WC - rozmowy o wszystkim

dolly

#6472422 Napisano: 12.03.2018 23:26:52
ziolko napisał(a):

dolly - ja mam patelnię ceramiczną z firmy Neoflam.
Popatrz też na patelnie Ambition, są tańsze. 

Ta Twoja teflonowa ma symbol spirali na dnie?

nie ma żadnych oznaczeń, ale pamiętam, że na pudełku miała i w opisie na stronie, jest, że się nadaje.
0 0

ziolko

#6472423 Napisano: 12.03.2018 23:28:59
dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

nie ma żadnych oznaczeń, ale pamiętam, że na pudełku miała i w opisie na stronie, jest, że się nadaje.

Dawno ją kupowałaś? Jeśli nie to składaj reklamację, że patelnia na indukcję nie nadaje się na ten typ kuchenki.
Sprawdzałaś na jednym polu? czy na innych też?
0 0

dolly

#6472425 Napisano: 12.03.2018 23:31:01
ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dawno ją kupowałaś? Jeśli nie to składaj reklamację, że patelnia na indukcję nie nadaje się na ten typ kuchenki.
Sprawdzałaś na jednym polu? czy na innych też?

Sprawdzałam na wszystkich. Dawno, nie ma sensu. Zresztą wtedy na gazową, więc mi nie zależało na indukcji emotka
0 0

nkba

#6472426 Napisano: 12.03.2018 23:32:32
dolly napisał(a):

nkba napisał(a):

dolly napisał(a):

Zastanawiam sie nad tefalem, ale mam jedną, a ta niby na indukcję, ale płyta jej nie widzi emotka

Ja polecam granitową, tzn, z powłoką granitową wewnątrz - dla mnie idealna - nie ma możliwości, żeby coś się przypaliło emotka A wcześniej jarało mi się emotka od czasu do czasu emotka

A jakiej firmy? Tefala?

aż poszłam zobaczyć emotka Banquet - firma mi wcześniej nieznana emotka Ja używam jej na gazie ale nadaje się na indukcję. Super się smaży i nic się nie przykleja. Siostra jej używa na indukcji więc jutro podpytam czy smaży równie dobrze jak na gazie emotka Kupiłam 1 na próbę i na pewno kupię jeszcze kilka rozmiarów emotka
1 dolly 0

dolly

#6472436 Napisano: 13.03.2018 01:02:50
Dzieki, popatrze w ciagu dnia. kupilam w ikei, ale jeszcze nie rozpakowalam, wiec sie zastanawiam nad inna alternatywa.
0 0

nkba

#6472757 Napisano: 13.03.2018 22:06:58
dolly napisał(a):

Dzieki, popatrze w ciagu dnia. kupilam w ikei, ale jeszcze nie rozpakowalam, wiec sie zastanawiam nad inna alternatywa.

Pytałam, jest taka superowa też na indukcji emotka
1 dolly 0

dolly

#6472770 Napisano: 14.03.2018 00:11:46
nkba napisał(a):

dolly napisał(a):

Pytałam, jest taka superowa też na indukcji emotka

Dziękuję Ci bardzo emotka
1 nkba 0

pionas

#6473175 Napisano: 15.03.2018 07:15:00
Hej,

dostałem wczoraj maila o wydarzeniu, które będzie miało miejsce w najbliższą sobotę - 17 marca.
Wydarzenie dotyczy obchodów międzynarodowego Tygodnia Otwartej Edukacji i organizowanej z tej okazji konferencji on-line "Otwarte śniadanie w  sieci" przez Koalicję Otwartej edukacji. 
Pod poniższym linkiem na Facebooku znajduje się post informujący o tym wydarzeniu:
https://www.facebook.com/otwartaedukacja/photos/a.374268497564.195748.61293407564/10156708533577565/?type=3&theater
0 0

zezowaty_kot

#6473187 Napisano: 15.03.2018 08:55:40
Nie wiecie, w którym sklepie dostanę udka z kaczki? Są w jakimś Tesco, biedronka itp? 
0 0

koper

#6473190 Napisano: 15.03.2018 09:05:51
zezowaty_kot napisał(a):

Nie wiecie, w którym sklepie dostanę udka z kaczki? Są w jakimś Tesco, biedronka itp? 

U mnie bardzo często są w Kauflandzie...

andziulka21

#6473351 Napisano: 15.03.2018 13:53:43
koper napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

U mnie bardzo często są w Kauflandzie...

