Wkurza mnie...

Claudia77

#6400594 Napisano: 07.09.2017 16:16:06
a mnie wkurza, że nie mnie nikt nie informuje o wygranychemotka
1 ewikewikk 0

Claudia77

#6400601 Napisano: 07.09.2017 16:25:02
cb656 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a mnie wkurza, że mnie nikt nie informuje o wygranych emotka

emotka Jak chcesz, ja mogę informować o wygranych emotka Chcesz emotka
Na początek informuję Cię o wygranej 50PLN, jaka dziś na mnie spłynęła...
emotka

gratuluję Tobie i mogę jedynie pozazdrościć, ale i tak dalej się wkurzam, że mnie nie informują  emotka
0 0

ace

#6400672 Napisano: 07.09.2017 19:33:09
Niebieska_Laguna napisał(a):

A właśnie zastanawiałam się jak krakowiacy znoszą ten rynek, tylu tam turystów, tyle szumu. Nie da się spokojnie przejść. Teraz już wiem - nie chodzą tam. Ja być może w przyszłym roku przeprowadzę się do Krakowa, co średnio mi się podoba. Byłam tam ostatnio na zwiadach dwa razy i aktualnie jestem na "nie". Gościliśmy się właśnie na Kazimierzu i za nic tam nie wytrzymam. Głośno, brudno i ciasno. Do tej pory Kraków kojarzył mi się z wąskimi, cichymi uliczkami, ale nic takiego nie uraczyłam podczas swojego pobytu. Może zimą/jesienią będzie lepiej. Jedyna szansa, żebym się tam dobrze poczuła to znaleźć spokojne osiedle domków jednorodzinnych, oddalone od tego całego bajzlu z turystami. Ale pewnie to słono będzie kosztować. Nie wspominając już o tym, że do każdego konkursowego sklepu daleko. U siebie to w godzinę oblecę ITM, C4, Lidla, Żabke, Tesco i Biedre. A W Krakowie miałam dwie godziny do samego ITM emotka  

Rynek to zło emotka Ale chyba jak w każdym turystycznym mieście turystyczne miejsca: koleżanka z Zakopanego szerokim łukiem omija Krupówki, znajomi Hiszpanie z Barcelony La Ramblę itd.
Ja Kraków jak najbardziej polecam jako miejsce turystyczne (no i studenckie! jak studiować w Pl to tylko w Krakowie), ale do zamieszkania już nie koniecznie emotka Sama już jestem właściwie w trakcie wyprowadzki emotka No i zresztą świat jest zbyt ciekawy by całę życie mieszkać w jednym mieście/państwie.

Rzeczywiście zimą i jesienią jest mniej ludzi, ale nie ma co się spodziewać by w Krakowie w jakąkolwiek porę roku nie było tłumów (większych lub mniejszych).

No to już akurat jest indywidualna sprawa. Duże miasto daje możliwości kulturalne, rozrywkowe, komunikacyjne itd, ale jak piszesz załatwienie czegoś w urzedzie czy w dwóch to wyprawa całodniowa emotka nie wspominając o marketach hihi. Coś za coś emotka Co kto lubi

moskala22

#6400714 Napisano: 07.09.2017 21:19:01
Pojechałam na zakupy, rozdzieliłam je na 2 paragony, sprawdziłam czy dobrze wszystko podzieliłam i co... W domu zorientowałam się, że kupujac Almette, wzięłam te bez kodu emotka
0 0

mio

#6400735 Napisano: 07.09.2017 22:05:35
moskala22 napisał(a):

Pojechałam na zakupy, rozdzieliłam je na 2 paragony, sprawdziłam czy dobrze wszystko podzieliłam i co... W domu zorientowałam się, że kupujac Almette, wzięłam te bez kodu  emotka

ja na odwrót kupiłam Almette z kodem a nie wziełam paragonu emotka emotka
0 0

Gość: bc14

#6400746 Napisano: 07.09.2017 22:20:05
inter81 napisał(a):

kinzao napisał(a):

