Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5177748 Napisano: 09.05.2012 08:52:04
odnośnie szczepionki to ta co ty masz katrin u nas ponad 200zł koszt -też się nad nią zastanawiałam, ale teściowa przekonała mnie na tą co mamy teraz (u nich koszt 70zł a różnica ta że u mnie to samo mam w 2 zastrzykach opcjonalnie w 3 a u nich o 1 mniej bo łączą ampułki), nawet kupiłam od nich i wiozłam do siebie a u mnie w przychodni jak pielęgniarka zobaczyła to powiedziała że oni mają to samo i za darmo - a więc szczepimy za darmo.

A co do hemoroidów - niestety miałam tą przypadłość.
Bardzo bolesna i uciążliwa, nie życze nikomu.
3 lata temu miałam robiony zabieg usuwania tzn mrożenie na żywca bez znieczulenia i to prywatnie emotka emotka
bo nie sa refundowane.
Teraz jest ok, w ciązy też miałam spokój pod koniec coś mi wyszło ale poszłam na kontrol do tego dr co mi zabieg robił bo mnie zaczęły boleć a on mi powidział że to przerośnięty fałd skórny i że w glowie sobie mam że mnie boli... emotka
No przecież wiem kiedy boli i co, i gin też był zdziwiony tezą tamtego chirurga.
Ale odpukać jak na razie spokój, bo gdy czuję że mogłabym mieć smaruję maścią.

Polecam: POsterisan (miałam po zabiegu zapisane, w ogóle najbardziej skuteczna maść) i kapsułki do łykania (można w ciąży bo lekarz mi pozwolił one sprawiają że zatory się nie robią czyli żylaki) ich nazwa to cyklo3fort.
A dobra też jest maść co profilaktycznie używam w razie w : proktogliwenol.
Co do kory dębu to próbowałam przed zabiegiem, ale jak ktoś ma naprawdę porządne żylaki odbytu to nie pomoże bo jest za słaba.
To na tyle i dbajcie dziewczyny o tamto miejsce bo łatwo je przeziębić i żylaki wychodzą emotka
0 0

agusia147

#5177752 Napisano: 09.05.2012 08:53:18
PS. jutro wystawię trochę ciuszków na allegro. Kupiłam, a mały nie nosił i niektórych nosił nie będzie (mam nadmiar)
0 0

benasia

#5177758 Napisano: 09.05.2012 08:57:43
ja też nosiłam getry normalne a potem ocieplane, do tego tuniczki, bluzki itp. nie specjalnie ciążowe.
0 0

benasia

#5177762 Napisano: 09.05.2012 08:58:56
ja swoich ubranek nie wystawię choć mam ich dużo że nie jedno dziecko bym ubrała a kilka bo po pierwsze siostrze mam zamiar pożyczyć a poza tym w przyszłości nasz kolejny dzidziuś będzie miał emotka
0 0

benasia

#5177763 Napisano: 09.05.2012 09:00:48
a dziewczyny jak któraś zainteresowana to w mamo to ja - jak zaprenumerujecie jako jedne z pierwszych 7 osób dostaniecie spacerówke, a gdy jako kolejne 10 to nosidełko. Ważna oferta od 10 maja, czyli najlepiej po północy dziś na infolinie zadzwonić i zaprenumerować jeśli komus zależy albo emeilem bo nie wiem czy infolinia działa o tej godz.
0 0

Gość: emilka1705

#5177867 Napisano: 10.05.2012 05:58:47
katrin22 napisał(a):

My mamy 5w1 Infanrix IPV-HIb
i płacimy około 120-140zł za jedną, zalezy w jakiej aptece.

Asiu Ty też masz taką?

my mamy pentaxim. Teraz kolejna dawka (4)będzie darmowa. Kupujemy bezpośrednio przy szczepieniu w przychodni.
0 0

Gość: bubulina

#5177894 Napisano: 10.05.2012 06:37:49

A co do hemoroidów -

Polecam: POsterisan (miałam po zabiegu zapisane, w ogóle najbardziej skuteczna maść) i kapsułki do łykania (można w ciąży bo lekarz mi pozwolił one sprawiają że zatory się nie robią czyli żylaki) ich nazwa to cyklo3fort.
A dobra też jest maść co profilaktycznie używam w razie w : proktogliwenol.
Dziękuje za pomoc,musze wybrać się do apteki po tą maść. emotka
0 0

agusia147

#5178509 Napisano: 10.05.2012 12:28:19
benasia napisał(a):

a dziewczyny jak któraś zainteresowana to w mamo to ja - jak zaprenumerujecie jako jedne z pierwszych 7 osób dostaniecie spacerówke, a gdy jako kolejne 10 to nosidełko. Ważna oferta od 10 maja, czyli najlepiej po północy dziś na infolinie zadzwonić i zaprenumerować jeśli komus zależy albo emeilem bo nie wiem czy infolinia działa o tej godz.

