Konkursowiczki w ciąży

Gość: annaszura

#5683665 Napisano: 25.06.2013 21:01:14
Ja ledwie za połową jestem, a brzuch jak balon emotka
0 0

Gość: quaqua

#5683684 Napisano: 25.06.2013 21:18:46
annaszura napisał(a):

To wyobraź sobie, że pod koniec będziesz miała jak dwa balony emotka Patrzę w awatar i przyznam, że pięknie wyglądasz tak czy inaczej. A wiadomo już kto u Ciebie mieszka?
0 0

bridget

#5683849 Napisano: 26.06.2013 09:44:23
dziewczyny fajne i tanie posciele i przescieradła z wysyłka gratis z tchibo. Która ładniejsza?
http://www.tchibo...eska-p400014386.html
http://www.tchibo...elny-p400034278.html
nie moge sie zdecydowac;]
0 0

abodak

#5683859 Napisano: 26.06.2013 09:54:21
annaszura napisał(a):

nie martw się ja za to jedno stopę mam jak Yeti a druga bez zmian,co do brzucha wole się nie wypowiadać:D
0 0

staszek

#5683861 Napisano: 26.06.2013 09:57:39
bridget napisał(a):

dziewczyny fajne i tanie posciele i przescieradła z wysyłka gratis z tchibo. Która ładniejsza?

dla mnie ta pierwsza. Jest delikatniejsza. Na drugiej straszny rekin jest emotka
0 0

bridget

#5683862 Napisano: 26.06.2013 09:57:59
abodak napisał(a):

annaszura napisał(a):

nie martw się ja za to jedno stopę mam jak Yeti a druga bez zmian,co do brzucha wole się nie wypowiadać:D

:) dziewczyny najwazniejsze ze poczucie humoru Nas nie opuszcza;)
0 0

bridget

#5683867 Napisano: 26.06.2013 10:00:03
staszek napisał(a):

bridget napisał(a):

dla mnie ta pierwsza. Jest delikatniejsza. Na drugiej straszny rekin jest emotka

przez te zeby mozna miec koszmarki:P zamowiłam pierwszy:) mam nadzieje ze fajna bedzie, kolezanka ma rozowa i jest zadowolona:). Niebawem sie zgłosze wyprawkowo z podpowiedzia czego mi jeszcze brakuje:) abodak a Ty jak? bo Ty chyba ciut przede mna emotka )
0 0

abodak

#5683868 Napisano: 26.06.2013 10:03:16
bridget napisał(a):

abodak a Ty jak? bo Ty chyba ciut przede mna emotka )

kulam się:D Ja 33 tydzień.Teraz luz gorzej jak były te upały.Jak dochodziłam do przedszkola po małego to widziałam podwójnie a jak wracałam to mały mówił żem czerwona jak truskawka ale tak po za tym jakos takoś.Ty chyba jestes dwa tygodnie wczesniej niz ja.Prawda?
0 0

bridget

#5683873 Napisano: 26.06.2013 10:07:58
abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

kulam się:D Ja 33 tydzień.Teraz luz gorzej jak były te upały.Jak dochodziłam do przedszkola po małego to widziałam podwójnie a jak wracałam to mały mówił żem czerwona jak truskawka ale tak po za tym jakos takoś.Ty chyba jestes dwa tygodnie wczesniej niz ja.Prawda?

no upały to masakra:) i spanie z mokrym recznikiem na nogach poprawiajacym krazenie. Jeszcze wyjazd do ikei mnie czeka i zakup jakiejs komody i szykowanie. Jestes bardziej do przodu u mnie 29 tydzien ( Ty juz mozesz prawei torbe pakowac). Najbardziej przeraza mnie wolne od przedszkola i przerwa urlopowa, bo sił to ja mam niewiele, a dziecko absorbujace:)
0 0

agusia147

#5683874 Napisano: 26.06.2013 10:09:10
abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