Wkurza mnie tłumaczenie Panią w marketach po co mi pieczątka na do d... opisanym paragonie! emotka Dzisiaj miałem całą przeprawę z Panią z Intermarche, ....

opis jest ten sam na cały kraj fakt faktem intermasze ma beznadziejnie opisane produkty,  jedynie to chyba piwo pisze konkretnie jaka marka

W Intermarche nie chodzę po pieczątki jeżeli konkurs dot. tej sieci. Wszyscy mają takie paragony i takie odsyłają organizatorowi.

1mariusz

#6400761 Napisano: 07.09.2017 22:44:13
tereniagno napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Byłam dziś w Kauflandzie na zakupach.Po odejściu od kasy,ukucnęłam ,żeby poukładać sobie w torbie zakupy,(a miałam ich sporo),więc położyłam parasol obok.Zapomniałam go zabrać,uszłam,może z 10m i skojarzyłam ,że nie mam parasola.Cofnęłam do kasy i pytam kasjerkę,czy nie został parasol? Kasjerka i klienci powiedzieli, że jakaś starsza pani podniosła go , więc kasjerka mówi mi, że mam iść zobaczyć do informacji, może pani zostawiła.Oczywiście, poszłam i co?baba nie zostawiła,tylko sobie zabrała.Jeżeli ja cofnęłam się ,to ona musiała mnie mijać !!! Złodziejstwo w biały dzień emotka Parasol kupiłam tydzień temu, fajny składany, taki podręczny.Całe szczęście,że nie padało, jak wracałam,bo jeszcze więcej bym była wkurzona emotka

Ja tak w ubiegłym roku straciłam telefon... nie zdążyłam wyjść ze sklepu, trwało to minuty, dzwonię z drugiego telefonu i już wyłączony. Musiał zabrać go ktoś kto stał tuż za mną w kolejce... Masakra. Żeby to jeszcze był jakiś iPhone za 3 tysiaki, a to był badziew kupiony 3 lata wcześniej za 300 zł i jeszcze całą szybkę miał stłuczoną.... ludzie są okropni. 

A ja pół roku temu,właśnie w Kauflandzie w toalecie znalazłam nowiutkiego IPhone i poszłam zanieść do informacji.Przyszła po niego dziewczyna.Należę do uczciwych ludzi i nie popieram kradzieży emotka

W zeszłym tygodniu pojechaliśmy wreszcie do Cetniewa .Poszliśmy na basen ,była z nami tylko grupa emerytów na aerobiku.Przy wyjściu okazało się ,że mężowskie klapeczki wcięło...No cóż ,mogę tylko pochwalić męża za dobry gust! emotka emotka
0 0

inter81

#6400764 Napisano: 07.09.2017 23:01:58
1mariusz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Byłam dziś w Kauflandzie na zakupach.Po odejściu od kasy,ukucnęłam ,żeby poukładać sobie w torbie zakupy,(a miałam ich sporo),więc położyłam parasol obok.Zapomniałam go zabrać,uszłam,może z 10m i skojarzyłam ,że nie mam parasola.Cofnęłam do kasy i pytam kasjerkę,czy nie został parasol? Kasjerka i klienci powiedzieli, że jakaś starsza pani podniosła go , więc kasjerka mówi mi, że mam iść zobaczyć do informacji, może pani zostawiła.Oczywiście, poszłam i co?baba nie zostawiła,tylko sobie zabrała.Jeżeli ja cofnęłam się ,to ona musiała mnie mijać !!! Złodziejstwo w biały dzień emotka Parasol kupiłam tydzień temu, fajny składany, taki podręczny.Całe szczęście,że nie padało, jak wracałam,bo jeszcze więcej bym była wkurzona emotka

Ja tak w ubiegłym roku straciłam telefon... nie zdążyłam wyjść ze sklepu, trwało to minuty, dzwonię z drugiego telefonu i już wyłączony. Musiał zabrać go ktoś kto stał tuż za mną w kolejce... Masakra. Żeby to jeszcze był jakiś iPhone za 3 tysiaki, a to był badziew kupiony 3 lata wcześniej za 300 zł i jeszcze całą szybkę miał stłuczoną.... ludzie są okropni. 

