Wkurza mnie...

dzasmina

#4162114 Napisano: 21.02.2011 06:52:49
no i już się cieszę emotka bo i o co się wkurzac? że lekarz miał chyba zły dzień i wmawiał mi, że takie przypadki jak ja się raczej nie zdarzają, albo o te kilka godzin w poczekalni na pogotowiu? no bez przesady. przynajmniej teraz wiem, że nic mi nie jest emotka a jak będzie jeszcze bolało, to mam brac tabletki przeciwbólowe.

tak sobie pomyślałam, że w tej poczekalni powinni wymalowac takie motto, że czas leczy rany emotka
0 0

Gość: barcza

#4162196 Napisano: 21.02.2011 07:14:39
efelinkaaa napisał(a):

kecaj64 napisał(a):

Troszkę się uzbiera , to się zgłoszą.

nie strasz emotka

ile ja tam dostanę, ze 150zł za 3 lata.. hehe.. Chcą czekac do mojej osiemdziesiątki i mi na emeryturę wsiąść? emotka

chyba wiecej i to duzo jak za 3 lata a upomna sie napewno ja raz zapomnialm raty zaplacic to dostalm do zaplaty upomnienie i jeszce kaske dodatkowa za upomnienie naliczyli.
0 0

efelinkaaa

#4162222 Napisano: 21.02.2011 07:20:19
barcza napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

kecaj64 napisał(a):

nie strasz emotka

ile ja tam dostanę, ze 150zł za 3 lata.. hehe.. Chcą czekac do mojej osiemdziesiątki i mi na emeryturę wsiąść? emotka

chyba wiecej i to duzo jak za 3 lata a upomna sie napewno ja raz zapomnialm raty zaplacic to dostalm do zaplaty upomnienie i jeszce kaske dodatkowa za upomnienie naliczyli.

my mamy malutką działkę emotka

zresztą Ty piszesz coś o ratach a ja o podatku dochodowym, który płaci się raz na rok (uprzednio dostaje się papierek z Urzędu Miasta) emotka

czy więcej - nie wiem.. na ulicy za działkę 9 arową jest chyba ok 70zł, my mamy sporo mniejszą emotka
0 0

efelinkaaa

#4162238 Napisano: 21.02.2011 07:23:25
zapomniałam dopisać - my nie zapomnieliśmy zapłacić, a po prostu nic do nas nie przychodzi odkąd mamy działkę. Jestesmy w księdze wieczystej itd, ale to oni zapomnieli o nas.. Wszyscy z ulicy dostali, tylko nie my emotka Może pójdę w tygodniu się dowiedzieć, to od razu zmobilizuję się do napisania im pięknego podania emotka
0 0

Gość: barcza

#4162243 Napisano: 21.02.2011 07:24:10
efelinkaaa napisał(a):

barcza napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

kecaj64 napisał(a):

nie strasz emotka

my mamy malutką działkę emotka

zresztą Ty piszesz coś o ratach a ja o podatku dochodowym, który płaci się raz na rok (uprzednio dostaje się papierek z Urzędu Miasta) emotka

czy więcej - nie wiem.. na ulicy za działkę 9 arową jest chyba ok 70zł, my mamy sporo mniejszą emotka

Ja pisze o podatku od gruntu i nieruchomosci przychodzi za cąly rok a u nas w Urzedzie rozkladaj ten podatek na 4 raty i a na rok teraz plce 160 zł

chyba ,ze o inny podatek chodzi
0 0

efelinkaaa

#4162292 Napisano: 21.02.2011 07:35:13
my tylko gruntowy mamy. Nieruchomości jeszcze nie ma na działce, sam fundament stoi - może stąd ta różnica emotka
u nas przychodzi opłata za rok, ale to pewnie kwestia dogadania się w UM.
0 0

melissa

#4162322 Napisano: 21.02.2011 07:42:09
efelinkaaa napisał(a):

my tylko gruntowy mamy. Nieruchomości jeszcze nie ma na działce, sam fundament stoi - może stąd ta różnica emotka

Też mamy samą działkę (jeszcze zabudowaną),ale podatek płacimy - Urząd Gminy właśnie przysłał info,jak co roku o tej porze. Opłata roczna w 4 ratach,ale płacimy od razu całość, żeby mieć to z głowy.

Ktoś o Was zapomniał?
emotka

A w temacie - szewski poniedziałek - wszystko mnie dziś wkurza emotka
0 0

chmurka

#4162329 Napisano: 21.02.2011 07:42:48
efelinkaaa napisał(a):

Czyli jest ok bo gruntowy raz w roku się płaci emotka
0 0

delfinka101

#4162345 Napisano: 21.02.2011 07:47:23
Wkurza mnie to,że wszystkie konkursy to porażka.Już paragony na reginę mam 2 a kołderki zero, ekspresu zero, dove zero...
0 0

fryz

#4162361 Napisano: 21.02.2011 07:52:43
delfinka101 napisał(a):

Wkurza mnie to,że wszystkie konkursy to porażka.Już paragony na reginę mam 2 a kołderki zero, ekspresu zero, dove zero...

