Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#3927096 Napisano: 03.12.2010 10:14:52
pola731 napisał(a):

margo466 napisał(a):

pola731 napisał(a):

wkurza mnie ,że znowu utopiłam w konkach sporo kasy bezproduktywnie... graf mnie nie lubi - czas zmienić strategię - taniej mi wyjdzie kupować paragon jak już coś trafię

niezła kalkulacja emotka emotka emotka

bo ja narazie gram zawsze z paragonami - minimum jednen - a częściej 2-3 mam swoje ...a jak nie trafiam to zalega mi zapas Vanisha którego nie używam ,bo wolę Amwaya i Bryzy , której też nie używam bo wolę Persil i wielkie wory Vizira , którego.....
mieszkanie małe a te rzeczy stoją jak wyrzut sumienia i kłują w oczy - a to mnie wkurza i familję też to wkurza

ja tam mam parę agencji, w których nigdy nic nie wygrałem - można na głowie stawać, robić góry zapasów, wysyłać setki esków i figa z makiem emotka

ale jak w kolejnym konkursie WIDZÊ, ŻE ZNOWU TA AGENCJA, TO CHOÆBY ZŁOTE GÓRY DAWALI, nie skuszę się, nic nie kupię i nie dam im zarobić

wolę zainwestować w inny konkurs, gdzie preferują mój punkt widzenia i sposób pisania

nic na siłę...

i to się sprawdza emotka
0 0

ciasssteczko

#3927097 Napisano: 03.12.2010 10:14:57
slonko365 naturalnie, masz rację odnośnie celu, w jakim organizowane są konkursy, i każdy, kto choć trochę w tym siedzi ma tego świadomość. Wracając jednak do porównania dokonanego przez monię myślę, że pan kładący kafelki również nie robi tego, aby sam mieć piękną łazienkę, tylko dla kasy - ale jako klient mamy chyba prawo oczekiwać solidnej pracy. Podobnie, jako konsumenci, oczekujemy solidnej pracy od agencji reklamowych emotka . Podobnie jak Ty, jestem z obozu hasełkowiczów i wiem, że wiele agencji poświęca swój czas na czytanie haseł i chwała tym, którzy robią to, jak powiedziałaś z sensem i szybko. Nie pochwalam obrażania nikogo, ale jeśli słyszymy, że w konkursie na najlepsze hasło wygrał pusty sms, lub urwane hasło wysłane zbyt wcześnie przez pomyłkę, to jako druga strona, tak samo związana regulaminem jak organizator, mamy prawo troszkę się wkurzyć. Niekoniecznie z wytykanej tu zawiści czy chęci odebrania komuś nagrody, tylko właśnie dlatego, że jeśli organizator czy też występująca w jego imieniu agencja chce sobie zrobić losowanko - niech buli kasę ministerstwu, tak jak my bulimy za zakupy, smsy, kartki pocztowe, makiety, etc. emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#3927107 Napisano: 03.12.2010 10:16:42
rafi323raf napisał(a):

I na marginesie - ja jakoś dziwnie często wygrywam akurat w konkursach na hasła - a w losowaniech jakoś mniej. Czyli co, jakieś zezowate szczęście mam, czy po prostu ktoś jednak te hasła czyta?

po prostu na hasła śle się mniej zgłoszeń - ja gdzieś kilka, a jak jest losowanie to nawet kilkadziesiąt. Dlatego w takim haślanym losowaniu łatwiej wygrać bo pewnie każdy mniej śle niż na zwykłe losowanie emotka

a mnie wkurza że w tvn24 kłamia i mówią że już tylko 2 tys ludzi z zawodzia nie ma ogrzewania, a tu nadal cała częstochowa!
i jak tu iść spać jak jest 14 stopni... ehhh emotka

edytuje, w pokoju w którym śpię jest 12 emotka
0 0

Gość: kingaa

#3927127 Napisano: 03.12.2010 10:20:50
rafi323raf napisał(a):

