Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5826570 Napisano: 19.02.2014 13:54:39
benasia napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

benasia kupowałaś pampersa chusteczki taniej niż 3,33 za paczkę ? emotka

Kalisto może nie po 3,33zł ale juz po 3,80zł za paczkę kupowałam pampersa chusteczki, więc dlatego mówie ze różnica w cenie niewielka.

selenes - gratuluje i spokojnej ciązy życzę emotka

to faktycznie tanio. Chociaż ja już tych fitti na inne nie zamienię, chyba, że jakieś będą miały lepszy skład i podobną cene, a w to wątpie emotka

prodiament ja też lubie tłusczyk w potrawach czasem emotka ale lubimy też warzywa i rybe z parowaru. Jednak dla samego niemowlaka moim zdaniem wystarczy garnek i sitko ( takie do odcedzania np makaronu, ja mam metalowe), bo parowar ma to do siebie, że lubi leżeć i kurzyć się emotka

0 0

aneta411

#5826572 Napisano: 19.02.2014 13:55:25
prodiament napisał(a):

ja taka "prozdrowotna" dla samej siebie to nie jestem emotka lubię tłuszczyk w potrawach, ale nie mam problemu z figurą nawet po ciąży, więc dlatego nie uważam na to co jem emotka Może w takim razie kupić uzywany taniej, skoro tylko dla Julki bym miała gotować? Musze się pozastanawiac jeszcze... A na co w ogóle zwracać uwagę kupując parowar? - bo nie mam pojęcia o tym sprzęcie.

Polecam Ci w taki razie garnek do gotowania na parze. Parowary są ogólnie większe, a skoro i tak dla dziecka tylko chcesz gotować to garnek Ci wystarczy. I jest zdecydowanie tańszy i mniejsze ryzyko, że się zepsuje. Ja gotuję dla siebie w takim garnku, rodzinka wcina "normalne" jedzonko i dla mnie jest wygodniej - może dlatego, ze garnek mam "pod ręką". W parowarze robię dania, gdy gotuję dla całej rodziny.
0 0

dolly

#5826952 Napisano: 19.02.2014 21:26:22
selenes napisał(a):

Hej dziewczyny emotka

Jestem w 4 miesiącu ciąży i miło mi Was poznać emotka

Witaj Selenes emotka
A jak samopoczucie?

Monika1985monik
przez te silikonowe kapturki czulas bol?

emotka kurcze myslalam ze sa po to by ten bol zniwelowac. Ja ich uzywalam moze ze 2 dni po 1 krwawym dziabnieciu, jak sie zagoilo to rzucilam w kat, wiec nie mialam okazji- z czego oczywoscie sie ciesze- sprawdzic ich funkcjonowania pod naciskiem emotka
0 0

Gość: bc14

#5827086 Napisano: 19.02.2014 23:02:54
selenes napisał(a):

witamy:)

benasi zaprene chodziło,ze chusteczki pampers kupi się 24zł/6= 4zł sztuka a Fetti wychodzą 3,33
tylko, ze Fetti jest 14 szt więcej w paczce i mają lepszy skład:)
Też skusiłam się na zakup Fetti i uważam,ze zdecydowanie lepsze sa niz dady, na równi z Cleanic.

A jakie polecacie kremiki do pupci u nas niestety linomag i ziajka nie dają rady, ciągle czerwono ;( obecnie jade sudocremem ale szukam czegoś słąbszego a dobrego
0 0

dolly

#5827093 Napisano: 19.02.2014 23:08:18
Bc14 u nas linomag starczal, ale sprobowalabym nivei, jezeli nie ten zwykly to sos- ten stosowalam na sucha skore i polecam, ale jest "ciezki" wiec musialabys chwilke odczekac z pielucha, albo rozgrzac go w dloniach i tylko wklepywac maluchowi a nie wcierac

http://www.nivea....rodukt-na-odparzenia
0 0

bridget

#5827095 Napisano: 19.02.2014 23:09:07
ja mam duzy parowar i go nie polecam , duzo czesci do czyszczenia, uzywam bo innego nie mam i nie bede zmieniac szczegolnie ze darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada, ale miałam okazje korzystać z fajnego małego parowarka podrecznego , niezajmujacego wiele miejsca i go chetnie bym poleciła http://dobreparow...ourmet-fs-20,37.html

http://allegro.pl...owy-i3974808092.html

mi w szpitalu po kuracji antybiotykowej , kiedys synus miał mocno zaczerwieniona pupe polecono clotrimazol i nie powiem z najgorszym odparzeniem najlepiej sobie poradzil

selenes gratulacje emotka
0 0

malutka456

#5827097 Napisano: 19.02.2014 23:14:33
bc14 napisał(a):

selenes napisał(a):

witamy:)

benasi zaprene chodziło,ze chusteczki pampers kupi się 24zł/6= 4zł sztuka a Fetti wychodzą 3,33
tylko, ze Fetti jest 14 szt więcej w paczce i mają lepszy skład:)
Też skusiłam się na zakup Fetti i uważam,ze zdecydowanie lepsze sa niz dady, na równi z Cleanic.

