WC - rozmowy o wszystkim

cherry_coke

#6470952 Napisano: 08.03.2018 09:16:35
Czy ktoś kojarzy cenę oleju lnianego w biedronce? emotka
0 0

szesnaście

#6470955 Napisano: 08.03.2018 09:23:29
cherry_coke napisał(a):

Olej kosztuje 7,49 zł
0 0

cherry_coke

#6470959 Napisano: 08.03.2018 09:27:48
szesnaście napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Olej kosztuje 7,49 zł

dziękuję za pomoc emotka
0 0

ziolko

#6471009 Napisano: 08.03.2018 11:17:54
defed napisał(a):

glena napisał(a):

defed napisał(a):

Czy jest gdzieś do kupienia (offline) babka Panettone? Czy tylko w okresie świątecznym?  emotka

http://consonni.pl/nasze-sklepy W Consonni można kupić tylko nie wiem czy masz gdzieś ich sklep

Dziękuję, też na nich trafiłam i juz miałam zamawiać z dowozem, choć wyszło by trochę drogo, babka za prawie 50zł + kurier...
A tu bach, trafiłam w Kaufie ostatnie pudełko za 23zł  emotka

Te babki są teraz np. w Tesco w promocji emotka  
1 defed 0

jokan

#6471253 Napisano: 08.03.2018 21:09:43
podpowiedzcie co sie teraz kupuje dzidziusiowi w odwiedzinach? moze jakies ubranka na lato (zakladam, ze na teraz ma duzo)...na zabawki za male...
0 0

izkak

#6471255 Napisano: 08.03.2018 21:22:26
jokan napisał(a):

podpowiedzcie co sie teraz kupuje dzidziusiowi w odwiedzinach? moze jakies ubranka na lato (zakladam, ze na teraz ma duzo)...na zabawki za male...

Zależy jak mały jest "dzidziuś", na jaką okazję kupujesz prezent i jaki masz budżet  emotka  Ja najczęściej wybieram ubrania, książki sensoryczne, pluszaki (dzieci moich znajomych kochają koty i myszy  emotka ) oraz akcesoria do pokoju takie jak poduszki czy też lampki emotka   Starszakom kupuję kredki/farby/kredy/tablice/brystole itp., ale jeśli maluszek Twoich znajomych jest za mały to pozostać na ubraniach - to zawsze jest praktyczny i sprawdzony prezent emotka
1 jokan 0

jokan

#6471257 Napisano: 08.03.2018 21:23:56
izkak napisał(a):

jokan napisał(a):

Zależy jak mały jest "dzidziuś", na jaką okazję kupujesz prezent i jaki masz budżet  emotka  Ja najczęściej wybieram ubrania, książki sensoryczne, pluszaki (dzieci moich znajomych kochają koty i myszy  emotka ) oraz akcesoria do pokoju takie jak poduszki czy też lampki emotka   Starszakom kupuję kredki/farby/kredy/tablice/brystole itp., ale jeśli maluszek Twoich znajomych jest za mały to pozostać na ubraniach - to zawsze jest praktyczny i sprawdzony prezent  emotka

bedzie mial ok 2 miesiace:)
0 0

staszek

#6471264 Napisano: 08.03.2018 21:43:34
jokan napisał(a):

izkak napisał(a):

jokan napisał(a):

Zależy jak mały jest "dzidziuś", na jaką okazję kupujesz prezent i jaki masz budżet  emotka  Ja najczęściej wybieram ubrania, książki sensoryczne, pluszaki (dzieci moich znajomych kochają koty i myszy  emotka ) oraz akcesoria do pokoju takie jak poduszki czy też lampki emotka   Starszakom kupuję kredki/farby/kredy/tablice/brystole itp., ale jeśli maluszek Twoich znajomych jest za mały to pozostać na ubraniach - to zawsze jest praktyczny i sprawdzony prezent  emotka

Pieluchy! emotka Zawsze są potrzebne, zawsze emotka ja w każdym razie prosiłam i pieluchy jeśli ktoś pytał co kupić.
0 0

zezowaty_kot

#6471266 Napisano: 08.03.2018 21:51:26
Nie wiem jaki masz budżet ale zerknij na zabawki Lamaze - genialne, u nas dzieci bawiły się nimi bardzo długo. Nie ryzykujesz, że nie trafisz z rozmiarem ubrania. 

https://www.smyk....fBExOzxoCsS4QAvD_BwE
2 jokan, donia7 0

mczarna

#6471267 Napisano: 08.03.2018 21:53:40
staszek napisał(a):

jokan napisał(a):

izkak napisał(a):

jokan napisał(a):

Pieluchy! emotka Zawsze są potrzebne, zawsze emotka ja w każdym razie prosiłam i pieluchy jeśli ktoś pytał co kupić.

