Konkursowiczki w ciąży

Gość: size

#5407265 Napisano: 17.10.2012 08:58:58
ewachem napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mój jeszcze z miesiąc potrzebuje...żeby chodzić, tzn. tak obstawiam.

Jak maluchy już prawie chodzą, to darujcie sobie te wynalazki, szkoda kasy. U nas Ola ćwiczyła na spacerach, trzymając kosz zakupowy w wózku spacerowym najbardziej. Albo rączka. Potem tylko sama, sama i sama.

Ja żałuję tych zakupów, lepiej mogłam pieniądze przeznaczyć.

ja uwazam ze te jezdziki to nie do nauki chodzenia tylko do przemieszczania sie po domu, owszem podpieral sie jak jeszcze sam sie bal chodzic, ale teraz ten mlodszy szaleje po domu jak szatan. I nigdzie nie chce sie ruszac bez tego jezdzika. Prawidzwe utrapienie mamy. Jak widzi ze gdzies wychodzimy z domu juz siedzi kolo drzwi na swoim jezdziku. Jak rano do zlobka jedziemy to ubrany biegnie po jezdzik, wjezdza do windy, a pozniej parkuje w moim garazu, gdy ja wyjezdzam autem. Robi papa dla jezdzika. A jak wracamy to jest zachwycony ze jezdzik czeka na niego w garazu

No właśnie, właśnie emotka
0 0

Gość: katrin22

#5407266 Napisano: 17.10.2012 08:59:38
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Jak maluchy już prawie chodzą, to darujcie sobie te wynalazki, szkoda kasy. U nas Ola ćwiczyła na spacerach, trzymając kosz zakupowy w wózku spacerowym najbardziej. Albo rączka. Potem tylko sama, sama i sama.

Może i masz rację, ja wydam kasę, a On niedługo zacznie samodzielnie chodzić..i nie mam pewności, że będzie korzystał z tego pchacza. Moje bobo i tak woli raczkować niż ćwiczyć kroczki, ale nie zmuszam Go, bo On uparty i sam do wszystkiego dochodzi, dziwne to, bo jak próbuję Mu pomagać, to się wkurza czasami. W ogóle Pan obrażalski się zrobił, nie daj Boże coś Mu zabrać, to płacz, pisk, a jak oddam to się śmieje emotka własne dziecko mnie szantażuje emotka
0 0

Gość: size

#5407268 Napisano: 17.10.2012 09:02:00
katrin22 napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Może i masz rację, ja wydam kasę, a On niedługo zacznie samodzielnie chodzić..i nie mam pewności, że będzie korzystał z tego pchacza. Moje bobo i tak woli raczkować niż ćwiczyć kroczki, ale nie zmuszam Go, bo On uparty i sam do wszystkiego dochodzi, dziwne to, bo jak próbuję Mu pomagać, to się wkurza czasami. W ogóle Pan obrażalski się zrobił, nie daj Boże coś Mu zabrać, to płacz, pisk, a jak oddam to się śmieje emotka własne dziecko mnie szantażuje emotka

Słodziak
emotka

Boskie są takie maluchy emotka

Teraz Cię próbuje emotka
0 0

benasia

#5407276 Napisano: 17.10.2012 09:07:37
Kasiu mój też jak twój Kuba się obraża i piszczy, krzyczy badź udaje że płacze (bo nie lecą łzy) gdy coś zabiorę lub nie dam ale cóż nie wszystko dziecko moze dostać dla swojego dobra.
A te autka są fajne właśnie bo wieksze maluchy jak pisały dziewczyny lubia jezdzic - a moj w ogole lubi auta i swoimi zabawkowymi jeździ wydając dźwięki bruuummm, bruuummm... emotka
0 0

#5407277 Napisano: 17.10.2012 09:07:55
Strach pomyśleć, co będzie potem, a jak mówię Kubuś tam nie wolno, to się odwraca i żałosnym głosem mówi bububuu i maszeruje dalej, a jak idę za Nim, to już widzę, że raczkuje szybciej, by i tak postawić na swoim, tą złośliwośc ma po ojcu emotka
Sprawdza mnie, ale jak takiemu maluchowi wytłumaczyć, że NIE WOLNO? ja jedynie stanowczym głosem informuję i jak to nie skutkuje, to zabieram Małego w inne miejsce, ale to Go jeszcze bardziej wkurza, zaczyna płakać. Teraz odkryłam patent przynęta, rzucam przynętę i wtedy Mały idzie za nią emotka
0 0

#5407279 Napisano: 17.10.2012 09:09:25
Asiu mój sobie coś tam po swojemu gada, a jak ja coś do Niego mówię, to On mi po swojemu odpowiada, czasami takim prenensjonalnym tonem hahaha, jak to śmiesznie wygląda.
0 0

Gość: ewachem

#5407305 Napisano: 17.10.2012 09:27:12
jak ja swojemu mowie ze cos nie wolno to on jeszcze palcem macha nu nu i jak pytam: jak panie w zlobku pokazuja ze Łukaszkowi nie wolno? to od razu macha palcem nu nu
0 0

#5407324 Napisano: 17.10.2012 09:40:40
ewachem napisał(a):

jak ja swojemu mowie ze cos nie wolno to on jeszcze palcem macha nu nu i jak pytam: jak panie w zlobku pokazuja ze Łukaszkowi nie wolno? to od razu macha palcem nu nu

jak to fajnie się z dzieckiem komunikować, mój dopiero coś zaczyna rozumieć.
0 0

Gość: quaqua

#5407434 Napisano: 18.10.2012 06:51:35
katrin22 napisał(a):

quaqua ten wózek też fajny, a czy on szybko jeździ??

