Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5629065 Napisano: 06.04.2013 10:41:16
Benasia czekolada bardzo uczula, więc wielce prawdopodobne,że to jest to. Dzieci mają łupież właśnie alergenny emotka

U nas już coraz lepiej z uczuleniem, zaczeło schodzić jak młodego wywieźliśmy z domu i kilka dni był u mojej mamy. Smarujemy go przepisaną maścią, dostaje leki, odstawiłam jednak pat&rub, bo bałam się czy soja ( jest w składzie) dodatkowo nie uczula i używamy nivea sensitive. Skóra robi się coraz ładniejsza i już nie ma porównania z tym co było.

Jednak nie będę miała dzisiaj usg emotka lekarz, który miał mieć dyżur zamienił się z innym i 3 dni będą "dyżurować" lekarze, których znajoma położna nie poleca. Czekam spokojnie do wtorkowej wizyty i mam nadzieje,że mój już zrobi to usg. Nie będę teraz nic kombinowała.

Benasiu błagam przypomnij mi sie wieczorem na pw, wiesz o czym, bo ja mam skleroze i codziennie zapominam napisać do Ciebie emotka
0 0

benasia

#5629091 Napisano: 06.04.2013 11:36:19
kali tez codziennie myśle o Tobie by napisać i tez zapominac emotka

Ale co z tym łupieżem - sam zejdzie?
Odstawiłam kosmetyki J&J, kupiłam Nivea Baby, jogurtów nie je, czekolady też nie... Więc od czego to teraz te dwie plamy? emotka
0 0

Gość: katrin22

#5629102 Napisano: 06.04.2013 11:54:14
benasia mój tez raz miał taką jakby ciemieniuchę, ale to było w momencie jak miał biegunkę i wtedy głowy nie myłam Małemu. Potem leciutko zdrapałam i już nie ma nic.
0 0

Gość: quaqua

#5629104 Napisano: 06.04.2013 11:55:56
kalisto1986 napisał(a):

Jednak nie będę miała dzisiaj usg emotka lekarz, który miał mieć dyżur zamienił się z innym i 3 dni będą "dyżurować" lekarze, których znajoma położna nie poleca. Czekam spokojnie do wtorkowej wizyty i mam nadzieje,że mój już zrobi to usg. Nie będę teraz nic kombinowała.

No to teraz do wtorku leż do góry brzuchem emotka
0 0

kalisto1986

#5629124 Napisano: 06.04.2013 12:34:42
benasia my dostaliśmy na to kropelki do smarowania ( jeszcze przed tymi ostrymi atakami) i moment zeszło.

quaqua taaa do góry brzuchem, czekam teraz, aż któraś z sióstr podjedzie po Domiśka i bierzemy się dalej za mieszkanie. Do góry brzuchem poleżę jak urodzę emotka
0 0

benasia

#5629140 Napisano: 06.04.2013 12:54:14
katrin tylko my prawie codziennie myjemu mu główke - prawie bo kiedys codziennie się kapał a teraz czasami co drugi dzień ale nie zawsze - nie wiem czy to dlatego?
Drapać raczej nie chce bo przecież nie chcę mu uszkodzić naskórka...

A kropelek kali żadnych nie mam... Może wyolbrzymiam i samo zejdzie, ale z drugiej strony boje się bo maż miał bardzo problemy z skórą głowy... emotka
0 0

kalisto1986

#5629142 Napisano: 06.04.2013 12:56:23
benasiu nie myj główki tak często, też tak robiłam, a to nie jest koniecznie dobre. Jeśli spokojnie wystarczy 2 razy w tygodniu. Kropelki tylko na recepte, spróbuj może nawilżyć mu skórę, może po prostu jest wysuszona ?
0 0

monika1985monik

#5629151 Napisano: 06.04.2013 13:13:10
benasia po co Ty mu główkę myjesz co dziennie ?? on nie jest już noworodkiem by musiał być kąpanym dzień na dzień i by mu myć co dzień główkę. Zbyt częste mycie głowy nie jest dobre oczywiście bez przesady emotka
0 0

benasia

#5629162 Napisano: 06.04.2013 13:33:24
ale on jak mi się kładzie po podłodze to wydaje mi się że potem dobrze odświeżyć...
Czy przy kapieli wcale głowy nie myc codziennie - nawet jak czasem mały się kładzie po podłodze? wstyd że nie wiedziałam ze nie myje się codziennie emotka
0 0

benasia

#5629163 Napisano: 06.04.2013 13:34:23
Kali właśnie ona jest tam jakby wysuszona -czym mogę mu nawilzyc w tych dwóch miejscach? a i wodę mamy twardą w dodatku...
0 0

kalisto1986

#5629168 Napisano: 06.04.2013 13:47:26
Nie myje się głowy codziennie, ja też długo tak robiłam i to jest błąd. Teraz myje mu po treningach i ewentualnie jak jest taka potrzeba. Ja nawilżałam mu normalnie kremem, tzn jak smarowałam buźkę to tymi rękoma przeleciałam lekko po skórze głowy.

Prała któraś z was pokrowce na materace w pralce ?
Domiśka pokrowiec wygląda jakby nie spało na nim dziecko, tylko mały brudas emotka Uwalił go doszczętnie. Zamoczyłam go teraz w odplamiaczu, później chce go potraktować odkażaczem do pieluch ( on też wybiela) z sodą i myślałam o pralce, tylko czy nie skurczy się ? Pewnie wszystkie plamy nie zejdą, ale pomęcze go trochę,żeby chociaż odrobine był ładniejszy, tylko nie chciałabym żeby się skurczył
0 0

agusia147

#5629170 Napisano: 06.04.2013 13:50:43
benasia napisał(a):

Kali właśnie ona jest tam jakby wysuszona -czym mogę mu nawilzyc w tych dwóch miejscach? a i wodę mamy twardą w dodatku...

