Wkurza mnie...

kalisto1986

#3925700 Napisano: 03.12.2010 03:45:06
czarnygreg ja właśnie nie rozumiem pretensji do grafa, a tym bardziej tego chamstwa jakie ma miejsce na forum, ja nie wygrałam i nie obwiniam pani pracującej za brak profesjonalizmu ani cokolwiek innego, trudno nie tutaj to gdzie indziej. Większość wie że głównie gram w hasłowych konkach, zdążyłam poznać troche agencji i jak np o tqg nie mam dobrego zdania tak o grafie wręcz przeciwnie, owszem daleko im do 4frame czy s4 które bija na głowe wszystkie agencje, ale nie są źli a przedewszystkim ida nie raz nam na ręke, więc czasem warto pomyśleć zanim coś piszemy, bo pani która zajmuje się konkiem może to czytać i później gdy my będziemy mieli jakiś problem po prostu nie pomóc.
Są gusta i guściki
To że agencje nie czytają wszystkich haseł jest normalne i wcale im się nie dziwie, więc dajcie sobie spokój z tym ciągłym chamstwem i zawiścią bo bez tego życie jest na prawde dużo piękniejsze emotka
0 0

kalisto1986

#3925707 Napisano: 03.12.2010 03:46:52
ronikar napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

Kalisto, ja nie zwalam winy na nikogo, nie grałam w tym konkursie, nie mam genialnych haseł, po prostu jak czytałam o tej sytuacji to mnie trochę podłamało, możesz mi wierzyć że szanuję pracę innych,
jako klient mam prawo być męcząca i dręczyć agencje pytaniami(czego nie robię) jak ktoś dzwoni ma prawo do prawdziwej informacji a nie udzielanej na odczepnego, jeśli nawet hasła były wybrane wcześniej a osobę dzwoniącą mylnie poinformowano to też nie stawia agencji w dobrym świetle,
to co ostatnio się dzieje w konkursach...
to nie jest tak, że tutaj własną nieudolność się zwala na innych, tylko jeśli ktoś nie wygrał to chce być przekonany ze inni byli lepsi-wtedy jest ok, jak losowanie to niech to będzie losowanie i sprawa jest jasna, jak wybór haseł to niech sie troche postarają

dokładnie, zresztą nie są instytucją non-profit, zarabiają na tym, ja z nimi biorąc udział zawieram umowę, mam prawo się wkurzać, jeśli jej ewidentnie nie dotrzymują - co do Grafa to recydywa, mało pocieszające, że są tak mili zadzwonić, jak nawalą z sms-em...

to nie graf nawala z smsem a sieć, więc graf nie musi wcale do nas dzwonić emotka
A w jaki sposób nie dotrzymali z tobą umowy ? Bo w regulaminie nie ma zaznaczonego że wygrasz bo masz dobre hasło, jedynie że wygrają najlepsi i tacy dostali smsy bez względu na to jakie mieli hasła, wszystko jest kwestią gustów
0 0

Gość: czarnygreg

#3925724 Napisano: 03.12.2010 03:52:17
Kalisto, ale ja nie bardzo rozumiem, nie odnoszę wrażenia żebym coś strasznego napisała na tą panią ani na grafa w ogóle,
rozczarowali mnie owszem, jeśli opisana syt z telefonem i wynikach po godzinie jest prawdziwa to rozczarowali b. mocno, i zastanawiam się czy w takim razie warto u nich grać bo z reguły nie wysyłam więcej niż 3 max 4 esy więc wątpliwa sprawa,
nie uważam jednak żebym jakoś szczególnie niegrzecznie się o nich wypowiedziała, chamstwa w swojej wypowiedzi też nie widzę,
0 0

kalisto1986

#3925729 Napisano: 03.12.2010 03:54:25
czarnygreg napisał(a):

Kalisto, ale ja nie bardzo rozumiem, nie odnoszę wrażenia żebym coś strasznego napisała na tą panią ani na grafa w ogóle,
rozczarowali mnie owszem, jeśli opisana syt z telefonem i wynikach po godzinie jest prawdziwa to rozczarowali b. mocno, i zastanawiam się czy w takim razie warto u nich grać bo z reguły nie wysyłam więcej niż 3 max 4 esy więc wątpliwa sprawa,
nie uważam jednak żebym jakoś szczególnie niegrzecznie się o nich wypowiedziała, chamstwa w swojej wypowiedzi też nie widzę,

sorki na początku źle zacytowałam co do chamstwa głównie mi chodziło o obrażanie i to nie tyczyło się do ciebie emotka
0 0

Gość: lula81

#3925826 Napisano: 03.12.2010 04:25:53
że jak zwykle nikt mi nie chce pomóc (oczywiście są małe wyjątki emotka ,ale jak o głosik dla siebie to wiedza do kogo napisać emotka
0 0

Gość: beata82roksana82

#3925862 Napisano: 03.12.2010 04:38:29
lula81 napisał(a):

