Konkursowiczki w ciąży

tamarars

#5758950 Napisano: 21.10.2013 19:34:14
I ja się pochwalę ,że do Was dołączyłam:) I to już 27 tydzień więc bliżej niż dalej. Wózka też nie mam jeszcze więc i ja skorzystam z poleceń.
0 0

monika1985monik

#5758956 Napisano: 21.10.2013 19:42:20
Witam nowe przyszłe mamusie emotka

Co do wózka ze swojej strony napiszę co dla mnie było ważne emotka po 1 waga wózka jak ktoś mieszka w domu nie ma problemu jak w bloku warto sprawdzić czy waga wózka nas nie przerasta emotka po 2 przekładana rączka moje dzieciaki miały różne upodobania z wiekiem raz chciały widzieć mamusie innym razem wolały oglądać świat emotka dla mnie ważne były też duże pompowane koła takie dla mnie były najwygodniejsze nie lubię skrętnych kół emotka i najważniejsze wygoda tz nie raz widzę na mieście osoby co mają dość sporo wzrostu a wózek kupują tak niski że cały czas chodzą zgarbione w naszym wózeczku rączka była regulowana no i to chyba tyle emotka
0 0

bridget

#5759067 Napisano: 21.10.2013 23:48:03
gratuluje przyszłym mamusiom:) co do wózka nie poradze niestety....

dzis moj starszak skonczył 6 lat kiedy to zlecialo?? impreza rodzinno-weekendowa udana. W srode sala zabaw:) tak mysle jaki tort zamowic uniwersalny dla dzieci z owocami? mama z Olusiem zostanie, mam nadzieje ze ogarne szybko impreze:)
aha Olinek dostał tradzik niemowlecy, a taka miał slicznego buziaczka, a teraz krosteczki wszedzie...
0 0

Gość: buskowianka

#5759173 Napisano: 22.10.2013 11:13:37
a ja znowu z pytaniem problematycznym emotka do dziś mam zwolnienie lekarskie( na dziś termin porodu wiec lekarz nie mógł mi dać do innego terminu).I teraz co? muszę dostarczyć do pracodawcy dalsze zwolnienie? a jeśli nadal akcja porodowa nie ruszy i nic się dziać nie będzie?i jeszcze jedno: w szpitalu dadzą mi zwolnienie z jaka datą?tzn.od dnia porodu czyli np.25 pażdż.czy mogę prosić o wpisanie 20 pażdziernika mimo że mnie w szpitalu nie było?chodzi mi o zachowanie ciągłosci zwolnienia,a nie wiem czego mam prawo sie domagać emotka
0 0

agusia147

#5759178 Napisano: 22.10.2013 11:19:15
buskowianka napisał(a):

a ja znowu z pytaniem problematycznym emotka do dziś mam zwolnienie lekarskie( na dziś termin porodu wiec lekarz nie mógł mi dać do innego terminu).I teraz co? muszę dostarczyć do pracodawcy dalsze zwolnienie? a jeśli nadal akcja porodowa nie ruszy i nic się dziać nie będzie?i jeszcze jedno: w szpitalu dadzą mi zwolnienie z jaka datą?tzn.od dnia porodu czyli np.25 pażdż.czy mogę prosić o wpisanie 20 pażdziernika mimo że mnie w szpitalu nie było?chodzi mi o zachowanie ciągłosci zwolnienia,a nie wiem czego mam prawo sie domagać emotka

Od dnia porodu to dostaniesz zaświadczenie do macierzyńskiego dla pracodawcy. O wcześniejsze dni musisz się prosić swojego lekarza prawdopodobnie.

bridget napisał(a):

gratuluje przyszłym mamusiom:) co do wózka nie poradze niestety....

dzis moj starszak skonczył 6 lat kiedy to zlecialo?? impreza rodzinno-weekendowa udana. W srode sala zabaw:) tak mysle jaki tort zamowic uniwersalny dla dzieci z owocami? mama z Olusiem zostanie, mam nadzieje ze ogarne szybko impreze:)
aha Olinek dostał tradzik niemowlecy, a taka miał slicznego buziaczka, a teraz krosteczki wszedzie...

Kamil też miał, ale po miesiącu mniej więcej samo zeszło, bez smarowania maścią cholesterolową jak to lekarka radziła.
0 0

koper

#5759315 Napisano: 22.10.2013 13:37:53
buskowianka napisał(a):

Jak Ci ginekolog robi problemy z wypisaniem zwolnienia (chociaż nie powinien), to może idź do swojego lekarza rodzinnego i powiedz jaka jest sytuacja, że np dziś masz termin porodu, gin. nie chce wypisać zwolnienia, a Ciebie tak bolą plecy, czy tak trudno Ci się poruszać, że nie jesteś w stanie wrócić od jutra do pracy emotka

(ja tak właśnie poszłam do rodzinnego i dostałam zwolnienie na 2 tyg., a urodziłam po 10 dniach od terminu porodu)

