Wkurza mnie...

zielonaszpilka

#4111632 Napisano: 04.02.2011 10:03:45
swibek napisał(a):

dzasmina napisał(a):

taaga20 napisał(a):

Wkurzyłam się ... że zapomniałam dodać do ciasta proszku do pieczenia emotka ale chociaż ładny zakalec wyszedł emotka

a pamiętacie taki placek szczęścia? herman chyba czy jakoś tak emotka trzeba było taką papkę trzymac przez tydzień i upiec. nie doczytałam instrukcji do końca i nie tylko proszku nie dodałam, ale i mąki, jajek i całej reszty emotka żeby był 'szczęśliwy' to wszyscy musieli go zjeśc emotka ale guma wyszła. pamiętam do dziś, a to ładnych parę lat temu było emotka emotka

i jeszcze chyba musiało się to rozmnożyć i obdarowac 10 osób.. i każda od początku musiała na nowo robić swoje papki.. i łańcuszek szczęścia się rozwijał.. i popatrz jakie dziś społeczeństwo szczęśliwe!! emotka

zawsze się zastanawiałam co sanepid na takie ciasto by powiedział emotka
Mi w każdym razie z tego co pamiętam smakowało emotka
0 0

leoniu

#4111750 Napisano: 04.02.2011 10:42:41
leona napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

dzasmina napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

Wkurzają mnie moje koty, ganiają się jak szalone (sceny podobne jak w matrixie) po całym pokoju, już zdążyły kwiatka z doniczką zrzucić i ściągnąć obrus ze stołu wraz z moją herbatką...
emotka Jutro na obiad Pieczeń z kota
emotka

a łowne są??? bo mi by się jeden przydał emotka

Taaa, jedyne co potrafią złowić, to własny ogon. Młode jeszcze są i głupie, tylko zabawa im w głowie, a jak się zmęczą, to rozciągają się jak długie gdziekolwiek, a najlepiej na przejściu i śpią. Chętnie bym oddała, ale dzieci by mnie zlinczowały, bo to ich kotki.

Uwielbiam kotki... A swoją drogą to kiedyś złapałam w garażu myszkę ale kotek podwórkowy jej nie chciał za to jamnik sąsiada wcinał aż byłam zszokowana - co ta cywilizacja robi ze zwierzątkami emotka

To nie cywilizacja, jamniki kiedyś służyły do wyciągania różnych zwierzęcych bytów z jam (stąd jamnik). Więc mu się może przygody pradziadka przypomniały... a że jamy nie było...
0 0

dzasmina

#4111956 Napisano: 05.02.2011 08:10:41
zielonaszpilka napisał(a):

swibek napisał(a):

dzasmina napisał(a):

taaga20 napisał(a):

Wkurzyłam się ... że zapomniałam dodać do ciasta proszku do pieczenia emotka ale chociaż ładny zakalec wyszedł emotka

a pamiętacie taki placek szczęścia? herman chyba czy jakoś tak emotka trzeba było taką papkę trzymac przez tydzień i upiec. nie doczytałam instrukcji do końca i nie tylko proszku nie dodałam, ale i mąki, jajek i całej reszty emotka żeby był 'szczęśliwy' to wszyscy musieli go zjeśc emotka ale guma wyszła. pamiętam do dziś, a to ładnych parę lat temu było emotka emotka

i jeszcze chyba musiało się to rozmnożyć i obdarowac 10 osób.. i każda od początku musiała na nowo robić swoje papki.. i łańcuszek szczęścia się rozwijał.. i popatrz jakie dziś społeczeństwo szczęśliwe!! emotka

Na mnie ten łańcuszek się skończył, bo jak posmarowałam blachę tym co miałam, to nic nie zostało. Może gdybym dodała resztę składników... emotka ale szczęście mnie nie opuszcza na krok emotka

bardzo jestem zła/niewyspana. do 2 w nocy nasłuchiwałam czy mam tą mysz, czy nie. no i jest. ale ona chyba utknęła między ścianą a płytą i dlatego tak hałasuje emotka mam taką nadzieję. dzisiaj mąż przyjedzie, to niech ją złapie. emotka
0 0

Gość: april211

#4112018 Napisano: 05.02.2011 08:50:29
ze nie mam nic w lodówce a do sklepu mi sie nie chce emotka
0 0

blanca

#4112067 Napisano: 05.02.2011 09:23:47
dzasmina napisał(a):

Taki może być?
http://img143.ima...us/i/dsc00966ei.jpg/
0 0

Gość: swibek

#4112213 Napisano: 05.02.2011 10:24:28
april211 napisał(a):

ze nie mam nic w lodówce a do sklepu mi sie nie chce emotka

jeszcze jest nadzieja.. jeszcze światło w lodówce zostało.. emotka
0 0

mama2006

#4112241 Napisano: 05.02.2011 10:40:31
wkurza mnie wiatr, dudni jakby zaraz miał okna wyrwać.
A propos Hermana, nie wiecie skąd jeszcze można wziąć ten zaczyn? może jest jakiś sposób na jego odtworzenie ?
Hermana piekłam namiętnie w 1997 r , bo uwielbiał go mój śp. Tata. Ale kto wie, może teraz rodzince też by smakował.
0 0

dzasmina

#4112277 Napisano: 05.02.2011 10:58:02
elzbieta7 napisał(a):

dzasmina napisał(a):

