Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
samantha22
Postów 1407
Data rejestracji 31.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pewnie Olek, jest mi wszystko jedno, jak się utrze, tak będzie
w sumie to sama nie wiem, czemu kazał zgłosić się na oddział tydzień przed terminem, rozmawialiśmy na temat porodu sn i cc, stwierdził, żebym przyszła to się okaże jak będę rodzić, ale jak temat zszedł na poród sn to podobno w momencie zbladłam
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wszędzie tak jest, że nękają, dzwonią i trują.
U nas pomimo, że mam ustalone z lekarką, dzisiaj pielęgniarka dzwoniła i mi truła i groziła, że jak nie nadrobie to mam zabrać karte
Tzn pielęgniarka robi to wszystko bez wiedzy lekarki
Mam zamiar zawieźć pielęgniarce ciekawą lekture tzn rozporządzenie ministra zdrowia odnośnie szczepień, bo tylko to ma moc prawną, a kalendarz szczepień jej nie ma.
Na mmr na pewno nie zaszczepię na chwile obecną, być może dopiero w okresie przedszkolnym/szkolnym
Gość: enderop
Gość: katrin22
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak znam przypadek NOP-u po MMR również ze swojego podwórka, jedno od razu po szczepieniu wystąpiło całkowia "zmiana" dziecka, dziś duży już chłopczyk ma zdiagnozowane porażenie mózgowe, drugie w tym przypadku nie ma dowodów, że to akurat po tej szczepionce, ale córeczka bliskiej koleżanki ma autyzm i też zaczeła zauważać zmiany w zachowaniu dziecka po szczepieniu. Po innym szczepieniu mój siostrzenieć trafił na kilka dni do szpitala i też był nie mały strach
Nie mówie, że każdy może załapać NOP, ale trzeba coś takiego rozważyć i zastanowić się co jest większym ryzykiem dla dziecka i tutaj decyzją należy wyłącznie do rodziców.
Ja na MMR nie zaszczepie syna w zalecanym czasie i tutaj nie mam co do tego wątpliwości. W przypadku innych chorób, również uważam tak jak napisałam, że szczepionki nie powinny być podawane jednorazowo na kilka chorów i do tego w krótkim odstępie czasu - im bardziej dojrzałe dziecko, tym lepiej przejdzie szczepienie, ale o tym wie chyba większość.
I jeszcze tylko dodam, że duża część danych jest zakłamana, do czego przyznają się nawet niektórzy lekarze, nie ma w nich zaznaczonego, które z dzieci chorujących były szczepione, a które nie ( a to raczej dosyć istotne) i do tego, dużo lekarzy jeszcze nie zgłasza NOP, a są rodzice którzy nie wiedzą, że każda nieprawidłowa reakcja poszczepienna powinna być zgłaszana.
Ja uważam, że na większość chorób powinno się szczepić, ale z głową, nie ufając całkowicie wszechogarniającej nagonce, do tego istnieją również płatne szczepionki pojedyncze z lepszym składem niż refundowane - jeśli ktoś wybiera właśnie dlatego skojarzone
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://wolna-pols...ie-noworodki-2013-12
tylko plotka? ale w każdej plotce jest ziarenko prawdy?
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://dzieckonmp...uropie-od-maja-2014/
Gość: agasiam
Pozdrawiam wszystkie mamy. Jesteśmym po komplecie szczepień. Siedzimy w domku bo katar nas dopadł. I tak pomyślałam że poczytać co u Was słychać. Życzę zdrówka wszystkim maluszką.pa
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno starsze dzieci lepiej znoszą MMR i jest mniej komplikacji. My dopytywaliśmy w przychodni jak długo można odwlekać i w momencie gdy uzyskaliśmy info to podpisaliśmy papier jakiś do sanepidu, że chcemy odroczyć szczepienie.
Z młodą w czasie rozwklekamy szczepienia. Ma prawie 6 miesięcy a miała ze 3 szczepienia dopiero.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
zarania
Postów 3645
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w ABC, Dino, Polomarket, Intermarche, Rossmann. PW
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia mozna pobrac z jakies strony to pismo o odroczenie? mam zamiar szczepic mala, ale jak bedzie miec 4-5 lat, a nie teraz
zarania
Postów 3645
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam pokoik ok. 15m2 i ceramiczny nawilżacz +mokre pieluchy nie dają rady. Raz dwa schną i powietrze jest bardzo suche.
Gość: rachel
mi pediatra odradziła, kazała czesto wietrzyć mieszkanie i miseczkę z wodą ustawiać na noc.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiedz w przychodni, że na razie dziękujesz, pielęgniarka musi mieć te pisma. I tam wpisujesz że na razie nie zgadzasz się na szczepienie, podajesz powód dlaczego i się podpisujesz. My też tak Kamsia przed pójściem do szkoły zaszczepimy, a nie teraz.
Powieś gruby ręcznik tak mokry aby z niego ciekło, a pod kaloryfer podłóż drugi suchy, żeby ci podłogi ten cieknący nie zasyfił.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zarania ja mam taki zwykły, nie szukałam specjalnie bo miałam z jakiegoś programu punktowego, więc wyboru nie miałam, ale jestem z niego zadowolona. U mnie mokre ręczniki nic nie dawały i nawilzacze na grzejnik tez o kant ......
http://www.ceneo....2#tab=reviews_scroll
tylko musiałabyś poszukać w necie, bo to dawno było więc nie wiem jak z dostępnoscią. Cena była w granicach 50zł
Gość: andziabid
chcesz poczytać - zapraszam na bloga: http://oskariusz....1/o-badaniu-ktg.html