Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5123001 Napisano: 04.04.2012 06:58:06
grazia na rota nie szczepiliśmy.

agasiam, mój też domaga się zainteresowania, wkurza się nawet jak na Niego nie patrzę, jest wyniańczony i teraz nic nie mogę zrobić jak nie śpi.
0 0

beniaminowa

#5123226 Napisano: 04.04.2012 08:10:48
dianek napisał(a):

my walczymy z kolkami emotka nie krzyczy, ale ani do wózka, ani w chuste, tylko na rękach i brzuszek do brzuszka... plecy mi odpadają emotka

Dianek czytałam kiedyś że u dziecka z nietolerancją laktozy dobrze jest odciągnąć trochę pokarmu (o ile karmisz piersią) bo w tej początkowej fazie jest najwięcej laktozy... Może zapytaj lekarza?
Ja się zastanawiałam czy mały też miał. Ale lekarz mnie wyprowadził z błędu - mały miał (bo teraz już tylko sporadyczne napady) zwykłą kolkę. I u nas też bez tych preparatów się obyło, tylko dieta.
0 0

Gość: rachel

#5123260 Napisano: 04.04.2012 08:19:42
Te kolki na forum to jakoś tak wszystkie dzieciaczki opanowały. Coś w pogodzie czy jak?? U mnie mała aktywna prawie cały dzień:) Rusza się, przewraca a skurcze wyciszone. Jak pomyślę, że rodzę od 1,5 miesiąca to wierzyć mi się nie chce....
0 0

Gość: dianek

#5123322 Napisano: 04.04.2012 08:44:17
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

my walczymy z kolkami emotka nie krzyczy, ale ani do wózka, ani w chuste, tylko na rękach i brzuszek do brzuszka... plecy mi odpadają emotka

Dianek czytałam kiedyś że u dziecka z nietolerancją laktozy dobrze jest odciągnąć trochę pokarmu (o ile karmisz piersią) bo w tej początkowej fazie jest najwięcej laktozy... Może zapytaj lekarza?
Ja się zastanawiałam czy mały też miał. Ale lekarz mnie wyprowadził z błędu - mały miał (bo teraz już tylko sporadyczne napady) zwykłą kolkę. I u nas też bez tych preparatów się obyło, tylko dieta.

próbowałam odciągać ale się pojawia problem, że wtedy młody nie dojada i wrzeszczy bo głodny a mi mleka brakuje emotka (zjada oba cyce przy jednym karmieniu)
zastanawiam się czy Delicolu nie kupić i nie spróbować

na razie walczymy - o 20:20 zjadł i zaczął marudzić, noszenie, bujanie, ale obyło się bez krzyków
godzinkę temu zasnął, ale już się budzi, znów będzie jedzenie i mam nadzieje że zaśnie już spokojnie...
0 0

beniaminowa

#5123647 Napisano: 05.04.2012 07:50:32
Widzę że taki głodomorek jak mój emotka Niestety ciężko teraz o dziecko które ominęła kolka emotka Na pocieszenie - to minie emotka
A jak się macie tak męczyć to może faktycznie jakieś kropelki...
0 0

grazia1981

#5123705 Napisano: 05.04.2012 08:12:33
rachel napisał(a):

Te kolki na forum to jakoś tak wszystkie dzieciaczki opanowały. Coś w pogodzie czy jak?? U mnie mała aktywna prawie cały dzień:) Rusza się, przewraca a skurcze wyciszone. Jak pomyślę, że rodzę od 1,5 miesiąca to wierzyć mi się nie chce....

A właśnie się zastanawiałam,czy już jesteś po
emotka
niepotrzebnie się stresowałaś a urodzisz pewnie po terminie.Ważne ,że dzidzi donoszone,ja mam jeszcze,albo tylko 3 m-ce do końca,kupuję różowe ciuszki,tak się cieszę z dziewczynki,a jak będzie chłopiec? emotka
0 0

Gość: nineczka17

#5123753 Napisano: 05.04.2012 08:31:13
dianek napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

próbowałam odciągać ale się pojawia problem, że wtedy młody nie dojada i wrzeszczy bo głodny a mi mleka brakuje emotka (zjada oba cyce przy jednym karmieniu)
zastanawiam się czy Delicolu nie kupić i nie spróbować

na razie walczymy - o 20:20 zjadł i zaczął marudzić, noszenie, bujanie, ale obyło się bez krzyków
godzinkę temu zasnął, ale już się budzi, znów będzie jedzenie i mam nadzieje że zaśnie już spokojnie...

u mnie na kolkę pomogła całkowita rezegnacja z mleka krowiego i jego przetworów
0 0

beniaminowa

#5123785 Napisano: 05.04.2012 08:40:19
nineczka17 napisał(a):

U mnie też to pomogło, nie jem nic z nabiału... A ile na Twoje dzidzi? Bo chciałabym wiedzieć ile jeszcze mam być na diecie emotka
0 0

#5123810 Napisano: 05.04.2012 08:50:20
beniaminowa napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

U mnie też to pomogło, nie jem nic z nabiału... A ile na Twoje dzidzi? Bo chciałabym wiedzieć ile jeszcze mam być na diecie emotka

ja już mam duze dzieciaki ale cała trójka miala ten sam problem dopóki karmiłam piersia zero mleka i później z tego wyrosły
teraz maja 8 lat 7 lat i 5 lat
dieta jest męcząca ale nie mialam wyjścia oprócz kolki mialy też wysypkę i inne problemy
0 0

beniaminowa

#5123841 Napisano: 05.04.2012 08:58:28
Aha emotka Czyli dopóki karmię to dieta emotka Myślałam że może się uda wcześniej.
A i zobaczymy czy mały też ma AZS bo jak ma to wtedy i tak będę musiała trzymać dietę, jeszcze gorszą niż teraz emotka
0 0

