Konkursowiczki w ciąży

mysia

#6158081 Napisano: 09.02.2016 21:04:12
dolly napisał(a):

Mysia napisał(a):

Ja po prostu wiem od kiedy chciałabym zacząć starania i chyba lepiej jeśli mogę się już jakoś do tego przygotować, może i zwiększyć szansę, może tym samym zapewnić dziecku wszystko czego potrzeba, ale pytam bo jeszcze nie jestem w temacie. Nie piszę przecież: Już równo za pół roku za pierwszym podejście baaaam i jestem w ciąży, tak właśnie planuje! Jeżeli mam możliwość przygotować się do tego, to tak chcę zrobić, ale bez szaleństw emotka i na pewno nie nastawiam się, że od razu się uda emotka
madziulka2434 gratulacje! emotka

I super, rob tak jak Ci intuicja podpowiada i uwazasz za słuszne emotka

dzięki za wsparcie dolly emotka
0 0

lena5_1985

#6159375 Napisano: 12.02.2016 13:33:29
Mysia napisał(a):

Ja po prostu wiem od kiedy chciałabym zacząć starania i chyba lepiej jeśli mogę się już jakoś do tego przygotować, może i zwiększyć szansę, może tym samym zapewnić dziecku wszystko czego potrzeba, ale pytam bo jeszcze nie jestem w temacie. Nie piszę przecież: Już równo za pół roku za pierwszym podejście baaaam i jestem w ciąży, tak właśnie planuje! Jeżeli mam możliwość przygotować się do tego, to tak chcę zrobić, ale bez szaleństw emotka i na pewno nie nastawiam się, że od razu się uda emotka
madziulka2434 gratulacje! emotka

Trzymam za Ciebie kciuki i życzę spełnienia marzenia o dzidziusiu emotka  Moje maleństwo ma już 7 tygodni emotka
0 0

benasia

#6159397 Napisano: 12.02.2016 14:18:24
Mysia powodzenia w staraniach emotka gratuluje wszystkim nowym mamusiom emotka
A moja coreczka ma juz półtora tygodnia :-D
0 0

Vi.

#6159401 Napisano: 12.02.2016 14:22:28
Jej, podziwiam was dziewczyny emotka Wszystkiego dobrego dla wszystkim mam i dzieciaczków, niech rosną zdrowo! emotka
0 0

mysia

#6159437 Napisano: 12.02.2016 15:24:58
lena5_1985   benasia, no to super dziewczyny! dużo zdrówka, radości i wielu wspaniałych niezapomnianych chwil! emotka
0 0

is77

#6159450 Napisano: 12.02.2016 15:52:48
A ja tak z trochę innej beczki. Moja Hania jest słodkim, prawie 5 miesięcznym bobaskiem. Opieka nad nią jest rewelacyjna- jest spokojna, śpi po nocach i za dnia, mało płacze, rozwija się super i w ogóle - same superlatywy. Jestem w niej zakochana <3
Tylko po porodzie hormony mi chyba skaczą emotka  Jestem drażliwa i nerwowa, włosy wychodzą mi garściami, czuję się (jestem!!) gruba i nieatrakcyjna emotka  Do tego pamięć mi szwankuje, dzisiaj chałupę zasmrodziłam spalonymi butelkami i w ogóle mam wrażenie, że do niczego się nie nadaję emotka  Normalnie porażka emotka  Baby blues? Dotyczący całej otoczki, bo przecież Hania jest moim oczkiem w głowie?
0 0

jomajd86

#6159455 Napisano: 12.02.2016 16:00:17
madziulka2434 napisał(a):

Pierwsze usg naszego malenstwa-5mm szczęścia i bijące serduszko!

u mnie też USG zrobione - niestety nie jest kolorowo, bo jak się okazuje mam odwarstwioną owodnię i przez to też trafiłam do szpitala z krwawieniem, ale najważniejsze -dziecko zdrowe, biorę leki, odpoczywam i staram się myśleć pozytywnie emotka
0 0

dolly

#6159538 Napisano: 12.02.2016 19:21:12
is77 napisał(a):