A ja pół roku temu,właśnie w Kauflandzie w toalecie znalazłam nowiutkiego IPhone i poszłam zanieść do informacji.Przyszła po niego dziewczyna.Należę do uczciwych ludzi i nie popieram kradzieży emotka

W zeszłym tygodniu pojechaliśmy wreszcie do Cetniewa .Poszliśmy na basen ,była z nami tylko grupa emerytów na aerobiku.Przy wyjściu okazało się ,że mężowskie klapeczki wcięło...No cóż ,mogę tylko pochwalić męża za dobry gust! emotka emotka

co do basenu to u nas na basenie kilka razy w tym roku (Rybnik) była kupa ludzi... co do parasola kiedys jak robiłem jako listonosz znalazłem jeden powiesiłem na płocie za 2 minuty podjeżdża auto gdzie jest parasol który ktoś z nich zgubił że mam oddawać ale im było głupio jak powiedziałem że na płocie powiesiłem żeby nie zniszczyło. ogólnie kilka rzeczy jak znalazłem i oddałem to tylko kłopoty później przez to miałem lepiej popatrzeć czy nikt nie widzi brać i citaka
0 0

inter81

#6400765 Napisano: 07.09.2017 23:04:42
mio napisał(a):

moskala22 napisał(a):

Pojechałam na zakupy, rozdzieliłam je na 2 paragony, sprawdziłam czy dobrze wszystko podzieliłam i co... W domu zorientowałam się, że kupujac Almette, wzięłam te bez kodu  emotka

ja na odwrót kupiłam Almette z kodem a nie wziełam paragonu  emotka emotka

zagrajcie na dwie/dwoje wspólnie, może to znak od losu?
0 0

inter81

#6400768 Napisano: 07.09.2017 23:08:58

tereniagno napisał(a):

teraz to pikuś, wystarczy miec spisane IMEI telefonu i zgłosić na policję, nie muszą nic robić więc wykrywalność bez problemu jeśli się ktoś zaloguje wiadomo kto(teraz wszystkie nr zarejestrowane) kilka lat temu kolega kupił tel z szemranego źródła ale spadł mu z klatki schodowej 4 piętro na sam dół za 2 godziny byli u niego panowie z wizytą powiedział że kupił od cyganów na dworcu i nie jest w stanie wskazać kto mu go sprzedał
0 0

Niebieska_Laguna

#6400771 Napisano: 07.09.2017 23:16:39
inter81 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

teraz to pikuś, wystarczy miec spisane IMEI telefonu i zgłosić na policję, nie muszą nic robić więc wykrywalność bez problemu jeśli się ktoś zaloguje wiadomo kto(teraz wszystkie nr zarejestrowane) kilka lat temu kolega kupił tel z szemranego źródła ale spadł mu z klatki schodowej 4 piętro na sam dół za 2 godziny byli u niego panowie z wizytą powiedział że kupił od cyganów na dworcu i nie jest w stanie wskazać kto mu go sprzedał

Byłam na policji, spisali dane, wzięli ten numer IMEI, ale po jakimś czasie dostałam tylko pismo, że sprawa umożona ze względu na brak dowodów... a przecież w sklepie był monitoring emotka
0 0

anialistopad

#6400778 Napisano: 08.09.2017 00:07:00
Paragon mi wyblakl z tesco najlepszy wybór mam i to akurat w tym miejscu,gdzie jest napis bebiko.Widac mle  ......800 gram  i cene emotka
0 0

anialistopad

#6400783 Napisano: 08.09.2017 00:44:57
superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Paragon mi wyblakl z tesco najlepszy wybór mam i to akurat w tym miejscu,gdzie jest napis bebiko.Widac mle  ......800 gram  i cene  emotka