że jak zwykle nikt mi nie chce pomóc (oczywiście są małe wyjątki emotka ,ale jak o głosik dla siebie to wiedza do kogo napisać emotka

mi to nawet nie odklikują .... emotka
0 0

Gość: imelka

#3925878 Napisano: 03.12.2010 04:41:57
lula81 napisał(a):

4325 ja ci kliknęłam i w zamian chcę uśmiech:)
0 0

monia24

#3925954 Napisano: 03.12.2010 05:05:18
A mnie wkurza to, że mówicie o chamstwie ze strony konkursowiczów, a nie patrzycie na to, że może poniosły kogoś emocje i napisał słowo za dużo, ale tak naprawdę miał rację.
W grafie nie grałam długo - więc nie mądrzę się i nie obwiniam nikogo, że to nie ja wygrałam.
Ale dla mnie śmieszne jest to, że piszecie że to normalne że agencja nie czyta haseł. Jak to normalne? Bo co, bo mają dużo innej roboty? A co mnie to obchodzi? Dostają za to pieniądze, jak każdy inny. Rozumiem że może częste telefony są uciążliwe, ale sami sobie taką pracę wybrali.
Co byście powiedzieli gdybyście zatrudnili pana złotą rączkę na wykafelkowania łazienki - facet jest specjalistą w swojej dziedzinie i ma długie terminy - odwalił fuszerkę, ale co z tego, przecież on ma wiele innej pracy? Proszę Was emotka
Agencje same układają regulaminy, same dają sobie terminy, więc niech się wywiązują. My musimy dostosować się pod każdym względem - zakupy, daty, hasła. Wyślijcie hasło 5 minut po czasie i zadzwońcie że mieliście dużo konkursów na dzisiaj do zrobienia - ciekawe czy Wam przyjmą emotka
Szanujmy ich pracę, ale szanujmy też siebie. emotka
0 0

#3925997 Napisano: 03.12.2010 05:19:07
imelka napisał(a):

lula81 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka
0 0

#3926022 Napisano: 03.12.2010 05:25:45
beata82roksana82 napisał(a):

lula81 napisał(a):

mi to nawet nie odklikują .... emotka

ode mnie masz za free emotka
0 0

kozuszka38

#3926042 Napisano: 03.12.2010 05:31:41
lula81 napisał(a):

imelka napisał(a):

lula81 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka

4327

i nie krzycz juz
emotka
0 0

ciasssteczko

#3926056 Napisano: 03.12.2010 05:35:29
monia24 napisał(a):

Jak to normalne? Bo co, bo mają dużo innej roboty? A co mnie to obchodzi? Dostają za to pieniądze, jak każdy inny. Rozumiem że może częste telefony są uciążliwe, ale sami sobie taką pracę wybrali.
Co byście powiedzieli gdybyście zatrudnili pana złotą rączkę na wykafelkowania łazienki - facet jest specjalistą w swojej dziedzinie i ma długie terminy - odwalił fuszerkę, ale co z tego, przecież on ma wiele innej pracy? Proszę Was emotka
Agencje same układają regulaminy, same dają sobie terminy, więc niech się wywiązują. My musimy dostosować się pod każdym względem - zakupy, daty, hasła. Wyślijcie hasło 5 minut po czasie i zadzwońcie że mieliście dużo konkursów na dzisiaj do zrobienia - ciekawe czy Wam przyjmą emotka

abstrahując od moich osobistych sympatii i antypatii do poszczególnych agencji podpisuję się obydwoma łapkami, polać moni, bo dobrze gada! emotka emotka
0 0

monia24

#3926077 Napisano: 03.12.2010 05:40:30
ciasssteczko napisał(a):

monia24 napisał(a):

Jak to normalne? Bo co, bo mają dużo innej roboty? A co mnie to obchodzi? Dostają za to pieniądze, jak każdy inny. Rozumiem że może częste telefony są uciążliwe, ale sami sobie taką pracę wybrali.

abstrahując od moich osobistych sympatii i antypatii do poszczególnych agencji podpisuję się obydwoma łapkami, polać moni, bo dobrze gada! emotka emotka

oj Ciacho polać, polać, ale herbatę z miodem, Monia chora i ma odwyk emotka
0 0

jesien

#3926092 Napisano: 03.12.2010 05:46:27
A mnie wkurza to że po dziś dzień nie mogę się doprosić zaległych koszulek z Galospa emotka

Nikt nie raczył odpowiedzieć na mojego e-maila, mimo że ruszył ich nowy konkurs o którym jednak raczyli mnie powiadomić emotka
0 0

