Wkurza mnie...

Gość: katrin22

#4423062 Napisano: 07.06.2011 07:17:17
tato999 napisał(a):

że nie potrafię sobie poradzić z tęsknotą emotka

Z tym to nie łatwo sobie poradzić, trzeba przeczekać i zająć się czymś emotka
0 0

Gość: tato999

#4423087 Napisano: 07.06.2011 07:30:54
katrin22 napisał(a):

tato999 napisał(a):

że nie potrafię sobie poradzić z tęsknotą emotka

Z tym to nie łatwo sobie poradzić, trzeba przeczekać i zająć się czymś emotka

zajmuje się

nawet urlopu nie biorę żeby tak nie tęsknić a jest coraz gorzej ;(
0 0

#4423100 Napisano: 07.06.2011 07:36:29
Ja jak byłam w Niemczech 5 tygodni to strasznie tęskniłam za mężem, a nawet za psem hehe, ale jak mniej o tym myślałam to było lepiej, dużo dawała rozmowa tel, czy nawet głupi sms
0 0

Gość: friq

#4423141 Napisano: 07.06.2011 07:52:23
ewaewa napisał(a):

ja słyszałam od informatyka, który zajmuje się też serwisem laptopów, żeby nie trzymać baterii cały czas w laptopie, bo szybciej się psuje/zużywa. Jak na kablu, to bez baterii, jak na baterii, to bez kabla.

Bzdury, to nie ma nić do tego, że bateria jest włożona. A lodówka nic nie daje, bo przedłuża czas baterii o kilka godzin max 3 - 4 dni. Bateria padła, bo ma pewnie wadę fabryczną albo źle sformatowana. Ja mam lapka z stycznia 2009 i bateria 2,5h trzyma loozem.
0 0

#4423179 Napisano: 07.06.2011 07:59:57
friq napisał(a):

ewaewa napisał(a):

ja słyszałam od informatyka, który zajmuje się też serwisem laptopów, żeby nie trzymać baterii cały czas w laptopie, bo szybciej się psuje/zużywa. Jak na kablu, to bez baterii, jak na baterii, to bez kabla.

Bzdury, to nie ma nić do tego, że bateria jest włożona. A lodówka nic nie daje, bo przedłuża czas baterii o kilka godzin max 3 - 4 dni. Bateria padła, bo ma pewnie wadę fabryczną albo źle sformatowana. Ja mam lapka z stycznia 2009 i bateria 2,5h trzyma loozem.

Dobry ten informatyk
emotka wg. mnie to bzdura z tą eksploatacją baterii
0 0

mimbla

#4423195 Napisano: 07.06.2011 08:01:27
Wkurzyłam się na KIT KATA - jedyna rekompensata jest PRZEPRASZAM!
Za wygniecione opakowanie i jeżdżenie 2 x bo promocja nie była przygotowana na czas!!!!
0 0

malenka89

#4423198 Napisano: 07.06.2011 08:02:06
katrin22 napisał(a):

friq napisał(a):

ewaewa napisał(a):

Dobry ten informatyk
emotka wg. mnie to bzdura z tą eksploatacją baterii

a ja kiedyś oglądałam jakiś program, pogromcy mitów być może i potwierdziło się to, że nie powinno się trzymać baterii w laptopie.
0 0

79magda

#4423201 Napisano: 07.06.2011 08:02:24
joan napisał(a):

Mam paragon z Lidla za zakupy w ramach akcji Pyszne danie na śniadanie (bułka fitness, ciabatta i koreczki śledziowe). Tanio nie oddam emotka Można pisać PW z ceną za paragon w tytule, ale nie gwarantuję, że odpiszę każdemu... emotka

Wkurzają mnie takie posty... Nie dość, że propagują niezdrowy tryb życia - wszak wiadomo, że rybka lubi pływać, więc do śledzia ze dwie setki... joan, doprawdy wstydź się - na śniadanie takie rzeczy...

To jeszcze, że nie tanio i bez gwarancji... Ech...
0 0

Gość: ivisia

#4423210 Napisano: 07.06.2011 08:03:31
friq napisał(a):

ewaewa napisał(a):

ja mam laptopa 9 mies. i bateria trzyma niewiele ponad godzinkę emotka
nie wiem juz czy lepiej więc bez aterii używać czy jak...
0 0

madzia34

#4423236 Napisano: 07.06.2011 08:08:25
ivisia napisał(a):

friq napisał(a):

ewaewa napisał(a):

ja mam laptopa 9 mies. i bateria trzyma niewiele ponad godzinkę emotka
nie wiem juz czy lepiej więc bez aterii używać czy jak...

