Wkurza mnie...

rufus

#7336218 Napisano: 17.02.2026 13:46:50
karoxxa napisał(a):

Przed chwilą widzialam konkurs z serem żółtym na fb, trzeba zrobić laurkę z sera na talerzu, i co widzę? Jak myslicie? Tak! Wszystko z AI. Dlaczego takie coś wygrywa? Bo dobrze wiemy, że tak jest. Te osoby nawet nie kupiły danego produktu, więc firma traci podwójnie. Bo ani zarobku ani czyjejś realnej pracy. Pewnie jak czasem sie tu żalimy, że mieliśmy pracę 10/10 a nie dostaliśmy głupich skarpet to wlasnie dlatego, że wygrało takie dziadostwo.

Dasz jakis link? Chcialbym zobaczyc te prace. emotka
0 0

karoxxa

#7336227 Napisano: 17.02.2026 14:31:21
rufus napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Przed chwilą widzialam konkurs z serem żółtym na fb, trzeba zrobić laurkę z sera na talerzu, i co widzę? Jak myslicie? Tak! Wszystko z AI. Dlaczego takie coś wygrywa? Bo dobrze wiemy, że tak jest. Te osoby nawet nie kupiły danego produktu, więc firma traci podwójnie. Bo ani zarobku ani czyjejś realnej pracy. Pewnie jak czasem sie tu żalimy, że mieliśmy pracę 10/10 a nie dostaliśmy głupich skarpet to wlasnie dlatego, że wygrało takie dziadostwo.

Gdzieś mi zniknęło to chyba jakaś lokalna firma, spółdzielnia coś tam coś tam. Ktoś tam już napisal komentarz, że kupil ten ser ale widzi, że nie warto sie wysilac. Coś związanego z rycerzami tam było, ludzie wstawiali nawet "figurki" rycerzy z sera haha
0 0

Biala17

#7336234 Napisano: 17.02.2026 14:50:01
rufus napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Chyba chodzi o konkurs spółdzielni mleczarskiej Ryki na Facebooku  emotka
1 rufus 0

karoxxa

#7336242 Napisano: 17.02.2026 15:15:46
Biala17 napisał(a):

rufus napisał(a):

karoxxa napisał(a):

Chyba chodzi o konkurs spółdzielni mleczarskiej Ryki na Facebooku  emotka

Tak!
1 rufus 0

ziolko

#7336687 Napisano: 19.02.2026 14:02:25
Czy Was też wkurza pisanie o sobie z wielkiej litery? Czyli w środku zdania słowa takie jak "mnie, mi, moje, nasze, ja" albo o kimś, ale nie skierowane do danej osoby "on/ona, jemu/jej, go"?
Rozumiem pisanie do kogoś, jak sama napisałam "Was" czy Ty, ale takie coś jest zwyczajnie męczące podczas czytania, jak nagle wyskakują duże litery tam, gdzie człowiek by się tego nie spodziewał. Poza tym mam wrażenie, że te osoby cierpią na megalomanię. Szczególnie jest to widoczne w różnych grupach na Facebooku.
A jak delikatnie zwróci się takiej osobie uwagę, to następuje WIELKIE oburzenie. 
Czasami zastanawiam się, jak te osoby uczyły się języka polskiego? 

Chociaż z drugiej strony - kiedyś ktoś zwrócił jednej osobie uwagę na stosowanie przecinków (nie ja 😜), bo to zmienia sens zdania. Jak przeczytałam odpowiedź - padłam. Dowiedziałam się, że nauczycielka polskiego kiedyś tej osobie powiedziała, że w zdaniu może być tylko JEDEN przecinek emotka  Ciekawe czy ta nauczycielka kiedykolwiek słyszała o zdaniach wielokrotnie złożonych 😜
1 anaesth 0

atyde25

#7336710 Napisano: 19.02.2026 15:06:08
7 days.
0 0

mietowa

#7336717 Napisano: 19.02.2026 15:22:27
ziolko napisał(a):

Czy Was też wkurza pisanie o sobie z wielkiej litery? Czyli w środku zdania słowa takie jak "mnie, mi, moje, nasze, ja" albo o kimś, ale nie skierowane do danej osoby "on/ona, jemu/jej, go"?
Rozumiem pisanie do kogoś, jak sama napisałam "Was" czy Ty, ale takie coś jest zwyczajnie męczące podczas czytania, jak nagle wyskakują duże litery tam, gdzie człowiek by się tego nie spodziewał. Poza tym mam wrażenie, że te osoby cierpią na megalomanię. Szczególnie jest to widoczne w różnych grupach na Facebooku.
A jak delikatnie zwróci się takiej osobie uwagę, to następuje WIELKIE oburzenie. 
Czasami zastanawiam się, jak te osoby uczyły się języka polskiego? 