A jakie polecacie kremiki do pupci u nas niestety linomag i ziajka nie dają rady, ciągle czerwono ;( obecnie jade sudocremem ale szukam czegoś słąbszego a dobrego

u nas było podobnie, linomag i sudocrem nie pomagał, a odparzenia były coraz większe, aż miały bordowy kolor. Wtedy koleżanka poleciła mi Bepanthem baby i do teraz go stosuję, jak dla mnie jest rewelacyjny!
0 0

dolly

#5827100 Napisano: 19.02.2014 23:15:15
hm... ale clotrimazol to masc p/grzybiczna, nie powiem, ma szeroki zasieg dzialania i jest dobry, ale probowalabym najpierw innych specyfikow.
0 0

malutka456

#5827116 Napisano: 19.02.2014 23:29:21
dolly napisał(a):

hm... ale clotrimazol to masc p/grzybiczna, nie powiem, ma szeroki zasieg dzialania i jest dobry, ale probowalabym najpierw innych specyfikow.

zgadzam się z dolly, sama tak od siebie nie smarowałabym pupy dziecka tą maścią, lepiej zacząć od mniej "inwazyjnych" specyfików emotka

moja młoda coś źle dziś śpi, zasnęła ekspresowo przy piersi, a teraz budzi się co 1 godzinę z płaczem, podejrzewam nawrót ząbkowania ;/ miesiąc temu przez 2 tygodnie był dramat ze spaniem, a szczerbata jest do tej pory
emotka
0 0

bridget

#5827123 Napisano: 19.02.2014 23:39:08
malutka456 napisał(a):

dolly napisał(a):

zgadzam się z dolly, sama tak od siebie nie smarowałabym pupy dziecka tą maścią, lepiej zacząć od mniej "inwazyjnych" specyfików emotka

moja młoda coś źle dziś śpi, zasnęła ekspresowo przy piersi, a teraz budzi się co 1 godzinę z płaczem, podejrzewam nawrót ząbkowania ;/ miesiąc temu przez 2 tygodnie był dramat ze spaniem, a szczerbata jest do tej pory
emotka

w szpitalu Olusiowi strasznie pupe załatwili az miał pecherze nie podawali zadnych probiotykow i wowczas tylko to nam pomogło....
0 0

kalisto1986

#5827124 Napisano: 19.02.2014 23:40:21
malutka456 u nas tak od pół roku to się ciągnie emotka ale teraz czuje już pod dziąsłem, że idzie ząbek, oby kolejne nie dawały mu tak popalić emotka

My mieliśmy krótki okres pampersowania, który zaowocował ciągłymi podrażnieniami, kosmetyczne specyfiki nie pomagały, ale w miare dobrze radził sobie tormentiol ( bez kwasu bornego !), a teraz jak założę małemu czasem pampka na noc lub wyjście to w tym samym miejscu robi się z powrotem zaczerwienione ( tak jakby ciągle te miejsce było podrażnione), więc poprosiłam moją lekarkę o smarowidło robione (czytałam ,że właśnie takie najlepiej się sprawdzają)i faktycznie powoli zanika. Nie podam składu, bo ulotką zaopiekował się bartuś, ale pewnie lekarka sama będzie wiedziała
0 0

malutka456

#5827129 Napisano: 19.02.2014 23:44:13
kalisto1986 o dziwo wyjęłam Helenkę z łóżeczka i w naszym łóżku, chociaż sama, to śpi spokojnie. Mam wrażenie, że materac w łóżeczku normalnie parzy Ją po tyłku, ale to już tylko moja wina emotka miesiąc temu leciałam na Dentinoxie i Camilli, bo inaczej był ciągły płacz i co 15 minut pobudka. Od tygodnia młoda nie chce jeśc kaszek, tylko obiad i podwieczorek zjada z chęcią, więc może zęby wracają... emotka
0 0

dolly

#5827137 Napisano: 20.02.2014 00:00:11
bridget napisał(a):

w szpitalu Olusiowi strasznie pupe załatwili az miał pecherze nie podawali zadnych probiotykow i wowczas tylko to nam pomogło....