I na marginesie - ja jakoś dziwnie często wygrywam akurat w konkursach na hasła - a w losowaniech jakoś mniej. Czyli co, jakieś zezowate szczęście mam, czy po prostu ktoś jednak te hasła czyta?

po prostu na hasła śle się mniej zgłoszeń - ja gdzieś kilka, a jak jest losowanie to nawet kilkadziesiąt. Dlatego w takim haślanym losowaniu łatwiej wygrać bo pewnie każdy mniej śle niż na zwykłe losowanie emotka

a mnie wkurza że w tvn24 kłamia i mówią że już tylko 2 tys ludzi z zawodzia nie ma ogrzewania, a tu nadal cała częstochowa!

Oo nie wiem czy akurat u nas 2 tys nie ma. Ja tam mam od rana i mnie tam ciepło emotka
Także Rafi dawaj do mnie emotka

Ale jak zwykle nasza dzielnica na końcu, jak nas nie chcą zatopić, to zamrozić emotka
0 0

sambolera

#3927150 Napisano: 03.12.2010 10:24:28
ciasssteczko napisał(a):

slonko365 naturalnie, masz rację odnośnie celu, w jakim organizowane są konkursy, i każdy, kto choć trochę w tym siedzi ma tego świadomość. Wracając jednak do porównania dokonanego przez monię myślę, że pan kładący kafelki również nie robi tego, aby sam mieć piękną łazienkę, tylko dla kasy - ale jako klient mamy chyba prawo oczekiwać solidnej pracy. Podobnie, jako konsumenci, oczekujemy solidnej pracy od agencji reklamowych emotka . Podobnie jak Ty, jestem z obozu hasełkowiczów i wiem, że wiele agencji poświęca swój czas na czytanie haseł i chwała tym, którzy robią to, jak powiedziałaś z sensem i szybko. Nie pochwalam obrażania nikogo, ale jeśli słyszymy, że w konkursie na najlepsze hasło wygrał pusty sms, lub urwane hasło wysłane zbyt wcześnie przez pomyłkę, to jako druga strona, tak samo związana regulaminem jak organizator, mamy prawo troszkę się wkurzyć. Niekoniecznie z wytykanej tu zawiści czy chęci odebrania komuś nagrody, tylko właśnie dlatego, że jeśli organizator czy też występująca w jego imieniu agencja chce sobie zrobić losowanko - niech buli kasę ministerstwu, tak jak my bulimy za zakupy, smsy, kartki pocztowe, makiety, etc. emotka

emotka nic wiecej dodac nie mozna
0 0

Gość: paulinaldz

#3927178 Napisano: 03.12.2010 10:30:31
ha to jak u mnie tez mam 12 stopni emotka
a w temacie wkurza mnie ze poraz kolejny nie wygralam herbateek posti i w ogole nic nie wygralam wrrr
0 0

ksiula73

#3927191 Napisano: 03.12.2010 10:33:52
A mnie wkurza, że nie wiem następującej rzeczy; W konkursie Jazda na Całego Tymbarka jak się wygrało opaskę, to przysyłali sms z informacją: gratulujemy wygrania opaski, a może ktoś wie jaka była treść smsa w przypadku wygrania nagrody głównej tzn. talonu na wycieczkę, czy karnetu na zakupy w sklepie sportowym. Jak ktoś wie, to proszę odpowiedzieć wkurzonej!
0 0

#3927201 Napisano: 03.12.2010 10:36:25
ciasssteczko napisał(a):

