Wkurza mnie...

Gość: tusienka

#6191675 Napisano: 04.05.2016 13:21:33
joan napisał(a):

tusienka napisał(a):

Bo ten drugi rower wymyślił,że zrobi konkurs- losowanie wśród tych co zrobili zakupy za ponad 100 zł. (...)

A zezwolenie Dyrektora izby celnej, które jest niezbędne do zorganizowania loterii, wielki pan kierownik posiada? Czy podesłać mu kogoś na kontrolę? emotka

PS: W przypadku otrzymania konkursu z nielegalnie zorganizowanej loterii, laureat ponosi konsekwencje emotka

Nie mam pojęcia. Ten drugi rower to też akcja Lewiatana- ale nie ma nic wspólnego z ,,Żółtym rowerem". Są u mnie dwa konkursy ,  a Pan kierownik podpiął sobie pod jeden wszystkie nagrody- i wybrał zasady z dwóch i  warunki korzystniejsze dla sklepu. Pani z kontroli  o tym mówiła- więc chyba wszystko jest legalnie. Kazali mu ten drugi konkurs zawiesić i ludzi nie wprowadzać w błąd co do akcji ,, Żółty rower" .
Pytanie jak mam wygrać teraz ten rower emotka  Przecież nie poddam się teraz- cała akcja byłaby bez sensu.  Czy znajdę gdzieś na forum zdjęcie kuponu by wymierzyć co tam można wpisać? Nie dopatrzyłam się limitu znaków...
Jest też gorsza opcja... jak mam powiedzieć mężowi ,że w sklepie jest spalony po dzisiejszej kontroli, bo procedury kazały pokazać im kierownikowi treść skargi , co prawda bez danych- no ALE ...
0 0

stefania7

#6191731 Napisano: 04.05.2016 15:11:50
chochliczka napisał(a):

Tylko ze nie mam jak Babci na to badanie zabrac-4pietro bez windy..Niedawno Babcia miala zakazenie ukladu moczowego,moze to stad?Wlurza mnie,ze leb mi peka odvtychvstresow a jeszcze dobrych kilka h w pracy emotka

Niektóre laboratoria mają ofercie (oczywiście za opłatą) wykonanie badań (pobranie próbek) w domu pacjenta. Może i u Ciebie jest taka opcja?
0 0

ziolko

#6191738 Napisano: 04.05.2016 15:28:13
stefania7 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Tylko ze nie mam jak Babci na to badanie zabrac-4pietro bez windy..Niedawno Babcia miala zakazenie ukladu moczowego,moze to stad?Wlurza mnie,ze leb mi peka odvtychvstresow a jeszcze dobrych kilka h w pracy emotka

Niektóre laboratoria mają ofercie (oczywiście za opłatą) wykonanie badań (pobranie próbek) w domu pacjenta. Może i u Ciebie jest taka opcja?

chochliczka, jeśli nogi są czerwone i opuchnięte to może być zapalenie żył, albo zakrzepica. 
W kwestii zakrzepicy możesz wykonać badania - d-dimery oraz wskaźniki krzepliwości. 
D-dimery są płatne i kosztują od 25 do ok 50 zł (w zależności od laboratorium).
Jeśli są podwyższone albo powyżej normy to jest zakrzepica i trzeba brać zastrzyki przeciwzakrzepowe.

Lepiej wykonać jedno badanie za dużo, niż jedno za mało...
Jeśli miała zakażenie układu moczowego to może też być powiązane... ale nie mam pojęcia.
Opis nóg babci spowodował, że zadzwonił mi dzwonek alarmowy w głowie.
Nie lekceważ tego.
Zapytaj w laboratorium, czy jest możliwość, żeby ktoś przyszedł pobrać krew, nawet za dodatkową opłatą
0 0

zonka78

#6191744 Napisano: 04.05.2016 15:37:51
wkurza mnie remont w domu emotka od tygodnia mam salon w przedpokoju, jadalnię u córki w pokoju a kuchnię... kuchni nie mam wcaleemotka Za to kurz mam wszędzieeeee.
0 0

bzowapani

#6191746 Napisano: 04.05.2016 15:40:27
Wkurza mnie fakt że za 3 tyg mam swoje wesele i zamiast dopracować sobie szczegóły  siedzę w konkursach i sprawdzam maile !
0 0

olunka

#6191768 Napisano: 04.05.2016 16:08:43
stefania7 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

w normalnej przychodni, takiej z NFZ do której się nalezy tez lekarz może zlecić pobranie krwi i moczu w domu, bezpłatnie
0 0

defed

#6191797 Napisano: 04.05.2016 17:22:57
Mąż ma niewielką firmę usługową i zdążył zapracować na sporą popularność i dobrą opinię w powiecie.
Okazuje się, że ktoś podaje się za mojego męża z imienia i nazwiska! Powołuje się na nasz salon firmowy, podając autentyczny adres, zyskuje zaufanie i daje własny nr tel. kontaktowy, no i sobie fuchy robi u klientów, którzy nie wiedzą jak wygląda mój mąż  emotka
Boimy się, że ten ktoś wpłynie na złą opinię o naszej firmie, np. weźmie kiedyś zaliczkę od klientów i zniknie... Lub wykona niefachowo robotę i nie będzie polecenie lub wręcz pójdzie zła fama o firmie.
I co teraz? Można coś z tym zrobić? Toż to szok!  emotka
(sprawa wyszła dziś, gdy na salonie pojawił się klient, u którego miesiąc temu był na pomiarze ten "mój mąż" i ów klient był zdziwiony, że on to nie tamten, a tamten to nie on; ponadto już kilkakrotnie mąż miał telefony od osób z  którymi nigdy wcześniej nie gadał, typu "obiecał Pan, że przyjedzie na pomiar i się nie pojawił") 
emotka emotka emotka
0 0

