Wkurza mnie...

joan

#6400855 Napisano: 08.09.2017 10:09:39
shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka
Produktów nie kupowałam osobiście inaczej od razu bym zareagowała.
Co robić ludzie?  emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka

U mnie też wnerwienia Ropuchą emotka

Zasada tam panuje taka, żeby broń boże całej sprzedaży na kasę nie nabijać i - o ile klient nie będzie żądał paragonu i od razu po zakupach wyjdzie ze sklepu - anulować sprzedaż, a pijondze schować. W związku z tym został mi wydany pełen anulacji dot. poprzednich klientów... totalnie g*wniany paragon emotka
0 0

Gość: julia1264

#6400870 Napisano: 08.09.2017 10:31:50
julia1264 napisał(a):

bruce napisał(a):

Bardzo mnie wkurzyło, że wróciło tu na portalu jakieś dziwaczne dawanie banów bez możliwości dowiedzenia się, czemu, które przerabiałam jakiś czas temu i zgłaszałam to wielokrotnie: wchodzę tu dziś i mam z miejsca ten sam (zamiast widoku strony e-konków), co wtedy, komunikat: że mam bana, że jestem zablokowana, żebym nawet nie pytała, czemu, tylko najlepiej od razu wkleiła 10 linków do konkursów. Mimo wklejenia, ban nadal był. A akurat bardzo mi zależało, żeby szybko i sprawnie odszukać w bazie pewien konkurs. I tak, jak wtedy, uważam to za całkowity bezsens, ponieważ z powodu bana oczywiście w danym momencie nie wiem, co tu w bazie jest, a czego nie ma, znalazłam zatem "pierwsze-lepsze" konkursy, możliwe, że wszystkie już są w bazie od dawna, i je wkleiłam w okienko "formularza zablokowania". emotka Edit - przy okazji, bo nareszcie konkurs odnalazłam - wkurza mnie jeszcze bardzo nieprecyzyjne dodawanie do bazy konkursów i pomijanie w opisie wielu istotnych szczegółów, które często przy późniejszym braku dostępności regulaminu mają decydujące znaczenie. emotka

Ja od rana nie mogę się zalogować na konto. Jest informacja że zostało zablokowane na 15 minut. Zalogowałam się przez fb i chyba mnie przekierowało na czyjeś konto, dletego piszę jako julia... OCB? 

To wkurzające bo to do mnie wchodzi korespondencja skierowana do kogoś innego. Też mnie otwiera jako Julia
1 brucee 0

tereniagno

#6400883 Napisano: 08.09.2017 10:47:43
inter81 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Byłam dziś w Kauflandzie na zakupach.Po odejściu od kasy,ukucnęłam ,żeby poukładać sobie w torbie zakupy,(a miałam ich sporo),więc położyłam parasol obok.Zapomniałam go zabrać,uszłam,może z 10m i skojarzyłam ,że nie mam parasola.Cofnęłam do kasy i pytam kasjerkę,czy nie został parasol? Kasjerka i klienci powiedzieli, że jakaś starsza pani podniosła go , więc kasjerka mówi mi, że mam iść zobaczyć do informacji, może pani zostawiła.Oczywiście, poszłam i co?baba nie zostawiła,tylko sobie zabrała.Jeżeli ja cofnęłam się ,to ona musiała mnie mijać !!! Złodziejstwo w biały dzień emotka Parasol kupiłam tydzień temu, fajny składany, taki podręczny.Całe szczęście,że nie padało, jak wracałam,bo jeszcze więcej bym była wkurzona emotka

Ja tak w ubiegłym roku straciłam telefon... nie zdążyłam wyjść ze sklepu, trwało to minuty, dzwonię z drugiego telefonu i już wyłączony. Musiał zabrać go ktoś kto stał tuż za mną w kolejce... Masakra. Żeby to jeszcze był jakiś iPhone za 3 tysiaki, a to był badziew kupiony 3 lata wcześniej za 300 zł i jeszcze całą szybkę miał stłuczoną.... ludzie są okropni. 

