Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Jakbym miała 2 osobową sofę, to kombinowałabym jak wysiedlić Kubusia, ale mam ogromne łóżko, gdzie jeszcze takich 3 Kubusiów by się zmieściło
No jasne, że każdy robi jak uważa i ma swoje racje
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jest duży i dużo rozumie ale i tak traktuje go jak maluszka
Moje od urodzenia śpią w swoich łóżeczkach. Benio wywędrował do swojego pokoju jak miał 1,5 roku a Aduś nie dawno do niego dołączył
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Natomiast nad ranem raczej w nowym już łóżku Mikołaj mi się nie budzi i sam pięknie śpi całą noc aż do rana
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pisze ogolnikowo, do kilku juz sytuacji w tym topie, ktore mialy miejsce.
Nic dziwnego, ze watek staje sie "opuszczony", bo po co odpowiadać, skoro najpewniej zostanie sie spuszczonym na drzewo, mimo iz wiekszosc uwaza tak samo
Gość: bc14
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bc14 Dużo lekarzy radzi, że jeśli już szczepić to wtedy kiedy dziecko idzie do żłobka/przedszkola
Dziewczyny baaaaardzo polecam chusteczki z biedronki fitti - normalnie jak zobaczyłam skład to w szoku byłam - miażdży wszystkie markowe - do tego są naprawde fajne, trochę przypominają mi nivea, a cena .... "aż" 9 zł z groszami za 3 pak
Gość: kiro
Gość: dotti25
Na wszystko szczepiłam od razu: Hexa, Rotarix i Prenevar w ósmym tygodniu
Gość: size
One też są markowe, produkowane przez firmę EcoWipes, na rynku występują pod nazwą Tami. Tyle, że produkt mało znany, mało reklamowany i mało kojarzony z segmentem "dzieciowym".
I nie, że taka mądrala ze mnie - poszukałam
http://ecowipes.com.pl/tami/
Gość: dotti25
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szczepiłam na pneumokoki od noworodka pierwsze szczepienie miał gdy miał 2,5 miesiaca - obecnie cykl pneumokoków mamy zakończony
Z tego co lekarze, znajome pielęgniarki mówiły i co w prasie można przeczytać - to szczepienie jest naprawdę ważne szczególnie dla malutkich dzieci gdyż powikłania mogą mieć straszne skutki dlatego bez wahania zaszczepiłam.
Co do rotawirusów lekarz mi tłumaczył ze warto zaszczepić jeśli dziecko chodzi do żłobka lub ma czesty kontakt z innymi dziecmi, poza tym to szczepienie chroni podobno tylko przez pól roku.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o widzisz, ja też wcześniej o nich nie słyszałam, wpadłam w necie na nie przez przypadek, poczytałam i wysłałam małża po nie. Jak zobaczyłam skład i cene to już wiem, że wszystkie inne chusyeczki idą w odstawkę
tutaj opinie innych i jak wyglądają http://www.bangla...nawilzane-dla-dzieci
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
bc14 nie szczepiłam na pneumo ani rota i nie wiem czy zaszczepię.
A co myślicie o szczepieniu na ospę?? Ja chyba zaczepię zanim poślę Kubusia do przedszkola.
Znajomej dziecko zachorowało na ospę i miało powikłania w postaci zapalenia móżdżku. Chłopak ma z 5-6 lat, a na nowo uczy się chodzić itp., straszne to.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem ale ja po rozmowach z osobami zajmujacymi sie tym (m.in. moja teściowa jest pielęgniarka) zaszczepiłam synka.
Ale ja to ja - kazdy robi jak uważa, zresztą każdy w swoim życiu kieruje się czymś innym. Nie zrozumcie mnie źle - nikogo nie namawiam, po prostu dzielę się informacjami po zapytaniu jednej z koleżanek a i tak zrobi tak jak jej serce podpowiada.
Co do ospy to sama nie wiem - z jednej strony dobrze jak dziecko przejdzie, z drugiej strony szczepionka chroni - tylko że wówczas tez dobrze byłoby przejsc ta chorobę jako dziecko a nie wiem czy przy szczepionce choruje sie w wieku dziecięcym a nie później. Póki co nie szczepię bo Mikołaj i tak nie idzie do przedszkola.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chociaż nie ukrywam jak miał styczność z ospą tydzień przed wczasami miałam niezły stres i miałam nadzieje, że szczepionka zadziałała, bo chyba bym spanikowała, gdyby zachorował za granicą.
Benasiu właśnie te fitti przypominają mi nivea, tzn mają podobny materiał
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane