Wkurza mnie...

Gość: imelka

#3713244 Napisano: 20.09.2010 09:16:38
Wkurza mnie, że mój Syn - pierwszak nie chce odrabiać pracy domowej (a ma szlaczki zadawane, bo na czytanki dla chętnych nawet się nie porywa profilaktycznie nie biorąc podręcznika z szafki w szkole) Dziś się uparłam i kazałam mu siedzieć od przyjścia ze szkoły do skutku. Siedział cztery godziny i zrobił DWIE linijki szlaczków w zeszycie formatu A6. Najchętniej bym go zastrzeliła, wskrzesiła i raz jeszcze zastrzeliła, on to robi specjalnie, nie szkoda mu czasu na zabawę i zabawy na dworze, jest uparty jak osioł emotka
0 0

bridget

#3713247 Napisano: 20.09.2010 09:17:53
sopran napisał(a):

sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

Jak masz coś konkretnego z mechaniki do robienia, to jeżeli nie wiecie jak się do tego zabrać, to lepiej odpuścić emotka ALE i tutaj można urwać- nie bierzcie części z warsztatu, a spróbuj poszukać sama- na all, może w szrotach. Zależy od popularności samochodu, ale zazwyczaj jest taniej. A przynajmniej można znaleźć jakieś zastępczaki. Ostatnio robiliśmy tuleje tylne przy zawieszeniu i udało się zaoszczędzić 300zł- zamiast 700 za całość w warsztacie, daliśmy 250 za robotę i 150 za części (nówki ale zastępcze, z allegro). Po prostu warsztat jak Ci daje części to też swoje bierze.

trzeba sie na tym troche znac, ja tam tylko kierowca jestem, z ciekawosci lukne na sprzegło do Clio II

Renóweczka emotka oni mają dobre zastępczaki. Niech Ci w warsztacie powiedzą co konkretnie jest do wymiany- może się okazać, że nie całe a jedynie jakaś mała część.

Komentarz mojego męża- 8 stów za sprzęgło? Niech zmieni warsztat.
Serio, spróbuj z nimi pogadać i kupić części sama. Wychodzi duuużo taniej.

hmm moze podjadę w ramach konfrontacji do drugiego warsztatu.. ech szkoda ze to nie tylko linka:/
0 0

Gość: sopran

#3713250 Napisano: 20.09.2010 09:20:30
keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

Jak masz coś konkretnego z mechaniki do robienia, to jeżeli nie wiecie jak się do tego zabrać, to lepiej odpuścić emotka ALE i tutaj można urwać- nie bierzcie części z warsztatu, a spróbuj poszukać sama- na all, może w szrotach. Zależy od popularności samochodu, ale zazwyczaj jest taniej. A przynajmniej można znaleźć jakieś zastępczaki. Ostatnio robiliśmy tuleje tylne przy zawieszeniu i udało się zaoszczędzić 300zł- zamiast 700 za całość w warsztacie, daliśmy 250 za robotę i 150 za części (nówki ale zastępcze, z allegro). Po prostu warsztat jak Ci daje części to też swoje bierze.

trzeba sie na tym troche znac, ja tam tylko kierowca jestem, z ciekawosci lukne na sprzegło do Clio II

Renóweczka emotka oni mają dobre zastępczaki. Niech Ci w warsztacie powiedzą co konkretnie jest do wymiany- może się okazać, że nie całe a jedynie jakaś mała część.

chciałabym te naprawy jak najmniejszym kosztem, szczegolnie ze w sobote chce go wrzucic na oto-moto, nawet włozyłabym jakas uzywke

Przekop allegro. Znalazłam kompletne sprzęgła do clio II za stówę. Zawsze oszczędność emotka I przyciśnij łebków z warsztatu- robicie u nich też drugie auto? Niech wam dadzą zniżkę na sprzęgło. Jak rozliczasz się z TU na warsztat do dla nich złoty interes.
0 0

bridget

#3713256 Napisano: 20.09.2010 09:23:27
sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

chciałabym te naprawy jak najmniejszym kosztem, szczegolnie ze w sobote chce go wrzucic na oto-moto, nawet włozyłabym jakas uzywke

Przekop allegro. Znalazłam kompletne sprzęgła do clio II za stówę. Zawsze oszczędność emotka I przyciśnij łebków z warsztatu- robicie u nich też drugie auto? Niech wam dadzą zniżkę na sprzęgło. Jak rozliczasz się z TU na warsztat do dla nich złoty interes.

nie tamto jest u dealera robione w serwisie RENAULT (tyle ze thalia) - tam swojego nie podstawie;), szkoda ze w rodzinie nie mam zadnego mechanika;)
0 0

#3713260 Napisano: 20.09.2010 09:25:52
Szkoda, że jesteś z Zielonej Góry. Mój mąż po ostatniej stłuczce, stwierdził że skoro warsztat chce 2500 za dzień roboty, to on się przekwalifikuje emotka
0 0

bridget

#3713268 Napisano: 20.09.2010 09:30:22
sopran napisał(a):

Szkoda, że jesteś z Zielonej Góry. Mój mąż po ostatniej stłuczce, stwierdził że skoro warsztat chce 2500 za dzień roboty, to on się przekwalifikuje emotka

do Bydgoszczy juz tym autem bym nie dojechala:), ostatnio w trasie myslałam, ze nie dojade do miejsca docelowego:/ nameczyłam sie niemiłosiernie, zero przyspieszenia, mocy...marzy mi sie teraz moze dla odmiany peugeot 206, choc po weekendzie z 5008 moge tylko powzdychac;)
0 0

