Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5800841 Napisano: 03.01.2014 23:43:31
size nigdy nie jest za późno emotka
0 0

benasia

#5800842 Napisano: 03.01.2014 23:45:40
size napisał(a):

PS Dzisiaj moje dziecię powiedziało mi, ze chce brata. Szkoda, ze tak późno emotka

to na co czekać? nigdy nie jest za późno emotka

Kasiu mój tez sie rozkopuje ale już od rozmiaru 86 kupuje mu normalnie piżamkę i śpi w niej tylko pod spod zakładam mu podkoszulkę teraz a wcześniej body, a gdyby był mróz to skarpetki ciepłe na stópki a tak to z gołymi śpi teraz stópkami bo u nas ciepło w nowym domku emotka
0 0

Gość: size

#5800843 Napisano: 03.01.2014 23:48:46
katrin22 napisał(a):

size nigdy nie jest za późno emotka

:)

Niby tak emotka
Moja siostra mnie pytała, czy już nadszedł ten moment pytania o rodzeństwo emotka (koledzy, koleżanki w przedszkolu). A otóż nadszedł dzisiaj emotka
0 0

#5800845 Napisano: 03.01.2014 23:53:48
Asiu mój też śpi w normalnej piżamce, ale w nocy straszny z Niego zmarzluch i nie ważne, że mamy ciepełko, budzi się z płaczem, a rączki i kark ma chłodne. Ja na noc zakładam Mu rajtuzy lub spodnie piżamowe, body z dł. rękawem i na to 2 cienkie bluzeczki i wtedy jest OK, dziecko przesypia całą noc, nie jest spocone, chociaż jak zasypia, to jest cały mokry co dziwne jest chyba..

size Córę masz już podchowaną emotka A jaka byłaby radocha i pomoc Twojej Oli przy bobasie emotka
0 0

benasia

#5800846 Napisano: 03.01.2014 23:56:52
ale nie jest mu Kasiu za ciepło? bo przecież chyba tyle na górze nie nosi nawet w dzień po domu prawda?
Bo ja w dzień małemu zakładam po domu koszulkę kr. rękaw + bluzkę cienką dł. rękaw czasami jak jest zimniej to jeszcze podkoszulkę pod spód.
A na noc tylko piżamę + podkoszulkę teraz a wcześniej zamiast tego to body, a na stópki jak pisałam wcześniej skarpetki i jest ok.
0 0

#5800850 Napisano: 04.01.2014 00:03:19
Asiu raczej nie jest Mu za ciepło, bo po godzince od zaśnięcia jest już cieplutki, niespocony. W dzień ma zawsze spodnie dresowe+ skarpetki (na boso lata), body z dł. rękawem albo koszulka i na to bluzka ciepła, czyli ubrany jak ja (prócz bodów emotka ) . Jedynie w nocy marznie, a w pokoju mam koło 23 stopni.
0 0

benasia

#5800852 Napisano: 04.01.2014 00:04:59
to faktycznie zmarzluszek emotka
My mamy ok 22-23 stopnie bo nie lubię mieć cieplej i jest ok.
0 0

#5800860 Napisano: 04.01.2014 00:18:26
size mój jeszcze nie do końca odpieluchowany, walczymy z tym póki co, ale ciężko idzie, mam małego uparciuszka.

Z tym ubieraniem na noc, to już testowałam mojego szkraba, jak ubrałam lżej, to w nocy był płacz, a nad ranem już mi kichał,a to zazwyczaj oznaczało nadchodzącego gluciorka emotka , dlatego wolę Go opatulić emotka
0 0

#5800865 Napisano: 04.01.2014 00:22:51
Uciekam spać, bo miałam dziś do pilnowania dodatkowo 3 letnią bratanicę od rana do południa i jestem WYKOŃCZONA, a w głowie dudnią mi słowa " oddaj to moje, chcę pić, chcę jeść, chcę siku, chcę bajkę, chcę klocki, chcę misia, chcę się huśtać, teraz moja kolej..." A moje dziecko za to wymuszało wszystko płaczem i rękoczynem emotka
0 0

agusia147

#5800885 Napisano: 04.01.2014 09:02:44
dolly napisał(a):