#5123854 Napisano: 05.04.2012 09:02:39
beniaminowa napisał(a):

Aha emotka Czyli dopóki karmię to dieta emotka Myślałam że może się uda wcześniej.
A i zobaczymy czy mały też ma AZS bo jak ma to wtedy i tak będę musiała trzymać dietę, jeszcze gorszą niż teraz emotka

ja nawet masła roślinnego nie jadłam bo była w nim sproszkowana serwatka i miały już krostki
cieżkie jest to wszystko ale ja walczyłam z córa 10 miesiecy bo zaraz byla w ciaży z synem ,12 miesiecy a z najmniejszym 16 miesiecy bo chciałam go do wiosny dokarmić by w zimę mniej chrował

0 0

beniaminowa

#5123908 Napisano: 05.04.2012 09:16:45
Ja tak miałam z pierwszym. Też nie mogłam nic jeść (w moim menu był indyk i chleb), więc Cię rozumie. Karmiłam go troszeczkę ponad rok bo też już byłam w ciąży. Na szczęście teraz już go bardzo rzadko sypie. Dlatego jak drugi też będzie miał AZS to też dieta...
0 0

Gość: dianek

#5123929 Napisano: 05.04.2012 09:26:20
u mnie odstawienie nabiału nie miało żadnego efektu, więc jogurty itp jem
ale mleka już nie

żadnych wysypek etc. na szczęście nie ma

a kolki ewidentnie na tle nerwowym - wczoraj udało nam się młodego trochę wyciszyć - półmrokiem, przytulaniem, kołysaniem i krzyknął tylko raz i to na krótko
no i jak o tej 21:30 zasnął to już grzecznie spał później emotka

jakieś sposoby na wyciszanie dziecka wieczorami?
0 0

#5123964 Napisano: 05.04.2012 09:40:26
Kobitki w Biedronce jest masło roślinne i ma 0 białka emotka

dianek jedynie takimi metodami możesz wyciszyć, my słuchamy wieczorkiem muzyki tych indiańskich fletów, to działa jak hipnoza na Małego.

U nas znów marudzenie, płacz, stękanie. Dałam Ibum, zobaczymy.
0 0

benasia

#5124295 Napisano: 05.04.2012 11:25:32
u nas takie straszne kolki Mikołaj miał do 10stycznia a 26 stycznia skończył 3miesiace.
Najgorsze są do 3 mies. potem już lepiej, no chyba że ząbki idą to też jest ciężko.
u nas 3 zęby na raz -to takie mały ma czasem napady że tak powiem histerii że ciężko go uspokoić, niby zmęczony, chce spac a jak kładę to taki krzyk że masakra... w ogóle marudzi, nie chce czasem jeść, jak jakoś się boleśnie dotknie to też płacze i w ogóle emotka emotka
0 0

benasia

#5124296 Napisano: 05.04.2012 11:26:07
a tak w ogóle to dziś przyszly proszki JELP o wartości 100zł za zaprenumerowanie MAMO TO JA -myslałam że sie nie załapałam bo prenumerowałam w styczniu i nie było żadnego info że wygralam a tu dziś taka niespodzianka emotka
0 0

#5124461 Napisano: 05.04.2012 12:46:25
benasia to my tak mamy, niby zmęczony, oczy się zamuyykają a jak położę to nie śpi i krzyczy
0 0

Gość: grusia

#5124523 Napisano: 05.04.2012 01:14:49
U nas na szczescie nie ma zle tylko mloda w dzien prawie nie spi, jak ja wloze do lozeczka to tylko gada i gada, coraz czesciej ma-ma, ma-ma emotka . Pamietam jak synek mial kilka miesiecy i ja mu mowilam Powiedz ma-ma a on za mna powtarzal emotka ma-ma emotka - uwielbiam ogladac ten filmik emotka . A z jedzeniem to sa klopoty - potrafi mi zjesc 2 razy mleko w ciagu dnia i to wsio, ani butelka ani lyzeczka nie daja rady.
0 0

#5124537 Napisano: 05.04.2012 01:20:07
U nas z jedzeniem OK, bo mały co 2-3h zje 120ml mleka, z 90ml kaszki i obiadek caly słoiczek do tego herbatki, albo soczek. W dzień śpi 2 razy po 45 minut, ale oprócz tego marudzenie okropne, tak się biedny męczy.
0 0

benasia

#5124544 Napisano: 05.04.2012 01:23:48
a mój normalnie spałby ok 11, 14 i po 16 -ale dziś tylko raz spał.
jego spanie w dzień trwa ok 30minut.
jeśc też nie bardzo chce - potrafi zacząć płakać w trakcie jedzenia jak sobie chyba boleśnie dotknie.
dziś kupiłam vuburcol, smarowac bede dentonixe ale smaruje mało, i w razie czego ibum dam.

a ja dziś nie dysponowana na nogę jestem bo byłam na zabiegu, za bardzo chodzić nie moge a tu przy małym trzeba, roboty w domu dużo i co zrobić, boli ale trzeba chodzić...
0 0