Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My już tylko używamy wielo na noc w dzień już na szczęście nie są nam potrzebne
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: bc14
czy któraś z Was miała problem z ulewaniem a raczej wymiotami?
Niby refluksa nie mamy, Adaś przybiera bardzo dobrze waga urodzeniowa 2800 po 6 tyg 4550g, po 11 tyg 5800g. NIestety ulewa tak,ze wszedzie mam rozlozone reczniki gdzie go kłade, ubranka w ciagu dnia zmieniamy min. 4 razy, nie liczac pieluch tetrowych...
Długo wstrzymywałam się przed Nutritonem(aby zagescic mleko) ale te stosy prania i przebieranie czesto ubranek które mial założone 5 min powoli mnie wykańcza.
Dodatkowo dodam ,ze spi w ciagu dnia 3x 20 min (budzi sie ulaniem choc odbity), w nocy budzi sie co 2 h. Wyczytałam,ze to tez moze byc spowodowane czestym ulewaniem.
Teraz kończy 3 miesiac a w sumie od urodzenia mało śpi i ulewa;)
Miałyście taki przypadek?
Doradzcie jako matki zacisnac poslady i przebierac czy zagescic pokarm?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do spania Bartek przez około 6 miesięcy budził się średnio co godzinę w dzień też za dużo nie pospał. Teraz zazwyczaj budzi się co 2, ale coraz częściej zaczyna wydłużać sobie ten czas. W dzień śpi mi teraz 1 dłuższą drzemkę i 1 krótką - żeby tak było długo zajeło mi ustawianie go
Początkowo wyglądałam jak zombie i nie wiedziałam jak się nazywam ze zmęczenia, teraz po prostu przyzwyczaiłam się i sama jak potrzebuje to robie sobie drzemkę w dzień niczym niemowlak
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: dotti25
Moja córcia ulewa czasami. z ulewaniem podczas snu poradziliśmy sobie dzięki poduszce klinowi do łóżeczka
http://poznan.dzi...szka-klin-p-182.html
główka jest wyżej, niż brzuszek więc nie ma jak się ulać
my mamy firmy babymatex, około 40 zł kosztowała. wkładaliśmy pod prześcieradło plus podkład, żeby łatwiej było utrzymać czystość (ulewanie), ale okazało się, że ani razu odkąd śpi na tej podusi nie ulała
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: bc14
mam tak samo
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Aga, włażę na all i co widzę reklamę "Twojego bobo" (sukienka do chrztu), wchodzę na FB to samo! łoo matko, aleś się rozreklamowała
Gość: prodiament
kalisto - o sitku nie pomyślałam
no własśie zastanawiam się, czy taki garnek wyjdzie mi ekonomicznie na kuchence indukcyjnej, w porównaniu do parowaru
będę musiała wypróbowac te Fitti/Fetti(?), bo z Biedronki kupowałam raz tylko Dady i jakoś nie byłam zadowolona - strasznie ciężko wyciągały się z opakowania - no chyba że ja akurat tak trafiłam. Poza tym używałam Huggies (trochę mocno nasączone) i białych Pampers Sensitive - z tych byłam najbardziej zadowolona na razie.
Odnośnie czegoś pupowego: my od urodzenia lecimy cały czas na bepanthen - i przez te 9 miesięcy nie było ani razu odparzenia ani wyraźnego zaczerwienienia, także ze swojej strony mogę polecić /a raczej z Julki strony
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A swoją drogą to ja nie używałam nigdy Bepanthen bo nie miałam potrzeby bo synek nigdy mi się nie odparzał, ale uzywałam zawsze chusteczek z pampersa zielonych i pudrowałam pupkę nivea baby pudrem przy każdej zmianie pieluszki. W razie czego miałam sudocrem ale pupcia nie była nigdy zaczerwieniona.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
prodiament ja nigdy nie patrze na czas, ale z tego co kojarzę to w sitku nawet szybciej niż w parowarze, ja też mam kuchenkę na prąd
Fitti na prawdę spróbuj, ja już innych nie będę używała - no chyba, że tych nie dostane.
Ehh a my (tzn mąż i ja) znowu zasmarkani. Bartuś niczym jakaś bakteria ma zaskakujące zdolności zarażania nas
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tam, chcę sprzedać, a nie pół domu zawalone ciuszkami i innymi dzieciowymi rzeczami. normalnie nie ma sie gdzie ruszyć.
Odnośnie parowarów my mamy i jest super, bo można w nim cały obiad ugotować: ziemniaczki, mięsko, warzywka z pary - są na prawdę smaczne. No i nasz ma w sumie 3 piętra.
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gryzak przestal gryzc trwało to kilka dni , mam nadzieje ze juz nie wróci.
bc Oli tez z ulewaczy i teraz Nam przechodzi, a tak to wciaz przebierani bylismy , kanapa czyszczona posciel co rusz zmieniana. Obecnie zblizamy sie do 6 msc i zdarza sie to rzadko , wrecz sporadycznie i nawet stałym jedzonkiem. NO i on drzemkowicz 15-30 minut 3 - 4 dziennie łacznie ze spacerem, czasem sie zdarza dłuzej liczac raz w tygodniu:) ze spi ponad godzinkę.
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
selenes
Postów 629
Data rejestracji 08.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
The ultimate inspiration is the deadline