#3713285 Napisano: 20.09.2010 09:37:41
keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

do Bydgoszczy juz tym autem bym nie dojechala:), ostatnio w trasie myslałam, ze nie dojade do miejsca docelowego:/ nameczyłam sie niemiłosiernie, zero przyspieszenia, mocy...marzy mi sie teraz moze dla odmiany peugeot 206, choc po weekendzie z 5008 moge tylko powzdychac;)

Też miałaś peżocika na weekend? Cudeńko emotka Mimo, że na Lagunkę narzekać nie mogę, to tamten.. ahh- bajka emotka
0 0

bridget

#3713290 Napisano: 20.09.2010 09:38:58
sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

Też miałaś peżocika na weekend? Cudeńko emotka Mimo, że na Lagunkę narzekać nie mogę, to tamten.. ahh- bajka emotka

1 juz wykorzystałam , jeszcze 2 mam:) musze uzgodnic terminy:) stwierdzam, ze po 3 przejazdzkach powinni mi juz go oddać na własnosc;)
0 0

Gość: goralecka

#3713295 Napisano: 20.09.2010 09:42:07
że po żadnych humanistycznych studiach nie ma pracy emotka
0 0

Gość: js28

#3713800 Napisano: 21.09.2010 09:12:33
a mnie wkurza, że nie dostałam nagród z Corny emotka . Właśnie do nich napisałam, zobaczymy co odpiszą.
0 0

Gość: anka

#3713802 Napisano: 21.09.2010 09:12:58
js28 napisał(a):

a mnie wkurza, że nie dostałam nagród z Corny emotka . Właśnie do nich napisałam, zobaczymy co odpiszą.

nie tylko ty
0 0

Gość: js28

#3713808 Napisano: 21.09.2010 09:15:51
anka napisał(a):

js28 napisał(a):

nie tylko ty

właśnie wróciła mi wiadomość emotka

Ma ktoś jakis kontakt do nich?
0 0

delfinka101

#3713810 Napisano: 21.09.2010 09:16:17
keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

sopran napisał(a):

1 juz wykorzystałam , jeszcze 2 mam:) musze uzgodnic terminy:) stwierdzam, ze po 3 przejazdzkach powinni mi juz go oddać na własnosc;)

Mam pytanko to jak się wygra na weekend z paliwem ,to z paliwem trzeba oddac ..jak to jest??No drugie pytanko przeważnie jaki czas jest na umowienie terminu.W Toruniu w Realu jest konkursik z delectą i też na weekend można wygrac ale też wekeend w Ciechocinku..i to by mi lepiej pasowało:) lub kosze produktow.
0 0

marta25

#3713826 Napisano: 21.09.2010 09:27:00
Wkurzam mnie, że blakną mi paragony z Rossmana emotka jak mam odebrać nagrodę po 10 października jak już dziś nic na nich nie widać. Nie mówiąc już, że z Rossmana mam też paragony z Londy na 3 etap, na których też już cenzura widać !!! emotka
0 0

inka113

#3713838 Napisano: 21.09.2010 09:31:58
marta25 napisał(a):

Wkurzam mnie, że blakną mi paragony z Rossmana emotka jak mam odebrać nagrodę po 10 października jak już dziś nic na nich nie widać. Nie mówiąc już, że z Rossmana mam też paragony z Londy na 3 etap, na których też już cenzura widać !!! emotka

trzymaj je w lodówce, może to śmieszne ale tam naprawdę dużo wolniej blakną...
0 0

beata21

#3713850 Napisano: 21.09.2010 09:37:59
A mnie od rana wkurza dolownie wszystko, auto znowu mi nie odpala, choc wczoraj bylo naprawione, brak wody w kranie, bo pekla jakas rura i jeszcze maz, bo nie odbiera telefonu jak do niego dzwonie!
0 0

marta25

#3713867 Napisano: 21.09.2010 09:46:55
inka113 napisał(a):

marta25 napisał(a):

Chyba będę musiała spróbować
emotka Zastanawiam się też czy nie pójść do sklepu i poprosić o jakieś duplikaty, tylko nie wiem czy nie będą robić jakiś problemów emotka
0 0

Gość: wsciekly

#3713872 Napisano: 21.09.2010 09:48:41
marta25 napisał(a):

inka113 napisał(a):

marta25 napisał(a):

emotka Zastanawiam się też czy nie pójść do sklepu i poprosić o jakieś duplikaty, tylko nie wiem czy nie będą robić jakiś problemów emotka

po przyjściu ze sklepu do koszulek foliowych pakuj a nie noś na okrągło w portfelu
0 0

ziolko

#3713876 Napisano: 21.09.2010 09:49:16
marta25 napisał(a):

inka113 napisał(a):

marta25 napisał(a):

KSERUJCIE PARAGONY JAK S¡ NOWE!! A PÓ¬NIEJ MOŻECIE TRZYMAÆ JE W LODÓWCE CZY W SZCZELNYM PUDEŁKU... jeśli wyblakną, wtedy przedstawicie ksero paragonu ze słabo widocznym oryginałem.
0 0

marta25

#3713912 Napisano: 21.09.2010 10:03:28
wsciekly napisał(a):

marta25 napisał(a):

inka113 napisał(a):

marta25 napisał(a):

po przyjściu ze sklepu do koszulek foliowych pakuj a nie noś na okrągło w portfelu

a kto powiedział, że noszę w portfelu emotka po prostu, z niektórych sklepów paragony blakną jak się do domu z zakupów wróci emotka
0 0