Konkursowiczki w ciąży

bronxu

#5753714 Napisano: 12.10.2013 12:21:58
Mamy moje kochane jestem początkującą zapaloną konkursowiczką, która mało udziela się na blogu, ale lubi go czytać emotka Jestem również mamą rocznego synka, który zainspirował mnie do tworzenia emotka Projektuję i w 100% sama wykonuję stroje dla noworodków do sesji emotka zobaczcie same emotka
http://www.pakame...dziecka-nr814813.htm

FB https://www.faceb...ouse/366719680080221

Jestem ciekawa co o tym myślicie. Czy jest to świetna pamiątka, czy zbędny wydatek. Bądźcie szczere, przyjmę wszystko na klatę emotka

emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5753717 Napisano: 12.10.2013 12:50:27
tak sie zastanawiam i w sumie nie wiem,mam termin porodu na 22 pażdziernik,co w przypadku gdy 22 poród się nie zacznie? mam iść do szpitala i powiedziec że poród się opóżnia? czy czekać ? w pierwszej ciaży wody same odeszły tydzień przed terminem więc teraz zielona jestem i w sumie nie wiem emotka
0 0

bronxu

#5753722 Napisano: 12.10.2013 13:12:13
mi kazali czekać, aż coś poczuję emotka a poczułam 4 dni po terminie emotka koleżanka poszła zapobiegawczo w dzień terminu i ją trzymali 14 dni aż do rozwiązania. Z kolei druga po terminie skonsultowała się ze swoim lekarzem, który dopiero po tygodniu po terminie kazał jej zgłosić się do szpitala.
0 0

#5753725 Napisano: 12.10.2013 13:14:57
no właśnie różnie z tym jest,najwyżej dzień po zadzwonię do szpitala i spytam co i jak,żebym latac niepotrzebnie nie musiała.Podobno dziewczynki lubią sie rodzić po terminie,ale i z tym różnie bywa:)
0 0

bronxu

#5753744 Napisano: 12.10.2013 14:52:52
emotka ja z kolei słyszałam, że chłopcy są leniwi i im się nie spieszy emotka ale z tego co pamiętam, nie patrząc już na płeć, większość moich koleżanek i kuzynek urodziła po terminie
0 0

kalisto1986

#5753748 Napisano: 12.10.2013 15:04:36
buskowianka napisał(a):

no właśnie różnie z tym jest,najwyżej dzień po zadzwonię do szpitala i spytam co i jak,żebym latac niepotrzebnie nie musiała.Podobno dziewczynki lubią sie rodzić po terminie,ale i z tym różnie bywa:)

czekać,żeby Cię nie wymęczyli niepotrzebnie w szpitalu - poród do 14 dni po terminie jest uznawany jako prawidłowy. Sama starszego urodziłam w terminie, a młodszego przenosiłam dłuuugo i do końca broniłam się przed szpitalem i sztucznym wywoływaniem emotka
0 0

malutka456

#5753764 Napisano: 12.10.2013 16:13:43
kalisto1986 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

czekać,żeby Cię nie wymęczyli niepotrzebnie w szpitalu - poród do 14 dni po terminie jest uznawany jako prawidłowy. Sama starszego urodziłam w terminie, a młodszego przenosiłam dłuuugo i do końca broniłam się przed szpitalem i sztucznym wywoływaniem emotka

hej, jestem tego samego zdania co Kalisto emotka nie ma co sie spieszyc do szpitala, spokojnie mozesz poczekac do 7 dni po terminie, a pozniej zglosic sie albo do swojego lekarza albo na izbe przyjec do szpitala emotka jakby co, to moge podeslac przepis na mieszanke wywolujaca skurcze ( u mnie zadzialalo) emotka w domu spokojnie mozesz odpoczac, a w szpitalu na PC mozna sie niepotrzebnie stresowac opowiesciami innych mam emotka
0 0

doris1

#5753772 Napisano: 12.10.2013 16:49:14
ja się bardzo boję przenoszenia

Pisałam Wam już, że u mnie w rodzinie dzieci z niedotlenieniem się urodziły po przenoszeniu 2 tygodnie. Oczywiście nie mówię, że to reguła, ale wody już były zielone. Potem rehabilitacja długo, długo...
0 0

dolly

#5753783 Napisano: 12.10.2013 17:13:29
bronxu napisał(a):