A ja tak z trochę innej beczki. Moja Hania jest słodkim, prawie 5 miesięcznym bobaskiem. Opieka nad nią jest rewelacyjna- jest spokojna, śpi po nocach i za dnia, mało płacze, rozwija się super i w ogóle - same superlatywy. Jestem w niej zakochana <3
Tylko po porodzie hormony mi chyba skaczą emotka  Jestem drażliwa i nerwowa, włosy wychodzą mi garściami, czuję się (jestem!!) gruba i nieatrakcyjna emotka  Do tego pamięć mi szwankuje, dzisiaj chałupę zasmrodziłam spalonymi butelkami i w ogóle mam wrażenie, że do niczego się nie nadaję emotka  Normalnie porażka emotka  Baby blues? Dotyczący całej otoczki, bo przecież Hania jest moim oczkiem w głowie?

Is77 oczywiście, ze hormony jeszcze Ci skaczą,  a czy to teraz sie zaczelo, czy juz jakis czas trwa?

Joasia4786, odpoczywaj, nie przeciazaj sie, musi być dobrze.  emotka
0 0

nanajka81

#6159553 Napisano: 12.02.2016 19:51:09
is77 napisał(a):

heh fajnie miec takie spokojne dziecko, moj synek skonczyl 6 miesiecy i uspac go w ciagu dnia - katorga. Spi po 20 minut 5,6 razy dziennie. Zanim go uspie wymeczona jestem nieziemsko. W nocy - spi cala noc pod warunkiem ze w moim lozku, w lozeczku spi godzine i ryczy, czasami jestem tak zaspana ze przez sen go biore na cyca i zasypia obok mnie. jak sie przebudze to wrzucam go do lozeczka ale oczywiscie godzina i ryk. Tak wiec na ten moment od ponad roku nie przespalam calej nocy. Mam od 5-6 pobudek co doprowadza do tego ze w ciagu dnia szybko sie mecze. Nie mam sily na nic bo jestem z takich osob ze wole czegos nie zaczynac jezeli wiem ze 20 minut mi nie starczy. Synka kocham nad zycie ale zaczyna brakowac mi robienia konkretow, zebym mogla zaczac i skonczyc a nie zaczac i zostawic bajzel na xx godzin bo trzeba bawic sie z synkiem, szczegolnie ze zaczal siadac i sie turlac. O figure sie nie martwie bo schudlam blyskawicznie, bardziej martwi mnie ten bajzel, niedospanie, brak checi na dbanie o siebie, a meza momentami wrecz nienawidze bo jemu sie wydaje ze przy takim malym dziecku czasu jest full. is77 - jezeli Ci szwankuje pamiec to moze brakuje Ci zelaza? tak w ciazy mialam i byl to objaw slabej ilosci zelaza. W kazdym razie wiedz ze mi rowniez latwo nie jest i momentami potrzebuje po prostu wyjsc na chwile i w spokoju sobie popatrzec na niebo. Niestety nie jest mi to dane. Oby jeszcze pol roku, wroce do pracy i bede bardziej cieszyc sie z dnia i dzieci...
0 0

is77

#6159588 Napisano: 12.02.2016 20:58:40
nanajka81 faktycznie - nie chciałabym się z Tobą zamienić na dzieci. Ja mam luksus jak z biedronki (nawiązując do pewnego konkursu).
To tylko ze mną coś się dzieje. Odpowiadając na pytanie dolly - od około miesiąca (początku roku).  
Zaopatrzę się w żelazo, przebadam tarczycę i zobaczymy emotka  Dziękuje za odzew dziewczyny emotka
0 0

