Wkurza mnie...

Monika11

#3639563 Napisano: 20.08.2010 06:01:15
schiraz napisał(a):

ziolko napisał(a):

tsiknias napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

mmagd napisał(a):

bassia5 napisał(a):

annaszura napisał(a):

joka napisał(a):

annaszura napisał(a):

wkurza mnie brak pracy i perspektyw na nią
emotka

to tak jak mnie emotka małe miasto ciężko z pracą

dokładnie, mam to samo, a w urzędzie pracy pan osttnio mi powiedział my nie jesteśmy od szukania pracy, mamy tylko takie oferty jakie zgłaszaja pracodawcy
to po cholerę jest ten urząd pracy
emotka [/quo

I mnie to dołuje. Ostatnio babka z UP powiedziała mi, że mam się wyrejestrować, bo już długo jestem bezrobotna i im statystykę zaniżam

A u mnie panie w UP takie przepracowane, że nawet im się nie chce odpowiedzieć na pytanie...
Masakra!

Jeśli będziecie liczyć na UP, to do końca życia chyba pozostaniecie bezrobotne. Pamiętam, jak po skończeniu szkoły zarejestrowałam się tam, babka powiedziała mi, że mam się zgłosić za 3 miesiące, hehehe, pracę znalazłam sama w ciągu dwóch tygodni i podziękowałam im serdecznie emotka

W Urzędzie Pracy można dostać 40 tys. dofinansowania na otwarcie działalności gospodarczej. To naprawdę spora kwota, może warto pomyśleć.

od kiedy jest 40?? emotka ja wiem o niecałych 20...

Dofinansowanie to mniej więcej 19500zł w zeszłym roku u mnie było 19800, w tym jest 19400

W tamtym roku otwierałam sklep i dawali 17.500 w tym roku 19.000 z groszami ale na początku jest i faktycznie 40 tys ale trzeba mieć znajomości-ale polecam warto założyć działalnośc po roku umarzają te pieniążki emotka

0 0

kalisto1986

#3639868 Napisano: 20.08.2010 08:26:18
Monika11 napisał(a):

schiraz napisał(a):

ziolko napisał(a):

tsiknias napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

mmagd napisał(a):

bassia5 napisał(a):

annaszura napisał(a):

joka napisał(a):

annaszura napisał(a):

emotka

dokładnie, mam to samo, a w urzędzie pracy pan osttnio mi powiedział my nie jesteśmy od szukania pracy, mamy tylko takie oferty jakie zgłaszaja pracodawcy
emotka [/quo

I mnie to dołuje. Ostatnio babka z UP powiedziała mi, że mam się wyrejestrować, bo już długo jestem bezrobotna i im statystykę zaniżam

A u mnie panie w UP takie przepracowane, że nawet im się nie chce odpowiedzieć na pytanie...
Masakra!

Jeśli będziecie liczyć na UP, to do końca życia chyba pozostaniecie bezrobotne. Pamiętam, jak po skończeniu szkoły zarejestrowałam się tam, babka powiedziała mi, że mam się zgłosić za 3 miesiące, hehehe, pracę znalazłam sama w ciągu dwóch tygodni i podziękowałam im serdecznie emotka

W Urzędzie Pracy można dostać 40 tys. dofinansowania na otwarcie działalności gospodarczej. To naprawdę spora kwota, może warto pomyśleć.

od kiedy jest 40?? emotka ja wiem o niecałych 20...

Dofinansowanie to mniej więcej 19500zł w zeszłym roku u mnie było 19800, w tym jest 19400

W tamtym roku otwierałam sklep i dawali 17.500 w tym roku 19.000 z groszami ale na początku jest i faktycznie 40 tys ale trzeba mieć znajomości-ale polecam warto założyć działalnośc po roku umarzają te pieniążki emotka

ta dotacja do 40 tys nie jest z pup tylko z funduszu europejskiego w ośrodkach rozwoju regionalnego, czasem na wyższych uczelniach itp
warunki są chyba ciekawsze niż w pupie,ale trzeba przejść szkolenia, pierwszeństwo mają np kobiety, osoby do 25 roku, renciści itp i często chcą żeby działalność wyróżniała się czymś na rynku.

Ale ogólnie porównując dotacje lepsza jest ta wyższa nie tylko na kwote, ale też na opieke jaką otacza ośrodek emotka
tylko np zakładając sklep można wydac dotacje tylko na wyposażenie nie można kupić towaru

a wkurza mnie że jakaś dzisiaj jestem nie do życia emotka

0 0

Gość: annaszura

#3639934 Napisano: 20.08.2010 08:56:41
ilonar2301 napisał(a):

mmagd napisał(a):

bassia5 napisał(a):

annaszura napisał(a):

joka napisał(a):

annaszura napisał(a):

emotka

emotka [/quo

Masakra!

jak pierwszy raz szukałam pracy wysłałam cv do wszystkich pracowni radiologicznych w promieniu 30 km, jedna mi odpowiedziała, że dziękują ale mnie nie potrzebują
pracę znalazłam w urzędzie pracy, sprzedawca emotka ale z czegoś trzeba żyć,
szukam po gazetach, internecie, po znajomych, myślę nad własnym biznesem - może zakład pogrzebowy?

