WC - rozmowy o wszystkim

joasiunia

#6623232 Napisano: 24.07.2019 11:24:30
Co może iść dziś pocztexem, z Piły, mieć rozmiar XXL i ważyć 20 kg? emotka
0 0

androm

#6623237 Napisano: 24.07.2019 11:36:38
joasiunia napisał(a):

Co może iść dziś pocztexem, z Piły, mieć rozmiar XXL i ważyć 20 kg

pewnie w sensie "do 20kg"
1 edzia21 0

joasiunia

#6623242 Napisano: 24.07.2019 11:50:24
androm napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Co może iść dziś pocztexem, z Piły, mieć rozmiar XXL i ważyć 20 kg

pewnie w sensie "do 20kg"

Pewnie tak. A co to może być? 
0 0

bibeck

#6624376 Napisano: 27.07.2019 18:40:33
Powiedzcie mi proszę, bo nie rozumiem. Dlaczego niektóre agencje po wygranej, żądają naszych numerów PESEL i nr dowodu tożsamości, tłumacząc to formalnościami podatkowymi? 
Czy Oni muszą odprowadzić podatek za każdego laureata z osobna, podając jego dane osobowe, a jeżeli tak to chyba sam numer PESEL powinien być wystarczający? 

Martwi mnie trochę, że po podaniu im tych informacji, będą wiedzieć o mnie dosłownie wszystko, a przecież wiadomo, że o wyciek bazy danych w obecnych czasach nietrudno.

as32572

#6624382 Napisano: 27.07.2019 20:51:02
bibeck napisał(a):

Powiedzcie mi proszę, bo nie rozumiem. Dlaczego niektóre agencje po wygranej, żądają naszych numerów PESEL i nr dowodu tożsamości, tłumacząc to formalnościami podatkowymi? 
Czy Oni muszą odprowadzić podatek za każdego laureata z osobna, podając jego dane osobowe, a jeżeli tak to chyba sam numer PESEL powinien być wystarczający? 

Martwi mnie trochę, że po podaniu im tych informacji, będą wiedzieć o mnie dosłownie wszystko, a przecież wiadomo, że o wyciek bazy danych w obecnych czasach nietrudno.

Jeżeli chodzi o loterię to wynika to z ustawy o grach hazardowych i są zobligowani do zbierania tych danych dla wygranych powyżej 2280zl. Konkursów to jednak nie dotyczy,chociaż przy myślę że mogą chcieć żeby mieć pewność że nie wygrał chomik emotka
0 0

bibeck

#6624385 Napisano: 27.07.2019 21:01:05
as32572 napisał(a):

bibeck napisał(a):

Jeżeli chodzi o loterię to wynika to z ustawy o grach hazardowych i są zobligowani do zbierania tych danych dla wygranych powyżej 2280zl. Konkursów to jednak nie dotyczy,chociaż przy myślę że mogą chcieć żeby mieć pewność że nie wygrał chomik emotka

a ten konkurs kreatywny Tchibo? Wymagają takich danych podczas wypełniania formularza laureata pomimo, że nie jest to loteria, a wartość każdej z nagród nie przekracza kwoty 2000 zł ? Nie wspomnę o tym, że w ich własnym regulaminie słowa na ten temat nie ma (że podanie tych danych będzie wymagane do wydania nagrody). 
0 0

as32572

#6624387 Napisano: 27.07.2019 21:06:38
Nie wygrałam nic w Tchibo więc nie wiem, zadziwia mnie jak chcą takie dane na nagrody o niskiej wartości. Chyba można się z agencją skontaktować? Ewentualnie można podać numer paszportu zamiast dowodu, w końcu to też dokument tożsamości,a jednak mniej wrażliwa dana.
0 0

reniii

#6624399 Napisano: 27.07.2019 22:05:32

kreatia

#6624626 Napisano: 29.07.2019 10:00:54
gdzie mogę legalnie oglądać psi patrol od trzeciej serii?
netflix, hbo, player - tu są 1 i 2. a reszta?
czy muszę być skazana na kablówkę, której pragnę się pozbyć? pomocy!
0 0

magie1982

#6625702 Napisano: 31.07.2019 15:54:15
Jestem dla kogoś konkursowym ninja emotka    emotka   emotka
0 0

stamp2

#6626055 Napisano: 01.08.2019 11:52:10

stamp2

#6626082 Napisano: 01.08.2019 12:24:59
0 0

agakaz2

#6627680 Napisano: 06.08.2019 18:15:55
mam pytanie, nie kupowałam nigdy na e-bilet za voucher ktoś udzieli mi wskazówek jak to zrobić
0 0

