Wkurza mnie...

nkba

#6396791 Napisano: 30.08.2017 22:10:01
pawelski napisał(a):

Denerwuje mnie strona konkursiaki.Przez 3 tygodnie byłem na 3 miejscu w rankingu a na sam koniec spadłem na 9.Oczywiście 8 miejsc wygrywa.Już wolałbym być 20.

A to nie stronka dla dzieci? emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6396871 Napisano: 31.08.2017 08:47:05
ivanotta napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Nie mam już dzisiaj siły ;( Od rana na nogach, w biegu, sprawa za sprawą... Jestem mega zmęczona, a nie zrobiłam połowy rzeczy, które dzisiaj miałam zrobić. W dodatku nagrody do mnie nie dochodzą ;( Masakra...

To chwilowy moment natłoku spraw emotka  . Pomyśl sobie, że zaraz przyjdzie weekend, gdzie sobie odpoczniesz, a w piątek pewnie trafisz wspaniałą nagrodę. Los lubi płatać figle i pocieszać nas w momentach kiedy się tego najmniej spodziewamy. Głowa do góry  emotka

Dziękuję za ciepłe słowa emotka  Niestety weekend minie mi pod znakiem nadrabiania zaległości  emotka  Ale już nie marudzę, bo ile można narzekać... I oby spełniło się życzenie o nagrodzie emotka

A w temacie... od rana pracowałam nad aranżacją do konkursowego zdjęcia, tyle najdrobniejszych detali, taka mozolna praca i tuż przed cyknięciem fotki, kot mi w to wskoczył i rozwalił wszystko emotka  Nie mam siły od nowa tego robić.
1 notta 0

@gnieszk@

#6396873 Napisano: 31.08.2017 08:52:58
Laguna napisał(a):

Dziękuję za ciepłe słowa  emotka  Niestety weekend minie mi pod znakiem nadrabiania zaległości  emotka  Ale już nie marudzę, bo ile można narzekać... I oby spełniło się życzenie o nagrodzie emotka A w temacie... od rana pracowałam nad aranżacją do konkursowego zdjęcia, tyle najdrobniejszych detali, taka mozolna praca i tuż przed cyknięciem fotki, kot mi w to wskoczył i rozwalił wszystko  emotka  Nie mam siły od nowa tego robić.

Chciał po prostu dorzucić najważniejszy, najpiękniejszy, najcudowniejszy element... czyli siebie emotka .
2 grandprix, ace 0

delfinka101

#6396919 Napisano: 31.08.2017 09:53:59
xooxooxoo napisał(a):

izkak napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

osoby na olx. Pani kupiła u mnie rzecz. pisze o 14:30 czy mogę podać numer nadawczy bo cisza z paczką . sprawdzam na e-monitoring paczka dostarczona o 13:30 eh

Mnie też wkurzają "klienci" z OLX  emotka Ja wiem, że ceny są umowne. Można negocjować, czasem nawet trzeba. No ale na litość boską jak wystawiam coś za 1000 zł i dostaję kilka propozycji w stylu "dam 600", "zamienisz się za...", "ja widziałam taniej w sklepie...", "kupię dziś, ale mam tylko 500" to po którejś z kolei wiadomości nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zawsze odpowiadam grzecznie, staram się być uprzejma, jednak i tak często po nieprzyjęciu tych  "super propozycji" dostaję wiadomości z treścią niecenzuralną. emotka  Ciężko coś wygrać, a jeszcze ciężej sprzedać. Wnoszę o więcej konkursów pieniężnych...  emotka

To co się dzieje na OLX to jest naprawdę żenujący poziom.. Jasne, nie wszystkie wiadomości takie są ale ostatnio większość. Czasami można się pośmiać ale czasami to już tylko załamuję ręce. Tak jak piszesz tysiące wiadomości w stylu "dam 100 zł", "kupię za 10 zł z wysyłką".. Albo jeszcze lepiej "aktualne?" i później już zero wiadomości... Nie wiem naprawdę o co niektórym chodzi.