Jako mamusia miesięczniaka potwierdzam,że pieluchy,chusteczki mokre itd, (można podpytać czy jakiejś firmy nie uczula,bo to różnie bywa) to najlepszy pomysł. Jeśli to pierwsze dziecko to można jakiś ciuszek kupić w rozm np. 62 ale jak to kolejne dziecko to zakładam,że ciuszków trochę jest ,nawet jeśli inna płeć niż pierwsze,wtedy można coś większego typowego dla danej płci kupić.
2 staszek, jokan 0

jokan

#6471272 Napisano: 08.03.2018 22:03:13
mczarna napisał(a):

staszek napisał(a):

jokan napisał(a):

izkak napisał(a):

jokan napisał(a):

Jako mamusia miesięczniaka potwierdzam,że pieluchy,chusteczki mokre itd, (można podpytać czy jakiejś firmy nie uczula,bo to różnie bywa) to najlepszy pomysł. Jeśli to pierwsze dziecko to można jakiś ciuszek kupić w rozm np. 62 ale jak to kolejne dziecko to zakładam,że ciuszków trochę jest ,nawet jeśli inna płeć niż pierwsze,wtedy można coś większego typowego dla danej płci kupić.

no wlsnie z pieluchami nie chce ryzykowac, bo moze sie okazac ze pojda do kosza.....ogladalam zawieszki Lamaze, bardzo fajne i kolorowe i chyba kupię pirata, bo to dla chlopaka:), a do tego chyba dokupie jakies ubranka na lato:) - dzięki za podpowiedzi emotka

zdolnabestia

#6471276 Napisano: 08.03.2018 22:17:43
Ja niedawno w odwiedzinach u 4-dniowej dziewczynki kupiłam niemowlęcą zabawkę, taką właśnie typu zawieszka, ubranko i pudełko czekoladek - dla mamy emotka  Pieluchy pieluchami, ale się zużyją i nie ma, a jakaś zabawka czy ciuszek zostaje na pamiątkę.

andziulka21

#6471956 Napisano: 11.03.2018 17:11:47
Mam takie pytanie do Pań emotka  ostatnio dużo słyszałam o lakierach hybrydowych bez lampy i postanowiłam się skusić, w związku z tym szukam porad, macie jakieś doświadczenia z takimi lakierami? Która firmę wybrać? emotka  
0 0

ewelina9000

#6472054 Napisano: 12.03.2018 07:54:58
mam zaproszenie do badania gdzie po uzbieraniu pkt można wymienić na bony między innymi do zalando czy decathlon? Ktoś chętny?
0 0

dolly

#6472403 Napisano: 12.03.2018 22:32:28
Poleci ktoś jakąś fajna patelnię na indukcję?
0 0

ziolko

#6472410 Napisano: 12.03.2018 23:00:33
dolly napisał(a):

Ogólnie polecam Tefala jak i ceramiczne. Zależy, jaką chcesz powłokę. Mam oba rodzaje, teflon po jakimś czasie się rysuje, ceramika jest dobra, bo nie rysuje się tak szybko. Ale tak jak wszystko, nie możesz kupować pierwszej lepszej za kilka złotych, bo później dołożysz kupując lepszą.
Jak znajdę pudełko od mojej ceramicznej to napiszę.
1 dolly 0

dolly

#6472413 Napisano: 12.03.2018 23:09:21
ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

Ogólnie polecam Tefala jak i ceramiczne. Zależy, jaką chcesz powłokę. Mam oba rodzaje, teflon po jakimś czasie się rysuje, ceramika jest dobra, bo nie rysuje się tak szybko. Ale tak jak wszystko, nie możesz kupować pierwszej lepszej za kilka złotych, bo później dołożysz kupując lepszą.

Zastanawiam sie nad tefalem, ale mam jedną, a ta niby na indukcję, ale płyta jej nie widzi emotka
0 0

nkba

#6472417 Napisano: 12.03.2018 23:18:38
dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

Zastanawiam sie nad tefalem, ale mam jedną, a ta niby na indukcję, ale płyta jej nie widzi emotka

Ja polecam granitową, tzn, z powłoką granitową wewnątrz - dla mnie idealna - nie ma możliwości, żeby coś się przypaliło emotka A wcześniej jarało mi się emotka od czasu do czasu emotka
1 dolly 0

dolly

#6472418 Napisano: 12.03.2018 23:21:22
nkba napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

Ja polecam granitową, tzn, z powłoką granitową wewnątrz - dla mnie idealna - nie ma możliwości, żeby coś się przypaliło emotka A wcześniej jarało mi się emotka od czasu do czasu emotka

A jakiej firmy? Tefala?
0 0

ziolko

#6472420 Napisano: 12.03.2018 23:21:59
dolly - ja mam patelnię ceramiczną z firmy Neoflam.
Popatrz też na patelnie Ambition, są tańsze. 

Ta Twoja teflonowa ma symbol spirali na dnie?
0 0