Konkursowiczki w ciąży

aneta411

#5756446 Napisano: 17.10.2013 11:39:20
malutka456 napisał(a):

u nas ksiądz nie zgodził się na świadka chrztu emotka zaczął się tłumaczyć, że to musi być Katolik itp. itd. i zmieniliśmy chrzestnego emotka żaden z okolicy ksiądz (4 różne parafie) się na to nie zgodził emotka ale co kraj to obyczaj, wiem, że niektórzy idą na rękę emotka

Większość księży się nie zgadza, bo świadkami chrztu są tak naprawdę wszyscy obecni w tym czasie w kościele.
0 0

bridget

#5756552 Napisano: 17.10.2013 13:48:47
u nas tez bedzie problem z chrzestnymi, jeszcze nie mysle az tak bo na wiosne planujemy .....

dzis mnie kolezanka rozbawiła, która niemal w podobnej sytuacji jak ja piszac:) pozwolcie ze ja zacytuje

USIŁUJĘ...

Na czole sobie walnę napis taki.

Usiłuje bowiem nie ZWARIOWAĆ...
Usiłuję nie zabić mojego starszego syna który nie poszedł do przedszkola bo USIŁOWAŁAM się trochę zdrzemnąć i zasnęłam.
Usiłuję nie WYSTAWIĆ przed bramę młodszego syna (bo dziś wielkogabarytowe śmieci zbierają...pewnie by nie zauważyli go pomiędzy starym dywanem i zderzakami jakimiś dziwnymi)
Usiłuje od 2 godzin zjesc sniadanie
Usiłuje zrobić obiad (tu sukces bo UADŁO MI SIĘ ROZMROZIĆ MIĘSO!!!)
Usiłuje nie zadzwonić do meża i nie wykrzyczeć że mam dośc jego pierd.... wyjazdów jego pierd... pracy i tego że jestem sama z dwójką dzieci i psychiką na wyczerpaniu!!!!Bo wiem że ciężko zapierdziela od poniedziałku dla nas.

0 0

agusia147

#5756917 Napisano: 17.10.2013 20:46:17
bridget napisał(a):

u nas tez bedzie problem z chrzestnymi, jeszcze nie mysle az tak bo na wiosne planujemy .....

dzis mnie kolezanka rozbawiła, która niemal w podobnej sytuacji jak ja piszac:) pozwolcie ze ja zacytuje

USIŁUJĘ...

Na czole sobie walnę napis taki.

Usiłuje bowiem nie ZWARIOWAĆ...
Usiłuję nie zabić mojego starszego syna który nie poszedł do przedszkola bo USIŁOWAŁAM się trochę zdrzemnąć i zasnęłam.
Usiłuję nie WYSTAWIĆ przed bramę młodszego syna (bo dziś wielkogabarytowe śmieci zbierają...pewnie by nie zauważyli go pomiędzy starym dywanem i zderzakami jakimiś dziwnymi)
Usiłuje od 2 godzin zjesc sniadanie
Usiłuje zrobić obiad (tu sukces bo UADŁO MI SIĘ ROZMROZIĆ MIĘSO!!!)
Usiłuje nie zadzwonić do meża i nie wykrzyczeć że mam dośc jego pierd.... wyjazdów jego pierd... pracy i tego że jestem sama z dwójką dzieci i psychiką na wyczerpaniu!!!!Bo wiem że ciężko zapierdziela od poniedziałku dla nas.

Łooo znam to emotka
Też usiłuję nie zamordować synia bo ciągle psuje, rozrabia i kwiczy emotka
Męża też usiłuję nie opierdzielić, bo pomoc często by się przydała.

Za to cieszę się, że chrzestny młodego sprowadził się do Warszawy i czasem się nim zajmie, weźmie na spacer, zaprowadzi czy odbierze ze żłobka.
0 0

Gość: katrin22

#5757003 Napisano: 17.10.2013 23:24:28
Tak Was podczytuję i stwierdzam, że źle robiłam odciągając pokarm do butli, trzeba było karmić co chwila, to może karmiłabym dłużej niż 5 miesięcy. Monika dobrze napisała, że dziecko "idzie na łatwiznę". Allle przy drugim będę mądrzejsza emotka Chociaż jak czytam Was jak przy dwójce ciężko, to.....strach się bać emotka

Mi przy jednym rozbrykanym 2 latku ciężko zjeść śniadanie na czas, co ja piszę...Ja śniadanie jem na obiad emotka
Mój Kuba jest taki teraz niesforny, że mam wrażenie, że cały dzień albo Go karmię albo biegam za Nim powtarzając ciągle " UWażaj, tam nie wchodź, spadnieeeesz, złaź, itp itd..) i modlę, żeby zasnął w dzień, bo inaczej jest sajgon, pcha mi się na ręce, choć już Go nie noszę, czasami jak już płacze to wezmę, ale prawie 15 kilowego słonika nie da się dźwigać na dłuższą metę. A teraz ta pogoda do dupci.....
Dobra "wyżaliła się" emotka
0 0

