Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5817450 Napisano: 03.02.2014 23:15:44
Bartek też nie zasypia u siebie, tzn usypiam go leżąc z nim, ale jak tylko usypia przenoszę go i czasem biore go nad ranem (zazwyczaj nieświadomie emotka ). Zresztą nawet Dominik potrafi nad ranem do nas się władować. Jednak łóżko pozostaje naszym łóżkiem i nie wyobrażam sobie, żeby dzieci spały z nami na stałe.
0 0

monika1985monik

#5817496 Napisano: 04.02.2014 09:14:52
Ja nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem które ma np 2 lata przecież to duże dziecko i zrozumie że ma swoje łóżeczko a mama ma swoje tylko wystarczy trochę samozaparcia że tak powiem emotka to tak samo jak ze smoczkiem emotka mój młody mimo iż nie przespał jeszcze ani 1 nocy i mimo iż muszę nie raz do niego wstać śpi u siebie i nie ma mowy o tym by spał w naszym łóżku ale każdy robi jak uważa emotka
0 0

Gość: katrin22

#5817514 Napisano: 04.02.2014 10:04:56
Monika 2 latek to duże dziecko? no proszę Cię, to jeszcze maluszek emotka i nie wszystko rozumie. Owszem dobrze jak dziecko ma swoje łóżko (i pokój) i w nim śpi, ale na wszystko jest czas i pora i jeden powiedzmy 2 latek już śpi w swoim łóżku, a drugi jeszcze potrzebuje bliskości mamy nawet w nocy.
Jakbym miała 2 osobową sofę, to kombinowałabym jak wysiedlić Kubusia, ale mam ogromne łóżko, gdzie jeszcze takich 3 Kubusiów by się zmieściło
emotka
No jasne, że każdy robi jak uważa i ma swoje racje emotka
0 0

beniaminowa

#5817522 Napisano: 04.02.2014 10:16:36
Mój Aduś ma 2 lata emotka Nie dawno miał urodziny emotka
Jest duży i dużo rozumie ale i tak traktuje go jak maluszka emotka Zawsze będzie mniejszy niż Benio emotka
Moje od urodzenia śpią w swoich łóżeczkach. Benio wywędrował do swojego pokoju jak miał 1,5 roku a Aduś nie dawno do niego dołączył emotka Faaaajjjjjniieeee jest mieć sypialnię dla siebie ale jak czasem któryś przychodzi to tak miło się przytulić do malutkiego i cieplutkiego ciałka emotka
0 0

benasia

#5817552 Napisano: 04.02.2014 10:44:39
Ja tez mimo ze Miki ma swoje łózko i w nim sam śpi to jak jest chory wolę go wziąc do swojego i mimo, że mi najwygodniej między chłopakami nie jest wówczas to takie nie częste wspólne spanie jest też bardzo miłe bo mogę się przytulić do synka emotka
Natomiast nad ranem raczej w nowym już łóżku Mikołaj mi się nie budzi i sam pięknie śpi całą noc aż do rana emotka
0 0

monika1985monik

#5817578 Napisano: 04.02.2014 11:17:50
katrin22 mój nawet jak będzie miał 18 lat będzie dla mnie moim kochanym maluszkiem emotka 2 latek bardzo dużo rozumie wiadomo, że każde dziecko inne, ale jak widzę 2 latka, który 24h na dobę ma np smoczek w buzi i mamusia twierdzi że on jest mały i nie rozumie że smoczek można odstawić to mnie krew zalewa emotka
0 0

dolly

#5817851 Napisano: 04.02.2014 17:43:29
hehe, zauwazylam, ze w tym topie pytania zadaje sie tylko po to by uzyskac odpowiedz tylko i wylacznie taka jakiej sie oczekuje. Inne nie beda brane pod uwage, bo ma sie swoje racje, co z tego, ze o kant..... i nie majace nic wspolnego z "logicznym" rozumowaniem. Lepiej sie zafiksowac na jakims punkcie i tego trzymac bez wzgledu na wszystko emotka
Pisze ogolnikowo, do kilku juz sytuacji w tym topie, ktore mialy miejsce.
Nic dziwnego, ze watek staje sie "opuszczony", bo po co odpowiadać, skoro najpewniej zostanie sie spuszczonym na drzewo, mimo iz wiekszosc uwaza tak samo emotka
0 0

