Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5754846 Napisano: 14.10.2013 22:19:02
A ja wiążę tak jak było w ulotce od polekontu emotka

Kurde młoda mnie tak pogryzła, że krew ciurkiem, a w laktatorze jakby kawałek mięsa coś a'la wątróbka znalazłam. Co to może być? Bolą cyce jak nie wiem, nie wiem czy smarować to czymś czy jak? Bo ledwie podgoję a tu już na nowo. A chciałabym ją trochę pokarmić. Strasznie mi źle, że muszę dokarmiać modyfikowanym przez tą krew...
0 0

bridget

#5754859 Napisano: 14.10.2013 22:40:55
agusia147 napisał(a):

Kurde młoda mnie tak pogryzła, że krew ciurkiem, a w laktatorze jakby kawałek mięsa coś a'la wątróbka znalazłam. Co to może być? Bolą cyce jak nie wiem, nie wiem czy smarować to czymś czy jak? Bo ledwie podgoję a tu już na nowo. A chciałabym ją trochę pokarmić. Strasznie mi źle, że muszę dokarmiać modyfikowanym przez tą krew...

agusia moze odciagaj przez 2 dni i podawaj z butelki, a wygoj sobie brodawki jakas mascia np bephantenem.

a ja nie wiem czemu moj ma jazdy wieczorne nie polezy, nie zasnie przy piersi, nie moze sie uspokoic - potrafi przez 5 h dawac czadu

quaqua a co sadzisz o nosidłach na pozniej ? czemu tak zmieniałas chusty, szukałas optymalnej? uzywałas tej kołkowej i tego poucha? wiem ze to przy starszym dziecku ale jakos wtedy to wszystko szybko trwa, szkoda ze ja zielona z tego chustonoszenia, dzis raz wiazałam tylko bo nie było kiedy i nie wiem czemu zbyt luzno miał moim zdaniem głowke i wolałam asekurowac reka, pewnie za lekko sciagam pasma...
0 0

dolly

#5754872 Napisano: 14.10.2013 23:07:56
agusia147 napisał(a):

może to krew skrzepła i sie taki glutek zrobił...
brodawki smaruj i "wietrz" jak najczęściej. Ślina małej dodatkowo ma działanie antybakteryjne, i przyśpiesza gojenie.
Ja miałam purline i dla mnie była dobra.
0 0

doris1

#5754941 Napisano: 15.10.2013 09:04:17
Już mi słabo, jak pomyślę o zapaleniu piersi itp... Przeżywałam parę razy przy pierwszym, to teraz już się zaczynam bać:(

Ja mam do Was pytanie z innej beczki: jak sprawdza się fotelik samochodowy do wózków wielofunkcyjnych? używacie? w sensie czy jak gdzieś np. jedziecie, to zabieracie dół od wózka i nakładacie fotelik? jak to u Was?

0 0

Gość: quaqua

#5755114 Napisano: 15.10.2013 13:20:47
keiti przez pierwsze dwa miesiące miałam tylko jedną chustę, potem im bardziej mi się to podobało, czytałam chustoforum zapragnęłam spróbować czegoś więcej emotka Nosidła używa mój mąż, mamy Tuli i jest świetne, no ale tutaj musisz poczekać, aż synio podrośnie i będzie siadał sam. Z kółkowej korzystam jak muszę coś zrobić w domu i na szybko włożyć córę, ale to na krótko, bo jednak ciężar spada na jedno ramię. Pouch nie dla mnie, bo pewnie podtrzymywałabym cały czas pupę mając wrażenie, że się wysunie. Zobaczysz dojdziesz do wprawy. Ostatnio z ciekawości mierzyłam czas i zamotałam małą w kieszonkę w ciągu niecałych 2 minut emotka
Ja chusty nie traktuję jak boga, ale jako wygodę dla mnie, bo przecież i tak nosisz dziecko w ciągu dnia to po co na ręku, jak można rozłożyć wygodnie ciężar?