A jak nie, to zadzwoń do pracy do działu kadr i dowiedz się co masz zrobić, żeby pójść już na macierzyński przed porodem, ale to trochę bez sensu, bo będziesz miała potem krótszy urlop macierzyński o te dni, które wykorzystasz przed porodem
0 0

Gość: buskowianka

#5759467 Napisano: 22.10.2013 16:08:33
dzięki za pomoc,jutro nawiedzę rodzinnego i uproszę o zwolnienie.Chyba że do jutra córcia się zdecyduje przyjść na świat:)
0 0

agusia147

#5759706 Napisano: 22.10.2013 22:46:14
Tanie mleko bebilon 2,3,4: http://www.agito....=9053-653103,-1003-1 i darmowa wysyłka paczkomatami. Wychodzi niecałe 50zł przy czteropaku 4x1200g.
0 0

vingag

#5759729 Napisano: 22.10.2013 23:37:38
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Tak Was podczytuję i stwierdzam, że źle robiłam odciągając pokarm do butli, trzeba było karmić co chwila, to może karmiłabym dłużej niż 5 miesięcy. Monika dobrze napisała, że dziecko "idzie na łatwiznę". Allle przy drugim będę mądrzejsza emotka Chociaż jak czytam Was jak przy dwójce ciężko, to.....strach się bać emotka

Mi przy jednym rozbrykanym 2 latku ciężko zjeść śniadanie na czas, co ja piszę...Ja śniadanie jem na obiad emotka
Mój Kuba jest taki teraz niesforny, że mam wrażenie, że cały dzień albo Go karmię albo biegam za Nim powtarzając ciągle " UWażaj, tam nie wchodź, spadnieeeesz, złaź, itp itd..) i modlę, żeby zasnął w dzień, bo inaczej jest sajgon, pcha mi się na ręce, choć już Go nie noszę, czasami jak już płacze to wezmę, ale prawie 15 kilowego słonika nie da się dźwigać na dłuższą metę. A teraz ta pogoda do dupci.....
Dobra "wyżaliła się" emotka

Kurcze zrzędzisz, ja nie rozumiem. Mam dwójkę do ogarnięcia, a śniadanie jem o normalnej porze i chyba organizację mam lepszą jak przy jednym.

Jak mnie wkurzają takie wpisy, jaką to ja nie jestem zorganizowaną, wspaniałą mamą.
Dużo zależy od dziecka, nie tylko od sposobu organizacji i wychowania.
Mój synek urodził się taki "grzeczny", że przez pierwsze kilka miesięcy nie dawałyśmy sobie z nim rady, mimo tego, że było nas dwie, moja mama i ja.
Jako noworodek sypiał po pięć minut NA DZIEŃ, a w nocy fundował nam drzemki po piętnaście minut na zmianę z płaczem.
Nie pomagało nic, a lekarze zgodnie twierdzili, że taki typ dziecka.
Ja więc rozumiem, że są rodzice, którzy nie mają czasu zjeść śniadania, ponieważ sama tego doświadczyłam. Kąpałam się w pięć minut, a jedzenie jadłam dosłownie na dwa kęsy, bo w pokoju mały zanosił się krzykiem.
I nie twierdzę, że byłam niezorganizowana. I nie dramatyzuję, po prostu opisuję, jak było.
Dzisiaj synek ma trzy lata. W kwestii spania zmieniło się mało co - w dzień w ogóle, w nocy baaaardzo mało.
I dalej absorbuje większość mojego czasu.
0 0

benasia

#5759921 Napisano: 23.10.2013 11:37:55
czytałam właśnie że kobieta sama odebrała swój poród w pociągu emotka
http://www.tvn24....la-porod,365038.html
0 0

bridget

#5760007 Napisano: 23.10.2013 13:37:27

vingag

#5760008 Napisano: 23.10.2013 13:42:46
benasia napisał(a):

O matko emotka
0 0

agusia147

#5760054 Napisano: 23.10.2013 14:52:12
bridget napisał(a):

http://www.edziec...nely_.html#MlynHPSST u was tez tak jest?

Haha nie jest u nas tak źle emotka Moje dzieci jak zasną to już jest święty spokój, więc jest czas i na grę wstępną emotka Romantyczna kolacja? Nam się zdarza i do restauracji skoczyć emotka

vingag napisał(a):

benasia napisał(a):

O matko emotka

W TV mówili wczoraj, dziecko do 26 roku życia będzie za darmo jeździło pociągami, i dostanie wyprawkę od kolei.
0 0

Gość: katrin22

#5760398 Napisano: 23.10.2013 22:52:04
vingag napisał(a):

Jak mnie wkurzają takie wpisy, jaką to ja nie jestem zorganizowaną, wspaniałą mamą.
Dużo zależy od dziecka, nie tylko od sposobu organizacji i wychowania.
Mój synek urodził się taki "grzeczny", że przez pierwsze kilka miesięcy nie dawałyśmy sobie z nim rady, mimo tego, że było nas dwie, moja mama i ja.
Jako noworodek sypiał po pięć minut NA DZIEŃ, a w nocy fundował nam drzemki po piętnaście minut na zmianę z płaczem.
Nie pomagało nic, a lekarze zgodnie twierdzili, że taki typ dziecka.
Ja więc rozumiem, że są rodzice, którzy nie mają czasu zjeść śniadania, ponieważ sama tego doświadczyłam. Kąpałam się w pięć minut, a jedzenie jadłam dosłownie na dwa kęsy, bo w pokoju mały zanosił się krzykiem.
I nie twierdzę, że byłam niezorganizowana. I nie dramatyzuję, po prostu opisuję, jak było.
Dzisiaj synek ma trzy lata. W kwestii spania zmieniło się mało co - w dzień w ogóle, w nocy baaaardzo mało.
I dalej absorbuje większość mojego czasu.