ja mam od roku i szlag mi trafił baterie juz emotka
0 0

#4423243 Napisano: 07.06.2011 08:09:46
Jakie modele laptopów macie, oraz możliwe, że macie dużo rzeczy otworzonych przy starcie systemu komputer potrzebuje większej mocy, bo programy go zmulają i ciągnie z baterii ostro.
0 0

madzia34

#4423246 Napisano: 07.06.2011 08:10:32
ja mam toshiba satelitte
0 0

#4423258 Napisano: 07.06.2011 08:12:24
Jeżeli laptop ma 1 GB ram, procek jedno rdzeniowy + trochę programów otworzonych to chodzi ma mocnych obrotach a co idzie za tym żre baterię jak głupi. Jak się siedzi na baterii najlepiej ograniczyć się do minimum z programami, tylko przeglądarka i co tam nam potrzeba, WiFi też ciągnie ładnie baterię emotka
0 0

Gość: goralecka

#4423264 Napisano: 07.06.2011 08:13:18
moim zdaniem też się raczej nie powinno w laptopie trzymać. Niby jak bateria jest naładowana na 100% to się odcina i lapek pobiera tylko z kabla ale komputer się grzeje więc i bateria sie robi ciepła a to jej nie sprzyja. po drugie jak wlacze komputer za kilka dni to bateria moze imec juz 99% i ten 1% musi doladować a wiadomo, ze takie doładowywanie skraca jej żywotność. Ale ekspertem nie jestem więc...chociaż i eksperci mają zdania różne więc emotka
0 0

joan

#4423279 Napisano: 07.06.2011 08:16:35
79magda napisał(a):

joan napisał(a):

Mam paragon z Lidla za zakupy w ramach akcji Pyszne danie na śniadanie (bułka fitness, ciabatta i koreczki śledziowe). Tanio nie oddam emotka Można pisać PW z ceną za paragon w tytule, ale nie gwarantuję, że odpiszę każdemu... emotka

Wkurzają mnie takie posty... Nie dość, że propagują niezdrowy tryb życia - wszak wiadomo, że rybka lubi pływać, więc do śledzia ze dwie setki... joan, doprawdy wstydź się - na śniadanie takie rzeczy...

To jeszcze, że nie tanio i bez gwarancji... Ech...

A kto powiedział, żem to zjadła emotka Może tylko dokonałam zakupów, żeby potem z ogromnym zyskiem odsprzedać paragon emotka A z ciekawostek rzeknę, że otrzymałam PW, ale niestety, bez cen w tytule emotka

Od wielu dni dczuwałam ogromną chęć podzielenia się z bractwem konkursowym informacją, co za paragon odnalazłam w portfelu. Co chwilę ktoś przecież w wątku Paragony strzela lansem, jakich to paragonów on nie posiada. Mam takie coś! I ja! Ja też! U mnie w stringach się zawieruszył! Bierzcie i kupujcie u mnie wszyscy! W tym miesiącu zniżka dla tych, co stale grają bez paragonów! Też chciałam zaistnieć w tamtym wątku... emotka
0 0

mia

#4423280 Napisano: 07.06.2011 08:16:53
katrin22 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

e nie wkurzajcie się odrana a Ty Katrin to szczegolnie emotka

cytrynka, specjalnie wstałam żeby wygrać krem emotka
zanim kliknęłam dalej to już nie było wrrrr

Spokojnie, ja poszłam spać po pierwszej w nocy, żeby wysłać zgłoszenie na leżak i też chyba grzyb z tego... emotka emotka
0 0

nataszka

#4423281 Napisano: 07.06.2011 08:17:57
mia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Spokojnie, ja poszłam spać po pierwszej w nocy, żeby wysłać zgłoszenie na leżak i też chyba grzyb z tego... emotka emotka

czas nie ma znaczenia wygrałam z godz. 16-tej

0 0

mia

#4423287 Napisano: 07.06.2011 08:20:53
nataszka napisał(a):

mia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

czas nie ma znaczenia wygrałam z godz. 16-tej

Ale to nie z komórki tylko przez FB... w nocy teoretycznie natychmiast powinno pójść... Niestety chyba więcej osób wpadło na to i teoria o sekundę się minęła z praktyką emotka
0 0

Gość: ewaewa

#4423669 Napisano: 07.06.2011 09:52:27
ja tam prędzej uwierzę gościowi, który już kilkadziesiąt lat zajmuje się laptopami, niż nastolatkowi, który jest na czasie z nowinkami technicznymi emotka

I też jak nie wyjmowałam baterii z laptopa to po roku już słabiej działała, a odkąd wyciągam baterię, to nic się z nią nie dzieje, kilka ładnych lat już sprawnie działa.

Poza tym, podobnie jest z telefonami komórkowymi. Jak się trzyma non stop podłączony telefon do ładowarki (nawet jeśli bateria już jest naładowana na full) to bateria szybciej się psuje. Mój mąż tak sobie załatwił baterię, bo miał w zwyczaju ładować tel. przez całą noc emotka
0 0

annb

#4423675 Napisano: 07.06.2011 09:54:09
dokładnie,ja cały czas laptop trzymałam na baterii i teraz to już bez niej ani rusz emotka
0 0