Taki może być?
http://img143.ima...us/i/dsc00966ei.jpg/

emotka świetny jest emotka w końcu nie o to chodzi, by złapac mysz, ale by gonic ją emotka i tak humanitarnie ją traktuje - w przeciwieństwie do Łowcy emotka

mama2006 wieśc o hermanie w mojej okolicy zaginęła emotka
0 0

maryam

#4112290 Napisano: 05.02.2011 11:06:47
mama2006 napisał(a):

A propos Hermana, nie wiecie skąd jeszcze można wziąć ten zaczyn? może jest jakiś sposób na jego odtworzenie ?
Hermana piekłam namiętnie w 1997 r , bo uwielbiał go mój śp. Tata. Ale kto wie, może teraz rodzince też by smakował.

Ja takie coś znalazłam ,to ten? http://f.kuchnia....l/temat.php?id_p=761
0 0

mama2006

#4112315 Napisano: 05.02.2011 11:18:00
mama190 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Ja takie coś znalazłam ,to ten? http://f.kuchnia....l/temat.php?id_p=761

dzięki dziewczyny, muszę spróbować, tylko kto wie jak zastąpić świeżymi drożdżami 1/2 paczzki drożdży suchych?
wkurza mnie tradycyjnie strona Kasi, bo kolejny raz nie udaje mi się wysłać rozwiązanego testu:wyskakujee komunikat - gotowe ale wystapiły błeyd.
0 0

#4112325 Napisano: 05.02.2011 11:24:51

Gość: kochaniutka

#4112330 Napisano: 05.02.2011 11:25:55
dzasmina napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

swibek napisał(a):

dzasmina napisał(a):

taaga20 napisał(a):

Na mnie ten łańcuszek się skończył, bo jak posmarowałam blachę tym co miałam, to nic nie zostało. Może gdybym dodała resztę składników... emotka ale szczęście mnie nie opuszcza na krok emotka

bardzo jestem zła/niewyspana. do 2 w nocy nasłuchiwałam czy mam tą mysz, czy nie. no i jest. ale ona chyba utknęła między ścianą a płytą i dlatego tak hałasuje emotka mam taką nadzieję. dzisiaj mąż przyjedzie, to niech ją złapie. emotka

Jejku jak to dawno temu było, faktycznie teraz mi przypomniałyście o tym Hermanie emotka aż zadzwoniłam do siostry, zapytać czy też pamięta emotka :D
0 0

#4112332 Napisano: 05.02.2011 11:26:41
albo ciasto albo chlebek.. jedno i drugie miałam ale już nie pamiętam, które jak wyszło.. i jak smakowało.. to było w poprzedniej epoce.. emotka
0 0

bridget

#4112340 Napisano: 05.02.2011 11:28:26
wkurza mnie to ze mnei grypa rozkłada:/ ze sie musiałąm na basenie doprawić:/ i nie mamsily na nic, najchetniej bym sie z łozka nie ruszała emotka
0 0

mama2006

#4112349 Napisano: 05.02.2011 11:30:02
Czemu boicie się bakterii, przeciez giną w wysokiej temperaturze, a to ciasto przeciez piecze się w gorącym piekarniku.
Przeciwnie, uważam , że to ciasto jest bardzo zdrowe, bo naturalne, z dodatkiem drożdży, bez polepszaczy i sztucznych barwników. Bez śmietan, fiksów , konserwantów. Sama natura.
0 0

fryz

#4112730 Napisano: 05.02.2011 02:13:37
Biszkopt mi sie spalil emotka Na szczescie na pocieche został mi krem i galaretka emotka
0 0

olus15

#4112763 Napisano: 05.02.2011 02:23:19
keiti78zg napisał(a):

wkurza mnie to ze mnei grypa rozkłada:/ ze sie musiałąm na basenie doprawić:/ i nie mamsily na nic, najchetniej bym sie z łozka nie ruszała emotka

ja powoli wychodzę z grypy
ale ostatnie dni były naprawdę ciężkie
0 0

Gość: foka

#4112798 Napisano: 05.02.2011 02:37:28
fryz napisał(a):

Biszkopt mi sie spalil emotka Na szczescie na pocieche został mi krem i galaretka emotka

jeśli nie bardzo to spalone zetrzyj tarką i można użyć bez obaw emotka
0 0

Gość: lula81

#4112807 Napisano: 05.02.2011 02:42:20
wkurza mnie że do Winiary nie doszło moje zgłoszenie do klubu (od listopada czekam) emotka

kodów mam duzio sie zmarnują i
przez to nie mam szansy na wzięcie udziału w konkursie,a taki poemat mam napisany emotka
0 0

Gość: justatoja

#4112834 Napisano: 05.02.2011 02:54:16
wkurzyłam się bo kupiłam 3 produkty winiar w tesco i okazało się że na paragonie nie pisze winiary, więc nie mogę wysłać zgłoszenia na konkurs emotka
0 0