Ja na takie propozycje nie odpowiadam wcale. Za to miałam przypadek, ze wystawiłam  Roombe na sprzedaż, specjalnie jakieś 50 zł drożej by "łaskawie" cenę opuścić a babka mi kasę wpłaciła za wszystko i..zamilkła. Przestała na telefony i smsy opowiadać.Nić.Gdyby nie informacja sms od kuriera to nie wiedziałabym czy dostała cy nie, czy jest zadowolona itd.
0 0

Astronautka

#6397192 Napisano: 31.08.2017 15:31:00
bruce napisał(a):

Wkurza mnie, że kolejny raz się mocno zestresowałam, a mianowicie przeglądając po kolei najbardziej aktywne ostatnio wątki, zobaczyłam przy którymś zapytanie o niewyraźne zdjęcia paragonów kaufland, wpisałam odpowiedź, żeby pomóc i nagle coś mnie tknęło, wróciłam, zobaczyłam, że odpowiedź napisałam w MDW, zatem karniaka zaraz zdobędę emotka , wróciłam tam zdenerwowana nie na żarty z własnej głupoty, w panice zaczęłam myśleć, co tu wpisać, bo akurat niczego nie mam, żeby się dumnie pochwalić emotka  , na szczęście akurat dziś odebrałam dwa lody emotka na koniec słodkościowej biedronkowej promocji za zakupione wczoraj pięć i w ostatniej chwili dopisałam poprzez edycję emotka ... Uff! Życie pełne jest stresujących sytuacji, jak widać - nawet na tak spokojnym forum, jak to. emotka

a może wystarczy usunąć wypowiedź? czy za takie coś też można karniaka złapać? nie stresuj ciężarnej emotka  buziak
1 brucee 0

Astronautka

#6397193 Napisano: 31.08.2017 15:31:54
tsubasa napisał(a):

Wkurza mnie dzisiaj, że kupiłem kilka Coca Coli w Biedronce. Siadam przed komputerem, by je zgłosić.... i okres przyjmowania zgłoszeń minął wczoraj emotka

witaj w klubie, ja nakupiłam corn flakes na nestle pełne ziarno.... emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6397199 Napisano: 31.08.2017 15:41:47
Dziś dostałam pismo, że w przeciągu 20 dni z powodu rosnącego zadłużenia zostanie mi odcięta woda. Podali nawet punkt zastępczego poboru wody i oznajmili, że ponowne uruchomienie przyłącza wodociągowego wiązać się będzie z dodatkowymi kosztami... (jeszcze kilka miesięcy temu zgarnęli 3 tysiące za podłączenie do kanalizy). No więc biorę wszystkie swoje potwierdzenia zapłaty i lecę jak głupia do nich, na ostatnią chwilę, bo przecież pracują do 15. I co się okazuje? Że mam niecałe dwa złote zadłużenia, bo w maju kwota wpłynęła dwa dni po terminie... emotka  Zamiast wysłać pismo z informacją, żeby uregulować te kolosalną sumę, to oni chcą odcinać wodę... Masakra. Ale na szczęście wygrzebała te rażąco wysoką kwotę i jednak się dziś wykąpię emotka  Niestety, to nie pierwszy cyrk w ich wydaniu. Całkiem niedawno już mi przyjechali odcinać wodę, chciałam pokazać im świstki, że płacę, to nie chcieli oglądać, bo im podobno nie wolno. Zabrali się więc sprzed mojego domu, ja od razu pojechałam do sekretariatu, a tam babka zdziwiona, bo na liście mają kogoś innego do odcięcia. Pracownicy pomylili adresy... A jeszcze jakiś czas temu też dostałam pismo, że od kilku miesięcy nie płacę za wodę, ale wtedy okazało się, że moje wpłaty księgują na podobne nazwisko. I nie, nie zaniepokoiło ich, że tamta osoba płaci dwa razy w miesiącu. Bajzel na kółkach. 