#6191814 Napisano: 04.05.2016 17:49:23
bruce napisał(a):

tusienka napisał(a):

Bo ten drugi rower wymyślił,że zrobi konkurs- losowanie wśród tych co zrobili zakupy za ponad 100 zł. To nie patrząc na regulamin ,,Żółty rower" postanowił zrobić na tych samych zasadach...
emotka
Tylko co dalej... Mogę iść z moimi paragonami i żądać kuponów emotka  
Wcale się nie domyślą kto doniósł emotka

To tak oburzające, że... aż nierealne. emotka Co do "podpadnięcia" sklepowi oraz jego szefostwu, to masz je - oczywiście - jak w banku. emotka

Bezczelność to moje drugie imię- jutro z uśmiechem zapytam o mój kuponemotka  emotka

Babeczka z kontroli powiedziała,że mają mnóstwo sklepów, ale w żadnym nie mieli takiej akcji  emotka
0 0

Czterdziecha

#6191822 Napisano: 04.05.2016 18:02:29
Na początku miesiąca dostałam wiadomość że wygrałąm mikrofalówkę w konkursie belriso hot i do tej pory jej nie mam.....Już prawie dwa miesiące!!!!!!Jestem wściekła piszę kolejny raz i nie odpisują!!!!emotka emotka
Czy ktoś z was też tak ma??????
0 0

asantesana

#6191823 Napisano: 04.05.2016 18:05:11
defed napisał(a):

Mąż ma niewielką firmę usługową i zdążył zapracować na sporą popularność i dobrą opinię w powiecie.
Okazuje się, że ktoś podaje się za mojego męża z imienia i nazwiska! Powołuje się na nasz salon firmowy, podając autentyczny adres, zyskuje zaufanie i daje własny nr tel. kontaktowy, no i sobie fuchy robi u klientów, którzy nie wiedzą jak wygląda mój mąż  emotka
Boimy się, że ten ktoś wpłynie na złą opinię o naszej firmie, np. weźmie kiedyś zaliczkę od klientów i zniknie... Lub wykona niefachowo robotę i nie będzie polecenie lub wręcz pójdzie zła fama o firmie.
(sprawa wyszła dziś, gdy na salonie pojawił się klient, u którego miesiąc temu był na pomiarze ten "mój mąż" i ów klient był zdziwiony, że on to nie tamten, a tamten to nie on; ponadto już kilkakrotnie mąż miał telefony od osób z  którymi nigdy wcześniej nie gadał, typu "obiecał Pan, że przyjedzie na pomiar i się nie pojawił") 
emotka emotka emotka

Bez dwóch zdań można coś z tym zrobić - zgłosić sprawę na policję, a na stronie firmy zamieścić stosowny komunikat, że jedyny Wasz kontakt to: xxx-xxx-xxx. 
0 0

Czterdziecha

#6191824 Napisano: 04.05.2016 18:05:45
joasiajulia napisał(a):

Na początku miesiąca dostałam wiadomość że wygrałąm mikrofalówkę w konkursie belriso hot i do tej pory jej nie mam.....Już prawie dwa miesiące!!!!!!Jestem wściekła piszę kolejny raz i nie odpisują!!!!emotka emotka

Prosimy o cierpliwość. Mikrofalówka zostanie do Pani wysłana niebawem-odpisali dwa dni po przesłaniu danych......czyli w połowie marca.....
0 0

Gość: chochliczka

#6191825 Napisano: 04.05.2016 18:06:36
Dzieki dziewczynuy-moja Babcia bierze leki przeciwzakrzepowe na serce,kurcze myslalam ze to badanie doplera to na zyly...lekarz mowil,ze jest ok.Teraz zglupialam,nie pomyslalam zeby najlepiej zrobic badania krwi i moczu tego dnia gdy to siecstalo,pewnie wyniki bylyby najbardziej wiarygodne.Mose jutro cos wymysle ech-jedyny plus,ze po 2tabletkach bol glowy minal.
Miesxkam w dziurze wiec wizyta specjalisty odpada bo takowych nie ma,a znow jakakolwiek podroz poki co niemozliwa jest emotka
0 0

#6191830 Napisano: 04.05.2016 18:20:20
bruce napisał(a):

tusienka napisał(a):

Bezczelność to moje drugie imię- jutro z uśmiechem zapytam o mój kuponemotka  emotka