No coś TY, za malutki na jakieś narkozy! Jeżeli dziecięca to spokojnie, poradzi sobie, pokaże małemu jak się wiertło obraca, dotknie jak się będzie kręcić, a potem buch do buziaka i powinno byc ok. Zawsze możesz usiaść na fotelu i wziąć małego na kolana emotka

Akurat problem z nim taki że się wierci jak cholera, wszystko go interesuje, a ząbków do naprawy jest mnóstwo - w sumie niemal cała góra. Dolne ma idealne.

katrin22 napisał(a):

Ja na swojego szukam takiego pajaca, ale ciężko znaleźć coś z promocji w rozmiarze 110 (wolę ciut większy), a i szukam welurowej piżamki, mój Kuba śpi bez przykrycia, bo się rozkopuje emotka

Poszukaj śpiworków, np. Ferreti mają fajne i cieplutkie, u mnie się sprawdza idealnie, a te ferreti są rozsuwane od góry i od dołu, więc w razie co może młody mieć nóżki na wierzchu a reszta jest cały czas okryta.
0 0

kalisto1986

#5800886 Napisano: 04.01.2014 09:09:56
Mój Dominik też ma duże problemy z ząbkami emotka tyle, że każdy lekarz u którego byliśmy leczył zazwyczaj jak coś działo się, bo ma tak słabe zęby, że pękały przy wierceniu emotka
Już ma część stałych i mam nadzieje, że będą mocniejsze, chociaż na 2 jedynkach ma przebarwienia - ale dentysta powiedział, że to od tego, że wychodziły jak jeszcze mleczaki byly i "zetrą" się. W ogóle rosną mu jak chcą, u góry od dawna ma 2 jedynki, i 1 dwójkę, a drugiej dwójki ani widu, przez co rozłażą się emotka

Ja bartka na noc ubieram w zależności od temp w domu jeśli jest 21-23 stopnie to zazwyczaj śpi w samym rampersie na krótkie rękawki lub bodach ( też rozkopuje się), jak ciut chłodniej to pajac. Tylko, że my ogólnie cienko chodzimy ubrani wszyscy
0 0

agusia147

#5800901 Napisano: 04.01.2014 10:18:37
emanuela24 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Mój Dominik też ma duże problemy z ząbkami emotka tyle, że każdy lekarz u którego byliśmy leczył zazwyczaj jak coś działo się, bo ma tak słabe zęby, że pękały przy wierceniu emotka
Już ma część stałych i mam nadzieje, że będą mocniejsze, chociaż na 2 jedynkach ma przebarwienia - ale dentysta powiedział, że to od tego, że wychodziły jak jeszcze mleczaki byly i "zetrą" się. W ogóle rosną mu jak chcą, u góry od dawna ma 2 jedynki, i 1 dwójkę, a drugiej dwójki ani widu, przez co rozłażą się emotka

Ja bartka na noc ubieram w zależności od temp w domu jeśli jest 21-23 stopnie to zazwyczaj śpi w samym rampersie na krótkie rękawki lub bodach ( też rozkopuje się), jak ciut chłodniej to pajac. Tylko, że my ogólnie cienko chodzimy ubrani wszyscy

Kali to podpytaj stomatologa czy można wyrwać 2 mleczną
mój mały ma już stałe - i na szczęście zęby ma po tatusiu - bo gdyby były po mamusi to by było latanie po dentystach emotka
wracając do rozłażenia się zębów moja chrześniaczka ma podobny problem i nosi aparat no i Pani stomatolog (ortodontka) wyrywa mleczaki które przeszkadzają w prawidłowym zgryzie - żeby właśnie stałe rosły jak należy chociaż i z tym jest u niej problem bo ma za małą szczękę a za duże ząbki
podpytaj bo jak już urosną krzywe to czeka Was nie mały wydatek a Domisia nie mały ból przy prostowaniu ząbków

Prostowanie zębów jest cenzura warte. Mąż w młodości nosił aparat stały. Teraz zęby wróciły niemal do siebie, więc efekt prostowania jest na kilka lat. Ja nie wiem po kim Kamsio ma słabe ząbki. Ja jak żyję nie byłam u dentysty, nigdy żaden ząb nie bolał ani nic...
0 0

dolly

#5800955 Napisano: 04.01.2014 11:59:43
size napisał(a):

.