to pewnie dlatego dostal te masc, by sie jakies cholerstwo nie wdalo, jak az pecherze byly emotka

Malutka456, czuje Wasz zapach to i bezpieczniej i lepiej Jej sie spi emotka
0 0

kalisto1986

#5827147 Napisano: 20.02.2014 00:48:28
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 o dziwo wyjęłam Helenkę z łóżeczka i w naszym łóżku, chociaż sama, to śpi spokojnie. Mam wrażenie, że materac w łóżeczku normalnie parzy Ją po tyłku, ale to już tylko moja wina emotka miesiąc temu leciałam na Dentinoxie i Camilli, bo inaczej był ciągły płacz i co 15 minut pobudka. Od tygodnia młoda nie chce jeśc kaszek, tylko obiad i podwieczorek zjada z chęcią, więc może zęby wracają... emotka

hehe Bartuś ma to samo emotka ja zazwyczaj wymiękam nad ranem. Chociaż ostatnio aż 2 noce pod rząd przespał 5 godzin, a druga noc 6 - ale ta moja radość na 2 dniach się skończyła i wrócił do częstych pobudek emotka

Normalnie już nie pamiętam co to wyspanie, a w konkursach to robie się ... zawodowy mugol emotka

Co do jedzenia Bartuś z kaszkami ma różnie, na śniadanko je cycusia, a na drugie zazwyczaj któryś słoiczków hippa "mlecznuch" - owoce + twarożek lub jogurt to jego hit. Obiadki zje zazwyczaj jak może to robić sam, jak ja chce karmić to krzyczy "ne" . W ogóle ostatnio gaduła się robi i w ciągłym użyciu jest "ne" ( nie) "niu,niu" , "da" (daj) i tata - mama to mówi w chwili największych żali emotka I załapał taaaaką faze na balony, że każdy w rodzinie zaopatrzył się w zapas emotka
0 0

monika1985monik

#5827329 Napisano: 20.02.2014 12:56:09
dolly te kapturki to tak naprawdę trochę gumy więc jak młody mnie gryzł był identyczny ból jak bez nich emotka

kalisto1986
a WY nadal na wielorazówkach ??
0 0

selenes

#5827360 Napisano: 20.02.2014 13:32:08
benasia napisał(a):

selenes - gratuluje i spokojnej ciązy życzę emotka

Dzięki. Spokojną to mam, aż za bardzo, bo na czas ciąży nie pracuje i już sama nie wiem co ze sobą zrobić, chyba zostało tylko w konki grać, póki mój chłopiec jeszcze w brzuchu emotka
0 0

kalisto1986

#5827462 Napisano: 20.02.2014 15:55:33
monika1985monik napisał(a):

dolly te kapturki to tak naprawdę trochę gumy więc jak młody mnie gryzł był identyczny ból jak bez nich emotka

kalisto1986
a WY nadal na wielorazówkach ??

tak emotka mieliśmy przerwę, ale szybko się nawróciłam emotka Najtrudniejszy był okres kiedy mały zaczynał siadać i ciężko było dopasować wielo, żeby nie uciskało w brzuszek i nie było za luźne, co kończyło się ulewaniem. I wtedy też zaliczaliśmy częste przecieki. Ale jak minął ten okres to wszystko wróciło na swoje miejsce i nikt mi nie wmówi, że pampersy są lepsze emotka
Czasem na noc i na wyjścia założe pampersa, ale to sporadycznie.

selenes gratuluje emotka
0 0

agusia147

#5827483 Napisano: 20.02.2014 16:31:56
Sprzedam: http://allegro.pl...g.php?us_id=27178526 Ceny do negocjacji emotka
0 0

monika1985monik

#5827570 Napisano: 20.02.2014 19:15:31
kalisto1986 no to fajnie że się udało w sumie tylko z Tobą mogę tu pogadać o przygodzie z wielo bo Diana zapadła się pod ziemię emotka
0 0

kalisto1986

#5827645 Napisano: 20.02.2014 20:57:27
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 no to fajnie że się udało w sumie tylko z Tobą mogę tu pogadać o przygodzie z wielo bo Diana zapadła się pod ziemię emotka

mnie też ostatnio mało tutaj emotka
A co do wielo to koniecznie musze kupić jakieś formowanki nocne, bo z wszystkiego Bartuś wyrósł i tak zastanawiam się między kokosi, a tots bots - które w mniejszym rozmiarze barto lubiałam.
A Ty co używasz na noc ?
0 0