...Nie pochwalam obrażania nikogo, ale jeśli słyszymy, że w konkursie na najlepsze hasło wygrał pusty sms, lub urwane hasło wysłane zbyt wcześnie przez pomyłkę, to jako druga strona, tak samo związana regulaminem jak organizator, mamy prawo troszkę się wkurzyć. Niekoniecznie z wytykanej tu zawiści czy chęci odebrania komuś nagrody... emotka

tylko kto nam zagwarantuje, że osoby, które piszą o nagrodzonych pustych eskach, nie blefują emotka emotka

natomiast SMS urwany może mieć konkretną wymowę i bardziej przypaść do gustu od niejednej obfitującej w rymy częstochowskie przydługiej wierszowanki

tak więc takie wpisy ze słyszenia trzeba zawsze brać pi razy oko emotka
0 0

slonko365

#3927239 Napisano: 03.12.2010 10:42:27
wsciekly napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

...Nie pochwalam obrażania nikogo, ale jeśli słyszymy, że w konkursie na najlepsze hasło wygrał pusty sms, lub urwane hasło wysłane zbyt wcześnie przez pomyłkę, to jako druga strona, tak samo związana regulaminem jak organizator, mamy prawo troszkę się wkurzyć. Niekoniecznie z wytykanej tu zawiści czy chęci odebrania komuś nagrody... emotka

tylko kto nam zagwarantuje, że osoby, które piszą o nagrodzonych pustych eskach, nie blefują emotka emotka

natomiast SMS urwany może mieć konkretną wymowę i bardziej przypaść do gustu od niejednej obfitującej w rymy częstochowskie przydługiej wierszowanki

no i ku takiemu punktowi widzenia bym się skłaniała - też się nad tym zastanawiałam, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że pusty sms jest dowodem na losowanie - nawet gdyby rzeczywiście losowali, to te wylosowane hasła już chyba musieliby przeczytać, nawet niechcący, nie?
emotka
0 0

olus15

#3927255 Napisano: 03.12.2010 10:45:18
ja tak miałam
Mało tego był tam błąd , który zauważyłam po wysłaniu, bo edytowałam wiadomość przed wysłaniem i nie zauważyłam , że totalnie wszystko się poprzestawiało , ale wygrałam , chyba nikt tego nawet nie czytał
Ja wiem , że nawet jak napiszę,że taka sytuacja miała miejsce to będą osoby ,które zawsze dopowiedzą sobie , że widocznie hasełko wpadło jury do oka albo była jakaś inna przyczyna ale prawda jest niestety taka , że agencje wielokrotnie nie zadają sobie trudu przeczytania wybranych haseł i przeanalizowania ich
Stąd brak publikacji zwycięskich haseł
Choć po tym, co przeczytałam w Reginie już nic mnie nie zdziwi
Mix dobrej ceny i jakości - ciekawe ile gość nad tym myślał i jak agencja argumentowała wybór tego właśnie hasła

emotka
0 0

olus15

#3927265 Napisano: 03.12.2010 10:47:00
miałam na myśli naturalnie urwaną wiadomość , nie pusty sms
0 0

slonko365

#3927285 Napisano: 03.12.2010 10:52:28
rafi323raf napisał(a):

No to tym bardziej lubię hasełkowe konkursy emotka
No i pozdrawiam gorąco - bo przy takiej temperaturze ciepło to za mało emotka
0 0

ciasssteczko

#3927286 Napisano: 03.12.2010 10:52:39
wsciekly napisał(a):

ze słyszenia - być może racja, może wyraziłam się nie dość precyzyjnie, a być może słyszałam to od zaufanej osoby? emotka
a może faktycznie mój własny, wymowny, może nie pusty, bo zawierający aż dwie litery hasła, nagrodzony w konkursie sms był aż tak powalający emotka
0 0

