Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#5750109 Napisano: 06.10.2013 19:43:43
dolly napisał(a):

rany dziewczyny, bo ja mam wybujałą wyobraźnię, o co chodzi z tym odkurzaczem?

No my wiemy że Ty masz wybujałą wyobraźnie emotka ale chodzi tylko o sam dźwięk odkurzacza przy którym nie które dzieci się uspokajają ??

Dziewczyny czy któraś z Was używała inhalatora ? i może coś powiedzieć ?? jak to się inhaluje ? który dobry itp czy w ogóle warto inwestować ?????

0 0

dolly

#5750162 Napisano: 06.10.2013 21:41:27
monika1985monik napisał(a):

dolly napisał(a):

No my wiemy że Ty masz wybujałą wyobraźnie emotka ale chodzi tylko o sam dźwięk odkurzacza przy którym nie które dzieci się uspokajają ??

Dziewczyny czy któraś z Was używała inhalatora ? i może coś powiedzieć ?? jak to się inhaluje ? który dobry itp czy w ogóle warto inwestować ?????

haha, no o dźwięku to ja wiem, ale nijak mi to nie pasowało jako pomoc przy kolce, jako "uspokajacz" przy zaśnięciu i owszem, ale nie tu.
Ja dużo dobrego słyszałam o inhalowaniu , moja teściowa zachwala bardzo, że drugim wnukom od razu zapodaja jak gil się pojawia i jakas Jej znajoma swoim dzieciom i że nie chorują , a kiedyś faktycznie wszystkie po kolei leżały. No, ale my tu wiemy, że dzieci jak wychodza z przedszkola to i z glutów zazwyczaj, więc czy to akurat zasługa inhalatora, to nie wiem. W "łameryce" dają w "wyprawce" dla dziecka, jest na stanie w każdym domu. Ja nie próbowałam u swojego, bo ja źle znosiłam takie próby, więc nie chcę "testów" przeprowadzać.

Ps.pozwoliłam sobie wnieść poprawki do Twojego cytowania, ale tylko okienkowe, nie tekstowe emotka
Ps2, nie wiem czemu zas piszę też z pogrubieniem jak nie mam tej opcji zaznaczonej emotka
0 0

bridget

#5750164 Napisano: 06.10.2013 21:51:45
hmm podpowiedzcie ucho mnie boli i czuje je gdy przełykam sline;] co moge wziasc przy karmieniu? apap nie działa, mam nadzieje ze nie rozwinie mi sie w cos wiekszego;],
0 0

dolly

#5750167 Napisano: 06.10.2013 21:53:59
o kurczę Keiti78zg, nie pomogę bo nie wiem. Może dziewczyny coś doradzą, bo teraz to nawet kamforą nie możesz posmarować z zewnątrz emotka
0 0

Gość: bc14

#5750285 Napisano: 07.10.2013 10:39:16
hej:)
od dziś w bedronce fajne ręczniki kąpielowe z kapturkiem za 24zł, z koszuli nocnych i pidżam też ciekawa oferta

Biblioteczka Biedronkowa też ciążowa emotka znacie te pozycje?
ja przeczytałam pozycje "język noworodka" i jak dla początkującej uważam, że ciekawa lektura:)

a w lidlu pościel niemowleca z DISNEYA za 39,90 emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5750293 Napisano: 07.10.2013 10:49:31
co do inhalatora to mam od niedawna i sobie chwalę.Można inhalować samą solą fizjologiczna(np.gdy dziecko lub dorosły zaczyna kichać i czuć zatkany nos czy tez drapoanie w gardle)lub kupić Zabłocką Mgiełkę Solankową,to jest taka duża butla z woda z minerałami i innymi pierwiastkami które wspoamagają funkcjonowanie układu oddechowego w infekcjach.Na butelce jest opis co i jak:dawkowanie,sklad.Ja synowi 7 letniemu profilaktycznie teraz w sezonie grzewczym co 2-3 dni robię inhalację kilkuminutową.
Ogólnie inhalator dobra rzecz,ceny różne zalezy od modelu.Jeśli ktoś chce więcej info to zapraszam na PW
0 0

joan

#5750296 Napisano: 07.10.2013 10:53:47
"Wielki Konkurs Pieluszkowy z Jagną" (do 18.10.):

http://violianka....uszkowy-z-jagna.html

Nagrody w konkursie możecie wybrać sami. Do wyboru są pieluszki i otulacze wykonane własnoręcznie przez Jagnę.
0 0