To ja jestem dwa tygodnie przed tobą, jak dobrze liczę. Zostało jeszcze około 5 tygodni. Wyprawka nieskompletowana, torba niespakowana, ubranka nieuprane... Buuuuuuuu. Wielkie nie chce mi się. Brzuch mam wielki, młoda duża będzie... Na USG w 31tc ważyła już 2100... Mam nadzieję, że przystopuje...
0 0

abodak

#5683875 Napisano: 26.06.2013 10:09:48
bridget napisał(a):

abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

no upały to masakra:) i spanie z mokrym recznikiem na nogach poprawiajacym krazenie. Jeszcze wyjazd do ikei mnie czeka i zakup jakiejs komody i szykowanie. Jestes bardziej do przodu u mnie 29 tydzien ( Ty juz mozesz prawei torbe pakowac). Najbardziej przeraza mnie wolne od przedszkola i przerwa urlopowa, bo sił to ja mam niewiele, a dziecko absorbujace:)

tez mnie to martwi.Moi rodzice juz prawie na kolanach mnie blagaja abym im choc na tydzien dała Domisia.Niby jest absorbujący ale kurcze jeszcze nigdy nie bylo go w domu na noc emotka
0 0

abodak

#5683877 Napisano: 26.06.2013 10:10:44
agusia147 napisał(a):

Jakie pakowanie????Ja tam sie nigdzie nie wybieram emotka
0 0

bridget

#5683884 Napisano: 26.06.2013 10:17:46
agusia147 napisał(a):

abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

To ja jestem dwa tygodnie przed tobą, jak dobrze liczę. Zostało jeszcze około 5 tygodni. Wyprawka nieskompletowana, torba niespakowana, ubranka nieuprane... Buuuuuuuu. Wielkie nie chce mi się. Brzuch mam wielki, młoda duża będzie... Na USG w 31tc ważyła już 2100... Mam nadzieję, że przystopuje...

Z Wikim przy pierwszym dziecku jakos sie bardziej chciało:), gdyby nie kolezanka w bardziej zaawansowanej ciazy to bym nic nie kupiła:) , przynajmniej mnie troche zmobilizowała:)

PS czemu mnie nikt nie błaga hehe? zreszta Wiki ma etap ze wszytsko z mamusią ? ktos go przyszły chyba do mojej kiecki:(

Domis ile ma?
0 0

bridget

#5683886 Napisano: 26.06.2013 10:19:15
czyli kolejnosc zachowana?
agusia
abodak
ja?

ktos pomiedzy Nas?:)
0 0

agusia147

#5683893 Napisano: 26.06.2013 10:22:05
bridget napisał(a):

agusia147 napisał(a):

abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

Z Wikim przy pierwszym dziecku jakos sie bardziej chciało:), gdyby nie kolezanka w bardziej zaawansowanej ciazy to bym nic nie kupiła:) , przynajmniej mnie troche zmobilizowała:)

PS czemu mnie nikt nie błaga hehe? zreszta Wiki ma etap ze wszytsko z mamusią ? ktos go przyszły chyba do mojej kiecki:(

Domis ile ma?

No przy pierwszym mi też się bardziej chciało, a teraz wszystko na ostatnią chwilę. Jestem bardzo niezorganizowana. Muszę jakąś listę rzeczy zrobić jeszcze jakich nie mam...

Kamiś to za ojcem chwilowo jest bardzo, i jak tylko ojciec w domu to za nim biega emotka Ale nie wyobrażam sobie zostawić go i iść do szpitala. Strasznie będę tęskniła...
0 0

bridget

#5683901 Napisano: 26.06.2013 10:27:44
te rozstania sa ciezkie, pamietam w tej ciazy pierwsza wizyte w szpitalu w 12 tyg i dziecko całkowite nieprzygotowane do sytuacji i płacz, histerie, gdyby mogł to by w szpitalu ze mna został.

