Wkurza mnie...

Astronautka

#6395562 Napisano: 28.08.2017 09:51:09
jokan napisał(a):

astronautka napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurzaja mnie ceny w sklepach...kupilam ostatnio ksiazke na 'alledrogo' za 26 zl z groszami z wysylka juz, a w TESCO identyczna ksiazka za 44 zl z groszami, czy to nie gruba przesada ?- ciesze sie, ze kupilam duzo taniej- wkrzyam sie, ze na nas tyle zarabiaja w sklepach

to samo pomyślałam dzisiaj....na allegro kupiłam noże z Gerlah za 269 zł z przesyłką a dzisiaj patrzę w Media MArkt 399 zł....

Media MArkt, Media Expert i inne takie to eksperci od nabijania kasy....u nich jest duzo drozej, ciekawe że tam ludzie walą tabunami....wkurzaja mnie zreszta ich reklamy, radio, tv, az czasem strach lodowke otworzyc!!!!

dlatego ja tam chodzę tylko pooglądac i pomacać a i tak wolę kupić w sieci emotka  
2 brucee, jokan 0

cudaczek121

#6395581 Napisano: 28.08.2017 10:43:01
Wkurza mnie,że wróciłam po urlopie do domu, chciałam sobie trochę zakonkursować, a tu zonk- na moim laptopie błąd 651- coś ponoć z jakąś kartą sieciową. Dzwoniłam na infolinię Orange, mam router Fun Box 2.0. i teoretycznie wszystkie kontrolki odpowiedzialne za internet i sieć Wi-FI świecą się na zielono, a pan na infolinii mi mówi,że niby ten router może być uszkodzony.Jak mu mówię,że przecież urządzenie to wymienialiśmy w grudniu ubiegłego roku, to on mi na to,że taki router może się popsuć nawet następnego dnia emotka Czy jeśli oddam laptop w ręce jakiegoś informatyka, to on jest mi w stanie jakoś zdalnie skonfigurować tą sieć bezprzewodową i naprawić ten błąd 651emotka
1 brucee 0

Gość: chochliczka

#6395585 Napisano: 28.08.2017 10:51:19
Kasiu moim zdaniem powinien serwisant z orange orzyjechac do Ciebie do domu i sprawdzic co jest.Znam kilku serwisantow z orange i mowili,ze maja mnostwo zgloszen z awaria i jezdza po domach.Kiedys jechali 60km do kobiety i okaxalo sie,ze nie dziala internet bo kabelek wyjela..
0 0

zezowaty_kot

#6395587 Napisano: 28.08.2017 10:59:13
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że wróciłam po urlopie do domu, chciałam sobie trochę zakonkursować, a tu zonk- na moim laptopie błąd 651- coś ponoć z jakąś kartą sieciową. Dzwoniłam na infolinię Orange, mam router Fun Box 2.0. i teoretycznie wszystkie kontrolki odpowiedzialne za internet i sieć Wi-FI świecą się na zielono, a pan na infolinii mi mówi,że niby ten router może być uszkodzony.Jak mu mówię,że przecież urządzenie to wymienialiśmy w grudniu ubiegłego roku, to on mi na to,że taki router może się popsuć nawet następnego dnia emotka Czy jeśli oddam laptop w ręce jakiegoś informatyka, to on jest mi w stanie jakoś zdalnie skonfigurować tą sieć bezprzewodową i naprawić ten błąd 651 emotka

U nas router po 3 tygodniach padł, oddaliśmy na gwarancję, naprawiali, naprawiali, oddali - wciąż nie działał, w końcu dali nowy. Bez cyrków, od razu przyznali, że sprzęt jest wadliwy. Spróbuj sobie może z telefonu udostępnić internet na komputer, będzie Ci wygodniej, póki się sprawa nie wyjaśni. Po co masz się wpędzać w koszta i na własną rękę szukać informatyka, zgłaszaj do Orange, niech oni sprawdzają, przecież masz na pewno gwarancję na to.

venix

#6395591 Napisano: 28.08.2017 11:05:35
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że wróciłam po urlopie do domu, chciałam sobie trochę zakonkursować, a tu zonk- na moim laptopie błąd 651- coś ponoć z jakąś kartą sieciową. Dzwoniłam na infolinię Orange, mam router Fun Box 2.0. i teoretycznie wszystkie kontrolki odpowiedzialne za internet i sieć Wi-FI świecą się na zielono, a pan na infolinii mi mówi,że niby ten router może być uszkodzony.Jak mu mówię,że przecież urządzenie to wymienialiśmy w grudniu ubiegłego roku, to on mi na to,że taki router może się popsuć nawet następnego dnia emotka Czy jeśli oddam laptop w ręce jakiegoś informatyka, to on jest mi w stanie jakoś zdalnie skonfigurować tą sieć bezprzewodową i naprawić ten błąd 651 emotka