A ja pół roku temu,właśnie w Kauflandzie w toalecie znalazłam nowiutkiego IPhone i poszłam zanieść do informacji.Przyszła po niego dziewczyna.Należę do uczciwych ludzi i nie popieram kradzieży emotka

W zeszłym tygodniu pojechaliśmy wreszcie do Cetniewa .Poszliśmy na basen ,była z nami tylko grupa emerytów na aerobiku.Przy wyjściu okazało się ,że mężowskie klapeczki wcięło...No cóż ,mogę tylko pochwalić męża za dobry gust! emotka emotka

co do basenu to u nas na basenie kilka razy w tym roku (Rybnik) była kupa ludzi... co do parasola kiedys jak robiłem jako listonosz znalazłem jeden powiesiłem na płocie za 2 minuty podjeżdża auto gdzie jest parasol który ktoś z nich zgubił że mam oddawać ale im było głupio jak powiedziałem że na płocie powiesiłem żeby nie zniszczyło. ogólnie kilka rzeczy jak znalazłem i oddałem to tylko kłopoty później przez to miałem lepiej popatrzeć czy nikt nie widzi brać i citaka

No,w moim przypadku akurat widziała kasjerka i klienci przy kasie emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6400942 Napisano: 08.09.2017 12:21:25
ace napisał(a):

Byłam na policji, spisali dane, wzięli ten numer IMEI, ale po jakimś czasie dostałam tylko pismo, że sprawa umożona ze względu na brak dowodów... a przecież w sklepie był monitoring emotka

Policja pewnie nawet się sprawą nie zajęła i na monitoring nie popatrzyła. Moją kumpelę potrącił samochód jak ta jechała na rowerze. facet odjechał, a przechodnie ją zbierali z ulicy. Zawiadomili policję, jak przyjechali to coś tam spisali i tyle. Kumpela po tygodniu czy dwóch poszła na komisariat z zapytaniem co z jej sprawą. Okazało się, że w ogóle nie mają takiego zgłoszenia, dopiero jak narobiła szumu doszli który to policjant spisywał i okazało się że jeszcze nie zgłosił tego.... No to już wiedziała ze policja nic nie zrobi, więc sama zaczęła szukać po okolicznych budynkach i nieruchomościach monitoringu (jak się okazało policja do żadnego z nich nawet nie zajrzała...). W każdym razie udało jej się znaleźć odpowiedni zapis z kamer, faceta znaleźli i dostał zawiasy. Ale chodzi o to, że w większości spraw mniejszych niż np. morderstwo niestety trzeba samemu chodzić załatwiać czy to dowody, czy się przypominać by ktoś coś zrobił...

Niestety, ale z perspektywy czasu też uważam, że zrobiłam z siebie idiotkę, idąc na policję o ten telefon. Bo komu by się chciało tego szukać. Pewnie nawet nie pojechali sprawdzić tego monitoringu emotka  Co mnie jednak smuci i odbiera poczucie bezpieczeństwa. Najważniejsze, że drugi policjant podczas przesłuchania miał czas sprawdzać facebooka, zajadać jogurt i co chwile wtrącać jakieś prywatne sprawy do tego, który spisywał zeznania emotka
0 0

inter81

#6400959 Napisano: 08.09.2017 12:53:14
joan napisał(a):

shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka Produktów nie kupowałam osobiście inaczej od razu bym zareagowała.
Co robić ludzie?  emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka

Zasada tam panuje taka, żeby broń boże całej sprzedaży na kasę nie nabijać i - o ile klient nie będzie żądał paragonu i od razu po zakupach wyjdzie ze sklepu - anulować sprzedaż, a pijondze schować. W związku z tym został mi wydany pełen anulacji dot. poprzednich klientów... totalnie g*wniany paragon emotka

a ja sie zastanawiałem czemu na paragonie miałem 4 warki i anulowano 4 warki ale może koles po prostu kasy zapomniał bo te 4 warki miała na ladzie jak mnie obsługiwała
0 0

picola

#6400969 Napisano: 08.09.2017 13:03:20
inter81 napisał(a):

joan napisał(a):

shell napisał(a):

Dzień Dobry! (oby lepszy od poranka)Mój mega wqrw na paragony z Żabki, gdzie nie widać dwóch cyfr numeru paragonu W OGÓLE!!! emotka Produktów nie kupowałam osobiście inaczej od razu bym zareagowała.Co robić ludzie?  emotka   Kasa wydana na świństwa emotka , a paragon ma iść do kosza?! emotka

a ja sie zastanawiałem czemu na paragonie miałem 4 warki i anulowano 4 warki ale może koles po prostu kasy zapomniał bo te 4 warki miała na ladzie jak mnie obsługiwała

to zależy od ludzi, w mojej Żabce zawsze dają paragon, nic nie usuwają, jest normalnie. Mało tego  - w poniedziałek  zostawiłam kartę bankomatową w Żabce, wzięłam towar i paragon (rasowy konkursowicz) i wróciłam do domu. We wtorek i środę zaczęłam intensywnie poszukiwać tej karty. W akcie desperacji podjechałam do Żabki i zapytałam o kartę. o dziwo, karta była schowana w kasetce z pieniędzmi i czekała na mnie. Gdy podziękowałam za uczciwość, to kasjerki powiedziały, że nie wyobrażają sobie, żeby zabrać czyjąś kartę. Pudełko Merci i wino w podziękowaniu musiałam im wcisnąć na siłę.
2 brucee, joan 0

joan

#6400975 Napisano: 08.09.2017 13:08:23
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Zasada tam panuje taka, żeby broń boże całej sprzedaży na kasę nie nabijać i - o ile klient nie będzie żądał paragonu i od razu po zakupach wyjdzie ze sklepu - anulować sprzedaż, a pijondze schować.

emotka Gdzie tu biznes dla sklepu?