#3927294 Napisano: 03.12.2010 10:56:15
olus15 napisał(a):

ja tak miałam
Mało tego był tam błąd , który zauważyłam po wysłaniu, bo edytowałam wiadomość przed wysłaniem i nie zauważyłam , że totalnie wszystko się poprzestawiało , ale wygrałam , chyba nikt tego nawet nie czytał
Ja wiem , że nawet jak napiszę,że taka sytuacja miała miejsce to będą osoby ,które zawsze dopowiedzą sobie , że widocznie hasełko wpadło jury do oka albo była jakaś inna przyczyna ale prawda jest niestety taka , że agencje wielokrotnie nie zadają sobie trudu przeczytania wybranych haseł i przeanalizowania ich
Stąd brak publikacji zwycięskich haseł
Choć po tym, co przeczytałam w Reginie już nic mnie nie zdziwi
Mix dobrej ceny i jakości - ciekawe ile gość nad tym myślał i jak agencja argumentowała wybór tego właśnie hasła

emotka

u mnie kiedyś eski z błędami (nieszczęsna dysleksja !) nie miały żadnych szan

gdy w następnym konku tej samej agencji na te same produkty wysłałem hasła poprawione, nagrody posypały się jak z rękawa
o czymś to więc świadczy

ale błędy też czasami mają swoja wymowę - mogą być np. śmieszne, a humor jest najlepszym chwytem reklamowym emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#3927301 Napisano: 03.12.2010 11:00:22
ale z list nagrodzonych haseł wcale nie wynika żeby komuś błędy szczególnie przeszkadzały emotka
ostatnio przykładem jest Saga, niektóre nagradzane hasła powalają po prostu,
PS. teraz w konku Reginy poszalałam emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#3927303 Napisano: 03.12.2010 11:00:58
bo są agencje które czytają, np euro rscg - moja ulubiona agencja emotka
0 0

slonko365

#3927305 Napisano: 03.12.2010 11:01:14
ciasssteczko napisał(a):

wsciekly napisał(a):

ze słyszenia - być może racja, może wyraziłam się nie dość precyzyjnie, a być może słyszałam to od zaufanej osoby? emotka
a może faktycznie mój własny, wymowny, może nie pusty, bo zawierający aż dwie litery hasła, nagrodzony w konkursie sms był aż tak powalający emotka

bo czasem dwie litery mogą powiedzieć więcej niż tysiąc słów... emotka

a prawda z tym wyłanianiem haseł pewnie leży gdzieś pośrodku - ani to zupełne losowanie, ani jakieś studiowanie tych haseł, tylko, jak wcześniej pisała Kalisto, rzucą okiem, a co im wpadnie - bo się wyda interesujace albo inne od reszty - choćby dwie litery - to wybiorą.
I moim zdaniem naprawdę trudno się temu dziwić, i ja już wolę takie częściowe wybieranie niż tak jak pisała Olus15- w przypadku Reginy emotka
0 0

sambolera

#3927308 Napisano: 03.12.2010 11:01:41
wsciekly napisał(a):

ale błędy też czasami mają swoja wymowę - mogą być np. śmieszne, a humor jest najlepszym chwytem reklamowym emotka

błędy mogą być śmieszne?
może jeszcze ortograficzne, co? co najwyżej żenujące
no proszę Cię...
to byłaby dopiero metoda na wygrywanie
0 0

#3927309 Napisano: 03.12.2010 11:01:48
ciasssteczko napisał(a):

wsciekly napisał(a):

kiedyś wysłało mi się hasełko ... jest jak wysokie c...
zamiast c miał być konkretny wyraz, ale to wysłane za wcześnie hasło miało swoja wymowę i najwidoczniej się spodobało

a co do konkretów, to przecież najsłynniejsze hasło Wańkowicza miało tylko 2 słowa cukier krzepi - banalne, ale jakże wymowne
0 0

olus15

#3927313 Napisano: 03.12.2010 11:03:05
Tak jak mówiłam są osoby , które wymyślą każdy inny dobry powód na taki stan rzeczy
A na dysleksję jest remedium - słownik, można do niego zajrzeć przed wysłaniem hasła
Może po prostu za drugim razem miałeś większe szczęście w losowaniu
Jeszcze nie słyszałam żeby błędy były chwytem marketingowym , ale chyba mało wiem na ten temat
emotka
0 0