Gość: bc14

#5817944 Napisano: 04.02.2014 20:55:46
Nie dawno bylo o szczepieniach a ja jeszcze mam pytanie czy szczepilyscie na rota lub pneumokoki .? Pneumo od noworodka czy po roku?
0 0

kalisto1986

#5817947 Napisano: 04.02.2014 21:06:51
dolly pewnie do mnie po części kierujesz się ... więc tylko napiszę,że ja chciałam się dowiedzieć o kwestie techniczne/ wytrzymałościowe takich łóżeczek. Nie szukałam porad, czy dobrze, żeby dziecko w nim spało emotka

bc14 Dużo lekarzy radzi, że jeśli już szczepić to wtedy kiedy dziecko idzie do żłobka/przedszkola emotka

Dziewczyny baaaaardzo polecam chusteczki z biedronki fitti - normalnie jak zobaczyłam skład to w szoku byłam - miażdży wszystkie markowe - do tego są naprawde fajne, trochę przypominają mi nivea, a cena .... "aż" 9 zł z groszami za 3 pak emotka
0 0

Gość: kiro

#5817949 Napisano: 04.02.2014 21:11:10
dolly napisał(a):

hehe, zauwazylam, ze w tym topie pytania zadaje sie tylko po to by uzyskac odpowiedz tylko i wylacznie taka jakiej sie oczekuje. Inne nie beda brane pod uwage, bo ma sie swoje racje, co z tego, ze o kant..... i nie majace nic wspolnego z "logicznym" rozumowaniem. Lepiej sie zafiksowac na jakims punkcie i tego trzymac bez wzgledu na wszystko emotka
Pisze ogolnikowo, do kilku juz sytuacji w tym topie, ktore mialy miejsce.
Nic dziwnego, ze watek staje sie "opuszczony", bo po co odpowiadać, skoro najpewniej zostanie sie spuszczonym na drzewo, mimo iz wiekszosc uwaza tak samo emotka

emotka
0 0

Gość: dotti25

#5817962 Napisano: 04.02.2014 21:25:06
bc14 napisał(a):

Nie dawno bylo o szczepieniach a ja jeszcze mam pytanie czy szczepilyscie na rota lub pneumokoki .? Pneumo od noworodka czy po roku?

Na wszystko szczepiłam od razu: Hexa, Rotarix i Prenevar w ósmym tygodniu
0 0

Gość: size

#5817997 Napisano: 04.02.2014 22:20:05
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny baaaaardzo polecam chusteczki z biedronki fitti - normalnie jak zobaczyłam skład to w szoku byłam - miażdży wszystkie markowe - do tego są naprawde fajne, trochę przypominają mi nivea, a cena .... "aż" 9 zł z groszami za 3 pak emotka

One też są markowe, produkowane przez firmę EcoWipes, na rynku występują pod nazwą Tami. Tyle, że produkt mało znany, mało reklamowany i mało kojarzony z segmentem "dzieciowym".

I nie, że taka mądrala ze mnie - poszukałam emotka

http://ecowipes.com.pl/tami/

0 0

Gość: dotti25

#5818009 Napisano: 04.02.2014 22:33:47
w EcoWipes jest produkowanych większość chusteczek nawilżanych (marek własnych sieci): Tip, Tami, Gaga, Dada, Fitti itd. Również Hipp na rynek niemiecki, Oriflame. Mam wrażenie, że wszystkie są do siebie podobne
0 0

benasia

#5818011 Napisano: 04.02.2014 22:34:37
bc14 napisał(a):

szczepiłam na pneumokoki od noworodka pierwsze szczepienie miał gdy miał 2,5 miesiaca - obecnie cykl pneumokoków mamy zakończony emotka

Z tego co lekarze, znajome pielęgniarki mówiły i co w prasie można przeczytać - to szczepienie jest naprawdę ważne szczególnie dla malutkich dzieci gdyż powikłania mogą mieć straszne skutki dlatego bez wahania zaszczepiłam.

