Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
I tak najzdrowiej
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
Ale twierdzisz ze tak dbasz o zdrowie malego to dlaczego ( pytanie retoryczne,sama sobie odpowiedz ) wolalas sugestie jednego lekarza nt anemii zastapic wygodniejsza innego ze bladosc to wina genow ( nie ma to jak bez wynikow badan stwierdzac ze jest ok ) bo przeciez maly mial robiona morfo 3 miesiace temu i wcina rozne rzeczy a w nich jest zelazo nie baczac na to ile z niego na prawde człowiek przyswaja. A przeciez to tylko rutynowe badanie a moze tak wiele powiedziec. No ale co ja sie tam znam
Gość: agasiam
A zmieniając temat mamy już kojec, ło matko co ja z czasem poczne. Synek jest zachwycony- szaleje i skacze jak żabka.
A i byliśmy dziś na usg u pani dr.Cyrul super babeczka a jakie podejście do dzieci. A cena 70 zł to jak na Kraków też nie jest duża.
Gość: allice
I bardzo dobrze Katrin, że starasz się dawac swoje warzywa i owoce. Tak trzymaj, rób słoiczki jak tylko masz czas i masz z czego. Ja obstaję, że to co wyhodowane na własnym podwórku jest o niebo lepsze niż nie wiadomo jak błyszczący owoc importowany często nawet nie wiemy skąd. Dziecko aby było zdrowe nie musi jeśc bananów czy innych sprowadzanych owoców. Owszem banan jest wygodny bo mięciutki, dzieciom smakuje itp. ale krajowym owocom (a jeszcze lepiej z własnego sadu) też nic nie brakuje.
W moim domu zawsze robiło się przetwory i wszyscy z tego powodu byli zadowoleni. Ja też robię i bardzo lubię kiedy moje półki są pełne słoiczków z owocami i warzywami.
W zeszłym roku robiłam mus jabłkowy, jabłkowo-dyniowy i mus jabłkowy z jeżynami dla synka i wyjadł wszystkie słoiczki aż mu się uszy trzęsły. W tym roku też zrobię takie deserki także z myślą o Małgosi, która przyjdzie na świat we wrześniu i pewnie na wiosnę będziemy rozszerzac dietę, a wtedy będą jak znalazł.
Uff... ale się rozpisałam
To prawda, że często ci co uprawiają warzywa czy owoce to co dla własnej rodziny to sadzą oddzielnie bo wiedzą na czym wyhodowane i ile razy opryskiwane są te na sprzedaż. Niedaleko mnie też jeden taki mieszka co tak robi. Dlatego co swoje to swoje... nie wyobrażam sobie nie miec ogródka czy choc paru posadzonych drzewek owocowych.
Gość: rachel
My też tylko cycek:))) Zamierzam zacząć rozszerzać dietę od 5 miesiaca..póki co mamy w przyszłym tyg 4 miesiac:))
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ooo Allice to ty już niedługo w sumie
Sporo rzeczy mam po synku ale wiadomo wszystko trzeba odświeżyć więc głównie pranie i prasowanie.
A swoją drogą to wyciągnęłam te wszystkie małe ciuszki i tak uwierzyć nie mogę, że kiedys Rysio w nie wchodził, teraz to już kawał chłopa
Jejku i właśnie zdałam sobie sprawę, że trzeba o torbie do szpitala pomyślec
Teraz mam też porobione papierówki, jagody zamrożone, czekam na śliwki, brzoskwinie i dynię.
Podaj przepis na ten mus dyniowy? chętnie skorzystam, bo u teściów już są małe owoce.
Wiadomo, że nie każdy ma czas i warunki na robienie przetworów, ale warto choćby dla samego dziecka.
I nie jestem przewrażliwioną mamą i nie powiem, że nigdy nie dam dziecku danonka,, kubusia czy parówki, ale na to jeszcze przyjdzie pora. Mały jest jeszcze nie kumaty co je, więc staram się podawać to co mam najlepsze.
grusia nie sądzę, że morfologię trzeba robić co rusz skoro ostatnie wyniki były dobre ( ateż był niby blady), a Mały był wtedy prawie na samym Pepti, a teraz ma dużo bogatszą dietę i jakby lekarka zleciła morfologię to zrobilibyśmy, ale tam były dwie lekarki, więc chyba są mądrzejsze ode mnie.
Wiec do chol...wole dac to jablko nadgryzione przez robaka, przynajmniej wiem, ze zdrowe, a na inne egzotyczne rarytasy przyjdzie jeszcze pora
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
fryteczka
Postów 4248
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
pije tez własne kompociki i je gotowane przeze mnie obiadki. Je owoce ze słoiczków i świeże przygotowane przeze mnie . Je też obiadki ze słoiczków .
Parówke też jadł ale taką extra cielęcą
papieru toaletowego w foli nie jemy
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja się pochwalę że mój mały dziś dziś sam usiadł
No i Benio woła siku
benasiu właśnie trzeba wiedzieć gdzie kupować, najlepiej od jakiegoś chłopa, który ma nie dużo tych warzywek/ owoców do sprzedaży, wtedy wiadomo, że nie pryskane.
fryteczka Twój Kubuś już duży to próbuje smakołyki
fryteczka
Postów 4248
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Gość: agasiam
To bardzo dobrze że można spotkać na targu żywność ekologiczną.Najważniejsze że masz sprawdzone źródło. Ale jeżeli chodzi o pomidory to już nie wierze w cuda. Miedzian stosowany jest powszechnie bo jak mi wytłumaczono trudno jest utrzymać zdrowotność tych owoców-warzyw na odpowiednim poziomie przy dużych plantacjach.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane