Wkurza mnie...

ela

#4199955 Napisano: 07.03.2011 11:11:41
ziolko napisał(a):

ela napisał(a):

wkurza mnie poczta polska
zagineła paczka ekonomiczna a że nie była ubezpieczona to cenzura emotka emotka emotka

to nieważne, że nie była ubezpieczona

i tak możesz złożyć reklamację, warunek - musisz mieć oryginał pokwitowania nadania paczki.

Musisz napisać w reklamacji, co było w paczce, jak paczka była zabezpieczona,

takie pisemko wypełniasz, możesz na dowolnej poczcie

http://www.poczta...zki/PP_S_A_nr_92.pdf

USTAWA
z dnia 12 czerwca 2003 r.
Prawo pocztowe
Art. 58.

1. Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania powszechnej usługi pocztowej
przysługuje odszkodowanie:

1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie
wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora
publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej;
2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej
jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;

(czyli jeśli zapłaciłaś za paczkę np 9,50 zł to max. możesz dostać 95 zł plus koszty wysyłki)

3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez
nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki;
4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki
poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej
wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna
wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2;
5) za ubytek zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości
zwykłej wartości utraconych rzeczy;
6) za uszkodzenie zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości
zwykłej wartości rzeczy, których uszkodzenie stwierdzono.
2. Odszkodowanie, o którym mowa w ust. 1 pkt 5 i 6, nie może być wyższe niż zadeklarowana
wartość przesyłki.

dziękuję wszystkim za pomoc
0 0

Gość: moniaainom

#4200218 Napisano: 07.03.2011 12:21:55
Ale się wkurzyłam. Kupiłam dziś puszkę kukurydzy konserwowej i wyobraźcie sobie, że samej kukurydzy było tyle, że prawie NIC. Dosłownie 1/4 garści. Reszta to była woda! Nie polecę przecież do sklepu z reklamacją, bo nie mam siły na bieganie z otwartą puszką kukurydzy i dzieckiem pod pachą.
Zastanowię się jednak czy nie napisac do samej firmy od kukurydzy, bo to był chyba jakiś kiepski żart emotka
0 0

Gość: polec

#4200261 Napisano: 07.03.2011 12:35:15
Wkurza mnie, że nie mogę wygrać jakiegoś nowego auta. emotka
Może jak się wyżalę i powkurzam to jakieś wpadnie, podobno to działa ! emotka
0 0

Gość: annaszura

#4200280 Napisano: 07.03.2011 12:42:08
moniaainom napisał(a):

Ale się wkurzyłam. Kupiłam dziś puszkę kukurydzy konserwowej i wyobraźcie sobie, że samej kukurydzy było tyle, że prawie NIC. Dosłownie 1/4 garści. Reszta to była woda! Nie polecę przecież do sklepu z reklamacją, bo nie mam siły na bieganie z otwartą puszką kukurydzy i dzieckiem pod pachą.
Zastanowię się jednak czy nie napisac do samej firmy od kukurydzy, bo to był chyba jakiś kiepski żart emotka

a jaka jest waga właściwa kukurydzy po odlaniu wody wg etykiety?
0 0

smsowicz

#4200282 Napisano: 07.03.2011 12:43:25
moniaainom napisał(a):

Czasami się wygrywa jak nie ma produktu w opakowaniu - np woda zamiast soku, galaretka zamiast ryby, czerwone mleko, itp emotka
0 0

Gość: taaga20

#4200286 Napisano: 07.03.2011 12:44:12
ela napisał(a):

ziolko napisał(a):

ela napisał(a):

wkurza mnie poczta polska
zagineła paczka ekonomiczna a że nie była ubezpieczona to cenzura emotka emotka emotka

to nieważne, że nie była ubezpieczona

i tak możesz złożyć reklamację, warunek - musisz mieć oryginał pokwitowania nadania paczki.

Musisz napisać w reklamacji, co było w paczce, jak paczka była zabezpieczona,

takie pisemko wypełniasz, możesz na dowolnej poczcie

http://www.poczta...zki/PP_S_A_nr_92.pdf

USTAWA
z dnia 12 czerwca 2003 r.
Prawo pocztowe
Art. 58.

1. Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania powszechnej usługi pocztowej
przysługuje odszkodowanie:

1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie
wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora
publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej;
2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej
jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;

(czyli jeśli zapłaciłaś za paczkę np 9,50 zł to max. możesz dostać 95 zł plus koszty wysyłki)

3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez
nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki;
4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki
poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej
wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna
wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2;
5) za ubytek zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości
zwykłej wartości utraconych rzeczy;
6) za uszkodzenie zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości
zwykłej wartości rzeczy, których uszkodzenie stwierdzono.
2. Odszkodowanie, o którym mowa w ust. 1 pkt 5 i 6, nie może być wyższe niż zadeklarowana
wartość przesyłki.

dziękuję wszystkim za pomoc

haha założę się że dostaniesz odpowiedź, że niestety pula która została przekazana na wypłacanie odszkodowania została już wyczerpana emotka

ja dostałam takie pisemko 2 lata temu ale że była to śmiesznie mała kwota nie walczyłam dalej z pocztą emotka
0 0

jokan

#4200288 Napisano: 07.03.2011 12:45:53
moniaainom napisał(a):

napisz z jakiej firmy ta kukurydza....

wkurza mnie, ze dzwonil do mnie Curlox czy jakos tak (na stacjonarny) i znowu probowali wcisnac ich super szwajcarska bizuterie
emotka
0 0

delfinka101

#4200292 Napisano: 07.03.2011 12:47:36
Wkurzam się na samą siebie mam pełno paragonow a nie grałam wcale w nic.Dopiero teraz puściłam 3 zgloszenia na milke,2 na wedel i 4 na winiary..pewnie nie wygram ale chociaż zagrałam:)
Mam jeszcze kod z puchatka i jedynek..muszę wyczaić czas:)
0 0

efelinkaaa

#4200312 Napisano: 07.03.2011 12:55:48
delfinka101 napisał(a):

Wkurzam się na samą siebie mam pełno paragonow a nie grałam wcale w nic.Dopiero teraz puściłam 3 zgloszenia na milke,2 na wedel i 4 na winiary..pewnie nie wygram ale chociaż zagrałam:)
Mam jeszcze kod z puchatka i jedynek..muszę wyczaić czas:)

ja robie tak samo...
ps. jedynki już nieaktualne emotka
0 0

#4200340 Napisano: 07.03.2011 01:05:05
jokan napisał(a):

moniaainom napisał(a):

napisz z jakiej firmy ta kukurydza....

wkurza mnie, ze dzwonil do mnie Curlox czy jakos tak (na stacjonarny) i znowu probowali wcisnac ich super szwajcarska bizuterie
emotka

Kwidzyn. Pierwszy raz kupiłam i ostatni emotka
0 0

#4200347 Napisano: 07.03.2011 01:06:25
smsowicz napisał(a):

moniaainom napisał(a):

Czasami się wygrywa jak nie ma produktu w opakowaniu - np woda zamiast soku, galaretka zamiast ryby, czerwone mleko, itp emotka

W bazie konka nie było emotka
0 0

#4200353 Napisano: 07.03.2011 01:07:53
annaszura napisał(a):

moniaainom napisał(a):

Powiem wam ile dokładnie było wody- ponad 240 ml na taką puszkę. Tam jest podane w gramach więc nie wiem jak się to ma do ml.
0 0

ziolko

#4200442 Napisano: 07.03.2011 01:37:49
moniaainom napisał(a):

annaszura napisał(a):

moniaainom napisał(a):

Powiem wam ile dokładnie było wody- ponad 240 ml na taką puszkę. Tam jest podane w gramach więc nie wiem jak się to ma do ml.