Niebieska_Laguna

#6397202 Napisano: 31.08.2017 15:44:09
astronautka napisał(a):

tsubasa napisał(a):

Wkurza mnie dzisiaj, że kupiłem kilka Coca Coli w Biedronce. Siadam przed komputerem, by je zgłosić.... i okres przyjmowania zgłoszeń minął wczoraj emotka

witaj w klubie, ja nakupiłam corn flakes na nestle pełne ziarno....  emotka

A ja dzisiaj robiłam zdjęcie na Danio Shake It, jakiś czas temu ten konkurs pojawił się w zapowiedziach, był nawet w bazie, ale odrzucony, bo już istnieje. I dopiero dziś się dopatrzyłam, że to konkurs z 2016... a tylko przez chwilę widniał na stronce jako aktualny emotka

Niebieska_Laguna

#6397208 Napisano: 31.08.2017 15:53:14
bruce napisał(a):

Dziś dostałam pismo, że w przeciągu 20 dni z powodu rosnącego zadłużenia zostanie mi odcięta woda. Podali nawet punkt zastępczego poboru wody i oznajmili, że ponowne uruchomienie przyłącza wodociągowego wiązać się będzie z dodatkowymi kosztami... (jeszcze kilka miesięcy temu zgarnęli 3 tysiące za podłączenie do kanalizy). No więc biorę wszystkie swoje potwierdzenia zapłaty i lecę jak głupia do nich, na ostatnią chwilę, bo przecież pracują do 15. I co się okazuje? Że mam niecałe dwa złote zadłużenia, bo w maju kwota wpłynęła dwa dni po terminie...  emotka  Zamiast wysłać pismo z informacją, żeby uregulować te kolosalną sumę, to oni chcą odcinać wodę... Masakra. Ale na szczęście wygrzebała te rażąco wysoką kwotę i jednak się dziś wykąpię  emotka  Niestety, to nie pierwszy cyrk w ich wydaniu. Całkiem niedawno już mi przyjechali odcinać wodę, chciałam pokazać im świstki, że płacę, to nie chcieli oglądać, bo im podobno nie wolno. Zabrali się więc sprzed mojego domu, ja od razu pojechałam do sekretariatu, a tam babka zdziwiona, bo na liście mają kogoś innego do odcięcia. Pracownicy pomylili adresy... A jeszcze jakiś czas temu też dostałam pismo, że od kilku miesięcy nie płacę za wodę, ale wtedy okazało się, że moje wpłaty księgują na podobne nazwisko. I nie, nie zaniepokoiło ich, że tamta osoba płaci dwa razy w miesiącu. Bajzel na kółkach. 

emotka emotka Tak się czasami (ostatnio - coraz częściej) poważnie zastanawiam, czy faktycznie w średniowieczu, uznawanym często za wiek ciemnoty, głupoty i zacofania, było aż tak źle. Niby mamy XXI wiek i ludzie wykupują działki na Księżycu, a tu na naszej rodzinnej, poczciwej Ziemi takie szoki. emotka

No niestety... tam jeszcze wieje komuną. Skargi i zażalenia można sobie wysyłać jak zgłoszenia na loterię - na marne. A jak kiedyś była awaria, to dopiero strażacy nam pomogli, bo od nich najpierw nikt nie chciał przyjechać (a to był ich obowiązek), a jak się pojawił, to nie wiedział, co z tym fantem zrobić emotka
1 brucee 0

slonecznik1309

#6397209 Napisano: 31.08.2017 15:56:27
tsubasa napisał(a):

i ja zostawiłam sobie kilka paragonów na dzisiaj emotka
0 0

Astronautka

#6397212 Napisano: 31.08.2017 15:57:07

bruce napisał(a):

Dziś dostałam pismo, że w przeciągu 20 dni z powodu rosnącego zadłużenia zostanie mi odcięta woda. Podali nawet punkt zastępczego poboru wody i oznajmili, że ponowne uruchomienie przyłącza wodociągowego wiązać się będzie z dodatkowymi kosztami... (jeszcze kilka miesięcy temu zgarnęli 3 tysiące za podłączenie do kanalizy). No więc biorę wszystkie swoje potwierdzenia zapłaty i lecę jak głupia do nich, na ostatnią chwilę, bo przecież pracują do 15. I co się okazuje? Że mam niecałe dwa złote zadłużenia, bo w maju kwota wpłynęła dwa dni po terminie...  emotka  Zamiast wysłać pismo z informacją, żeby uregulować te kolosalną sumę, to oni chcą odcinać wodę... Masakra. Ale na szczęście wygrzebała te rażąco wysoką kwotę i jednak się dziś wykąpię  emotka  Niestety, to nie pierwszy cyrk w ich wydaniu. Całkiem niedawno już mi przyjechali odcinać wodę, chciałam pokazać im świstki, że płacę, to nie chcieli oglądać, bo im podobno nie wolno. Zabrali się więc sprzed mojego domu, ja od razu pojechałam do sekretariatu, a tam babka zdziwiona, bo na liście mają kogoś innego do odcięcia. Pracownicy pomylili adresy... A jeszcze jakiś czas temu też dostałam pismo, że od kilku miesięcy nie płacę za wodę, ale wtedy okazało się, że moje wpłaty księgują na podobne nazwisko. I nie, nie zaniepokoiło ich, że tamta osoba płaci dwa razy w miesiącu. Bajzel na kółkach. 