Zgadzam się, dużo zależy od dziecka. Znam dzieciaczki tak spokojne, że można przy nich wszystko zrobić, a znam takie z temperamentem (jak mój synuś), że ciężko zrobić przy Nim podstawowe rzeczy typu pranie, gotowanie, sprzątanie i jeszcze w międzyczasie wyjść na spacer, zrobić zakupy itp. Ja mam plan dnia i tego się trzymam, bo inaczej miałabym bałagan i z niczym nie wyrobiłabym się na czas. Mam nadzieję, że moje dziecko trochę przystopuje z tą energią emotka

Powoli przyzwyczajam swojego synka do przedszkola i chodzimy od czasu do czasu na 2h, by się pobawił z dziećmi, oswoił z otoczeniem. Mam nadzieję, że za rok tam dobrze spożytkuje swoją energię i zaspokoi ciekawość świata emotka A ja znów poczuję woloość chociaż na te kilka godzin emotka
0 0

Gość: quaqua

#5760614 Napisano: 24.10.2013 11:34:55
buskowianka hop hop! Już po??
0 0

bridget

#5760768 Napisano: 24.10.2013 13:42:05
quaqua napisał(a):

no własnie...?

czy wasze dzieci tez tak strasznie ulewają? nie dosc ze po jedzeniu to i po 15 minutach nawet pozniej i po godzinie i poprzebudzeniu i to duza iloscia mleka?
Oli nadal niespokojny, ma te problemy z brzuszkiem, nie polezy sam głownie na rekach, i to czesto bujany bo płacze... nawet na spacerze sie budzi. Totalne przeciwienstwo Wiktorka, no i te jego drzemki max do 30 minut, nie pospi dłuzej chyba ze w nocy to tak 2-3 h z przerwa na jedzenie
0 0

monika1985monik

#5761063 Napisano: 24.10.2013 19:57:14
bridget napisał(a):

quaqua napisał(a):

no własnie...?

czy wasze dzieci tez tak strasznie ulewają? nie dosc ze po jedzeniu to i po 15 minutach nawet pozniej i po godzinie i poprzebudzeniu i to duza iloscia mleka?
Oli nadal niespokojny, ma te problemy z brzuszkiem, nie polezy sam głownie na rekach, i to czesto bujany bo płacze... nawet na spacerze sie budzi. Totalne przeciwienstwo Wiktorka, no i te jego drzemki max do 30 minut, nie pospi dłuzej chyba ze w nocy to tak 2-3 h z przerwa na jedzenie

Mój tak ulewał na początku pomogło karmienie częstsze ale w mniejszych ilościach i potem się unormowało emotka Mój do póki nie zaczął być w pozycji siedzącej w wózku nie dał się do niego wsadzić emotka emotka

No no ciekawe czy buskowianka tuli już maleństwo ?
0 0

Gość: bc14

#5761128 Napisano: 24.10.2013 21:19:45
hej:) jak to jest z maleństwem i gondolą ? moj maluch ma sie pojawic z koncem listopada myslicie, ze bede uzytkowac gondole czy wstrzymac sie z zakupem i pozniej tylko spacerówke. Mozna w ogole malucha bez gondoli wychowac?

nosidełko juz mam.
0 0

malutka456

#5761129 Napisano: 24.10.2013 21:26:48
bc14 napisał(a):

hej:) jak to jest z maleństwem i gondolą ? moj maluch ma sie pojawic z koncem listopada myslicie, ze bede uzytkowac gondole czy wstrzymac sie z zakupem i pozniej tylko spacerówke. Mozna w ogole malucha bez gondoli wychowac?

nosidełko juz mam.

ja uzywam glownie nosidelka, bo w nim mloda czuje sie pewnie emotka gondola jest u moich rodzicow i tam chodzimy na spacerki z nia. Z kolei zima dziecku jest cieplej w gondoli, wiec mysle, ze sie przyda emotka
0 0

bridget

#5761136 Napisano: 24.10.2013 21:34:48
ja bym inwestowała w gondole to jednak zima jest ( i to długi jej okres i przy kwietniu mozna pomyslec o spacerowce) i przy spcerach bardziej chroni przed zimnem i pozycja lezaca jest raczej bardziej bezpieczna dla dziecka, nosidło i tak uzywane jest w aucie, ewentulanie mozna na jakies zakupy pozniejsze w markecie.
0 0