#5750297 Napisano: 07.10.2013 10:53:58
bridget napisał(a):

hmm podpowiedzcie ucho mnie boli i czuje je gdy przełykam sline;] co moge wziasc przy karmieniu? apap nie działa, mam nadzieje ze nie rozwinie mi sie w cos wiekszego;],

a moze spróbuj rozgrzać na suchej patelni ziarna gorczycy,ciepłe zawinąć w sciereczkę i przyłozyć do ucha,to działa na rozgrzanie.Podobno z solą gruboziarnistą tez tak można i tez daje uczucie ciepła.Ogólnie to moze jakąs opaskę załóż na uszy i staraj się trzymać w cieple.
Kiedyś się chyba jeszcze za czasów naszych babć i mam stosowało chyba listek zgnieciony jakiegoś kwiatka:geranium czy pelargonii emotka .wkładało sie to do ucha i pomagało ale dokłądnie nie wiem
0 0

dolly

#5750298 Napisano: 07.10.2013 10:55:02
joan napisał(a):

"Wielki Konkurs Pieluszkowy z Jagną" (do 18.10.):

http://violianka....uszkowy-z-jagna.html

Nagrody w konkursie możecie wybrać sami. Do wyboru są pieluszki i otulacze wykonane własnoręcznie przez Jagnę.

ech, juz myslałam ze to Joan się zainstalowała na 9 m-chów, a tu tylko konkursik
0 0

joan

#5750300 Napisano: 07.10.2013 10:59:45
dolly napisał(a):

ech, juz myslałam ze to Joan się zainstalowała na 9 m-chów, a tu tylko konkursik

emotka
Mnie (niezamieszkany) brzuch rośnie - ot tak, bez powodu emotka

A na choroby polecam czosnek + miód + cebulę + termofor emotka
0 0

calliope

#5750305 Napisano: 07.10.2013 11:04:40
buskowianka napisał(a):

bridget napisał(a):

a moze spróbuj rozgrzać na suchej patelni ziarna gorczycy,ciepłe zawinąć w sciereczkę i przyłozyć do ucha,to działa na rozgrzanie.Podobno z solą gruboziarnistą tez tak można i tez daje uczucie ciepła.Ogólnie to moze jakąs opaskę załóż na uszy i staraj się trzymać w cieple.
Kiedyś się chyba jeszcze za czasów naszych babć i mam stosowało chyba listek zgnieciony jakiegoś kwiatka:geranium czy pelargonii emotka .wkładało sie to do ucha i pomagało ale dokłądnie nie wiem

Jak byłam mała to mama mi uszyła takie małe woreczki z materiału z jakimiś ziarnami w środku, potem podgrzewała i mi przykładała do bolącego ucha.
0 0

dolly

#5750306 Napisano: 07.10.2013 11:07:02
joan napisał(a):

dolly napisał(a):

emotka
Mnie (niezamieszkany) brzuch rośnie - ot tak, bez powodu emotka

taaa, bez powodu, milka, kitkaty, wedel, delicje, gazowany zywiec, bo niby zdrowszy... emotka
0 0

#5750308 Napisano: 07.10.2013 11:11:19
skoro już przy promocji biedroknowej jestesmy to od 10 pażdziernika termometr bezdotykowy w dobrej cenie bedzie,ok 30 zł tańszy niż w necie
ostatnia strona gazetki"nasz jesienny świat kosmetyków"
http://gazetki.bi...osmetykow.html#/Nasz Jesienny Świat kosmetyków/0
0 0

joan

#5750309 Napisano: 07.10.2013 11:11:43
dolly napisał(a):

taaa, bez powodu, milka, kitkaty, wedel, delicje, gazowany zywiec, bo niby zdrowszy... emotka

