Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#5801156 Napisano: 04.01.2014 18:51:15
katrin22 napisał(a):

Asiu mój też śpi w normalnej piżamce, ale w nocy straszny z Niego zmarzluch i nie ważne, że mamy ciepełko, budzi się z płaczem, a rączki i kark ma chłodne. Ja na noc zakładam Mu rajtuzy lub spodnie piżamowe, body z dł. rękawem i na to 2 cienkie bluzeczki i wtedy jest OK, dziecko przesypia całą noc, nie jest spocone, chociaż jak zasypia, to jest cały mokry co dziwne jest chyba..

size Córę masz już podchowaną emotka A jaka byłaby radocha i pomoc Twojej Oli przy bobasie emotka

Kasiu, mój Benio też się tak mocno pocił. Miało to związek z dawkowaniem vit.D. Może zapytaj swojego lekarza emotka
0 0

monika1985monik

#5801165 Napisano: 04.01.2014 19:17:53
Mój śpi tylko w cienkiej piżamce i nie używamy żadnej kołderki bo tak mu gorąco mimo iż w domu upału nie ma emotka

Co do wyprawki to fakt najlepiej się zorientować w szpitalu co trzeba u nas trzeba było mieć wszystko swoje na pewno dla mamusi sprzyda się woda niegazowana z takim ala dzióbkiem super się sprawdza emotka
0 0

Gość: allice

#5801168 Napisano: 04.01.2014 19:31:53
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Asiu mój też śpi w normalnej piżamce, ale w nocy straszny z Niego zmarzluch i nie ważne, że mamy ciepełko, budzi się z płaczem, a rączki i kark ma chłodne. Ja na noc zakładam Mu rajtuzy lub spodnie piżamowe, body z dł. rękawem i na to 2 cienkie bluzeczki i wtedy jest OK, dziecko przesypia całą noc, nie jest spocone, chociaż jak zasypia, to jest cały mokry co dziwne jest chyba..

size Córę masz już podchowaną emotka A jaka byłaby radocha i pomoc Twojej Oli przy bobasie emotka

Kasiu, mój Benio też się tak mocno pocił. Miało to związek z dawkowaniem vit.D. Może zapytaj swojego lekarza emotka

Mój Rysio też do tej pory jak zaśnie to się spoci, a potem jest już ok. Wydaje mi się, że jest to zależne też od zmęczenia dziecka bo jak mój jest naprawdę bardzo zmęczony bo miał intensywny dzień to się bardziej poci. Jak jest chory to też się poci bardziej, czasem tak mocno, że muszę go przebrać.
0 0

Gość: katrin22

#5801175 Napisano: 04.01.2014 20:02:20
Kurcze to większość z Was tak lekko ubiera dzieciaczki na noc emotka tylko ja opatulam.

Madziu też myślałam, że to związane jest z wit. D, chociaż mój pije jeszcze mm, codziennie zjada jajko, masełko i wychodzimy na spacerki (tyle, że teraz słońca brak)...

A może faktycznie za ciepło ubieram, ale znów jak lekko ubrany, to zaraz kicha i katar się pojawia, więc pozostaje moja intuicja i ciepłe ubranko.

Agusia mój tak się rzuca w nocy po łóżeczku, nad ranem po łóżku, więc nie widzę Go w śpiworku, na bank by walczył, by go zdjąć.

W ogóle Kuba ma teraz dziwną fazę, od kilku tygodni jak coś MU się nie spodoba (np. wezmę Go z wanny wg. Niego za szybko lub nie chcę czegoś dać) to rzuca się na podłogę i lekko tłucze głową o nią emotka Ja wtedy nie reaguję, ale tydzień temu podszedł do ściany i walnął tak, że był ślad,. spanikowałam i wzięłam Go, przytuliłam. Powiedzcie, że to tylko BUNT 2- latka i minie emotka
0 0

kalisto1986

#5801190 Napisano: 04.01.2014 20:27:19
emanuela o to chodzi, że Domiś nie ma już 2 mlecznej. Jest miejsce, żeby wyrósł stały i tak już kilka miesięcy, przez co jedynki się rozjechały i ma ogromną szpare. Musimy iść na prześwietlenie i zobaczyć co tam się dzieje. Pocieszę Cię, że ja mam strasznie słabe zęby, a do tego w ciąży "uaktywniła" mi się jakaś alergia na leki - tzn zatruwała mi dentystka 3 razy zęba w 1 dzień różnymi lekami, bo miałam tak silną reakcję alergiczną i teraz nei wiadomo co robić i jak je leczyć, a do leczenia jest, oj niestety jest.

