Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
W internecie mozna przeczytac wiele wypowiedzi ale czasem mam wrazenie ze niektorzy tylko podsycaja afere wokol czegos. Jakies 3 lata temu na pewnym forum tez mamuska krzyczala ze jej dziecko rozwija sie gorzej niz rowniesnicy bo zostalo zaszczepione i nie dala sobie wytlumaczyc ze to iz jeden z blizniakow juz chodzi nie znaczy ze drugi musi zaczac w tym samym momencie.
Kazda szczepionka niesie za soba zagrozenie,niestety moze sie zdarzyc ze jedno na iles tam dzieci zachoruje czy niestety umrze ale odsetek jest uwazam bardzi niewielki, ile jest zlych opinii o skojarzonych ?Coraz wiecej osob jest wogole przeciwnym jakiejkolwiek szczepionce .Wiele a mimo to szczepimy i to skojarzonymi tez
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6159
Ja syna szczepilam i jest ok, corke tez zaszczepie - niestety ja po jednej z chorob zakaznych zostalam jako dziecko calkowicie sparalizowana czego skutki odczywam do dzis.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rozmawiałam m.in. z teściową wtedy i ona ze swoimi lekarzami i pielęgniarkami które szczepią, okazało się że ta szczepionka co u mnie jest darmowa to jest taka sama jak u nich płatna skojarzona o jedno kłucie mniej i u nich kosztuje 90zł, więc nie było sensu zakupywać, choć pielęgniarka w mojej przychodni namawiała mnie na skojarzoną taką za 150zł dawka, ja jedynie byłam skłonna kupić inna taką co by było po 1-2 kłucia ale pierwsza dawka miała być za ok 200zł albo więcej a następne po 50zł ale oczywiście u nas w przychodni nie było takiej możliwośći. Więc zostałam przy tych normalnych - a szwagierka za te same co my Mikołaja szczepimy w innej przychodni płaci 70zł.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: emilka1705
oj marudzą bo zawsze wiedzą lepiej. Ja moje dziewczynki szczepię na te podstawowe choroby za skojarzone płacę 100zł za jedną dawkę. Pierwsze szczepienie 2 ukłucia a dalej jedno. Wszystkie inne są bardzo drogie
Gość: katrin22
i płacimy około 120-140zł za jedną, zalezy w jakiej aptece.
Asiu Ty też masz taką?
Gość: agasiam
Gość: bubulina
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Stosowanie papieru toaletowego z rumianku oraz podmywanie się naparem z kory dębu bardzo pomaga.
Gość: grusia
A hemoroidów można się pozbyć jakimiś naturalnymi sposobami? czy tylko operacyjnie, pytam z ciekawości, bo ostatnio znajoma (nie w ciąży i nie po ciąży) nabawiła się.
A ja dziś mam humorek, bo wygrałam pieluszkę wielorazową Bamboo LOLLIPOP Naturalna
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A to tak zawsze jest
Wiesz co, ja mam jedną sukienkę, dosłownie raz ubrana, zrobię fotki i wstawię jutro to Ci pokażę.
Sukienka jest biała, bardzo przewiewna, rozmiar XXL, ale wygląda jak normalna M.
Poza tym chodziłam w normalnych tunikach, obcisłych bluzkach, tylko, że dłuższych, a na jesień kupiłam legginsy ciążowe, które bardzo się przydały.
Gość: sylvie5
http://allegro.pl/paka-na-lato-36-szt-chlopiec-0-6-m-cy-bcm-i2325567955.html
Gość: dianek
ja mam, wrzucone na moim allegro (pierwszy link w stopce)
Gość: dianek
;)
Było info na e-konkach
A gęba mi się cieszy od popołudnia jak zobaczyłam, że wygrałam
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szkoda, że te ciuszki takie małe... Mój Kamiś się już nie wciska ani w 56, ani w 62 i nawet niektóre 68 za małe
Ja też chodziłam w normalnych tunikach, w getrach ocieplanych ale nie ciążowych tylko zwykłych i swetrach takich dłuższych, mam też kilka sukienek które zarówno przed ciążą jak i w ciąży pasowały na mnie takie z materiału.
Odnośnie hemoroidów to jedna dziewczyna co ze mną na sali leżała się nabawiła, to brała jakieś czopki. Mnie na szczęście to ominęło, nawet zaparć większych nie było no i ogólnie to mimo ciężkiego porodu szybko doszłam do siebie.