Niczego z w/w listy nie jadam - dlatego twierdzę, że rośnie "bez powodu" emotka Mnie wystarczy, że czytam ten wątek, instynkt zaspokojony w 100% emotka
0 0

agusia147

#5750321 Napisano: 07.10.2013 11:30:33
dolly napisał(a):

dolly napisał(a):

haha, no o dźwięku to ja wiem, ale nijak mi to nie pasowało jako pomoc przy kolce, jako "uspokajacz" przy zaśnięciu i owszem, ale nie tu.
Ja dużo dobrego słyszałam o inhalowaniu , moja teściowa zachwala bardzo, że drugim wnukom od razu zapodaja jak gil się pojawia i jakas Jej znajoma swoim dzieciom i że nie chorują , a kiedyś faktycznie wszystkie po kolei leżały. No, ale my tu wiemy, że dzieci jak wychodza z przedszkola to i z glutów zazwyczaj, więc czy to akurat zasługa inhalatora, to nie wiem. W "łameryce" dają w "wyprawce" dla dziecka, jest na stanie w każdym domu. Ja nie próbowałam u swojego, bo ja źle znosiłam takie próby, więc nie chcę "testów" przeprowadzać.

Ps.pozwoliłam sobie wnieść poprawki do Twojego cytowania, ale tylko okienkowe, nie tekstowe emotka
Ps2, nie wiem czemu zas piszę też z pogrubieniem jak nie mam tej opcji zaznaczonej emotka

Chyba nebulizator, a nie inhalator. Przy inhalatorze to się wrzątku używa i tych olejków różnych, a nebulizator na zimno np. solą fizjologiczną, a w razie choroby mucosolvanem np.
0 0

dolly

#5750328 Napisano: 07.10.2013 11:39:19
agusia147 napisał(a):

Chyba nebulizator, a nie inhalator. Przy inhalatorze to się wrzątku używa i tych olejków różnych, a nebulizator na zimno np. solą fizjologiczną, a w razie choroby mucosolvanem np.

Agusia ja pisałam o inhalatorze, ale wiesz, ludzie czasami mylą, także może i faktycznie o nebulizator im chodziło, a mówili inhalator.
0 0

benasia

#5750406 Napisano: 07.10.2013 12:49:29
teraz chyba inhalator ma być za niecałe 90zł w biedronce widziałam ale nie wiem jak jakościowo.
Jak byliśmy w szpitalu to bardzo dużo malutkich dzieci miało zapalenie oskrzeli i wszystkie inhalowali właśnie. Ja ani mały nigdy jeszcze nie mieliśmy okazji użyć ale może warto mieć w domu...
0 0

monika1985monik

#5750760 Napisano: 07.10.2013 19:40:07
Dzięki dziewczyny emotka kurczę chyba takie coś zakupię bo odkąd młody poszedł do przedszkola jest masakra emotka benasia w której gazetce to widziałaś od kiedy ? nie mogę znaleźć ??
0 0

dolly

#5750772 Napisano: 07.10.2013 19:53:55

Dzięki dziewczyny emotka kurczę chyba takie coś zakupię bo odkąd młody poszedł do przedszkola jest masakra emotka benasia w której gazetce to widziałaś od kiedy ? nie mogę znaleźć ??

http://gazetki.bi.../Dom%20i%20relaks/28
0 0

Gość: size

#5750818 Napisano: 07.10.2013 20:44:24

Na pocieszenie powiem Ci, że za rok będzie lepiej emotka
Tego chyba obejść nie można.

W Lidlu od 23 września też był w ofercie, za 99 zł, może gdzieś jeszcze leży zapomniany.
Taki: http://tugazetka....nhalator,nebulizator

Ja osobiście nie mogę się szczegółowo wypowiedzieć, bo nie używaliśmy, ale ludzie na forach jedne chwalą, bo dziecko zasypiało pod maseczką albo narzekają, bo pojemnik był zaraz pod maską i dziecko musiało być trzymane w pionie. Może być jeszcze jakiś przewód za krótki, sam inhalator za głośny... Trza poczytać albo iść na żywioł powodowany potrzebą emotka

0 0