bridget

#5757054 Napisano: 18.10.2013 09:35:34
quaqua a co myslisz o tej chuscie little frog opal, lepsza czy gorsza od nati? ktos ma ja na sprzedaz za 140zł?4,6m dlugosc http://littlefrog...-tkane-4-2m-301.html
0 0

monika1985monik

#5757083 Napisano: 18.10.2013 10:04:38
katrin22 Ty nie marudź tylko bierz się do roboty i staraj o 2 emotka nie jest tak źle bo wiesz człowiek czasami zapomina co to śniadanie, spokojny tryb życia, sen , itd emotka Twój"maluszek" jest już taki duży to pozwól mu samemu już jeść ty tylko "posprzątasz" emotka

keiti78zg
chusta wygląda na całkiem fajną ale tylko tyle mogę napisać bo jej nie używałam więc nie wiem jak sprawdza sie w teorii
0 0

bridget

#5757186 Napisano: 18.10.2013 11:30:08
powiedzcie warto zrobic dziecku ur w sali zabaw? kiedys starszakowi obiecalismy, ale ze Oli sie urodził odeszło to do lamusa, nie miałam czasu załatwwiac, poza tym z małym do sali zabaw bym nie poszła i odpusciłam. Tylko teraz przyszły wyrzuty sumienia, szczegolnie jak Wiki wczoraj przyszedł z przedszkola i zaczał opowiadac kogo zaprosi, co mu koledzy kupia. Dla rodziny torta robimy w niedziele, w pn wypadaja jego ur, jest sens cos organizowac nawet z kilkudniowym poslizgiem? bo wiadomo rodzice musza jeszcze potwierdzic. Jak wyglada organizacja i koszt w waszych miastach?

Katrinn no ciezko.... ale co robic same wiemy na co sie decydujemy:) macierzynstwo czasem to nie taki miód:)
0 0

Gość: bruce

#5757252 Napisano: 18.10.2013 12:04:58
W lokalnej prasie czytam, że powstaje Śląska Karta Ciąży. Ma ułatwić życie przyszłym mamom. Będzie zakładana przez lekarza zaraz po badaniu i stwierdzeniu faktu poczęcia dzidziusia. Ciekawe, czy istotnie okaże się pomocną. emotka
0 0

picola

#5757272 Napisano: 18.10.2013 12:16:02
bridget napisał(a):

powiedzcie warto zrobic dziecku ur w sali zabaw? kiedys starszakowi obiecalismy, ale ze Oli sie urodził odeszło to do lamusa, nie miałam czasu załatwwiac, poza tym z małym do sali zabaw bym nie poszła i odpusciłam. Tylko teraz przyszły wyrzuty sumienia, szczegolnie jak Wiki wczoraj przyszedł z przedszkola i zaczał opowiadac kogo zaprosi, co mu koledzy kupia. Dla rodziny torta robimy w niedziele, w pn wypadaja jego ur, jest sens cos organizowac nawet z kilkudniowym poslizgiem? bo wiadomo rodzice musza jeszcze potwierdzic. Jak wyglada organizacja i koszt w waszych miastach?

ja w tamtym roku zrobiłam i w tym też robimy. W tamtym roku synek zaprosił 12 dzieciaków z przedszkola, wybawili się, wyszaleli, dostał super prezenty, do dzisiaj pamięta co od kogo. Impreza kosztowała 30 zł od dziecka (2 godziny) + tort, ciastka, napoje, gadżety typu balony, serpentyny itd. Dla mnie to jest cena do przyjęcia, a synek był przeszczęsliwy, bo naprawdę czuł, że to było jego święto. W tym roku też robimy, sala już zarezerwowana. Ale każdy musi sam przeliczyć czy warto.

0 0

aneta411

#5757291 Napisano: 18.10.2013 12:31:23
bridget napisał(a):

Katrinn no ciezko.... ale co robic same wiemy na co sie decydujemy:) macierzynstwo czasem to nie taki miód:)

Ja córce robiłam kilka razy i w tym roku również zrobię, ale że jest starsza (7 lat) to bardziej tematyczne, ew. nie w sali zabaw a w muzeum zabawek. Całość z tortem, salą, jedzeniem, kawką/herbatą dla rodziców, malowaniem twarzy itp. wyniosło ok 500 zł. Ja wiem, że to nie jest mało, jednak ja pamiętam, ze jako dziecko zawsze miałam urodziny dla koleżanek, co prawda w domu, nie w sali zabaw, ale nie wyobrażam sobie robić ur. dla 10 dzieciaków + poczęstunek dla rodziców w domu. Z drugiej strony - pomimo, ze wszystko opłacone, sama biegałam po sali, pilnowałam dzieci, mąż robił zdjęcia, w "międzyczasie" rozmawialiśmy z innymi rodzicami. Skoro masz maleństwo może być ciężko ogarnąć, a z drugiej strony, jeśli to będzie argument przeciw, żeby starszak nie poczuł się odsunięty na bok. Trudna decyzja, ale niestety powinniście ją podjąć sami.
Aha, ja zawsze robiłam ur. w sali nie w dniu urodzin, raczej w weekend - z mojej wygody.
0 0

