Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5318747 Napisano: 08.08.2012 08:03:35
malenka89- mi baaaardzo pomagało jedzenie świeżych owoców
rano zanim wstałam z łóżka zjadałam chłodną brzoskwinię/nektarynkę

później w ciągu dnia masę innych soczystych chłodnych owoców i było nieźle
0 0

Gość: grusia

#5318748 Napisano: 08.08.2012 08:04:06
Malenka zanim wstaniesz zjedz biszkopta czy sucharka ale zrób to tak byś miała to pod ręką i nie musiała się podnosić, zjedz i poleć chwile. Pomagał mi też zapach imbiru emotka może być w postaci herbaty.
0 0

benasia

#5318750 Napisano: 08.08.2012 08:04:59
no niestety ja też wymiotowałam do 17 tyg.

A co do pieluszek to Mikołaj tez ma w nocy sucho dopiero gdy się budzi nad ranem na mleczko lub herbatkę to sika potem do rana.
0 0

malenka89

#5318754 Napisano: 08.08.2012 08:05:56
Dziękuję, wypróbuję emotka
Taka już nasza natura, że musimy trochę pocierpieć emotka
0 0

beniaminowa

#5318759 Napisano: 08.08.2012 08:07:49
grusia napisał(a):

Malenka zanim wstaniesz zjedz biszkopta czy sucharka ale zrób to tak byś miała to pod ręką i nie musiała się podnosić, zjedz i poleć chwile. Pomagał mi też zapach imbiru emotka może być w postaci herbaty.

Miałam mdłości może ze 3 razy ale wtedy właśnie biszkopt pomógł emotka Zjadłam go leżąc jeszcze w łóżku. A w ciągu dnia możesz podjadać migdały lub właśnie imbir (ja nie lubię i nie próbowałam, ale czytałam że pomaga) emotka
0 0

Gość: grusia

#5318763 Napisano: 08.08.2012 08:10:46
Ja w pierwszej ciąży mdłości miałam przez 5 miesięcy i to takie które wyeliminowały mnie z życia , bez torecanu nawet do lekarza bym nie dojechała więc znam ten ból, w drugiej brak, w trzeciej było nieźle emotka
0 0

kalisto1986

#5318775 Napisano: 08.08.2012 08:19:24
Dziewczyny ja uważam, że najlepszym sposobem na oduczenie pieluchy jest zachęcenie malca, że to nocnik jest fajniejszy.
Jak kupujecie nocnik idźcie z dzieckiem niech pokaże który mu się podoba - pamiętam, że mój syn zlapał taki, który mi sie nie podobał, ale wziełam go z myślą, że jak nie będzie funkcjonalny to wymienie.
Przy każdym sukcesie w domu była głośna radość - klaski i chwalenia ( to działało cuda, aż siadał czasem i usilnie czekał, aż coś zrobi, żeby tylko usłyszeć tą radość). W domu pościągać dywany itp i puki jest ciepło puszczać malca bez pieluchy ( z majteczkami), a jak to nie pomaga to z tetrą - dziecko musi poczuć, że załatwianie się na nocnik jest wygodniejsze.

Mój syn miał około 1,5 roku kiedy w domu załatwiał się ( pampka zakładałam na dłuższe wyjścia i na noc) a kilka miesięcy później potrafił wstrzymać się nawet na dworze, gdy nie było gdzie go wysadzić
0 0

#5318778 Napisano: 08.08.2012 08:22:01
Co do tego pieluchwania jeszcze - są na rynku tzw. trenerki
majtki z nieco grubszą wyściółką, dające efekt mokrości
nie znam tematu bo się jeszcze nie interesowałam, ale polecam poszperać na bazarku forum chustowego bo można kupić za grosze takie majty

http://chusty.inf...age=1&order=desc
0 0

#5318781 Napisano: 08.08.2012 08:23:04
a z innej beczki jeszcze - kobity bo sobie z jedzeniem młodego od 3 dni nie radzę emotka
je mi tylko przez sen... jak nie śpi to gryzie ustnik i pluje mlekiem
i nie ważne czy z kaszką czy nie z kaszką, po prostu nie zje i koniec
dopiero jak przyśnie to wciąga na śpiąco... ręce opadają... jakiś pomysł na niego?
0 0

beniaminowa

#5318792 Napisano: 08.08.2012 08:29:22
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny ja uważam, że najlepszym sposobem na oduczenie pieluchy jest zachęcenie malca, że to nocnik jest fajniejszy.
Jak kupujecie nocnik idźcie z dzieckiem niech pokaże który mu się podoba - pamiętam, że mój syn zlapał taki, który mi sie nie podobał, ale wziełam go z myślą, że jak nie będzie funkcjonalny to wymienie.
Przy każdym sukcesie w domu była głośna radość - klaski i chwalenia ( to działało cuda, aż siadał czasem i usilnie czekał, aż coś zrobi, żeby tylko usłyszeć tą radość). W domu pościągać dywany itp i puki jest ciepło puszczać malca bez pieluchy ( z majteczkami), a jak to nie pomaga to z tetrą - dziecko musi poczuć, że załatwianie się na nocnik jest wygodniejsze.

Mój syn miał około 1,5 roku kiedy w domu załatwiał się ( pampka zakładałam na dłuższe wyjścia i na noc) a kilka miesięcy później potrafił wstrzymać się nawet na dworze, gdy nie było gdzie go wysadzić

U mnie bicie brawo troszeczkę pomaga emotka Największą radością dla niego jest jak wylewamy siku do WC a może sobie spuścić wodę emotka Ale niestety nie kontroluje się jeszcze i jak się bawi to zapomina o nocniku emotka
0 0

Gość: katrin22

#5318960 Napisano: 08.08.2012 09:55:33
dianek napisał(a):

a z innej beczki jeszcze - kobity bo sobie z jedzeniem młodego od 3 dni nie radzę emotka
je mi tylko przez sen... jak nie śpi to gryzie ustnik i pluje mlekiem
i nie ważne czy z kaszką czy nie z kaszką, po prostu nie zje i koniec
dopiero jak przyśnie to wciąga na śpiąco... ręce opadają... jakiś pomysł na niego?

A łyżeczką próbowaliście? np. deserek? Wiem, że jesteście na diecie eliminacyjnej, ale może jabłuszko/ banan nie zaszkodziz kaszką ryżową pół na pół.
0 0

#5318964 Napisano: 08.08.2012 09:57:58
U nas ząbki górne trzonowe się wyrzynają, czyli zero spokoju...Kubuś znów gryzie co popadnie. emotka
0 0

#5318976 Napisano: 08.08.2012 10:02:52
kasiu - kleik marchwiowy z kielona nam wcina

ale mleka nie tknie emotka a chwilowo nie chcę mu dawać nic innego bo wczoraj miał trochę rzadkie kupki, dałam kleiku to go zatkało i nie wiem kiedy odetka - jakich rozchwiany ten brzusio ma...

no nic, chyba nam zostaje czekanie aż się zrobi śpiący i karmienie przez sen...
0 0

benasia

#5318988 Napisano: 08.08.2012 10:07:40
dianek na mojego też przyszedł czas w pewnym momencie że w dzień ani tknął mleka dopiero gdy spał nad ranem wypijał butelkę i niestety tak pozostało... Ale za to w dzień jadł co innego wiec nie było takiego problemu. Też pluł mlekiem, krecił głową, marudzil - teraz w ogole nie ruszy jak nie śpi... A jakby sie całkiem nad ranem obudził to też butelka mleka do wylania... emotka
0 0

#5318993 Napisano: 08.08.2012 10:10:25
no właśnie nam dzisiaj wstał zadowolony o 3:20, M. zrobił mleko, a młody sobie załączył chichotanie i mleka ani tknie...
męczył nas do 4:30, wtedy przysnął, zrobiliśmy nową butlę i zjadł przez sen...
mężu już nie zasnął przed budzikiem emotka

sie też zastanawiam czy to znów nie zęby - dalej mu nie wyszły, dolne dziąsła twarde, napuchnięte, gryzie co popadnie emotka eh
0 0

#5319011 Napisano: 08.08.2012 10:17:09
Kurcze to macie bunt ;/ karmcie jak śpi, a kryzys minie.

U nas już na dobre Pepti odstawione, 3 tydzień na zwykłym Bebilonie.
Wczoraj byliśmy na kontroli u lekarki i wsio OK, tylko gały mi wyszły jak Go zważyła, bo waży 9, 250, a jakiś czas temu ważyłam KUbę u koleżanki i pokazało 10,400 emotka , czyli wielkolud z Niego nie jest, a koleżanka ma popsutą wagę. Chciały jeszcze zmierzyć, ale się nie dało, bo jak lekarka zajrzała do buzi małemu to tak się rozbeczał emotka
Powiedziała, że lada dzień już trzonowe będą emotka

U nas już jadłospis powoli rozszerzamy z powrotem, bo Bebilon dobrze przyjmuje, tylko też czasami Go przytyka, ale pomaga Bobofrut marchew i jabłko.

Na dodatek lekarka patrzy na Kubusia i mówi, że bladziutki emotka i morfologię chyba zleci, ale druga lekarka powiedziała, że mama też blada to raczej geny, a że Kuba miał morfologię w 6 miesiącu (bo też lekarka mówiłą, że blady i wyniki były dobre) to podarowała. Kurcze no Kuba ma ciemne blond włosy, jasną karnację, błękitne oczęta i faktycznie blado wygląda, ale podaję Mu żółtko co 3 dni, je mięsko dość często, kaszki, a w mleku też jest żelazo. Nowu tatuś Kubusia ma ciemną karnację, nawet bardzo ciemną, może to zmyliło lekarkę, bo w 3 byliśmy na badaniu.
0 0

#5319012 Napisano: 08.08.2012 10:17:33
benasiu Twój Mikuś największy z forum emotka przytznaj czym Go karmisz emotka
0 0

benasia

#5319031 Napisano: 08.08.2012 10:29:08
nie wiem czemu największy po prostu dobrze urósł w brzuszku emotka
Nigdy nie jadł dużo - jak był malutki pił mleko co 3 godz po 120ml i nigdy wiecej.
Teraz nie pije mleka prawie w ogole - na śniadanie o 9 kaszka ryżowa 7zbóż z jabłkiem i śliwką na mleku modyfikowanym, po 12 obiadek (czasem gotuje a czasem słoiczek ale też bywa że 120ml słoiczek zje a czasem 190ml), czasami między posiłkiem zje kawałek bułki maślanej, a ok 15 je owoce (banany, śliwki, brzoskwinie, nektarynki lub inne), ok 18 znów coś je np. chlebek z masełkiem i mini kiełbaską dla niemowlat - a potem kolacja po 20 kaszka mleczno-ryżowa, aczkolwiek dodam że czasami jak nie głodny lub sie przeciągnie coś to nie dostaje o 15 i 18 tylko jeden posiłek między tymi godzinami i do podgryzienia coś.
W nocy w ogole nie je, nad ranem czasami a nie zawsze butelkę mleka 120 -150ml (choć dziś musiałam wylać) - więc dużo nie je wydaje mi się.

Po prostu jest wysoki - porównując z kuzynką której minął rok sa tej samej wysokości.
No ale to chyba geny bo i tata 194cm, i dziadek wysoki więc i on duży chłopak rośnie emotka
0 0

benasia

#5319035 Napisano: 08.08.2012 10:31:14
ale co tam 6 puszek mleka nr 2 nam zostało więc jak mały tak mało pije to śmiało na 6 tyg starczy a potem nr 3 zaczynamy - chociaż jak 1 butelkę nad ranem by pił to warto dawać.

Ale Kubuś też mi się wydaje taki duży Kasiu. No i gratuluję kolejnych zębów - kiedy te nasze wyjdą... siedza i siedza i męczą...
0 0

benasia

#5319036 Napisano: 08.08.2012 10:32:08
chciałabym sama ugotować zupkę pomidorowa dla małego ale nie wiem jak żeby była taka dla malucha - ma ktoś pomysł?
0 0