jeśli sama woda - ile gram tyle ml
0 0

#4200479 Napisano: 07.03.2011 01:50:55
Odmierzyłam dokładnie, zrobiłam zdjęcia i wysyłam im właśnie reklamację. Wody jest ok. 300 ml (odmierzone w butelce na mleko dla dziecka, gdzie miarka kończy się na 260, a do końca jeszcze trochę zostało. Zakryło w całości butelkę) przy zawartości 400 g więc zdecydowanie zbyt dużo. To zapewne jakiś błąd produkcyjny, ale zła jestem jak...
Na 400 g, zawartosc powinna stanowic 220 g.
Ciekawe czy mi w ogóle odpisza cokolwiek. Grunt, że mi ulżyło emotka
0 0

Gość: krzyszu

#4200507 Napisano: 07.03.2011 02:01:22
taaga20 napisał(a):

haha założę się że dostaniesz odpowiedź, że niestety pula która została przekazana na wypłacanie odszkodowania została już wyczerpana emotka

ja dostałam takie pisemko 2 lata temu ale że była to śmiesznie mała kwota nie walczyłam dalej z pocztą emotka

mi w tamtym roku wypłacili chyba 110zł (wart 35zł) za list polecony który zaginął emotka
0 0

Gość: nineczka17

#4200549 Napisano: 07.03.2011 02:12:09
krzyszu napisał(a):

taaga20 napisał(a):

mi w tamtym roku wypłacili chyba 110zł (wart 35zł) za list polecony który zaginął emotka

jednak warto spróbować i złożyć reklamację i powalczyć o swoje!!! emotka emotka emotka
0 0

Gość: postscript

#4200814 Napisano: 07.03.2011 03:22:57
yuliya25 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

postscript napisał(a):

a ja nie mam telewizora i nie mam takich problemow emotka

Przybij piątkę emotka
Też nie mam telewizora i bez telewizji żyję już 9-ty rok i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Nikt mi nie robi prania mózgu, a program telewizyjny i godziny emisji głupich seriali nie ustalają mi planu dnia emotka

Ja Wam gratuluję, ale sama bym tak nie mogła... mała bajki na mini-mini ogląda, ja czasem wiadoności jakieś, a czasem i film fajny się trafi...

zaden problem. jak trzeba obejrzec film, to sie odpala dvd na lapku. a bajki dla dzieci sa w co drugiej gazecie. na allegro ludzie je sprzedaja dziesiatkami za grosze.
0 0

bridget

#4200817 Napisano: 07.03.2011 03:23:42
emotka przez pomyłke za wczesnie pusciam na puchatka:/ emotka
0 0

olunka

#4200909 Napisano: 07.03.2011 03:53:35
moniaainom napisał(a):

Odmierzyłam dokładnie, zrobiłam zdjęcia i wysyłam im właśnie reklamację. Wody jest ok. 300 ml (odmierzone w butelce na mleko dla dziecka, gdzie miarka kończy się na 260, a do końca jeszcze trochę zostało. Zakryło w całości butelkę) przy zawartości 400 g więc zdecydowanie zbyt dużo. To zapewne jakiś błąd produkcyjny, ale zła jestem jak...
Na 400 g, zawartosc powinna stanowic 220 g.
Ciekawe czy mi w ogóle odpisza cokolwiek. Grunt, że mi ulżyło emotka

myślę, że warto napisac do firmy, ja tak mialam kiedys z jogurtem i dostalam calkiem fajna paczkę ich produktów:) a koleżanka kupiła w biedronce mleczko do kawy, które jej skwasilo kawe i też dostała paczke produktów:)
0 0

leelee

#4201319 Napisano: 07.03.2011 06:31:01
Od około miesiąca nic nie mogę wygrać emotka
W Kościanie się nie udało, w Mentosie też,czekam jeszcze tylko na Frostę ... emotka
0 0