Z proszków, a raczej żeli polecam bardzo dzidziusia, dzisiaj z braku laku kupiłam w sklepie osiedlowym żel wirek i sama jestem ciekawa jak się sprawdzi, a mam mocno poplamione pranie akurat w kolejce
0 0

Gość: niqsia

#5801196 Napisano: 04.01.2014 20:34:30
może jakaś konkursomaniaczka-ciężarówka wygra sesję noworodkową emotka

https://www.faceb...p;type=1&theater
0 0

kalisto1986

#5801215 Napisano: 04.01.2014 21:36:38
katrin22 to zdecydowanie bunt 2 latka emotka Minie jeśli odpowiednio będziesz reagować, a raczej nie reagować emotka
A co do opatulania to faktycznie ciepło małego ubierasz, ja nawet jak jest lekki mróz to na dwór Bartka tak nie ubieram tzn przy mrozie ma zazwyczaj spodnie, rajstopki body na krótki i cienka bluzka + kurteczka i ewentualnie cienki kocyk na nózki , a jak jest tak jak teraz cały czas to tylko body na długi,rajstopki spodnie + kurteczka i na sen kocyk na nóżki. Ja uważam, że przegrzewanie to jest najgorsze co może być, dlatego od początku dzieciaki staram się cienko ubierać. I czasem Bartuś też ma zimne rączki i kark
0 0

bridget

#5801226 Napisano: 04.01.2014 22:03:49
my lekko nie ubieramy , ale jakos goraco u nas nie jest, tzn ja jestem zimnolubna. Oli wczesniej spał w bodziaku na dlugi rekaw i spiworku np, obecnie ma bodziak i pajacyk i przykryty jest kocykiem.
0 0

dolly

#5801228 Napisano: 04.01.2014 22:10:34
to mój to na morsa wyrośnie, bo ma krótkie szorty i koszulkę z krótkim rękawkiem, cieniutka kołderkami, ale i cieniutki kocyk emotka
0 0

madziamck

#5801539 Napisano: 05.01.2014 21:47:59
dziękuje dziewczyny za podpowiedzi.

mam jeszcze pytanie odnośnie kocyków, ile miałyście sztuk? mam rodzić w marcu i się zastanawiam czy jeden cieńszy i jeden grubszy starczy
0 0

#5801546 Napisano: 05.01.2014 22:10:30
madziamck napisał(a):

mam jeszcze pytanie odnośnie kocyków, ile miałyście sztuk? mam rodzić w marcu i się zastanawiam czy jeden cieńszy i jeden grubszy starczy

Ja miałam jeden taki i jest super jakości : http://allegro.pl...y-b-i3790736094.html i starczał emotka a rodziłam w październiku i jeden cienki z polaru.

0 0

Gość: bc14

#5801547 Napisano: 05.01.2014 22:10:48
ja mam 2 cienkie i chyba jeszcze jeden dokupie:) bardzo lubie tego z ikei za 19,90:)z kocykami to wg, upodoban bo sa wielbiciele rozkow(polecam z usztywnieniem, a sa i tacy co nieczego nie uzywają:)
Co do ubranek to koniecznie zaopatrz sie w ubranka zapinane z przodu tego typu http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p
Przejdz sie po wyprzedazach idzie fajne rzeczy kupic, ja własnie dziś w TESCO f&F kupiłam 3xpajacyk za 31zł:) w Lidox znalazłam pajaca za 15zl:)
0 0

#5801548 Napisano: 05.01.2014 22:13:36
bc14 "dobrze godo" emotka ciuszki rozpinane z przodu (byle nie było tysiąc zatrzasków), rożek z usztywnieniem na pewno lepszy od zwykłego, ja miałam zwykły i był do bani.
0 0

madziamck

#5801549 Napisano: 05.01.2014 22:13:37
bc14 napisał(a):

ja mam 2 cienkie i chyba jeszcze jeden dokupie:) bardzo lubie tego z ikei za 19,90:)z kocykami to wg, upodoban bo sa wielbiciele rozkow(polecam z usztywnieniem, a sa i tacy co nieczego nie uzywają:)
Co do ubranek to koniecznie zaopatrz sie w ubranka zapinane z przodu tego typu http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p
Przejdz sie po wyprzedazach idzie fajne rzeczy kupic, ja własnie dziś w TESCO f&F kupiłam 3xpajacyk za 31zł:) w Lidox znalazłam pajaca za 15zl:)

akurat ciuszków mam dosyć sporo bo "w spadku" dostałam od bratowej.
0 0

madziamck

#5801551 Napisano: 05.01.2014 22:14:28
dobrze, że podpowiadacie od razu o tych rożkach bo właśnie się zastanawiam czy kupić
0 0

dolly

#5801554 Napisano: 05.01.2014 22:18:28
madziamck napisał(a):

dobrze, że podpowiadacie od razu o tych rożkach bo właśnie się zastanawiam czy kupić

rożek to na pewno do szpitala, tylko taki, którego Ci szkoda nie będzie, bo jak wysmarują dzidziola oliwką to nie puści. Miękki.
Co do kocyków to ja maniak kocyków jestem więc mi nigdy ich za dużo, ale jak masz rodzić w marcu to polarowy- tylko nie za gruby Ci wystarczy
0 0

#5801555 Napisano: 05.01.2014 22:20:13
madziamck napisał(a):

Kup, kup, na początku gdy dziecko jest malusie i lubi być opatulone, to rożek jest bardzo pomocny.

Ja pamiętam jak w szpitalu przynieśli mi Kubusia w rożku i przyszła pora przebierania pieluszki (zresztą ta pora przychodziła co 20 minut emotka ) i odwijam rożek, a moje dziecko jeszcze zakneblowane 3 pieluchami tetrowymi emotka matko!- pomyślałam "co to?", ale koleżanka z bocznego łóżka mówi, że dziecku cieplej i czuje się jak w brzuszku, no OK, przebrałam pieluchę i próbuję znów "zakneblować" mopje dziecię, a tu nic mi nie wychodzi, to zawołałam położną, by pokazała, a kobieta szybko zawinęła, że nic nie zdążyłam zobaczyć, ale po kilku przebierankach się nauczyłam emotka
0 0

Gość: size

#5801573 Napisano: 05.01.2014 22:50:41
madziamck napisał(a):

Ja miałam na dzień dobry jeden grubszy i jeden lekki. Plus reszta którą dokupiłam potem (cieniutkie bawełniane na lato).
Potem dokupiłam drugiego grubasa: jeden w jesień/zimę jeździł w wózku, drugi był łóżeczkowy. Kołderka nam jakoś nie spasowała (dość sztywna). I rożek niestety też (usztywniany, ale z opcją bez usztywnienia) był bezużyteczny u nas - moja stwierdziła już po urodzeniu, że żadne ograniczenia ją nie interesują emotka A ja też tego nie lubiłam. Jakbym deskę niosła (choć położna chwaliła emotka ).

Jak masz marcowe dziecię mieć to spokojnie jeden grubszy i jeden lżejszy wystarczą. Potem zawsze możesz dokupić. Bez szaleństw, przetestuj co Maluszek lubi. Bo skończysz w składzie kocyków emotka

PS Dziewczynki kochane, dziękuję za kciuki i inne słowa, ale póki co ta kwestia jest mi obca emotka Choć jak patrzę ma brzuchola poświątecznego to zastanawiam się czy tam coś nie siedzi emotka :):)
0 0

dolly

#5801579 Napisano: 05.01.2014 22:58:41
emotka eeee tam, myślałam że to zajawka do jakiejś poważniejszej informacji a to tylko podpucha emotka
0 0

Gość: size

#5801586 Napisano: 05.01.2014 23:10:49
dolly napisał(a):

emotka eeee tam, myślałam że to zajawka do jakiejś poważniejszej informacji a to tylko podpucha emotka

Jak coś to Ci zaszemram wcześniej emotka

Teraz chwila przerwy w przedszkolu i skończyły się pytania i trudne odpowiedzi emotka
0 0