Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poczytaj o blw i bardzo polecam chociaż częściowo trzymać się tej metody. Kaszki holle polecam, ogólnie polecam unikać cukru - dzięki temu, jak i jedzeniu części rzeczy w kawałkach mały wyrobił sobie fajnie smak i wiem co lubi, a co raczej omija
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
buhahaah, no tak, tak, widac, ze dawno dziecko słoiczkami karmiłam hahaha
Gość: katrin22
Stare czasy....
Mój 2 latek ma już swoje smaki. Dziś myślałam, że wyjdę z siebie, bo nic nie chciał zjeść z rana, ani jajecznicy, ani chlebka, NIC,kompletnie 0... Dopiero po spacerku zjadł troszkę zupy i musiałam zrobić Mu makaron twarogowy i dopiero najadł się jak człowiek
Moje dziecko codziennie jadłoby kluchy, naleśniki i chleb, kasz nie tknie, chyba że przemycę w zupie.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no ja mysle ze tak sobie odczekam jeszcze z rozszerzeniem diety, ale poczytac i dowiedziec sie juz cokolwiek mogę, przynajmniej do 5 miesiaca, choc juz czasem mnie to kusi, no i chciałabym własnie uniknac soczkow i cukru, bo taki bład zrobiłam przy starszym, obecnie nie przepada za mineralna, ale kubusie i inne napoje to pochłania w wielkich ilosciach.
Kali a z tych kaszek holle patrzyłam na allegro które na sam poczatek? nie krztusił Ci sie mały takimi warzywami w calosci? jak tak szybko wprowadzilaś?
zastanawiam sie czemu moj mały ma nadal same drzemki ma prawie 4 msc a liczac jego spanie ponad godzinne to moze z 10 razy było:/
a które słoiczki pod wzgledem składu sa najlepsze Waszym zdaniem? pozniejbede sama gotować no ale na poczatek i przy wyjsciach zawsze jakies warto mieć
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli chodzi o kawałki,wiadomo,że czasem sie zakrztusi,ale dorosły też tak ma - dziecko musi się nauczyć radzić sobie z takim pokarmem. Pamiętam jak Bartuś miał 7 miesięcy u rodziców dałam mu kawał jabłka, tata mój zaczął przeżywać,że chce żeby się zakrztusiło 0 a bartek wziął jabłko i gryzł je jak stary - a nie ma ani 1 ząbka
Ze słoiczków wydaje mi się, że najlepsze są hipp, kupowałam różne,ale te nawet smakowo są najlepsze - babydream, też są ok - tylko u nich nie zachęca wygląd - ale też są produkowane przez hippa.
Ja holle kupiłam przenną bananową- w sklepach ze zdrową żywnością są w podobnej cenie jak na allegro.
Na później świetne są ciasteczka orkiszowe z baby dreama porównując do innych na rynku, te nie są dosładzana, nie mają żadnych spulchniaczy itp.
Soczki mały dostaje od czasu do czasu zamiast deserku i to rozrobione, tak to cycuś lub woda-nigdy nie dostawał herbatek granulowanych, gdzie jest masa cukru. Teraz już podaje mu więcej rzeczy i nie patrzę, aż tak jak na początku, ale dzięki temu, że na prawde sprawdzałam co je, nie lubi słodkich rzeczy, za to uwielbia cytrusy i wszystko co kwaśne
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z piciem nie ma problemów pije zwykła wode lub czasami kupuję mu watera ale jakiś innych to nie kupuję.
A jak był malutki to też jadł jedzonko słoiczkowe - i gerberki i bobovity i hippa, potem stopniowo przechodził na normalne i bez problemu jadł brokuły w całości ugotowane takie cząstki- fajnie to wyglądało jak robił "żgig" widelczykiem
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kali dzieki za obszerna informację, Bartus jeszcze nie ma zabkow?
ze słoiczkami pewnei bede miec dylemat bo jak co roku s akonkursy gerbera i bobovity:D, a hipp nic nie ma nie?:), pamietam ze WIki jadł głownie hippa czesto nowosci z Niemiec, które u Nas w Polsce były duzo pozniej. Tak sie zastanawiam cz y majac sokowirówke nie robic mu swiezych soczkow sama bez cukru z owoców czy bedzie pił. A i czy gotujac samemu warto kupic w sklepach z zywnoscia bio warzywa i owoce? czyz bio to sciema?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Domiś też było mocno cyckowy, nawet bardzo mocno, ale nie mam większych problemów z jego jedzeniem, tzn nie jest mięsny, za wędlinami nie przepada,poza tymi "białymi" z piersi z kurczaka. Ale za to warzywa i owoce uwielbia, z talerza zazwyczaj najpierw warzywa znikają, tez jest kluskowo, kotleciowo, makaronowy, a jajka mógłby jeść na okrągło - wręcz rano sam wstaje i robi sobie jajecznice lub jajka sadzone
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To chyba zależy od nawyków - gdy już potrafił jeść gotowałam mu brokuły które lubimy wszyscy, fasolkę, dawałam marchewkę z zupy.
Poza tym nie karmiłam go słodyczami - zęby ma w stanie idealnym, jednak ubolewam nad tym, że teraz praktycznie w ostatnim okresie wszyscy dają mu słodycze - tzn w tym okresie świątecznym dostał ich masę zwlaszcza czekolad i innych. Jako tako ich nie je, choć czasem ponadgryzał, nie chce mu całkiem bronić ale trzeba mieć ograniczenie.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zazdroszczę tych zębów, bo u nas mimo, że dbamy, myjemy, a młody słodyczy nie je wcale dużo - czasem zje jakieś ciasto albo lubisia, a tak to nie, to górne zęby żre mu próchnica. Pani doktor stomatolog powiedziała, że młody ma wadę szkliwa - było nierówne na niektórych ząbkach i tam zaczęło się psuć. Jesteśmy więc pod nadzorem dentysty.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: eveliina
http://allegro.pl...-pr-i3850195566.html
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas baaaardzo sprawdził się przy starszym konik little tikes - chociaż on nie jest tak ładny
Gość: ciriness
Może jakieś rady?
Za to znalazłam fajną stronę ze składami kosmetyków i innych różności dla maluchów np. chusteczek nawilżanych
Polecam Wam dziewczyny
http://www.srokao.pl/
I mnie wczoraj oświeciło, że tak dobrze znam się na składach ale na chusteczki nie patrzyłam i kupiłam jedne z gorszych - nivea i pampers
A u nas miesiąc do wyjścia
Gość: eveliina
dzięki, strasznie mi się podoba ten bujak wiec jak się nadaje dla takiego malucha to chyba go kupię
Gość: katrin22
Gość: allice
Mieliśmy podobny (tygryska) i synek dostał go jak miał trochę ponad rok. Całkiem ładnie i długo się nim bawił choć do klasycznego bujania to on mu bardzo rzadko służył