Pociesze cie, u mnie tez od poczatku roku same porazki konkursowe... masakra jakas emotka
0 0

Gość: morbias

#4162393 Napisano: 21.02.2011 08:00:08
fryz napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Pociesze cie, u mnie tez od poczatku roku same porazki konkursowe... masakra jakas emotka

Ojjj dziewczyny emotka muszę Was w moje męskie i silne ramiona przytulić emotka Będzie lepiej bo zawsze pod górkę a pózniej z ńiej emotka
0 0

fryz

#4162586 Napisano: 21.02.2011 08:58:03
emanuela24 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

nie podlegam..? Mamy działkę w mieście, ogrodzoną z fundamentem. Wszyscy na ulicy dostają świstki, że trezba zapłacić a my nie.. Nigdy nie dostaliśmy nic od nich!

oczywiście upominac się nie będę emotka

ja bym się chyba upomniała wg mnie im szybciej tym lepiej (mniejsze zadłużenie no i unikniesz kary za uchylanie się od obowiązku płacenia podatku od nieruchomości)
http://podatki.ga...d_nieruchomosci.html

w temacie wkurza mnie moje lenistwo - pół dnia na mieście kawkach i plotkach a pranie czeka, okna czekają i masę innych obowiązków emotka

moje okna juz zrezygnowaly,przestaly sie ludzic i nie czekaja emotka emotka
0 0

Gość: polec

#4162603 Napisano: 21.02.2011 09:01:30
fryz napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Jak ponarzekamy to będzie lepiej. emotka
Dzisiaj widziałam kominiarza, więc od jutra wraca moje szczęście emotka i telefony dzwonią jak szalone emotka )) byle do jutra
0 0

Gość: pola731

#4162621 Napisano: 21.02.2011 09:05:53
fryz napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

u mnie też tylko paragonów dostatek ...
wkurza mnie nadciagająca migrena emotka
0 0

skarb888

#4162623 Napisano: 21.02.2011 09:06:39
polec napisał(a):

fryz napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Dzisiaj widziałam kominiarza, więc od jutra wraca moje szczęście emotka i telefony dzwonią jak szalone emotka )) byle do jutra

To też się przyłączę do narzekań - może coś się w końcu odblokuje? emotka
0 0

mia

#4162642 Napisano: 21.02.2011 09:10:11
skarb888 napisał(a):

polec napisał(a):

fryz napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

To też się przyłączę do narzekań - może coś się w końcu odblokuje? emotka

Przydałoby się! emotka emotka emotka
0 0

fryz

#4162655 Napisano: 21.02.2011 09:13:46
emanuela24 napisał(a):

fryz ale ja w patrząc w gościnnym mam mgłę emotka trzeba to wymyć - ale kiedy jak ważniejsza jest kawka i ploteczki emotka

u mnie tez w goscinnym najgorzej emotka u mnie mgla i to taka tytoniowa bo facet tylko tam pali, a kurzy jak lokomotywa emotka na dodatek na swieta nie umylam od zewnatrz bo swiezo po chorobie bylam i teraz to sie pieknie w oczy rzuca emotka
0 0

skarb888

#4162683 Napisano: 21.02.2011 09:21:42
fryz napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

fryz ale ja w patrząc w gościnnym mam mgłę emotka trzeba to wymyć - ale kiedy jak ważniejsza jest kawka i ploteczki emotka

u mnie tez w goscinnym najgorzej emotka u mnie mgla i to taka tytoniowa bo facet tylko tam pali, a kurzy jak lokomotywa emotka na dodatek na swieta nie umylam od zewnatrz bo swiezo po chorobie bylam i teraz to sie pieknie w oczy rzuca emotka

kawka i ploteczki - zajefajnie:)

chyba czas przejść na konkursowy etat emotka

niestety - czasówki mi nie wychodzą:(
0 0

Gość: agngrz

#4163045 Napisano: 22.02.2011 12:12:57
merynosek napisał(a):

Wszystko mnie wkurza... Pusty portfel, brak wygranych... Samo życie emotka

U mnie to samo...
0 0

joan

#4163953 Napisano: 22.02.2011 11:15:24
Brak samochodu emotka Drugi dzień siedzę i zachodzę w głowę, jak dostać się dziś do Krakowa i z powrotem, gdy żaden bus ani autobus nie pasują, mój facet na pociąg nie zdąży; kufa wieczne problemy konkursowe w związku z brakiem bryki! emotka Żadnych konkretnych zakupów na konki promocyjne nie można zrobić, a jak człowiek wygra wejściówki czy wywczasy, to najlepiej, żeby się przy -12 stopniach autostopem telepał! Wrrr.

PS: Bardzo proszę wszelakie żiri o poinformowanie mnie dziś, że wygrałam autko. Tak dla poprawy nastroju emotka
0 0