Wkurza mnie...

zdolnabestia

#2118627 Napisano: 23.01.2009 11:00:18
Wkurza mnie, że w Urodzinowym Konkursie Wrót Podlasia:
http://www.wrotap...+rozstrzygnięty.htm
wzięli pod uwagę tylko uczestników z Podlasia. W regulaminie nie było o tym mowy, więc straciłam tylko swój czas na szukanie odpowiedzi jej i wysyłanie.
Nie widzę innej wersji wydarzeń, jak wywalenie wszystkich odpowiedzi innych uczestników, ponieważ konkurs był u nas w bazie i wiedziała o nim cała Polska, a w poprzednim ich konkursie wygrali ludzie z całej Polski, w tym nasi forumowicze.
0 0

Gość: rdzando

#2118634 Napisano: 23.01.2009 11:01:49
zdolnabestia napisał(a):

wzięli pod uwagę tylko uczestników z Podlasia. W regulaminie nie było o tym mowy, więc straciłam tylko swój czas na szukanie odpowiedzi jej i wysyłanie.
Nie widzę innej wersji wydarzeń, jak wywalenie wszystkich odpowiedzi innych uczestników, ponieważ konkurs był u nas w bazie i wiedziała o nim cała Polska, a w poprzednim ich konkursie wygrali ludzie z całej Polski, w tym nasi forumowicze.

MAM DOKŁADNIE TAKIE SAMO ODCZUCIE
0 0

zdolnabestia

#2118637 Napisano: 23.01.2009 11:02:29
Poprawny link:

Link do wyników

Nie zdążyłam z edycją.
0 0

Gość: spineczka

#2118722 Napisano: 23.01.2009 11:29:08
wkurza mnie ze mój facet nie ma czasu dla mnie... wszystko jest wazniejsze... emotka emotka

wkurza mnie to ze ja facetów nie rozumiem i nie zrozumiem nigdy emotka
0 0

Gość: agava

#2118740 Napisano: 23.01.2009 11:36:23
rdzando napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

MAM DOKŁADNIE TAKIE SAMO ODCZUCIE

Nie tylko ludzie z Podlasia. Hrubieszów, Krzywda, Wilkowice, Załęże, Chelmica-Cuk - to nie Podlasie!!
0 0

Gość: snupy3

#2118773 Napisano: 23.01.2009 11:53:58
Wkurza mnie to,że dzisiaj mają być lada chwila wyniki z karnawałowe swawole a ja wysłałam do nich trzy dni temu swoją wypowiedź,nad którą swoją drogą trochę się napracowałam i jej nie zamieścili.Dzisiaj rano przybyło parę wypowiedzi niby z wczoraj ale mojej tam nie ma emotka
I pewnie nie wezmę udziału w tym etapie.
Nie wiem czemu bo na pewno do nich doszła,pisało,że została zachowana.Jest mi cholernie przykro.
0 0

Gość: iwek

#2118780 Napisano: 23.01.2009 11:57:54

zdolnabestia

#2118829 Napisano: 23.01.2009 12:16:50
iwek napisał(a):

A to czyje? emotka
http://wole-ole.p...sly/zobacz/290/snupy

Rewelacja! emotka
Masz u mnie pierwsze miejsce dziewczyno emotka
Tylko może ostatecznie nie nazywaj syna Kapar emotka
0 0

Gość: snupy3

#2118892 Napisano: 23.01.2009 12:36:59
emotka to czemu ja nie mogłam tego znaleźć w dodanych pomysłach? Dzięki wielkie,ulżyło mi!
emotka
0 0

Gość: puchatka

#2118920 Napisano: 23.01.2009 12:40:48
Jak przeglądam konkursy to jak zostawię na chwilę i spojrzę na inną stronę w necie to od razu przełącza mnie na SK¡PIEC.PL ... co jest emotka emotka emotka
0 0

Gość: tato999

#2118998 Napisano: 23.01.2009 01:16:30
konkurs street gallery gdzie nie można oddać głosu bo serduszka znikają tak szybko że nie mogę sie zorientować na które zdjęcie mam głosować
0 0

Gość: pakk

#2119013 Napisano: 23.01.2009 01:24:52
zdolnabestia napisał(a):

Autorowi tej książki też byś wytknął, że niepoprawnie pisze?
http://czytelnia....166,0,1,nowosci.html

~licentia poetica

------
Napisałem tylko, co mnie wkurza. Mysza wkurza mnie tak samo jak pisze w zdaniu pisze pod spodem.