Mamy moje kochane jestem początkującą zapaloną konkursowiczką, która mało udziela się na blogu, ale lubi go czytać emotka Jestem również mamą rocznego synka, który zainspirował mnie do tworzenia emotka Projektuję i w 100% sama wykonuję stroje dla noworodków do sesji emotka zobaczcie same emotka

Jestem ciekawa co o tym myślicie. Czy jest to świetna pamiątka, czy zbędny wydatek. Bądźcie szczere, przyjmę wszystko na klatę emotka

Oglądałam je ostatnio, są świetne emotka
Myślę, że powinnaś podsyłać takie a'la portfolio studiom fotograficznym oferujące tego typu sesje.
Pamiątka jest niesamowita i co raz więcej osób sie decyduje na tego typu sesje. Działaj i powodzenia, rzeczy cudne.

Buskowiankaod dnia porodu, należy co drugi dzień wykonywać ktg i to tyle. NAtomiast jak własnie Doris1 napisała, aby byc spokojną możesz się wybrać na usg, w którym lekarz od razu oceni, przepływy w pępowinie i stan łożyska.
Na tę chwilę spokojnie "czekaj" A co do szpitala, to jak dziewczyny mówią, nie wybieraj sie jeżeli nie ma ku temu powodu emotka
0 0

Gość: katrin22

#5753833 Napisano: 12.10.2013 21:45:11
buskowianka napisał(a):

tak sie zastanawiam i w sumie nie wiem,mam termin porodu na 22 pażdziernik,co w przypadku gdy 22 poród się nie zacznie? mam iść do szpitala i powiedziec że poród się opóżnia? czy czekać ? w pierwszej ciaży wody same odeszły tydzień przed terminem więc teraz zielona jestem i w sumie nie wiem emotka

buskowianka, a to Twoje bobo siedzi na pupce w brzuszku?
Mój był ułożony pośladkowo i lekarz w dniu porodu (25 pażdziernik) zlecił cc. Ale kali się bobas odwrócił przed porodem z tym, że Jej był bodajże poprzecznie ułożony emotka
Jak masz jakieś pytanka, to pisz na PW
0 0

dolly

#5753859 Napisano: 13.10.2013 00:23:36
katrin22 napisał(a):

buskowianka, a to Twoje bobo siedzi na pupce w brzuszku?
Mój był ułożony pośladkowo i lekarz w dniu porodu (25 pażdziernik) zlecił cc. Ale kali się bobas odwrócił przed porodem z tym, że Jej był bodajże poprzecznie ułożony emotka
Jak masz jakieś pytanka, to pisz na PW

juz wykonał "skok na główkę" emotka
0 0

#5753976 Napisano: 13.10.2013 15:56:06
dzięki za porady,chyba faktycznie nie będę się spieszyć do szpitala,poczekam na matkę naturę:)póki co korzystam z wolnych rąk:) bo potem nawet te dwie to będzie mało:)
0 0

bridget

#5754002 Napisano: 13.10.2013 17:35:24
jestem pod wrazeniem chusty, moje dziecko w niej spi, od razu sie uspokoiło:) super sprawa, wielki pozytyw jak dla mnie, fakt ze Pani pokazała kilka wiazan dla maluszkow, ale skupiłam sie na jednym, teraz kupno chusty:)
tak sobie mysle o natibaby - malta
0 0

monika1985monik

#5754044 Napisano: 13.10.2013 19:31:58
keiti78zg powiem ze skromnością a nie mówiłyśmy emotka emotka emotka emotka
0 0

bridget

#5754054 Napisano: 13.10.2013 19:58:44
monika1985monik napisał(a):