Babeczka z kontroli powiedziała,że mają mnóstwo sklepów, ale w żadnym nie mieli takiej akcji  emotka

He-he-he! Też tak mam. Uwzięłam się swego czasu na wiadomą agencję z wiadomego miastaemotka , bo też samowolkę wprowadzała w swoich konkursach. emotka Przecież czasami to organizatorzy przekraczają wszelkie granice przyzwoitości. emotka

Co do "nowatorskiej akcji", to - wcale mnie nie dziwi zdziwko kontrolerów. Natomiast nas, konkursowiczów, mało już zdziwić może... emotka Fajnie, że walczysz. To Ci się chwali! emotka

Racja emotka  To samo Pani z kontroli mi powiedziała. Także kochani-walczmy o nasze prawa emotka emotka
0 0

zonka78

#6191834 Napisano: 04.05.2016 18:31:00
joasiajulia napisał(a):

Do mnie wiadomość o wygranej mikrofalówce dotarła 15 marca. Do tej pory nie mam mikrofali i żadnej odpowiedzi na maile.
0 0

joan

#6191837 Napisano: 04.05.2016 18:37:52
defed napisał(a):

(...) Boimy się, że ten ktoś wpłynie na złą opinię o naszej firmie, np. weźmie kiedyś zaliczkę od klientów i zniknie... (...)

Spróbujcie najpierw dowiedzieć się, skąd klienci Podszywacza biorą jego namiary. Zakładam, że ogłasza się w necie pod szyldem Twojego męża + ewentualnie np. na tablicy ogłoszeń w marketach typu Castorama / Kaufland. Postarajcie się to ustalić, a potem z numerem telefonu do Podszywacza & swoimi ustaleniami idźcie na policję.

Jeśli chodzi o kwestię, czy to przestępstwo: owszem, pod kątem nieuczciwej konkurencji oraz podszywania się pod inną osobę celem wyrządzenia szkody majątkowej (Twój mąż traci potencjalnych klientów). Paragrafów nie znam, ale wszystko znajdziesz w sieci. Radzę Ci jedynie, żebyś poszła na policję z grubą teczką, bo policja... no cóż... ten tego... sama rozumiesz.
0 0

pioge7

#6191850 Napisano: 04.05.2016 18:58:28
wkurza mnie mój głupi ŁEB emotka emotka emotka emotka emotka emotka
w ogóle nie wiem co wymyślić na laysa emotka tyle opakowań leży obok mnie i nic nic totalne nic
0 0

Gość: ewikewik

#6191907 Napisano: 04.05.2016 20:53:50
joan napisał(a):

defed napisał(a):

(...) Boimy się, że ten ktoś wpłynie na złą opinię o naszej firmie, np. weźmie kiedyś zaliczkę od klientów i zniknie... (...)

Spróbujcie najpierw dowiedzieć się, skąd klienci Podszywacza biorą jego namiary. Zakładam, że ogłasza się w necie pod szyldem Twojego męża + ewentualnie np. na tablicy ogłoszeń w marketach typu Castorama / Kaufland. Postarajcie się to ustalić, a potem z numerem telefonu do Podszywacza & swoimi ustaleniami idźcie na policję.

Jeśli chodzi o kwestię, czy to przestępstwo: owszem, pod kątem nieuczciwej konkurencji oraz podszywania się pod inną osobę celem wyrządzenia szkody majątkowej (Twój mąż traci potencjalnych klientów). Paragrafów nie znam, ale wszystko znajdziesz w sieci. Radzę Ci jedynie, żebyś poszła na policję z grubą teczką, bo policja... no cóż... ten tego... sama rozumiesz.

Joan ma rację. Nie licz, że policja się wysili i coś posprawdza. Wszystko musisz im na tacy przed nos położyć a i tak nie wiadomo czy coś z tym zrobią. Ile się historii nasłuchałam od znajomych, to trudno uwierzyć. Ale działać bezwzględnie musicie i to szybko!
0 0

defed

#6191911 Napisano: 04.05.2016 21:04:59
asantesana, ewikewik, joan - dzięki za odzew, upewniłyście mnie w przekonaniu, że nie wolno tego lekceważyć, ależ mnie ciekawość zżera któż to tak perfidnie postępuje... emotka  Od jutra działam, śledztwo czas zacząć emotka
0 0

mczarna

#6191921 Napisano: 04.05.2016 21:26:49
defed napisał(a):

emotka emotka emotka

O matko co się na tym świecie dzieje, coraz lepiej...Udajcie sie od razu na policję albo coś! A tamtego gościa udało się jakoś namierzyć? Jakaś kamerka itd?
0 0

defed

#6191927 Napisano: 04.05.2016 21:36:49
mczarna - to świeża sprawa, dopiero dziś wyszła na jaw, gdy klient rozmawiając z moim mężem żądał rozmowy z... moim mężem ("Przecież, wiem jak wygląda X. Y. bo był u mnie w domu na pomiarze") emotka . Moja okolica to nie Warszawa i jest duże prawdopodobieństwo, że szybko uda się zlokalizować typa, ale nie umiem wyjść z podziwu, że ktoś wpadł na taki pomysł  emotka
cdn...
0 0