Gość: quaqua

#5757345 Napisano: 18.10.2013 13:08:05
keiti mam kółkową LF i jeśli miałabym ją porównywać do Nati to gorzej wypada. Jest cieńsza, bardziej śliska. Cena w sumie 20 złotych niższa niż nówka... Ale dziewczyny na chustoforum nie wypowiadają się o niej negatywnie, ja w sumie też nie, ale to nie to emotka No chyba, że to bawełna z lnem to raczej warto w tej cenie.
0 0

Gość: et1978

#5757557 Napisano: 18.10.2013 17:02:07
http://allegro.pl...kny-i3613200154.html

Komplet na chrzest dla chłopca stan idealny.
Mogę wysłać dodatkowe zdjęcia.
Zapraszam na allegro.
Bardzo dobra cena emotka
0 0

#5757743 Napisano: 18.10.2013 23:24:41
et1978 cena kosmiczna jak za używany ciuszek, ja wiem, że pewnie polski producent, ręcznie robione ubranko itp, ale bez przesady. Poza tym nikt nie kupi ubranka letniego! mamy porę jesienną emotka P

Monika Ty tu mnie nie pospieszaj emotka
0 0

agusia147

#5758069 Napisano: 20.10.2013 10:30:32
katrin22 napisał(a):

Tak Was podczytuję i stwierdzam, że źle robiłam odciągając pokarm do butli, trzeba było karmić co chwila, to może karmiłabym dłużej niż 5 miesięcy. Monika dobrze napisała, że dziecko "idzie na łatwiznę". Allle przy drugim będę mądrzejsza emotka Chociaż jak czytam Was jak przy dwójce ciężko, to.....strach się bać emotka

Mi przy jednym rozbrykanym 2 latku ciężko zjeść śniadanie na czas, co ja piszę...Ja śniadanie jem na obiad emotka
Mój Kuba jest taki teraz niesforny, że mam wrażenie, że cały dzień albo Go karmię albo biegam za Nim powtarzając ciągle " UWażaj, tam nie wchodź, spadnieeeesz, złaź, itp itd..) i modlę, żeby zasnął w dzień, bo inaczej jest sajgon, pcha mi się na ręce, choć już Go nie noszę, czasami jak już płacze to wezmę, ale prawie 15 kilowego słonika nie da się dźwigać na dłuższą metę. A teraz ta pogoda do dupci.....
Dobra "wyżaliła się" emotka

Kurcze zrzędzisz, ja nie rozumiem. Mam dwójkę do ogarnięcia, a śniadanie jem o normalnej porze i chyba organizację mam lepszą jak przy jednym.
0 0

monika1985monik

#5758104 Napisano: 20.10.2013 13:48:29
agusia147 Ty jesteś z poza grupy mamy które mają "przerąbane" emotka twoje dzieciaki to aniołki niestety nasze nie emotka może kiedyś rola się odwróci i nasze będą grzeczne a twoje będą diabełkami emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5758105 Napisano: 20.10.2013 13:49:03
monika1985monik napisał(a):

agusia147 Ty jesteś z poza grupy MAM które mają "przerąbane" emotka twoje dzieciaki to aniołki niestety nasze nie emotka może kiedyś rola się odwróci i nasze będą grzeczne a twoje będą diabełkami emotka emotka

0 0

#5758127 Napisano: 20.10.2013 15:06:05

agusia147 Ty jesteś z poza grupy mamy które mają "przerąbane" emotka twoje dzieciaki to aniołki niestety nasze nie emotka może kiedyś rola się odwróci i nasze będą grzeczne a twoje będą diabełkami emotka emotka

emotka No daj Boże, żeby Agusia tego nie doświadczyła emotka

Aga, a to nie Ty byłaś tygodniami u teściów po urodzeniu Córy? i jeszcze "zrzędziłaś" na "złą" teściową, która koło Was chodziła? i czy nie Ty oddajesz Kamila do żłobka, by móc odsapnąć??
Wiesz ja już stara jestem i pamięć mnie czasem zawodzi...
0 0

agusia147

#5758180 Napisano: 20.10.2013 19:01:52
katrin22 napisał(a):

emotka No daj Boże, żeby Agusia tego nie doświadczyła emotka

Aga, a to nie Ty byłaś tygodniami u teściów po urodzeniu Córy? i jeszcze "zrzędziłaś" na "złą" teściową, która koło Was chodziła? i czy nie Ty oddajesz Kamila do żłobka, by móc odsapnąć??
Wiesz ja już stara jestem i pamięć mnie czasem zawodzi...

Bo teściowa upierdliwa. Sama sobie radzę cud miód i orzeszki emotka Kamilek był tylko na miesiąc w żłobku, żeby się troszkę ogarnął z innymi dziećmi bo je bije emotka Więcej zachodu z zaprowadzaniem go było niż to warte.
0 0

#5758220 Napisano: 20.10.2013 21:03:29
To moje gratulacje, że dajesz sobie radę emotka
0 0

madziamck

#5758945 Napisano: 21.10.2013 19:27:34
witam, jestem w 5 m-cu ciąży i zaczynam pomału rozglądać się za wózkami. Czy możecie jakieś polecić?
0 0