Gość: krseta

#6627773 Napisano: 07.08.2019 08:37:49
Pytanie całkiem poważne;D pojawiło się wczoraj podczas rozmowy ze znajomym, który również gra w konkursy.
Czy są zawody, które znacznie ułatwiają granie i branie udziału w konkursach? Chodzi o osoby, które rzeczywiście grają dużo^^
Nie mam tu na mysli hurtowników lub osób za kasą, które mogą zbierać paragony, ale własnie o zawody, gdzie czlowiek ma wypłatę + czas aby spokojnie np. układać teksty do konkursów;)
1 joasiunia 0

joasiunia

#6627775 Napisano: 07.08.2019 08:46:09
krseta napisał(a):

Pytanie całkiem poważne;D pojawiło się wczoraj podczas rozmowy ze znajomym, który również gra w konkursy.
Czy są zawody, które znacznie ułatwiają granie i branie udziału w konkursach? Chodzi o osoby, które rzeczywiście grają dużo^^
Nie mam tu na mysli hurtowników lub osób za kasą, które mogą zbierać paragony, ale własnie o zawody, gdzie czlowiek ma wypłatę + czas aby spokojnie np. układać teksty do konkursów;)

Ot, np. nauczyciel. Ale nie taki zwyczajny, ze szkoły ogólnokształcącej, co pracuje od rana, tylko taki jak ja -  z muzycznej emotka Moja szkoła to szkoła popołudniowa, więc poranki, południa i popołudnia teoretycznie mogę przeznaczyć na granie emotka Teoretycznie, bo dotychczas zwykle siedziałam w domu z Juniorem, a on grania nie ułatwiał emotka Ale jak od września pójdzie do przedszkola, to będzie konkursowy wypas emotka
0 0

pikawka

#6627777 Napisano: 07.08.2019 09:07:56
joasiunia napisał(a):

krseta napisał(a):

Ot, np. nauczyciel. Ale nie taki zwyczajny, ze szkoły ogólnokształcącej, co pracuje od rana, tylko taki jak ja -  z muzycznej emotka Moja szkoła to szkoła popołudniowa, więc poranki, południa i popołudnia teoretycznie mogę przeznaczyć na granie emotka Teoretycznie, bo dotychczas zwykle siedziałam w domu z Juniorem, a on grania nie ułatwiał emotka Ale jak od września pójdzie do przedszkola, to będzie konkursowy wypas emotka

Coś z tymi nauczycielami musi być na rzeczy bo znam dwoch nauczycieli graczy emotka

Ja obecnie jeszcze na wychowawczym ale większość mojego zawodowego życia przepracowalam w banku  emotka
1 joasiunia 0

pikawka

#6627780 Napisano: 07.08.2019 09:11:46
pikawka napisał(a):

joasiunia napisał(a):

krseta napisał(a):

Coś z tymi nauczycielami musi być na rzeczy bo znam dwoch nauczycieli graczy emotka

Ja obecnie jeszcze na wychowawczym ale większość mojego zawodowego życia przepracowalam w banku  emotka

Z tym, ze ja jestem tu świeżak bo gram raptem niecaly rok...choć wg mnie z sukcesami calkiem zadowalającymi  emotka
0 0

magie1982

#6627791 Napisano: 07.08.2019 09:48:28
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

joasiunia napisał(a):

krseta napisał(a):

Z tym, ze ja jestem tu świeżak bo gram raptem niecaly rok...choć wg mnie z sukcesami calkiem zadowalającymi  emotka

Tez jestem nauczycielem, ale ja pracuje w zwyczajnej szkole. W wakacje faktycznie mam czas, ale w roku szkolnym gorzej
0 0

Gość: krseta

#6628215 Napisano: 08.08.2019 10:45:01
Dzieki za odpowiedzi;) Przez ten czas mojego pobytu na forum, przewinęły się nawet wpisy od osób, które zrezygnowały całkiem z pracy na rzecz grania "zawodowo" w konkursy emotka
0 0

delfinka101

#6628228 Napisano: 08.08.2019 11:05:14
Ja jestem terapeutą zajęciowym i kiedy nie pracuje mało zgłoszeń puszczam...stale mówię że mam czas i konkurs się kończy. Jak pracuje po 10 godzin na dzień jakoś lepiej mi idzie i wygrywam.
2 pikawka, andii 0