Dziewczyny mam na zbyciu kaszki Holle (jaglana, owsiana, 3 ziarna, orkiszowa i jakaś smakowa). Kaszki Holle mają w składzie tylko dane ziarno (zmielone) i wit. B, nie mają żadnych syfów. Jakby któraś reflektowała to zapraszam na PW.
Cena 12,70 za sztukę + 10,50 za przesył (niezależnie od ilości) lub 14zł pobranie.
0 0

aneta411

#5755123 Napisano: 15.10.2013 13:36:53
doris1 napisał(a):

Już mi słabo, jak pomyślę o zapaleniu piersi itp... Przeżywałam parę razy przy pierwszym, to teraz już się zaczynam bać:(

Ja mam do Was pytanie z innej beczki: jak sprawdza się fotelik samochodowy do wózków wielofunkcyjnych? używacie? w sensie czy jak gdzieś np. jedziecie, to zabieracie dół od wózka i nakładacie fotelik? jak to u Was?

Ja korzystałam z takiego fotelika, jak np. w czasie jazdy autem córka zasnęła, nie budziłam jej, tylko do wózka wpinałam fotelik. Z tym, ze ja miałam fotelik Coneco i wózek też Coneco - Solar i tam do wózka się wpinało a nie na sam stelaż. Żałowałam, ze większe foteliki nie były wpinane, tylko ta "kołyska".
0 0

monika1985monik

#5755431 Napisano: 15.10.2013 19:40:19
agusia147 skoro masz poranione brodawki tz że źle przystawiasz małą do piersi jak karmisz masz czuć przyjemność i zero bólu jak tylko poczujesz jakiś ból odciąg małą i przystaw ponownie do piersi. Na te już poranione to radzę często wietrzyć, smarować mlekiem i może spróbuj z nakładką.

keiti78zg a macie stały rytm dnia i nocy ??
0 0

Gość: allice

#5755484 Napisano: 15.10.2013 20:56:02
Dziewczyny poradźcie coś w kwestii kapci profilaktycznych. Muszę kupić Rysiowi bo ponoć chodzi na palcach i źle stawia stopy emotka A ja w temacie zielona. Polećcie jakieś firmy i gdzie najlepiej kupić takie kapcie.
0 0

Gość: klaudiag19

#5755496 Napisano: 15.10.2013 21:16:12
dziewczyny, tak was cichaczem podczytuję i pisałyście o inhalacjach/inhalatorach...

kupowała któaś z Was inhalator w biedornce?
chciałam o nim poczytać, ale nie widzę nigdzie informacji o nim
0 0

bridget

#5755542 Napisano: 15.10.2013 22:59:08
klaudiag19 napisał(a):

dziewczyny, tak was cichaczem podczytuję i pisałyście o inhalacjach/inhalatorach...

kupowała któaś z Was inhalator w biedornce?
chciałam o nim poczytać, ale nie widzę nigdzie informacji o nim

oj nie pomoge w temacie biedronkowym.

monika z tym rytmem staram sie ale cholera nie wychodzi, z 2 strony jak juz zasnie nie chciałabym go budzic, bo nie odsapne nawet na chwilę (sama jestem w tygodniu pranie, prasowanie, gotowanie, sprzatanie, i jeszcze przedszkole is tarsze dziecie ( wielki maraton jak dla mnie), sam nie polezy dłuzej niz 5-10 minut), dzis z kapieli musiałam wyskakiwac bo po15 minutach krzyk. Jakis ma lekki sen, zasypia i 20 minut budzi sie, dzis 3 razy tak zrobil i dopiero od 22 spi twardo ( mam nadzieje). Z dnia na dzien wychodzi nam zasypianie od 20:30 , ale twardy sen gdzies o 22 ( bywało ze 23:30, ale od 2 dni spokojniejszy, juz nie ma tyle płaczu), okazuje ze on z tych potrzebujacych wiecej bliskosci .

quaqua chciałabym miec Twoja wprawe w chustowaniu, 2 minuty?? , dzis sie nie wiazalismy nie było kiedy. Na spacer wychodzisz/wychodziłas tez w chuscie zima?
0 0

#5755620 Napisano: 16.10.2013 10:02:18
keiti jak masz teraz kasę to bierz na przyszłość: http://allegro.pl....php?item=3632082805
0 0

monika1985monik

#5755638 Napisano: 16.10.2013 10:29:07
klaudiag19 ja chciałam kupić ten inhalator ale oczywiście u nas w biedronce go nie ma emotka

keiti może dla tego twój mały jest taki niespokojny bo nie ma rytmu dnia dziecko jak wie co będzie za chwilę jest spokojniejsze. Staraj się w miarę możliwości by wiedział co za chwilę nastąpi i przed spaniem wieczornym wyciszaj wszystko w koło na około godzinę przed by wiedział że za chwilę będzie noc i trzeba w miarę możliwości emotka spać emotka Moje obydwa chłopaki były też takimi dzieciakami jak twój tz sami nie poleżeli sami się nie pobawili itd jak nie było kogoś blisko był wrzask emotka