Mi się zepsuł w czasie burzy.  Uderzył gdzieś blisko piorun , błysnęło. Nawet nie było czuć spalenizny.  Zglosiliśmy, przyjechali następnego dnia roboczego i wymienili bez żadnych opłat. Ale gdybym akurat nie była w tym pokoju , to też bym nie wiedziała co się stało . 

ace

#6395650 Napisano: 28.08.2017 12:40:35
-Violka- napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Mi się zepsuł w czasie burzy.  Uderzył gdzieś blisko piorun , błysnęło. Nawet nie było czuć spalenizny.  Zglosiliśmy, przyjechali następnego dnia roboczego i wymienili bez żadnych opłat. Ale gdybym akurat nie była w tym pokoju , to też bym nie wiedziała co się stało . 

dokładnie. bardzo możliwe, że burza Ci załatwiła. Moja mam kiedyś odłączyła z kontaktu ruter, a zapomniał odłączyć z sieci i burza jej i tak ruter uszkodziła. Ale tak jak piszą bez problemu naprawili (tyle że mama w neti)

pioge7

#6395933 Napisano: 28.08.2017 20:53:30
Nie mam na kogo już grać u Lidki emotka  i to mnie wkurza emotka  

Niebieska_Laguna

#6396069 Napisano: 29.08.2017 11:24:00
Albedo nawet mnie nie wkurzajcie emotka  Dzwońcie z tymi wynikami, bo dziś się Wam termin kończy emotka
0 0

ziolko

#6396084 Napisano: 29.08.2017 11:40:28
pioge7 napisał(a):

Nie mam na kogo już grać u Lidki emotka  i to mnie wkurza emotka  

na mnie możesz grać emotka
Z chęcią przygarnę jakąś nagrodę, skoro u mnie taka posucha emotka emotka

Astronautka

#6396134 Napisano: 29.08.2017 13:11:36
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że przewartościowałem sobie wszystko i już mnie pierdy nie wkurzają, tak jak kiedyś emotka Jak tu teraz żyć emotka

własne czy cudze....emotka

Astronautka

#6396164 Napisano: 29.08.2017 13:52:35
cb656 napisał(a):

astronautka napisał(a):

cb656 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że przewartościowałem sobie wszystko i już mnie pierdy nie wkurzają, tak jak kiedyś

własne czy cudze.... emotka

emotka Chodzi bardziej o znaczenie "ulotne" (w sensie: nieistotne, błahe), a niekoniecznie gazowe. Tak zwane "pierdółki" emotka

do mnie to trzeba drukowanymi i na chłopski rozum emotka  
0 0

Niebieska_Laguna

#6396165 Napisano: 29.08.2017 13:53:06
cb656 napisał(a):

astronautka napisał(a):

cb656 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że przewartościowałem sobie wszystko i już mnie pierdy nie wkurzają, tak jak kiedyś

emotka Chodzi bardziej o znaczenie "ulotne" (w sensie: nieistotne, błahe), a niekoniecznie gazowe. Tak zwane "pierdółki" emotka

Przecież to Ty uczysz wszystkich czytać między słowami i w każdym zdaniu znajdujesz drugie dno emotka

asantesana

#6396173 Napisano: 29.08.2017 14:03:34
cb656 napisał(a):

astronautka napisał(a):

cb656 napisał(a):

Przecież astronautka miała na myśli wyłącznie znaczenie ulotne emotka

agakaz2

#6396320 Napisano: 29.08.2017 19:15:48
osoby na olx. Pani kupiła u mnie rzecz. pisze o 14:30 czy mogę podać numer nadawczy bo cisza z paczką . sprawdzam na e-monitoring paczka dostarczona o 13:30 eh
0 0

izkak

#6396350 Napisano: 29.08.2017 20:34:37
agakaz2 napisał(a):

osoby na olx. Pani kupiła u mnie rzecz. pisze o 14:30 czy mogę podać numer nadawczy bo cisza z paczką . sprawdzam na e-monitoring paczka dostarczona o 13:30 eh

Mnie też wkurzają "klienci" z OLX emotka Ja wiem, że ceny są umowne. Można negocjować, czasem nawet trzeba. No ale na litość boską jak wystawiam coś za 1000 zł i dostaję kilka propozycji w stylu "dam 600", "zamienisz się za...", "ja widziałam taniej w sklepie...", "kupię dziś, ale mam tylko 500" to po którejś z kolei wiadomości nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zawsze odpowiadam grzecznie, staram się być uprzejma, jednak i tak często po nieprzyjęciu tych  "super propozycji" dostaję wiadomości z treścią niecenzuralną. emotka  Ciężko coś wygrać, a jeszcze ciężej sprzedać. Wnoszę o więcej konkursów pieniężnych... emotka
1 mia 0

aurorcia

#6396352 Napisano: 29.08.2017 20:40:19
izkak napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Mnie też wkurzają "klienci" z OLX  emotka Ja wiem, że ceny są umowne. Można negocjować, czasem nawet trzeba. No ale na litość boską jak wystawiam coś za 1000 zł i dostaję kilka propozycji w stylu "dam 600", "zamienisz się za...", "ja widziałam taniej w sklepie...", "kupię dziś, ale mam tylko 500" to po którejś z kolei wiadomości nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zawsze odpowiadam grzecznie, staram się być uprzejma, jednak i tak często po nieprzyjęciu tych  "super propozycji" dostaję wiadomości z treścią niecenzuralną. emotka  Ciężko coś wygrać, a jeszcze ciężej sprzedać. Wnoszę o więcej konkursów pieniężnych...  emotka