Żart słowny przestaje być żartem, gdy prawie wszyscy już go znają i prawie nikogo już on nie śmieszy. W moim odczuciu tak się stało ze słowem *mysza.

------

Snupy, normafia: radzę się doedukować.
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3301
0 0

zdolnabestia

#2119029 Napisano: 23.01.2009 01:32:14
pakk napisał(a):

Napisałem tylko, co mnie wkurza. Mysza wkurza mnie tak samo jak pisze w zdaniu pisze pod spodem.

Pisze w zdaniu pisze pod spodem zamiast jest napisane pod spodem od niedawna zostało uznane jako poprawne ze względu na powszechność.
0 0

apoccalipsa

#2119051 Napisano: 23.01.2009 01:50:21
normafia napisał(a):

aniaaaa napisał(a):

pierwszy wolny weekend a spędzę go w łóżku .. emotka

pakk napisał(a):

snupy3 napisał(a):

pakk napisał(a):

mysza

a mnie wkurza robienie bardzo rzucajacych sie w oczy bledow jezykowych

a mnie wkurza ludzka upierdliwość.
Moja mysza to właśnie myszA a nie mysz
bo żaden facet by taki sprytny nie był żeby wyżreć ser i zostawić nietkniętą łapkę.I tyle. emotka

mysz płci żeńskiej to wciąż mysz. nie ma takiego slowa jak *mysza (w słownikach poprawnościowych).

Skoro mamy do czynienia z purystką językową, to
nie ma żadnych słowników poprawnościowych, tylko Słownik poprawnej polszczyzny lub Słownik języka polskiego.
Zwracanie innym uwagi na błędy to brak kultury.
W końcu to nie praca klasowa...

emotka
0 0

apoccalipsa

#2119064 Napisano: 23.01.2009 01:54:05
pakk napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Autorowi tej książki też byś wytknął, że niepoprawnie pisze?
http://czytelnia....166,0,1,nowosci.html

~licentia poetica

------

Żart słowny przestaje być żartem, gdy prawie wszyscy już go znają i prawie nikogo już on nie śmieszy. W moim odczuciu tak się stało ze słowem *mysza.

------

Snupy, normafia: radzę się doedukować.
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3301

Doprowadzisz do tego, że ludzie będą się bali wypowiadać lub będą zaglądać w słownik zanim to zrobią ....
0 0

Gość: marielu

#2119071 Napisano: 23.01.2009 01:56:24
nie no kurza stopa, tero Mary musi zamilknonc bo TU tom same mundre ludzie , i co se Mary ma ozora strzepić jak jej i tak nikt nie zrozumje emotka
0 0

apoccalipsa

#2119083 Napisano: 23.01.2009 02:01:14
marielu napisał(a):

nie no kurza stopa, tero Mary musi zamilknonc bo TU tom same mundre ludzie , i co se Mary ma ozora strzepić jak jej i tak nikt nie zrozumje emotka

a mnie fkóża rze nie fszyscy piszom tak jak Mary
przeciesz wolność słofa jezd! emotka
0 0

Gość: marielu

#2119091 Napisano: 23.01.2009 02:09:41
I tak o to wszyscy wkurzeni udali się do swoich jaskiń , gdzie w ciszy i spokoju będą opracowywać plan zagłady wszelkich niedouczonych stworzeń emotka
0 0

Gość: pakk

#2119092 Napisano: 23.01.2009 02:09:52
zdolnabestia napisał(a):

pakk napisał(a):

Pisze w zdaniu pisze pod spodem zamiast jest napisane pod spodem od niedawna zostało uznane jako poprawne ze względu na powszechność.

Interesujące, doprawdy. Może podasz jakieś wiarygodne źródła?
Uzus (zwyczaj językowy, czy, jak to nazwałaś, powszechność) nie jest jedynym kryterium przy uznawaniu danego zwrotu za (nie jako) poprawny.

Doprowadzisz do tego, że ludzie będą się bali wypowiadać lub będą zaglądać w słownik zanim to zrobią ....

Nawet gdybym chciał, nie mam takiej władzy emotka
0 0

apoccalipsa

#2119096 Napisano: 23.01.2009 02:11:06
pakk napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

pakk napisał(a):

Interesujące, doprawdy. Może podasz jakieś wiarygodne źródła?
Uzus (zwyczaj językowy, czy, jak to nazwałaś, powszechność) nie jest jedynym kryterium przy uznawaniu danego zwrotu za (nie jako) poprawny.

Nawet gdybym chciał, nie mam takiej władzy emotka

jaka szkoda....
emotka
0 0