Idz do sklepu po kopie z systemu  emotka

Wysle im taki jak jest i napisze,ze w razie czego duplikat dostarcze 
0 0

shell

#6400798 Napisano: 08.09.2017 08:15:42
Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)
Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka
Produktów nie kupowałam osobiście inaczej od razu bym zareagowała.
Co robić ludzie? emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka
0 0

inter81

#6400822 Napisano: 08.09.2017 09:16:14
Niebieska Laguna to że umorzyli nie znaczy że nie wyskoczy im w systemie myślisz że oni ten monitoring oglądali? monitoring jest żeby chronić sklep a nie klientów, tak nas kochaja markety. może ten ktoś uznał że lepiej będzie go wyrzucić i się już nie wczytał do sieci, może na części poszedł.
0 0

delfinka101

#6400834 Napisano: 08.09.2017 09:47:25
shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka
Co robić ludzie?  emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka

Iść po fakturę imienną:)
1 kumulacja 0

ace

#6400837 Napisano: 08.09.2017 09:50:05

Byłam na policji, spisali dane, wzięli ten numer IMEI, ale po jakimś czasie dostałam tylko pismo, że sprawa umożona ze względu na brak dowodów... a przecież w sklepie był monitoring emotka

Policja pewnie nawet się sprawą nie zajęła i na monitoring nie popatrzyła. Moją kumpelę potrącił samochód jak ta jechała na rowerze. facet odjechał, a przechodnie ją zbierali z ulicy. Zawiadomili policję, jak przyjechali to coś tam spisali i tyle. Kumpela po tygodniu czy dwóch poszła na komisariat z zapytaniem co z jej sprawą. Okazało się, że w ogóle nie mają takiego zgłoszenia, dopiero jak narobiła szumu doszli który to policjant spisywał i okazało się że jeszcze nie zgłosił tego.... No to już wiedziała ze policja nic nie zrobi, więc sama zaczęła szukać po okolicznych budynkach i nieruchomościach monitoringu (jak się okazało policja do żadnego z nich nawet nie zajrzała...). W każdym razie udało jej się znaleźć odpowiedni zapis z kamer, faceta znaleźli i dostał zawiasy. Ale chodzi o to, że w większości spraw mniejszych niż np. morderstwo niestety trzeba samemu chodzić załatwiać czy to dowody, czy się przypominać by ktoś coś zrobił...

shell

#6400839 Napisano: 08.09.2017 09:53:10
delfinka101 napisał(a):

shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka Produktów nie kupowałam osobiście inaczej od razu bym zareagowała.
Co robić ludzie?  emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka

Iść po fakturę imienną:)

To taka faktura jak dają np w Kauflandzie? W sensie duplikat (?) paragonu?
0 0

kumulacja

#6400842 Napisano: 08.09.2017 09:56:24
shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka

Poproś osobę, która kupowała (albo zrób to sama) o powrót do sklepu i wyjaśnienie ekspedientce, że Ty musisz mieć
wyraźny paragon. Niech Ci wydadzą poprawny. I nie denerwuj się, dostaniesz nagrodę, to stres zniknie!
0 0

elmo

#6400845 Napisano: 08.09.2017 10:00:42
Wkurzają mnie wpisy typu:
"Wczoraj sms 0 15, wygrana dzienna z konkursu „Świeże pranie z wygrywaniem!”"
Akcja pod tym hasłem odbywa się obecnie w kilkudziesięciu sklepach!!! Więc taki wpis nie mówi absolutnie nic emotka
Szanujmy się przynajmniej na tyle by podać nazwę sklepu, w którym organizowana jest akcja i dzień, z którego pochodzi zwycięskie zgłoszenie...
PS. Zwycięzcy/zwyciężczyni serdecznie gratuluję.