Ja mam takie mega propozycje prawie za każdym razememotka  np. Pralka warta 1000zł, wystawiam za 750 a on mi pisze, że da 450zł to ja mu piszę, że za tyle to zostawię mężowi, żeby sobie ubrania robocze prał, albo pisze kupię za 500 to ja odpisuje, że za 500 też kupię tylko niech napisze gdzie za tyle sprzedają?! Z nimi nie ma się co patyczkowaćemotka

xooxoo

#6396353 Napisano: 29.08.2017 20:40:36
izkak napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Mnie też wkurzają "klienci" z OLX  emotka Ja wiem, że ceny są umowne. Można negocjować, czasem nawet trzeba. No ale na litość boską jak wystawiam coś za 1000 zł i dostaję kilka propozycji w stylu "dam 600", "zamienisz się za...", "ja widziałam taniej w sklepie...", "kupię dziś, ale mam tylko 500" to po którejś z kolei wiadomości nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zawsze odpowiadam grzecznie, staram się być uprzejma, jednak i tak często po nieprzyjęciu tych  "super propozycji" dostaję wiadomości z treścią niecenzuralną. emotka  Ciężko coś wygrać, a jeszcze ciężej sprzedać. Wnoszę o więcej konkursów pieniężnych...  emotka

To co się dzieje na OLX to jest naprawdę żenujący poziom.. Jasne, nie wszystkie wiadomości takie są ale ostatnio większość. Czasami można się pośmiać ale czasami to już tylko załamuję ręce. Tak jak piszesz tysiące wiadomości w stylu "dam 100 zł", "kupię za 10 zł z wysyłką".. Albo jeszcze lepiej "aktualne?" i później już zero wiadomości... Nie wiem naprawdę o co niektórym chodzi.
2 izkak, mia 0

anialistopad

#6396406 Napisano: 29.08.2017 23:10:26
Były sobie pierniczki z nadzieniem sliwkowym i wiecie co? Już ich nie ma,bo je zeżarłam całe opakowanie,nie wiem co mi naszło,bo nie jadam słodyczy.Teraz źle się z tym czuję mam moralniaka- idę zapalić emotka
0 0

Gość: hittmanka

#6396409 Napisano: 29.08.2017 23:25:40
anialistopad napisał(a):

Były sobie pierniczki z nadzieniem sliwkowym i wiecie co? Już ich nie ma,bo je zeżarłam całe opakowanie,nie wiem co mi naszło,bo nie jadam słodyczy.Teraz źle się z tym czuję mam moralniaka- idę zapalić  emotka

No co Ty ? Organizm potrzebował cukru emotka  I żeby było Ci lepiej to napiszę, że lepiej raz na jakiś czas zjeść kosmiczną ilość słodyczy i zaspokoić smak niż codziennie jeść po kostcce czekolady . Tak mi powiedziałą moja Pani dietetyk ... całego dzisiejszego cukru organizm nie przyswoi tylko tyle ile potrzebuje. Jestem łasuchem ale właśnie tak robię. Jak już nie mogę wytrzymać to jem czekoladę aż mnie zemdli a potem długo mam spokój i figurę trzymam emotka

Gość: kermit

#6396412 Napisano: 29.08.2017 23:33:40
hittmanka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Były sobie pierniczki z nadzieniem sliwkowym i wiecie co? Już ich nie ma,bo je zeżarłam całe opakowanie,nie wiem co mi naszło,bo nie jadam słodyczy.Teraz źle się z tym czuję mam moralniaka- idę zapalić  emotka

No co Ty ? Organizm potrzebował cukru emotka  I żeby było Ci lepiej to napiszę, że lepiej raz na jakiś czas zjeść kosmiczną ilość słodyczy i zaspokoić smak niż codziennie jeść po kostcce czekolady . Tak mi powiedziałą moja Pani dietetyk ... całego dzisiejszego cukru organizm nie przyswoi tylko tyle ile potrzebuje. Jestem łasuchem ale właśnie tak robię. Jak już nie mogę wytrzymać to jem czekoladę aż mnie zemdli a potem długo mam spokój i figurę trzymam emotka

No jasne. Potrzebował cukru, a teraz po prostu potrzebuje nikotyny emotka .
0 0