Wbrew pozorom woda bardzo wysusza skórę, do tego szampony. Weź przystopuj. Ja młodego kąpię co 2-3 dni, plus prysznic jak jest potrzeba - wiadomo dziecku może się coś przytrafić. Każde dziecko bawi się na podłodze, bo w sumie, gdzie ma się bawić?
0 0

dolly

#5629173 Napisano: 06.04.2013 13:57:31
Benasia- Nie musisz codziennie, nawet jak się wyciera po podłodze. Przed myciem główki możesz te placki posmarować oliwką i za jakies 10min normalnie umyć główkę.
Jak dziecko nie jest umorusane w błocie czy sie nie zgrzało porządnie to nie musisz codziennie kapać. Co drugi dzień w zupełności wystarczy, zwłaszcza, że jak pisze Agusia, woda baaardzo wysusza skórę, a co za tym idzie jest bardziej podatna na podrażnienia

Kali- nie pomogę, bo nie prałam, ja zawsze mam coś na materacu polożone i dopiero prześcieradło także czyściutki jest. Przy zmianie odkurzam zawsze i jest git
0 0

benasia

#5629175 Napisano: 06.04.2013 14:01:05
kali prałam pokrowiec Mikołaja z łózeczka w pralce -nic mu nie było tylko potem trzeba pomocy by go założyć bo ciasno wchodzi i sama nie założysz.

Ja go kąpie codziennie bo się lepiej śpi jak odświeżony, no i jak tarza się czasem po podłodze to wole go umyć, faktycznie moze 2-3 razy w tyg wystarczy głowe myc...

A co do kremu to nie moge mu po włosach kremem do buzi przelecieć -bo raz że teraz kremuje mu tym półtłustym Cutibaza, to dwa on ma długie włosy wiec krem by poszedł w włosy...
0 0

kalisto1986

#5629178 Napisano: 06.04.2013 14:11:03
benasia mój jak miał dłuższe włosy też tak robiłam, nie smarujesz typowo kremem, tylko jakbys wycierała ręce po kremowaniu wtarzy w samą skórę. Dziewczyny dobrze mówią z tym myciem, to na prawdę wysusza skórę. Ja teraz młodego zazwyczaj codziennie kąpiele, ale to dlatego, że trzeba te wszystkie warstwy maści zmyć, a i tak do kąpieli dodaje soli z morza martwego, zeby nawilżyć. Jeśli już koniecznie chcesz myć go codziennie to lepiej prysznic emotka

A co do materaca, nawet zdejmował go mąż, bo to nie jest malutki materac, tylko taki duży z pojedynczego łóżka. Wrzuce go najwyżej na delikatne pranie
0 0

benasia

#5629196 Napisano: 06.04.2013 14:40:19
spróbuje kilka razy oliwką przed myciem mu natluścić i po tymi rekoma od kremu...
A jako, że mały nie lubi prysznicu w wannie to zawsze bierze kąpiel. A po kąpieli ciałko mu kremuje zawsze i nie było problemów, ale widocznie cos mu nie pasuje no i Balneum tez jak byl mały to uzywałam a teraz juz raczej nie...
No i on uwielbia się kąpać - pływa wówczas w wannie jak maly pływak emotka

Cóż zmiana zwyczajów nas czeka -choc latem napewno bez codziennej kapieli sie nie obejdzie.

Ja poszewke od materaca tez pralam na delikatnym praniu emotka
0 0

agusia147

#5629262 Napisano: 06.04.2013 18:05:24
Dopóki jest zimno to dzieciaczki się tak nie pocą, można nie kąpać dzień czy dwa. Nie ma co wysuszać skóry niepotrzebnie emotka A i jak mówią częste mycie skraca życie emotka
0 0

dolly

#5629275 Napisano: 06.04.2013 19:00:37
i jeszcze "wielcy ludzie żyją w brudzie" emotka
0 0

monika1985monik

#5629286 Napisano: 06.04.2013 19:22:45
benasia no chyba tej podłogi nie masz w mega brudzie i błocie ?? ja na twoim miejscu po za tym że nie myłabym głowy codziennie to jeszcze odpuściła bym codziennie kąpanie woda na prawdę mega wysusza skórę i wcale nic mu nie będzie jak wykąpie się co 2 dzień a jego skórze naprawdę pomoże emotka No i jak napisały dziewczyny czystość czystością ale nie popadajmy w paranoje przecież takie mega dbanie o perfekcyjną czystość może przynieść więcej szkód niż korzyści.
0 0

agusia147

#5629333 Napisano: 06.04.2013 20:23:58
dolly napisał(a):

i jeszcze "wielcy ludzie żyją w brudzie" emotka

Hahaha to my jesteśmy mega wielcy. Sprzątam, ale nigdy nie mam w domu mega błysku. A wykładziny błagają już o pranie emotka

monika1985monik napisał(a):

benasia no chyba tej podłogi nie masz w mega brudzie i błocie ?? ja na twoim miejscu po za tym że nie myłabym głowy codziennie to jeszcze odpuściła bym codziennie kąpanie woda na prawdę mega wysusza skórę i wcale nic mu nie będzie jak wykąpie się co 2 dzień a jego skórze naprawdę pomoże emotka No i jak napisały dziewczyny czystość czystością ale nie popadajmy w paranoje przecież takie mega dbanie o perfekcyjną czystość może przynieść więcej szkód niż korzyści.

Potem są alergie, uczulenia i inne tego typu ciekawe rzeczy.
0 0