Ostatnio kupowałam w Lidlu 
0 0

andziulka21

#6473353 Napisano: 15.03.2018 13:54:47
Szukam dla mamy jakiegoś sprawdzonego specyfiku na ożywienie i porost włosów.. Ktoś coś? emotka  
0 0

ziolko

#6473371 Napisano: 15.03.2018 14:37:16
andziulka21 napisał(a):

Szukam dla mamy jakiegoś sprawdzonego specyfiku na ożywienie i porost włosów.. Ktoś coś? emotka  

Jeszcze nie próbowałam, ale to podobno jest dobre https://nobleheal...;utm_campaign=fbpost

Ewentualnie jakieś tabletki z biotyną i wcierki. Polecam kosmetyki Jantar

moniazr

#6473756 Napisano: 16.03.2018 13:56:31
Czy ktoś się orientuję do kiedy powinno się zaszczepić dziecko - wg kalendarza w 6 roku życia (na błonicę, tężec, krztusiec i polio). Mój synek skończył 5 lat w lutym. Od tego czasu wydzwania do mnie pielęgniarka z ośrodka zdrowia i straszy sanepidem, bo według niej mój malec od dnia 5 urodzin jest już 6-latkiem i musi być jak najszybciej zaszczepiony. Miałam nadzieję, że zyskam jeszcze rok, do 6 urodzin, na podjęcie decyzji czy szczepić czy nie. Do tej pory szczepiłam dzieci wg zaleceń ale naczytałam się o konserwowaniu szczepionek rtęcią, która już na zawsze zostaje w organizmie dziecka.
0 0

aneta411

#6473759 Napisano: 16.03.2018 14:01:07
moniazr napisał(a):

Czy ktoś się orientuję do kiedy powinno się zaszczepić dziecko - wg kalendarza w 6 roku życia (na błonicę, tężec, krztusiec i polio). Mój synek skończył 5 lat w lutym. Od tego czasu wydzwania do mnie pielęgniarka z ośrodka zdrowia i straszy sanepidem, bo według niej mój malec od dnia 5 urodzin jest już 6-latkiem i musi być jak najszybciej zaszczepiony. Miałam nadzieję, że zyskam jeszcze rok, do 6 urodzin, na podjęcie decyzji czy szczepić czy nie. Do tej pory szczepiłam dzieci wg zaleceń ale naczytałam się o konserwowaniu szczepionek rtęcią, która już na zawsze zostaje w organizmie dziecka.

Ja akurat jestem za szczepieniem emotka , ale pomijając kwestie osobiste to zawsze możesz powiedzieć, że dziecko: - ma katar, lub ktoś w otoczeniu choruje i obawiasz się, że dziecko się zarazi/-ło.
1 moniazr 0

defed

#6473760 Napisano: 16.03.2018 14:03:15
moniazr napisał(a):

Co do interpretacji sformułowania w szóstym roku życia, to zgadzam się, że jest to okres od dnia 5.ur do dnia 6 ur.
Szóste urodziny to moment gdy dziecko kończy 6 lat, a więc zaczyna już lecieć siódmy rok.
1 moniazr 0

Claudia77

#6473768 Napisano: 16.03.2018 14:17:49
asia575 napisał(a):

aneta19790411 napisał(a):

moniazr napisał(a):

Ja akurat jestem za szczepieniem emotka , ale pomijając kwestie osobiste to zawsze możesz powiedzieć, że dziecko: - ma katar, lub ktoś w otoczeniu choruje i obawiasz się, że dziecko się zarazi/-ło.

A tak przy okazji co sądzicie o dodatkowym szczepieniu na pneumokoki.Mam też 5 latka emotka Szczepicie czy nie ?

mnie tam za każdym razem straszyli sanepidem, bo odraczałam termin szczepień najdłużej jak się da...
1 moniazr 0

andziulka21

#6473770 Napisano: 16.03.2018 14:18:23
asia575 napisał(a):

aneta19790411 napisał(a):

moniazr napisał(a):

A tak przy okazji co sądzicie o dodatkowym szczepieniu na pneumokoki.Mam też 5 latka emotka Szczepicie czy nie ?

Ja synka na pneumokoki szczepilam jak był mały, chyba po 6 miesiącu o ile dobrze  pamiętam i wydaje mi się, że szczepienie pomaga, synek ma 2,5 roku i nie choruje na nic poza katarem, a kontakt z innymi dziećmi ma codziennie. 
0 0

kreatia

#6474228 Napisano: 18.03.2018 14:37:44
mogę kogoś prosić o wrzucenie do postu teraz? chwilowo jestem banitą (banitką?) i nie mam tam dostępu emotka
https://www.faceb...sts/2028515294058318
do 18 marca do godziny 17.

Do wygrania: tablet Samsung Galaxy Tab A T285 LTE, książki „Warszawa Prawdziwe oblicze miasta” oraz wiele innych upominków z logo warszawskiej syrenki emotka
0 0

maria1980

#6474255 Napisano: 18.03.2018 16:45:57
ziolko napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Jeszcze nie próbowałam, ale to podobno jest dobre https://nobleheal...;utm_campaign=fbpost

Ewentualnie jakieś tabletki z biotyną i wcierki. Polecam kosmetyki Jantar

Dermena szampon , odżywka i żel ... mam wypróbowany działa w 100 % . 
1 jokan 0