Pani mi zostawiła jedna do momentu kupna swojej, pozniej chyba pomysle o nosidle mai tai, ta z kołkiem tez jest oki i taki elastyczny prostokat ( nazwa mi wyleciała) ale juz dla dzieci siedzacych

fajne sa te z bambusem i lnem ale juz drozsze, no i musze kupic inny kombinezon, bo mam ale worek z bez rozdzielenia nozek a w tym nie da rady nosic dziecka.

a Wam jakie sie najbardziej podobały? jakie uzywacie? jak wiazecie? najgorsze jest to ze w tracie wiazanai Oli płacze, ja sie denerwuje, a chwile pozniej juz spi jak aniołeczek
0 0

bronxu

#5754057 Napisano: 13.10.2013 20:06:51
dolly napisał(a):

bronxu napisał(a):

Oglądałam je ostatnio, są świetne emotka
Myślę, że powinnaś podsyłać takie a'la portfolio studiom fotograficznym oferujące tego typu sesje.
Pamiątka jest niesamowita i co raz więcej osób sie decyduje na tego typu sesje. Działaj i powodzenia, rzeczy cudne.

No właśnie w tym problem, że fotograf chce je za darmo, albo wcale, bazują na tym, że w końcu ktoś im da za free, żeby się promować. Niestety zrobić czapkę nie jest tak wcale szybko i łatwo, a ja zwracam uwagę na detale, bo to właśnie w nich tkwi cały urok, który widać na zdjęciach. Takie kółko wzajemnej adoracji wprowadza w błąd klienta. System na zasadzie jak dasz to pokażemy, a jak nie dasz to mamy Cię gdzieś i na pewno nie polecimy. Jak mi coś się podoba to zwyczajnie na ten temat piszę, komentuję, a nie bazuję na tych co nam coś dają wzamian, mimo, że jest to takie sobie. Jest mi bardzo miło jak fotograf, blog czy nawet osoba na FB poleca, nawet bardzo jest mi bardzo miło, ale wolę jak ktoś to robi z "miłości", a nie "interesowności".

0 0

Gość: quaqua

#5754067 Napisano: 13.10.2013 20:26:56
bridget napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

Pani mi zostawiła jedna do momentu kupna swojej, pozniej chyba pomysle o nosidle mai tai, ta z kołkiem tez jest oki i taki elastyczny prostokat ( nazwa mi wyleciała) ale juz dla dzieci siedzacych

fajne sa te z bambusem i lnem ale juz drozsze, no i musze kupic inny kombinezon, bo mam ale worek z bez rozdzielenia nozek a w tym nie da rady nosic dziecka.

a Wam jakie sie najbardziej podobały? jakie uzywacie? jak wiazecie? najgorsze jest to ze w tracie wiazanai Oli płacze, ja sie denerwuje, a chwile pozniej juz spi jak aniołeczek

No świetnie emotka Gratuluję emotka A nie mówiłam emotka
Doradczyni pewnie Ci mówiła, że najlepsza chusta będzie używana. Z takiej w miarę rozsądnej klasyki to polecają wszyscy mocno Didymos Indio. Ja mam wersję z lnem i powiem Ci, że bajecznie się wiąże i nosi, szczególnie już cięższe dzieci. Nati i LennyLamb też uważam ok, ale przy cięższym dziecku komfort może być już gorszy. Tu plus za ceny nowych, bo nie są tragiczne, a chusty mięciutkie od nowości.
Zakochałam się w girasolach, piękne, miękkie, energetyczne chusty. Ale tu już na używkę bym stawiała, bo nowe trzeba "łamać". No tom się powymądrzała. Mój stosik to całe trzy chusty (indio i dwa girasole + kółkowa little frog), teraz nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię na www.chusty.info emotka
0 0

Gość: et1978

#5754073 Napisano: 13.10.2013 20:50:12
Witam dziewczyny,

Pewnie niektóre z was widziały ten link, ale przypominam się, że mam do sprzedania ubranko do chrztu dla chłopca.
Było drogie i dlatego chciałabym chociaż odzyskać część kasy na gwiazdkowe prezenty emotka A na co dzień go w to nie ubiorę. Stan idealny - polecam, może któraś z mam chłopców planuje chrzciny...