Agusia ja tez sie nad wszytskim rozdrabniam, czas pomiedzy palcami ucieka, niezorganizowanie straszne...
0 0

agusia147

#5683905 Napisano: 26.06.2013 10:32:48
bridget napisał(a):

te rozstania sa ciezkie, pamietam w tej ciazy pierwsza wizyte w szpitalu w 12 tyg i dziecko całkowite nieprzygotowane do sytuacji i płacz, histerie, gdyby mogł to by w szpitalu ze mna został.

Agusia ja tez sie nad wszytskim rozdrabniam, czas pomiedzy palcami ucieka, niezorganizowanie straszne...

Do szpitala na noworodki nie wpuszczają maluszków... A ja bez mojego nie wyobrażam sobie dnia... Wychodzę z domu i myślę co robi i czy krzywda mu się nie dzieje mimo iż wiem, że ma dobrą opiekę. Ale na 3 dni to jakiś hardcore ;( Buuu już mi się chce płakać jak sobie pomyślę.
0 0

monika1985monik

#5683915 Napisano: 26.06.2013 10:37:53
Oj dziewczyny miałam dokładnie to samo nie bałam się bólu porodu itd ale rozstania 1 raz z synkiem emotka nie było mnie 2 dni bo tyle byłam w szpitalu i jak sobie oglądałam jego zdjęcia w komórce to ryczałam jak bóbr bo strasznie tęskniłam to samo jak usłyszałam jego głos przez telefon a po powrocie do domu 1 raz po ponad 2 latach zobaczyłam jak moje dziecko strasznie urosło i jakie jest dzielne emotka więc wy też dacie radę chodź jest bardzo trudno
0 0

abodak

#5683916 Napisano: 26.06.2013 10:38:00
agusia147 napisał(a):

bridget napisał(a):

Do szpitala na noworodki nie wpuszczają maluszków... A ja bez mojego nie wyobrażam sobie dnia... Wychodzę z domu i myślę co robi i czy krzywda mu się nie dzieje mimo iż wiem, że ma dobrą opiekę. Ale na 3 dni to jakiś hardcore ;( Buuu już mi się chce płakać jak sobie pomyślę.

moj maly ma 6 lat ale nigdy u dzidkow nie byl na noc sam-ze mna tak.W Opolu wpuszczaja maluchy.Pamietam jak urodzilam domisia do mojej sasiadki przyszedl maz ze starszym synkiem i nic nikt nie mowil
0 0

bridget

#5683922 Napisano: 26.06.2013 10:43:34
im młodsze dziecko tym trudniejsze rozstanie... ale jak nie ma wyjscia, trzeba sie z tym pogodzic, dobrze ze chociaz mamy telefony, ja nie wiem jak u mnie jest w szpitalu, czy dziecko moze wejsc na oddział.

W ogole to troche jestem zła bo jezdze 30 km do lekarza do maista w kt chciałam rodzic i w kt w szpitalu jest , a raczej był moj lekarz. Kontrakt jej sie własnie skonczył, nowego nie podpisała i chyba sie tam troche scieła. W ZG mam szpital po 2 stronie ulicy ale bardzo sie zraziłam do lekarzy, poza tym remontu to on dawno nie widział, w Sulechowie jest piekny oddział nowy ginekologiczno- połozniczy, odznaczony nawet jakimis certyfikatami, ale ma gorszy stopien pod wzgledem opieki neonantologicznej niemowlat i mam zagwozdkę. Wszystkie sale sa tam 2 -u osobowe z łazienkami-bezpłatne ( ogolnie wieksze jest zainteresowanie pacjentem) w ZG to masówka - zapominaja czasem o pacjencie, poza tym po 1 porodzie cc zawsze kieruja na 2 cc jak rozmawaiłam z lekarką, boja sie powikłan, gdyby cos pusciło w trakcie porodu, a w Zg moga mni zakwalifikowac do sn a boje sie strasznie...

Abodak to mamy dzieci niemal w tym samym wieku, bo Wiki w pazdzierniku 6 lat skonczy.
0 0