty się kochana naprawdę szykuj
Bo już za niedługo, już za momencik, Kali dostanie czekany prezencik
A co do chorób, u nas ponad tydzień temu padli wszyscy, mąż wrócił do pracy już, Ola zarażona przez nas anginą - już zdrowa, ale ma katar - zresztą u nas zaczęło się od bakteryjnego kataru. A ja jutro idę po drugi antybiotyk, bo na mnie nie zadziałał i mam powrót.
Do d*.
Ja chcę ciepełka.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
size to Ty kiedyś pytałaś się o różne preparaty do skóry na uczulenia ?
Ja
My dostaliśmy maść robioną w końcu, ale ja nie widzę jakiejś znaczącej poprawy u młodej.
To moje emolium wyszło właśnie i teraz chcę kupić to co polecałaś. Ale nawet nie Balneum tylko te pat&rub.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mi właśnie polecili maść cholestelerową, sól z morza martwego i maść bioeulen.
Poczytaj sobie, bo faktycznie fajne opinie są zwłaszcza o 2 ostatnich
Ta maść nr 1 mi się podoba po składzie, ale nie wiem, czy już nie przerabialiśmy podobnej
My dostaliśmy krem z wit. a - 3,0, hydrocortisonem - nie polecanym w tym wieku, ale w małej dawce - 0,5 i 1% Acidum Boricum plus eucerin. Przez to, że do stosowania miejscowego i niezbyt częstego.
Zapobiegawczo kiedyś nam lekarka przepisała chlorocyclinum 3% i laticort 0,1% - w razie jakby co - mieszane w proporcjach 1:1 i trzymane w lodówce - może Wam pomoże (nie wiem czy można kupić bez recepty ale chyba tak).
Ta mieszanka też ma przeciwwskazania i warto ją skonsultować. U nas była przepisana w razie niemożności konsultacji - łagodziła świąd i młoda nie drapała się do krwi. Choć to takie niby małe placki, ale rozdrapane wyglądają okropnie.
Ja daję też fenistil w kroplach.
Podawaj, ponoć nie wyrządza żadnych szkód ( trzech lekarzy mi to mówiło w kontekście dziecka 3 letniego).
Ja stosowałam wobec niej dietę eliminacyjną o tyle o ile. Jak odrzuciłam żółtko, niby było ok, potem wróciło, potem poszły pomidory i papryka - bo ma fioła, potem czekolada - choć mało jadła ale przy okazji coś wpadało w gardziel -
po pójściu do przedszkola wszystko trafił szlag i wszystko poszło w niwecz. Tam mają urodziny, podwieczorki itp. i muszę coś zrobić chyba z tym czymś. Aż mi jej żal.
Boję się, że to może być białko mleka krowiego bo tego nie przeżyję.
Czytałam gdzieś, że te preparaty natłuszczające też mogą szkodzić, dlatego czasami robiliśmy przerwy na hippa zwykłego eko.
Ale Ola partiami wysycha na wiór i widać, ze potrzebuje natłuszczenia. Może mieć po Tacie - alergiku. W zimie u nas też zawsze to się nasilało.
Kalisto, jak macie dość poważną wysypkę, może jedźcie gdzieś na poradę popołudniową? Że niby wyszło parę dni temu, ale nie daje spokoju itp.? Ominiecie kolejki. Może Dominik potrzebuje Zyrtecu na odtrucie albo coś w tych klimatach?
Oli kuzynkę wysypało w święta, pojechali do szpitala, dostała zastrzyk na Guten Tag i i właśnie jego. I przeszło.
U nas to niestety przewlekłe.
Sorry, ze się tak rozpisałam, mam nadzieję, że Ci nie zaszkodzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Młody ma syrop na to swędzenie - nie chce mi się już skulać z łóżka żeby sprawdzić nazwę
Jak byliśmy u niej to zaczynało się na głowie i czole, reszta była tak jak zawsze, dostaliśmy na głowę kropelki i faktycznie zaraz pomogły. Na ciałku teraz go zasypało, ale podejrzewam, to,że ostatnio dużo się pocił ( na treningach i występach) i to może być przyczyna. Dieta eliminacyjna była już kiedyś i teraz też odstawiłam i nie zauważyłam nic niepokojącego, ale na wszelki wypadek ograniczam mu teraz nabiał (on ma fisia na wszystko co mleczne, więc jest cierpienie
On ma takie rzuty właśnie zimą, już podejrzewam, że może dlatego,że jednak cieplej się ubiera. Rok temu byliśmy u alergologa-kosmetologa-dermatologa i nic nie stwierdził, wypisał dla świętego spokoju 5 maści, każda na co innego
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
ale wypowiedź tak genialna, że i z wami się podzielę, bo warto posłuchać
http://www.youtub...youtube_gdata_player
Gość: allice
Jogurt można i zrobić bez jogurtownicy. Wystarczy przegotować mleko ostudzić (tak aby było letnie, nie pamiętam dokładnej temperatury ale nie może byc zbyt wysoka). Dodać kilka łyżek naturalnego jogurtu i odstawić w ciepłe miejsce.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już w tamtym roku czytałam o tym dużo, bo mój normalnie to wcina bardzo dużo jogurtów i wolałabym robić mu sama naturalne i dodawać owoców np malin mam tyle w słokach,że aż wypadałoby trochę zapasów pozbyć się
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo czytalam na necie że to skaza białkowa, jakies uczulenia na pokarmy, zapalenia łojotokowe i takie inne rzeczy mogą być...
A sama cóz nie wiem co mam robić bo jak odstawiłam jogurty i kąpałam w Balneum tylko to bylo znów ok, a przeciez on nigdy nie miał tego teraz ma moze z miesiac takie...
Gość: dianek
Gość: katrin22
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do reszty Kasiu to on mleka normalnego nie pije, a serka żółtego je mało - tylko jak ma ochotę, za to jogurty jadł prawie codziennie i zaczeło sie to zauważyłam pierwszy raz jak zjadł jogurt z wiśniami, od tego czasu jak zje jogurt to ma a tak wczesniej mogł jeść inne jogurty z truskawkami, malinami (tylko nigdy nie dawałam wiśniowego a wówczas dziadki kupili) i się zaczęło teraz
Tylko jak odstawię całkiem jogurty to co ja mam mu dawać
No i jak znam to wizyty na NFZ do dermatologa czy alergologa to też nie są w najbliższych terminach...