emotka emotka Tak się czasami (ostatnio - coraz częściej) poważnie zastanawiam, czy faktycznie w średniowieczu, uznawanym często za wiek ciemnoty, głupoty i zacofania, było aż tak źle. Niby mamy XXI wiek i ludzie wykupują działki na Księżycu, a tu na naszej rodzinnej, poczciwej Ziemi takie szoki. emotka

No niestety... tam jeszcze wieje komuną. Skargi i zażalenia można sobie wysyłać jak zgłoszenia na loterię - na marne. A jak kiedyś była awaria, to dopiero strażacy nam pomogli, bo od nich najpierw nikt nie chciał przyjechać (a to był ich obowiązek), a jak się pojawił, to nie wiedział, co z tym fantem zrobić  emotka

podejrzewam, że chodzi o Spółdzielnię Mieszkaniową....najgorszy z możliwych tworów... 

agakaz2

#6397291 Napisano: 31.08.2017 17:39:42
astronautka napisał(a):

tsubasa napisał(a):

witaj w klubie, ja nakupiłam corn flakes na nestle pełne ziarno....  emotka

kurczę to samo miałam dziś w biedronce ale szybko na net konkurs do wczoraj. odłożyłam dwie coleemotka

Niebieska_Laguna

#6397300 Napisano: 31.08.2017 17:56:29
cb656 napisał(a):

dostałam pismo, że w przeciągu 20 dni z powodu rosnącego zadłużenia zostanie mi odcięta woda. (...) No więc biorę wszystkie swoje potwierdzenia zapłaty i lecę jak głupia do nich, na ostatnią chwilę, bo przecież pracują do 15. I co się okazuje? Że mam niecałe dwa złote zadłużenia, bo w maju kwota wpłynęła dwa dni po terminie (...) Bajzel na kółkach. 

emotka Nieźle. Wkurza mnie, że nadal urzędnik ma władzę, jak kiedyś car. emotka

I jeszcze ręka rękę myje... Małe miasteczko, mały powiat i wszędzie pozatrudniana rodzina i znajomi "rządzących"... Skargi można do woli pisać...
1 ewikewikk 0

ace

#6397404 Napisano: 31.08.2017 20:14:29
cb656 napisał(a):

dostałam pismo, że w przeciągu 20 dni z powodu rosnącego zadłużenia zostanie mi odcięta woda. (...) No więc biorę wszystkie swoje potwierdzenia zapłaty i lecę jak głupia do nich, na ostatnią chwilę, bo przecież pracują do 15. I co się okazuje? Że mam niecałe dwa złote zadłużenia, bo w maju kwota wpłynęła dwa dni po terminie (...) Bajzel na kółkach. 

emotka Nieźle. Wkurza mnie, że nadal urzędnik ma władzę, jak kiedyś car. emotka

Moja mama przez 3 miesiące dostawała wezwania do poprawienia wywietrznika w kuchennym kominie, w trzecim wezwaniu napisali jej, że jak nie wybije większego wlotu to jej gaz odetną.... dobre sobie bo moja mama nie ma w mieszkaniu gazu i nigdy nie miała emotka emotka emotka W końcu zadzwoniła do spółdzielni i powiedziała by przyjechali jutro odciąć jej ten gaz emotka Następnego dnia przyjechali kolesie, popukali się w czoło, obśmiali kobietę ze spółdzielni, a spółdzielnia od tej pory mamę w spokoju zostawiłą emotka