Gość: pola731

#3926804 Napisano: 03.12.2010 09:04:03
wkurza mnie ,że znowu utopiłam w konkach sporo kasy bezproduktywnie... graf mnie nie lubi - czas zmienić strategię - taniej mi wyjdzie kupować paragon jak już coś trafię
0 0

klaudia011

#3926862 Napisano: 03.12.2010 09:19:14
zawiesił mi się film... w takim momencie i nie chce iść dalej emotka emotka
0 0

margo466

#3926889 Napisano: 03.12.2010 09:25:48
pola731 napisał(a):

wkurza mnie ,że znowu utopiłam w konkach sporo kasy bezproduktywnie... graf mnie nie lubi - czas zmienić strategię - taniej mi wyjdzie kupować paragon jak już coś trafię

niezła kalkulacja emotka emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#3926895 Napisano: 03.12.2010 09:29:54
margo466 napisał(a):

pola731 napisał(a):

niezła kalkulacja emotka emotka emotka

bo ja narazie gram zawsze z paragonami - minimum jednen - a częściej 2-3 mam swoje ...a jak nie trafiam to zalega mi zapas Vanisha którego nie używam ,bo wolę Amwaya i Bryzy , której też nie używam bo wolę Persil i wielkie wory Vizira , którego.....
mieszkanie małe a te rzeczy stoją jak wyrzut sumienia i kłują w oczy - a to mnie wkurza i familję też to wkurza
0 0

slonko365

#3927046 Napisano: 03.12.2010 10:02:48
magnus napisał(a):

monia24 napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

monia24 napisał(a):

Co byście powiedzieli gdybyście zatrudnili pana złotą rączkę na wykafelkowania łazienki - facet jest specjalistą w swojej dziedzinie i ma długie terminy - odwalił fuszerkę, ale co z tego, przecież on ma wiele innej pracy? Proszę Was

oj Ciacho polać, polać, ale herbatę z miodem, Monia chora i ma odwyk emotka

Zasady każdego konkursu powinne być jasno określone- losowy to losowy, na najlepsze hasło- niestety trzeba czytać i nikogo tu nic nie usprawiedliwia.
Jeśli losowanie, nikt nie ma pretensji, że nie został wylosowany - zabrakło szczęścia, ale jeśli ktoś kupuje produkty i gimnstykuje głowę na hasełka , to stwierdzenie, że agencja ma za dużo roboty żeby to czytać jest żenujące.

Pozwólcie, że Wam uświadomię, po co robi się konkursy z hasłami. Nie dla pozyskania zdatnych do użycia haseł reklamowych - po to się zatrudnia agencję. Robi się je dlatego, że organizacja loterii to bardzo kosztowny interes - trzeba zapłacić izbie celnej, osobie z uprawnieniami itd. A hasła - rzecz gustu i nie trzeba żadnych pozwoleń i nie wiadomo jakich formalności. Więc skoro jest taniej - to często na taka formę konkursu decyduje się sponsor.
A potem agencja dostaje tony haseł, z których większość jest podobna i równie sztampowa. emotka
Nie wiem, czy pamiętacie, był kiedyś konk Tesco Moje noworoczne postanowienie i wpisy publikowali na stronie. Starałam się to przeczytać. I po kilkudziesięciu stronach miałam serdecznie dość, tym bardziej, że 90% tych postanowień to było rzucę palenie, bedę się odchudzać i bedę więcej kupować w Tesco emotka
No więc agencja coś musi z tego wybrać, i chwała im, jeśli robi to z sensem i szybko, bo jak wiemy, bardzo często tak się nie dzieje. emotka
A ten wybór ma w gruncie rzeczy tylko dla nas znaczenie - bo z punktu widzenia agencji czy producenta losowanie, gdyby nie koszty miałoby większy sens - mniej pracy i nikt niezadowolony by się nie czepiał.

Obrażanie nikogo na pewno nikomu w niczym nie pomoże - bo za chwilę wszystkie konkursy będą wyglądały tak, że najpierw grupa finalistów a potem dopiero wybór nagrodzonych z mnóstwem formalności, albo jakieś inne lajki czy kliki. No bo wtedy przecież to internauci decydują i nikt do organizatorów pretensji mieć nie bedzie.emotka

I na marginesie - ja jakoś dziwnie często wygrywam akurat w konkursach na hasła - a w losowaniech jakoś mniej. Czyli co, jakieś zezowate szczęście mam, czy po prostu ktoś jednak te hasła czyta? emotka
W wielu konkursach nie wygrywam nic, owszem, rozczarowuje mnie to, ale to nie oznacza, że zaraz ktoś losuje, oszukuje, czywybiera badziew.emotka

Tak więc wkurza mnie (co by było na temat) takie marudzenie na agencje i wręcz obrażanie jej pracowników, którzy w zasadzie to nam przysługę robią, nakłaniając swoich klientów do konkursów z hasłami. emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#3927095 Napisano: 03.12.2010 10:14:12
I na marginesie - ja jakoś dziwnie często wygrywam akurat w konkursach na hasła - a w losowaniech jakoś mniej. Czyli co, jakieś zezowate szczęście mam, czy po prostu ktoś jednak te hasła czyta?

po prostu na hasła śle się mniej zgłoszeń - ja gdzieś kilka, a jak jest losowanie to nawet kilkadziesiąt. Dlatego w takim haślanym losowaniu łatwiej wygrać bo pewnie każdy mniej śle niż na zwykłe losowanie emotka

a mnie wkurza że w tvn24 kłamia i mówią że już tylko 2 tys ludzi z zawodzia nie ma ogrzewania, a tu nadal cała częstochowa!
i jak tu iść spać jak jest 14 stopni... ehhh emotka
0 0