allice ile twój Rysiu ma ? mój też chodził bardzo długo na palcach jak baletnica a później mu przeszło i ładnie stawiał stopy.
0 0

bridget

#5755670 Napisano: 16.10.2013 11:08:55
quaqua napisał(a):

keiti jak masz teraz kasę to bierz na przyszłość: http://allegro.pl....php?item=3632082805

licytuję, dziękuję chociaz moglam dac kup teraz:/
0 0

bridget

#5755679 Napisano: 16.10.2013 11:17:39

kapie go koło 19:30 - 20:30 kładziemy sie do spania i jemy, zasypia o 22 ( cisza, ciemno, spokojnie), dzisiejsza noc budził mi sie co 1,5-2h, chociaz zdarzało mu sie co 4 h, nie wiem czy on głodny czy dlaczego sie tak budzi ( bo raczej na brak pokarmu nie narzekam), myslałam ze w dzien go uspie i pojde spac, to znow spi mi max poł godziny juz 2 takie drzemki. Poznij ok 16 po starszego i 2h spaceru,wtedy mi ładnie tez spi), niby próbuje ten rytm trzymac, ale skoro ma taki sen nieregularny sen i burzy cały harmonogram....
0 0

#5755768 Napisano: 16.10.2013 12:28:55
bridget napisał(a):

quaqua napisał(a):

licytuję, dziękuję chociaz moglam dac kup teraz:/

E, no o to KT chodziło właśnie. Cena naprawdę w porządku. Teraz pewnie stanie na ok. 300, bo nowe 420 kosztują. A może akurat Ci się uda, bo w sumie sezon nie nosidełkowy.
Pytałaś, czy spacerujemy w chuście - nie, tylko tyle co do sklepu pod blokiem, albo piekarni wyskakuję w chuście. Spacery ze spaniem załatwiamy w wózku emotka Tak to tylko w domu, usypiam na drzemki (5 minut chodzenia i z głowy), potem odkładam do łóżeczka + jak muszę coś zrobić, a potwór nie pomaga to unieruchamiam ją w chuście, ale nie narzeka, wręcz lubi takie przytulanki. Starszej nie nosiłam, ale ona w ogóle nie naręczna była, a tutaj na drugim chyba USG powiedziała dr, że to przylepa będzie, bo wtulona w łożysko była. No i faktycznie emotka Pewnie też taki typ Ci się trafił.
O jeszcze mi się przypomniało - starsza to w ogóle nietykalska jest, żeby spać z nami w łóżku to nie ma mowy, a ta bardzo chętnie + masażyki itd uwielbia.
0 0

benasia

#5755778 Napisano: 16.10.2013 12:37:49
dokładnie maluszek musi mieć stały rytm dnia żeby wiedział co za chwilę nastąpi - nasz też miał bardzo ciężkie kolki ale jak miał 2,5miesiąca się skończyły i już przesypiał całe noce - ale rytm dnia był i starałam się by zawsze w tej samej porze było spanie, karmienie, spacer itd.
0 0

Gość: bc14

#5755805 Napisano: 16.10.2013 13:09:38
w superpharm pampersy baby active midi pack za 28,99:)

0 0

bridget

#5755806 Napisano: 16.10.2013 13:10:06
quaqua za pozno sie zreflektowałałam ze to tak dobra cena , a jak juz spojrzałam to juz za pozno było....napisałam do babki czy moge kupic w opcji kup teraz ze sie pomyliłam,
bede próbowac dalej go poukładac, ale chyba ten typ tak ma, kolejna drzemka poł godziny i płacz...
0 0

monika1985monik

#5755978 Napisano: 16.10.2013 16:00:08
keiti78zg mój spał po 15 minut potem godzina nieraz nawet i 3 bez snu i znowu drzemka 15 minut jak skończył 8 miesięcy nie spał mi już w dzień w ogóle emotka
0 0

agusia147

#5756001 Napisano: 16.10.2013 16:35:53
Mnie Kamil do tej pory śpi w dzień. Krótko bo krótko ale nie da się z nim wytrzymać jak się nie prześpi.
0 0