bezaczek7

#6397538 Napisano: 01.09.2017 00:15:31
Zgłaszając dziecko do przedszkola byłam osobą niepracującą, mającą rozpocząć staż kilka dni po upływie terminu zbierania wniosków. Moje dziecię nie dostało się, bo: zabrakło miejsc. Dostało się do drugiego, otwartego w godzinach 8-14, z ogromną nadzieją, że pisma coś dadzą i wydłużą godziny, lub że zwolni się miejsce w tym pierwszym, bo ktoś zrezygnuje. Całe wakacje rozmyślań co z dzieckiem, ile jeszcze babcia wytrzyma itp. Przedwczoraj-bum! Zwolniło się miejsce! Hurra! Zebranie: moje dziecko i jeszcze DWOJE innych będzie chodzić w pełnych godzinach 6:30-16, reszta, czyli 20 dzieci, jest zapisanych na 7:30-12:30, czyli te darmowe godziny. Gdzie sens, gdzie logika? Czy dla tych rodziców te pół godziny robiło taką różnicę, że nie mogli zapisać dziecka od 8 do tego pierwszego? Że mniejszy plac zabaw? A my w nerwach całe wakacje... emotka  Tamci rodzice nie pracują, że w południe dziecko będą odbierać? To w czym moje było gorsze, skoro ja też nie pracowałam wtedy?
No i wkurza mnie jeszcze moje wieczne zostawianie zgłoszeń na ostatni moment, mogłam choć kody woah wklepać na wycieczki, jakbym wygrała, to bym się martwiła potem. Rożki kit kat miałam fotkę na któryś tam etap, nie posłałam od razu i nie zgłosiłam wcale. Zottarella leżała dwa miesiące, bo jeszcze jest przecież czas! Wrrr.
No to się wyżaliłam, trzymajcie kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu i żeby mąż dał radę zostawić dziecko w jako takim stanie, tzn nie rozhisteryzowane  emotka

ziolko

#6397539 Napisano: 01.09.2017 00:20:26
wzięłam się za robienie papryki konserwowej i wieele konkursów nie zrobionych... no cóż.. chociaż będzie co jeść zimą emotka

dolly

#6397542 Napisano: 01.09.2017 00:24:53
bruce napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

trzymajcie kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu i żeby mąż dał radę zostawić dziecko w jako takim stanie, tzn nie rozhisteryzowane  emotka

Trzymamy. emotka  Z tymi godzinami i wyborami to istny mętlik! Kiedyś tak przecież nie było... emotka A wiesz może, czemu przedszkola zaczynają już jutro? emotka

Bo jest pierwszy wrzesień? 
W przedszkolach nie ma rozpoczecia roku, tylko od razu maja normalny dzien, wiec nie obowiązuje ich ustawa o szkolnictwie.
1 brucee 0

bezaczek7

#6397545 Napisano: 01.09.2017 00:27:52
dolly napisał(a):

bruce napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

trzymajcie kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu i żeby mąż dał radę zostawić dziecko w jako takim stanie, tzn nie rozhisteryzowane  emotka

Trzymamy. emotka  Z tymi godzinami i wyborami to istny mętlik! Kiedyś tak przecież nie było... emotka A wiesz może, czemu przedszkola zaczynają już jutro? emotka

Bo jest pierwszy wrzesień? W przedszkolach nie ma rozpoczecia roku, tylko od razu maja normalny dzien, wiec nie obowiązuje ich ustawa o szkolnictwie.

To teraz już wiemy emotka  Ale to zależy też od przedszkola, niektóre zaczynają w poniedziałek.
1 brucee 0

dolly

#6397546 Napisano: 01.09.2017 00:30:41
bezaczek7 napisał(a):

To teraz już wiemy emotka  Ale to zależy też od przedszkola, niektóre zaczynają w poniedziałek.

To jakieś leniwce emotka
0 0

pioge7

#6397575 Napisano: 01.09.2017 09:29:46
dopiero dziś zauważyłem że dostałem się do kampani streetcom refunder... zakupy trzeba był zrobić przed 31 sierpnia... super emotka 45 zł poszło.... 
@ żadnego nie mam emotka
0 0