0 0

agamaty

#3639942 Napisano: 20.08.2010 09:00:38
wkurza mnie, że wszyscy tyle wygrywają a ja nie
0 0

#3639947 Napisano: 20.08.2010 09:02:56
agamaty napisał(a):

wkurza mnie, że wszyscy tyle wygrywają a ja nie

bo grasz w nie te konkursy co trzeba, aco chcesz wygrać?
0 0

kasiunia23

#3640046 Napisano: 20.08.2010 10:10:45
nie mogę uwierzyć, kubki z maxi pary z fb rozeszły się w kilkadziesiąt sekund. specjalnie czekałam do tak późnej pory już wypełniałam formularz ucieszona że go mam, a tu dziś rozdaliśmy już 100 kubków no przecież można się załamać a była godzina dokładnie 00.01
ehh idę spać zła emotka
0 0

kasiunia23

#3640047 Napisano: 20.08.2010 10:12:11
annaszura napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

mmagd napisał(a):

bassia5 napisał(a):

annaszura napisał(a):

joka napisał(a):

annaszura napisał(a):

emotka

emotka [/quo

Masakra!

jak pierwszy raz szukałam pracy wysłałam cv do wszystkich pracowni radiologicznych w promieniu 30 km, jedna mi odpowiedziała, że dziękują ale mnie nie potrzebują
pracę znalazłam w urzędzie pracy, sprzedawca emotka ale z czegoś trzeba żyć,
szukam po gazetach, internecie, po znajomych, myślę nad własnym biznesem - może zakład pogrzebowy?

mi też w UP kazali się wyrejstrować, bo pracy nie mają dla mnie żadnej (mam małe dziecko), a jak odmówię im jakiejkolwiek oferty to mnie kara czeka emotka ehh

0 0

sambolera

#3640049 Napisano: 20.08.2010 10:15:44
a mnie wkurza (to za malo powiedziane) ze trafiam ciagle na glosnych sasiadow-pierwsza noc w nowym mieszkaniu i juz musialam ich uciszac... emotka
dlaczego niektorzy mysla ze sa pepkiem swiata?
0 0

#3640447 Napisano: 21.08.2010 09:52:35
wkurza mnie służba zdrowia, na rehabilitację muszę czekać do 8 marca 2011
0 0

Gość: katarzynka197

#3640484 Napisano: 21.08.2010 10:12:08
wkurza mnie że nadal sprawdzam tą pocztę i żadnego e-maila z Instyle. Czy ktoś wygrał z konkursu Bransoletka? Proszę napiszcie.
0 0

dysia

#3641177 Napisano: 21.08.2010 06:24:12
strasznie wkurzył mnie cb656
0 0

ziolko

#3641204 Napisano: 21.08.2010 06:40:04
sambolera napisał(a):

a mnie wkurza (to za malo powiedziane) ze trafiam ciagle na glosnych sasiadow-pierwsza noc w nowym mieszkaniu i juz musialam ich uciszac... emotka
dlaczego niektorzy mysla ze sa pepkiem swiata?

znam to... dziś 2 piętra wyżej jest impreza a dudnienie niesie się po całym bloku emotka już jest głośno to co będzie w nocy?? emotka
0 0

bobilcia

#3641257 Napisano: 21.08.2010 07:08:33
wkurza mnie że mojemu synkowi wyżynają się 3 zęby jednocześnie,przez te trzonowce jest bardzo marudny
0 0

Gość: tsiknias

#3641264 Napisano: 21.08.2010 07:11:46
katarzynka197 napisał(a):

wkurza mnie że nadal sprawdzam tą pocztę i żadnego e-maila z Instyle. Czy ktoś wygrał z konkursu Bransoletka? Proszę napiszcie.

nie było chyba jeszcze wyników tego konkursu choć powinny byc wg regulaminu jak dobrze pamiętam 18 sierpnia.
0 0

tereniagno

#3641271 Napisano: 21.08.2010 07:16:10
wkurza mnie,że jeszcze nie przyszła nagroda z czerwca z ABC z produktami Winiar,a zapasem wrzesień i nie tylko,ani z MBALl emotka
0 0

mamadwojga

#3641295 Napisano: 21.08.2010 07:28:42
bobilcia napisał(a):

wkurza mnie że mojemu synkowi wyżynają się 3 zęby jednocześnie,przez te trzonowce jest bardzo marudny

Znam ten ból...
U nas były cztery na raz i 40 stopni gorączki przez trzy dni.
Na szczęście dzieci mi już dawno wyrosły z tego okresu.
0 0

toudikot

#3641332 Napisano: 21.08.2010 07:45:29
bobilcia napisał(a):

też niedawno przechodziliśmy przez trzonowce, na szczęście nieco łagodniej emotka teraz idą wszystkie 3-jki ale mały dzielnie to znosi emotka
0 0

agamaty

#3641336 Napisano: 21.08.2010 07:46:52
Cytat katarzynka197:

nie było chyba jeszcze wyników tego konkursu choć powinny byc wg regulaminu jak dobrze pamiętam 18 sierpnia.

W regulaminie napisane tylko, że do 25 mozna wysyłać reklamacje co do wyników. O dacie ogłoszenie tychże nie ma mowy.
0 0

kammaro

#3641342 Napisano: 21.08.2010 07:48:35
toudikot napisał(a):

bobilcia napisał(a):

też niedawno przechodziliśmy przez trzonowce, na szczęście nieco łagodniej emotka teraz idą wszystkie 3-jki ale mały dzielnie to znosi emotka

Ja podawałam wtedy córce czopki Viburcol
0 0

Gość: anetakor

#3641391 Napisano: 21.08.2010 08:09:51
a ja proponuję 1/3 pyralginy w czopku, dla małego na pewno zbawienne i dentinox na dziąsełka wmasywany 3-4 razy dziennie oraz drewnianą chochlę do gryzienia
0 0