Gość: katrin22

#6159617 Napisano: 12.02.2016 21:46:11
is77 może brakować Ci magnezu. Ja tak miałam, chodziłam rozdrażniona i zmęczona. Dostarczyłam magnez (magne b6) i jak ręką odjął. Teraz "żrem" olejek z wiesiołka i tran i chyba znów muszę zakupić magnez, bo mnie znów nosi.
Co do figury daj sobie czas, wiosna idzie, spacerki i itp., a włosy to norma, tak lecą przez ok 2-3 miechy, że wydaje się, że się wyłysieje, potem wszystko wraca do normy.
0 0

dolly

#6159632 Napisano: 12.02.2016 22:25:02
is77 napisał(a):

nanajka81 faktycznie - nie chciałabym się z Tobą zamienić na dzieci. Ja mam luksus jak z biedronki (nawiązując do pewnego konkursu).
To tylko ze mną coś się dzieje. Odpowiadając na pytanie dolly - od około miesiąca (początku roku).  
Zaopatrzę się w żelazo, przebadam tarczycę i zobaczymy emotka  Dziękuje za odzew dziewczyny emotka

Is77 zrób morfologię i oznacz żelazo i magnez. Tarczycę też możesz, zwłaszcza jeżeli wcześniej miałaś wahania w wartościach.
Czy Ty wychodzisz na chwilę z domu, sama? Chociaż do sklepu po marchewkę wyjdź, "złapiesz powietrza" A jak Ci sie nie chce , to się zmuś emotka
Wykorzystuj każdą chwilę, żeby odpocząć, nawet jak Ci się wydaje, że nie potrzebujesz. Nie rób wszystkiego sama, zostaw coś "innym"
Teraz dodatkowo pogoda potrafi dobijać, nawet tych co to nie odczuwają jej zmian. emotka
Żelazo Actiferol Fe polecam - można otworzyć kapsułkę i wsypać do picia, Magnez, jak wyżej było Magne b6- może być w granulkach (bez popijania na język).  AAAAaaa co do figury, to daj czas ciału, możesz sobie kupić balsam poporodowy i się smarować emotka
Niedługo będzie więcej słońca, fajniejsza pogoda, to i Ty odczujesz poprawę nastroju emotka
0 0

agusia147

#6159689 Napisano: 13.02.2016 11:17:47
Ja nie wiem co z tymi chłopami, myślą, że jak baba siedzi w domu z dziećmi to ma wakacje full wypas i raj na ziemi. Chyba dziewczyny musimy zostawić naszych chłopów z tym bajzlem na kilka dni a same się ulotnić do jakiegoś spa na relaks emotka
0 0

jomajd86

#6159752 Napisano: 13.02.2016 17:30:57
dolly napisał(a):

is77 napisał(a):

Is77 oczywiście, ze hormony jeszcze Ci skaczą,  a czy to teraz sie zaczelo, czy juz jakis czas trwa?

Joasia4786, odpoczywaj, nie przeciazaj sie, musi być dobrze.  emotka

musi emotka  
0 0

nanajka81

#6159808 Napisano: 13.02.2016 21:42:26
agusia147 napisał(a):

Ja nie wiem co z tymi chłopami, myślą, że jak baba siedzi w domu z dziećmi to ma wakacje full wypas i raj na ziemi. Chyba dziewczyny musimy zostawić naszych chłopów z tym bajzlem na kilka dni a same się ulotnić do jakiegoś spa na relaks emotka

hehe obawiam się że mój mąż by tego nie przeżył emotka Dla niego godzina z naszym półrocznym synkiem (bo corka 5latka to zawsze sie czyms zajmie) to wystarczajaco na dzien. I on nie widzi ile ja w jednym czasie potrafie zrobic (corce jesc, pic, synka nakarmic, pozmywac, kotu mleko wlac, sobie kanapki trzasnac - brzydkie bo szybkie ale oby dalo sie zjesc itd itp) on nawet nie widzi co trzeba zrobic, za to dziwi sie gdy mu zwroce uwage ze skoro schodzi do kuchni to niech wezmie opakowanie po zjedzonym jogurcie corki - bo normalnie to by zszedl ze swoim kubkiem i tyle. Przesmieszni sa ci faceci emotka
0 0

agusia147

#6164596 Napisano: 24.02.2016 16:08:11
Wiecie co? Zgadnijcie...
0 0

is77

#6164601 Napisano: 24.02.2016 16:15:00
agusia147 napisał(a):

Wiecie co? Zgadnijcie...

jesteś w ciąży?
0 0

benasia