Chociaż z drugiej strony - kiedyś ktoś zwrócił jednej osobie uwagę na stosowanie przecinków (nie ja 😜), bo to zmienia sens zdania. Jak przeczytałam odpowiedź - padłam. Dowiedziałam się, że nauczycielka polskiego kiedyś tej osobie powiedziała, że w zdaniu może być tylko JEDEN przecinek emotka  Ciekawe czy ta nauczycielka kiedykolwiek słyszała o zdaniach wielokrotnie złożonych 😜

Za każdym razem, kiedy widzę np. "wtedy oni wpadli do Nas", mam zgrzyt w mózgu. Nie wiem, dlaczego, ale drażni mnie to równie mocno jak Ciebie. Znam osobę, która pisze "ci", "wam", ale też "Nam, My". Ygh...:/

rufus

#7336719 Napisano: 19.02.2026 15:33:49
A mnie to nie wkurza, ale duzo ludzi pisze też liczbe mnogą koncząc słowo na Ą.
np.. nam konkursowiczĄ.. zamiast OM. emotka
1 kwadracik 0

atlantydek

#7336720 Napisano: 19.02.2026 15:41:47
rufus napisał(a):

Weź wtedy  głęboki oddech i zaintonuj OMMMMM....  emotka
1 kumulacja 0

rufus

#7336721 Napisano: 19.02.2026 15:47:00
atlantydek napisał(a):

rufus napisał(a):

Weź wtedy  głęboki oddech i zaintonuj OMMMMM....  emotka

Napisalem ze mnie to NIE wkurza. emotka
ale jesli w temacie to wpisywanie kuponow na loterie lotto.
Mozna by ich wpisac tone i tak nic nie wpadnie. emotka
1 adamo86 0

gregory04

#7336724 Napisano: 19.02.2026 16:09:56
A mnie wkurza, że zakupiłem zupę o smaku kaczki zanim przeczytałem na forum, że nie dają za nią kodu emotka
0 0

ktosiek1

#7336727 Napisano: 19.02.2026 16:19:55
gregory04 napisał(a):

A mnie wkurza, że zakupiłem zupę o smaku kaczki zanim przeczytałem na forum, że nie dają za nią kodu emotka

To napisz do Żabki jak nie dają kodu bo w rozpisce produktów biorących udział jest
0 0

gregory04

#7336728 Napisano: 19.02.2026 16:22:59
ktosiek1 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

To napisz do Żabki jak nie dają kodu bo w rozpisce produktów biorących udział jest

Tak zrobię.
0 0

zebry

#7336730 Napisano: 19.02.2026 16:25:54
ktosiek1 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Chyba, ze ta kaczka to curry z kaczka, ten smak nie bierze udziału w loterii.
0 0

gregory04

#7336733 Napisano: 19.02.2026 16:34:27
zebry napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Chyba, ze ta kaczka to curry z kaczka, ten smak nie bierze udziału w loterii.

Aha no to super, właśnie spojrzałem i rzeczywiście to curry z kaczką, musiałem się pomylić.
0 0

makra

#7336740 Napisano: 19.02.2026 17:36:26
Facebook zablokował mi konto i mesengera nie mogę go odzyskać bo podobno są treści se**ualizujace dzieci...
0 0

ziolko

#7336793 Napisano: 19.02.2026 23:08:57
rufus napisał(a):

Oj tak... mnie też wkurza to Ą. Dziecią, ludzią
1 rufus 0

wiolka252

#7336805 Napisano: 20.02.2026 07:10:56
Mój prawie trzy latek ,to diabeł wcielony 🥴 w dzień nie ma chwili bez mamoo,nie robi drzemek,kładzie się po 22 i wstaje przed 6 rano. Proszę Boga by przyjęli go do przedszkola od września ,bo jestem wykończona 🥹
0 0

rudzixon

#7336829 Napisano: 20.02.2026 09:28:22
wiolka252 napisał(a):

Mój prawie trzy latek ,to diabeł wcielony 🥴 w dzień nie ma chwili bez mamoo,nie robi drzemek,kładzie się po 22 i wstaje przed 6 rano. Proszę Boga by przyjęli go do przedszkola od września ,bo jestem wykończona 🥹

Przytulam! I wspieram myślami. Moja prawie 3 latka też bez drzemek, ale chodzi spać wcześniej...
1 wiolka252 0

Biala17

#7336834 Napisano: 20.02.2026 09:45:53
wiolka252 napisał(a):

Łączę się w bólu! Ale u mnie 2,5 latek na pokładzie i 6 miesięczny bobas, dlatego miałam długą przerwę od konkursow, a powrót jest jaki jest, bo czas mam tylko wieczorem,  żeby coś wysłać 🙃
1 wiolka252 0