http://allegro.pl...kny-i3613200154.html

PS: na moim allegro mam też zestawy kosmetyków, dla konkursowiczek wysyłka za 50% emotka
0 0

bridget

#5754111 Napisano: 13.10.2013 22:28:44
quaqua tak przegladam forum, niby wiaze na kieszonkę, ale mam problem ze stopkami i zeby ładnie pupa wskoczyła, ogladam filmiki i czytam ze dziewczyn tez maja problem, u mnei najgorsze ze Oli podczas wiazania płacze ( zreszta ogolneiczesto płacze, jak nie spi to sam nie polezy) a ja chcialabym pomału i dokładnie ponaciagac te pasy. Czyli Didymos lepsza od nati, która bedzie optymalna?? Doradczyni mowiła o uzywanych ze sa złamane i lepiej sie układają. Chcialabym kupic optymalna chuste która troche posłuzy az do momentu moze przejscia do nosidła, czy pozniej sama załapie kolejne pozycje przy starszych dzieciach na podstawie filmikow?czy lepiej spotkac sie z doradczynia za kazdym razem?dla m nie to na razie nowosc , wiec wolałam sie skupic na 1 pozycji, ale obejrzałam kilka innych , gdy ona to prezentowała. Jakby cos fajnego Ci sie rzuciło w oczy z chust w dobrej cenie wrzuc mina pw, jak długo dziecko powinno przebywac w chuscie? sa jakies ograniczenia?
0 0

Gość: quaqua

#5754147 Napisano: 14.10.2013 08:04:53
bridget napisał(a):

quaqua tak przegladam forum, niby wiaze na kieszonkę, ale mam problem ze stopkami i zeby ładnie pupa wskoczyła, ogladam filmiki i czytam ze dziewczyn tez maja problem, u mnei najgorsze ze Oli podczas wiazania płacze ( zreszta ogolneiczesto płacze, jak nie spi to sam nie polezy) a ja chcialabym pomału i dokładnie ponaciagac te pasy. Czyli Didymos lepsza od nati, która bedzie optymalna?? Doradczyni mowiła o uzywanych ze sa złamane i lepiej sie układają. Chcialabym kupic optymalna chuste która troche posłuzy az do momentu moze przejscia do nosidła, czy pozniej sama załapie kolejne pozycje przy starszych dzieciach na podstawie filmikow?czy lepiej spotkac sie z doradczynia za kazdym razem?dla m nie to na razie nowosc , wiec wolałam sie skupic na 1 pozycji, ale obejrzałam kilka innych , gdy ona to prezentowała. Jakby cos fajnego Ci sie rzuciło w oczy z chust w dobrej cenie wrzuc mina pw, jak długo dziecko powinno przebywac w chuscie? sa jakies ograniczenia?

Ja wiążę w zasadzie tylko kieszonkę i plecak prosty z tyłu. Ty dopiero drugi dzień wiążesz, więc spokojnie masz czas, a i Oli się przyzwyczai do wiązania (moja cieszy gębę na sam widok). Ograniczeń nie ma raczej, jesteś myślącą, mądrą osobą to będziecie to sobie regulować. Jak podrośnie to sam będzie chciał trochę więcej czasu spędzać poza chustą, a póki co noś jak tego potrzebujesz Ty, albo maluszek.
Co do kieszonki to mi długo dość zajęło idealne opanowanie robienia "majteczek" z chusty między nogami (trochę odchylam dziecko od siebie i między nogami małej naciągam materiał tak żeby był między moim brzuchem a małej. Pocieszę Cie, że wiązanie poprawia się każdorazowo, w pewnym momencie po prostu "zaskoczysz".
Co do wyboru chusty to ja wszystkie kupiłam i sprzedawałam potem w tej samej cenie na chustoforum właśnie. Przeszłam przez chyba 8 czy 9 chust, aż znalazłam idealne dla mnie i to bez straty pieniędzy, bo sprzedawałam w cenie zakupu. Poszperaj, zobacz co Ci wizualnie leży i próbuj, jak jakąś okazję znajdę to oczywiście Ci napiszę.
0 0