Co do rotawirusów lekarz mi tłumaczył ze warto zaszczepić jeśli dziecko chodzi do żłobka lub ma czesty kontakt z innymi dziecmi, poza tym to szczepienie chroni podobno tylko przez pól roku.
0 0

kalisto1986

#5818016 Napisano: 04.02.2014 22:37:03
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

One też są markowe, produkowane przez firmę EcoWipes, na rynku występują pod nazwą Tami. Tyle, że produkt mało znany, mało reklamowany i mało kojarzony z segmentem "dzieciowym".

I nie, że taka mądrala ze mnie - poszukałam emotka

http://ecowipes.com.pl/tami/

o widzisz, ja też wcześniej o nich nie słyszałam, wpadłam w necie na nie przez przypadek, poczytałam i wysłałam małża po nie. Jak zobaczyłam skład i cene to już wiem, że wszystkie inne chusyeczki idą w odstawkę emotka
tutaj opinie innych i jak wyglądają http://www.bangla...nawilzane-dla-dzieci
0 0

benasia

#5818018 Napisano: 04.02.2014 22:41:18
co do chusteczek używam co prawda juz sporadycznie wyłacznie pampers baby zielone inne wydają mi się suche, szybko sie rwą co niektóre, niektóre są takie jakby papierowe. Jedynie jeszcze z Johnson's Baby byłam zadowolona, tych fitti nie miałam i nie kojarze.
0 0

Gość: katrin22

#5818024 Napisano: 04.02.2014 22:45:58
Niezłe te chusteczki, a jak mają taki dobry skład to i ja się zaopatrzę, a cena rewelka.

bc14 nie szczepiłam na pneumo ani rota i nie wiem czy zaszczepię.

A co myślicie o szczepieniu na ospę?? Ja chyba zaczepię zanim poślę Kubusia do przedszkola.

Znajomej dziecko zachorowało na ospę i miało powikłania w postaci zapalenia móżdżku. Chłopak ma z 5-6 lat, a na nowo uczy się chodzić itp., straszne to.
0 0

benasia

#5818030 Napisano: 04.02.2014 22:54:35
tylko że własnie pneumokoki wywołują wiele równiez poważnych powikłań np zapalenie płuc, sepsę, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, zapalenie szpiku, osierdzia, otrzewnej itd. w niektórych przypadkach nawet śmierc.

Nie wiem ale ja po rozmowach z osobami zajmujacymi sie tym (m.in. moja teściowa jest pielęgniarka) zaszczepiłam synka.
Ale ja to ja - kazdy robi jak uważa, zresztą każdy w swoim życiu kieruje się czymś innym. Nie zrozumcie mnie źle - nikogo nie namawiam, po prostu dzielę się informacjami po zapytaniu jednej z koleżanek a i tak zrobi tak jak jej serce podpowiada. emotka

Co do ospy to sama nie wiem - z jednej strony dobrze jak dziecko przejdzie, z drugiej strony szczepionka chroni - tylko że wówczas tez dobrze byłoby przejsc ta chorobę jako dziecko a nie wiem czy przy szczepionce choruje sie w wieku dziecięcym a nie później. Póki co nie szczepię bo Mikołaj i tak nie idzie do przedszkola.
0 0

kalisto1986

#5818051 Napisano: 04.02.2014 23:45:45
Szczepionka na ospę nie zawsze chroni. U nas na 3 przypadki zaszczepionych dzieci tj Dominik, siostrzeniec i męża bratanica, tylko Dominik nie zachorował, bratanica strasznie przechodziła, a siostrzeniec normalnie. Tak szczerze mówiąc to żałuje, że go zaszczepiłam, bo miałby już to za sobą, a tak może przechodzić ospę w starszym wieku, co jest dużo gorsze.

Chociaż nie ukrywam jak miał styczność z ospą tydzień przed wczasami miałam niezły stres i miałam nadzieje, że szczepionka zadziałała, bo chyba bym spanikowała, gdyby zachorował za granicą.

Benasiu właśnie te fitti przypominają mi nivea, tzn mają podobny materiał
0 0

benasia

#5818056 Napisano: 05.02.2014 00:00:37
jak skończy mi się zapas chusteczek to moze kupię na "spróbę" emotka
0 0