Jest tak skonstruowany, że dostosowuje się do możliwości dziecka. Jak Asia zaczynała to wolniutko jechał, nie uciekał jej. Potem zasuwali tak szybko, że aż strach emotka Nie no żartuję, wszystko bezpiecznie. Dodatkowo ma kołka gumowe, więc jak ktoś nie ma dywanów to idealnie się sprawdzi. Jest na tyle stabilny, że córa w nim stawała, a my ją prowadzaliśmy.
0 0

benasia

#5407573 Napisano: 18.10.2012 08:34:52
dziewczyny pocinałyście swoim maluchom juz włosy? chodzi mi o chłopców emotka
Bo chyba musimy iść na podcięcie i nie wiem czy czekać czy już...
0 0

dolly

#5407697 Napisano: 18.10.2012 09:29:37
Benasia, jasne że tak emotka
Mój miał taką grzywę, że musiałbym spinkami łapać, zresztą i tak na spacerach mówili jaka śliczna dziewczynka emotka
0 0

benasia

#5407708 Napisano: 18.10.2012 09:33:19
ale w jakim wieku pierwszy raz podcinaliscie? mi generalnie o tył chodzi bo loczki ma i po spaniu troszke takie pokudłane sa wiec bym koncowki kazała pociac tyciu,tylko nie wiem czy czekac i dopiero w listopadzie/grudniu czy juz-bo roku jeszcze nie ma skończonego a jakis zabobon chyba jest choc nie wiem jaki emotka emotka
0 0

Gość: dianek

#5407730 Napisano: 18.10.2012 09:41:56
my obcinaliśmy pierwszy raz chyba z 1,5mies temu

teraz w sobotę będzie drugie cięcie
0 0

dolly

#5407732 Napisano: 18.10.2012 09:41:58
Podejrzewam, że chodzi Ci o zabobon emotka
Nie powiem CI dokładnie kiedy, bo juz nie pamiętam, ale przed ukończeniem roczku.
Zabobon jest taki, że jak obetniesz dziecku włoski to będzie hmm mniej mądre, niż jakbyś nie obcięła...
0 0

joan

#5407735 Napisano: 18.10.2012 09:43:53
dolly napisał(a):

Podejrzewam, że chodzi Ci o zabobon emotka
Nie powiem CI dokładnie kiedy, bo juz nie pamiętam, ale przed ukończeniem roczku.
Zabobon jest taki, że jak obetniesz dziecku włoski to będzie hmm mniej mądre, niż jakbyś nie obcięła...

Cholibka, tak podejrzewałam, właśnie przez to jestem mniej mądra emotka
0 0

benasia

#5407752 Napisano: 18.10.2012 09:48:00
qurcze ale i tak mu obetnę i tak więc co za różnica czy przed roczkiem czy po? emotka
w sumie za tydzień w piatek ma roczek a ja chciałam teraz w weekend obciac bo akurat będziemy u męza kuzynki ktora jest fryzjerka emotka
0 0

Gość: rachel

#5407760 Napisano: 18.10.2012 09:52:49
też pamiętam że był jakiś zabobon że po roczku włoski dopiero można ściąć...ale nie wiem czemu...to jak z maturą:)) mówią że przed nią też nie można się ścinać:P
0 0

#5407787 Napisano: 18.10.2012 10:03:26
ta
jest też taki zabobon że przez całą ciążę nie można się myć w tym miejscu
bo jak się umyje to się urodzi chore dziecko

zabobony są w ogóle super, czasem jak jeżdżę na wieś do babci czy do teściów to mam niezły polew z tego co ludzie wymyślają emotka
0 0

agusia147

#5407822 Napisano: 18.10.2012 10:18:29
dianek napisał(a):

ta
jest też taki zabobon że przez całą ciążę nie można się myć w tym miejscu
bo jak się umyje to się urodzi chore dziecko

zabobony są w ogóle super, czasem jak jeżdżę na wieś do babci czy do teściów to mam niezły polew z tego co ludzie wymyślają emotka

Ojoj to niezły zaduch musiał być z taką co w niego wierzyła emotka
0 0

#5407830 Napisano: 18.10.2012 10:22:26
podobno jest takich sporo

jakiś czas temu był na onecie artykuł na ten temat - wypowiadały się położne do których przyjeżdżały takie pacjentki emotka
0 0