PS Dzisiaj moje dziecię powiedziało mi, ze chce brata. Szkoda, ze tak późno emotka

aaaaa coooooooo? będzie miało siostrzyczkę? emotka

0 0

madziamck

#5800968 Napisano: 04.01.2014 12:34:35
Dziewczyny, macie może gdzieś gotową listę z wyprawką dla malucha oraz co zabrać do szpitala?
pomału muszę zacząć kompletować, bo już 30tc. za nami

a, i jeszcze jaki proszek do prania polecacie by przeprać maluszkowi ciuszki?
0 0

dolly

#5800970 Napisano: 04.01.2014 12:39:35
ja prałam w Jelp, ale ponoc potrafi zapychac rury, i powiem szczerze, że chyba nie w 100% dopierał plamy słoiczkowe.
Dziewczyny były zadowolone bodajże z dzidziusia, ale to same I napiszą.

CO do wyprawek, to wystarczy, że wpiszesz w google i wyskoczy Ci mnóstwo list- sama musisz logicznie pomyśleć, co CI się może przydać a co bedzie raczej zbędne. Zresztą metodą prób i błędów do tego dojdziesz, bo każde dziecko bedzie miało inne potrzeby.
0 0

koper

#5800983 Napisano: 04.01.2014 12:55:22
*madziamck co do listy rzeczy, które trzeba zabrać do szpitala, to najlepiej zadzwoń na porodówkę szpitala w którym zamierzasz rodzić i dopytaj, bo w każdym jest trochę inaczej. Jak skorzystasz z jakiejś gotowej listy, to albo będziesz miała za dużo niepotrzebnych rzeczy, albo ktoś będzie musiał Ci na szybko coś dowozić.
0 0

Gość: ciriness

#5801018 Napisano: 04.01.2014 13:42:09
Dokładnie, u mnie w szpitalu piszą tylko chusteczkach nawilżanych emotka Ale ja też chcę mieć swoje ciuszki. Piszą również to co dla mamy potrzebne.
Jakby co listę wyprawkową mam na mailu, mogę podesłać.

A co do proszków polecam ten artykuł
http://www.srokao...-pyny-do-prania.html

Ja też się muszę na poważnie zabrać za pakowanie torby do szpitala i pranie,prasowanie ciuszków..
0 0

agusia147

#5801029 Napisano: 04.01.2014 14:03:39
ciriness napisał(a):

Dokładnie, u mnie w szpitalu piszą tylko chusteczkach nawilżanych emotka Ale ja też chcę mieć swoje ciuszki. Piszą również to co dla mamy potrzebne.
Jakby co listę wyprawkową mam na mailu, mogę podesłać.

A co do proszków polecam ten artykuł
http://www.srokao...-pyny-do-prania.html

Ja też się muszę na poważnie zabrać za pakowanie torby do szpitala i pranie,prasowanie ciuszków..

Jak rodziłam w wakacje Jagodę, to w tym szpitalu ciuszków własnych wręcz zabraniali, gdyż dzieci były często przebierane i swoje ciuszki by się zgubiły. Miałam tylko ubranka na wyjście. Własne pieluchy i chusteczki. W szpitalu się też przydaje woda mineralna i coś na przegryzienie emotka
0 0

bridget

#5801057 Napisano: 04.01.2014 14:57:11
u mnie Wiki ma jedynkę w kształcie litery T , odgałezienie do podniebienia, mam nadzieje ze to nie bedzie mialo wpływu na stałe zeby. Mielismy skierowanie na nfz do ortodonty, ale nie chcieli Nas przyjac ze dziecko za małe wowczas.

a w tesco sa promocje na pizamki teraz tez? szkoda ze maz mi z club card wyrzucił znizke 10 zl przy zakupach na 50 zł

size trzymam kciuki:D za potomstwo kolejne:))
0 0

benasia

#5801118 Napisano: 04.01.2014 17:28:58
Z proszków polecam DZIDZIUSIA i Lovelę, choć Dzidziuś wg mnie lepszy. A już napewno jeśli chodzi o płyn do płukania to Dzidziuś ma najładniejszy: delikatny, nie drażniący, ubranka są mięciutkie - polecam emotka
0 0