Szkoda,że ja już mam prenumeratę
0 0

benasia

#5178744 Napisano: 10.05.2012 02:41:34
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Szkoda,że ja już mam prenumeratę

no ja też miałam a gdybym nie miała to już by spacerówka była moja
emotka
0 0

Gość: grusia

#5178806 Napisano: 10.05.2012 03:12:03
Laski a jaki to wozek ?
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5179010 Napisano: 10.05.2012 05:46:36
hej Dziewczyny emotka dawno mnie nie było emotka
wróciliśmy ze szczepienia, ostatniego przed długą przerwą, pani dr zważyła Mateuszka - 8,74kg emotka Dwa dolne jedynki już wyszły, teraz ponoć wychodzą dolne dwójki emotka
co do Mamo to ja to chyba się nie uda dostać bonus do prenumeraty, no ale to trudno, płakać nie będę emotka
Pozdrawiam Mamuśki emotka
A co do wózka to jest to wózek LOOLA, BebeConfort.
0 0

Gość: dianek

#5179026 Napisano: 10.05.2012 05:56:08
zwariuje zaraz emotka młody cały dzień w chuście - nie da się go wyjąć, bo jest taki wrzask, że szkoda gadać - i niczym nie uspokoi emotka

karmić w chuście, spać w chuście, bawić się w chuście...

w nocy też mam z nim spać na brzuchu?!

ratunku.... emotka
0 0

Gość: katrin22

#5179096 Napisano: 10.05.2012 06:41:33
dianek ja tak na rękach nosiłam, potem w nosidełku,ale plecy bolały, oj bolały.
No co poradzisz, jak dzidzi chce być z mamą. Moje bobo w ciągu dnia w leżaczku- bujaczku, na kocyku na brzuszku, na pleckach, na huśtawce, w wózku i a rękach (ale już nie noszę, mam dość)
Hitem jest huśtawka emotka potrafi tak z godzinkę siedzieć, a mam zaczepioną w futrynie kuchennej.

Ja za to musiałam skakać jak głupia, bo Kuba miał radochę, a chciałam obiad dokończyć a Jemu się znudziło w huśtawce i tak skakałam gotując zupę emotka
0 0

Gość: grusia

#5179162 Napisano: 10.05.2012 07:22:59
dianek napisał(a):

zwariuje zaraz emotka młody cały dzień w chuście - nie da się go wyjąć, bo jest taki wrzask, że szkoda gadać - i niczym nie uspokoi emotka

karmić w chuście, spać w chuście, bawić się w chuście...

w nocy też mam z nim spać na brzuchu?!

ratunku.... emotka

Dlatego ja uwazam ze nie warto czasem sobie tak zycia ulatwiac bo mozna odniesc odwrotny skutek. Moje dzieci w sumie mozna powiedziec ze nie znaja noszenia na rekach bez potrzeby, zadnego lulania itd. Mloda spedza czas w wiekszosci na podlodze obowiazkowo na brzuchu - na plecach nie chce, tak zwiedza sobie pokoj zbierajac po drodze porozrzucane specjalnie zabawki emotka , bywa tez w lezaczku - np ze mna w kuchni. Jeszcze nie siedzi wiec u nas urzadzenia typu hustawki nie wchodza w gre zwlaszcza jesli nie maja regulowanego oparcia i pasow.
0 0

#5179196 Napisano: 10.05.2012 07:40:39
grusia mój też nie siedzi stabilnie, ale na huśtawce podusia z tyłu i z przodu i tak sobie husia,max godzinkę, potem lezymy, częściej na plecach, bo na brzuchu polezy kilka minut i jęczy
0 0

#5179205 Napisano: 10.05.2012 07:43:19
A co do lulania, to kładę Kubusia do łóżeczka i jak sam zaśnie to Ok, ale czasem stęka, jęczy, to pójdę i wezmę na ręce, przytulę, wycałuję i minutka i śpi emotka
Po prostu woła mamę, bo potrzebuje bezpieczeństwa.
Mój za to nie znosi skarpetek, tyle będzie się szarpał, rączkami ściągał, aż do skutku i doszło rozkopywanie się emotka Cały może być przykryty,ale stopy muszą się wietrzyć.
0 0

Gość: emilka1705

#5179210 Napisano: 10.05.2012 07:45:32
Moja Liwcia juz siedzi, ale ostatnio taka z niej maruda że nawet złote huśtawki nie poskutkowałyby:( mam dość...cholerne ząbki:(
0 0

#5179225 Napisano: 10.05.2012 07:52:42
emilka1705 napisał(a):

Moja Liwcia juz siedzi, ale ostatnio taka z niej maruda że nawet złote huśtawki nie poskutkowałyby:( mam dość...cholerne ząbki:(

U nas zależy jaki dzień. Ząbka ani widu,a ni słychu...a ręce pcha obie na raz.
żel Dentinox pomaga, w ostateczności syrop przeciwbólowy. Mam też Camilię, ale nie ma aż takiej potrzeby.
0 0

benasia

#5179282 Napisano: 10.05.2012 08:19:06
mój mały to albo ze mną chodzi ale nie długo na rękach bo bardzo cięzki ale też lubimy przytulanie emotka
Na kocyku na ziemi też lubi się bawić i przewraca sie na brzuch ale gorzej z brzuszka na plecy.
Siedzieć w spacerówce umie bo trzyma się pałąka ale sam bez podparcia na tapczanie to nie bo się boję. Leży też gdy trzeba na tapczanie, albo siedzi w foteliku do karmienia i bawi się zabawkami.
Bujaczek póki co poszedł w odstawkę.

A ząbek ostry i baardzooo trzeb przy karmieniu o łyżeczkę aż gryzie ją.
I gryzie wszystko co może bo go bolą i swędzą dziąsła...
Żel dajemy czasami tylko.
A co do zasypiania to kładziemy do łóżeczka i sam zasypia emotka
0 0

benasia

#5179285 Napisano: 10.05.2012 08:20:02
katrin napisz mi na pw jak ty dokładnie robisz te obiadki małemu - tez chcę niedługo spróbowac emotka
robisz same zupki czy np ziemniaka z marchewką też? emotka
0 0