Nie ma sprzedaży emotka nie ma dochodu emotka nie ma podatku dochodowego...
1 nkba 0

nkba

#6400977 Napisano: 08.09.2017 13:11:08
joan napisał(a):

cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Zasada tam panuje taka, żeby broń boże całej sprzedaży na kasę nie nabijać i - o ile klient nie będzie żądał paragonu i od razu po zakupach wyjdzie ze sklepu - anulować sprzedaż, a pijondze schować.

emotka Gdzie tu biznes dla sklepu?

I VATu przede wszystkim emotka
1 joan 0

nkba

#6400979 Napisano: 08.09.2017 13:12:01
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

cb656 napisał(a):

Gdzie tu biznes dla sklepu?

To z czego pensja? Ktoś dokłada z własnej kieszeni? Jakaś tajemnicza "góra"?

Pensja z tych "schowanych" emotka
1 joan 0

cherry_coke

#6400987 Napisano: 08.09.2017 13:20:43
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

Pensja z tych "schowanych" emotka

emotka o ja... a ja tu naiwnie myślałem, że ludzie są po prostu uczciwi. A oni po prostu kradną emotka emotka

Sytuacja jest bardzo złożona. Ludzie są nieuczciwi, ale też Państwo jest nieuczciwe wobec przedsiębiorców. 
0 0

Claudia77

#6401103 Napisano: 08.09.2017 16:22:01
co za piątek!!! wysłałam zgłoszenia 3 na kinder bueno i wpisałam zły nr paragonu i pewnie wygram coś na to znając przekorność losuemotka emotka emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6401232 Napisano: 08.09.2017 21:03:52
Dopiero dziś na to trafiłam, ale od rana to za mną chodzi... Że wkurza to mało powiedziane... Jak można tak okaleczyć biedne zwierzę? Nie rozumiem tego. Obciąć uszy, uszkodzić oczy. Nie mogę znieść myśli, że pewnie gdzieś teraz znowu coś takiego się dzieje, że ktoś ma z tego satysfakcje, a mnie dręczy bezradność  emotka

https://fakty.tvn...nia-kota,769449.html
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6401235 Napisano: 08.09.2017 21:15:53
bruce napisał(a):

Dopiero dziś na to trafiłam, ale od rana to za mną chodzi... Że wkurza to mało powiedziane... Jak można tak okaleczyć biedne zwierzę? Nie rozumiem tego. Obciąć uszy, uszkodzić oczy. Nie mogę znieść myśli, że pewnie gdzieś teraz znowu coś takiego się dzieje, że ktoś ma z tego satysfakcje, a mnie dręczy bezradność  emotka https://fakty.tvn...nia-kota,769449.html

Kilkanaście miesięcy temu znajomi na FB podali mi filmik obcojęzyczny-dokument, który ja też udostępniłam - bestialskie znęcanie się nad powiązanym i powieszonym w jakimś worze skamlącym psem: czterech facetów okłada go pałami, bawiąc się przy tym setnie. emotka emotka  Nie dało się obejrzeć do końca. emotka  Myślę, że to typowe dla zwyrodnialców wszelkiej maści (tamci akurat byli ze Wschodu, ale to w sumie bez znaczenia) - znęcanie się nad słabszym, pokazywanie swej siły, często - stawanie się tyranem, kiedy wcześniej było się ofiarą innego tyrana. Z własnego doświadczenia życiowego wiem, że tego schorzenia uleczyć się nie da. emotka

To prawda - wszędzie są ludzie źli i dobrzy. Niestety u nas nie brakuje zwyrodnialców, którzy nie mają serca dla zwierząt. Pamiętam jak w szkole filmowej oglądaliśmy jakiś film Polańskiego, w którym rzucili małemu kociakowi rybkę, a potem zaczęli rzucać w niego chyba jabłkami czy gruszkami aż go zabili. Wyszłam z zajęć z płaczem, do dziś ta scena mnie prześladuje, a Polańskiego znienawidziłam do końca życia. Na jego widok robi mi się niedobrze. 
2 brucee, nkba 0

Niebieska_Laguna

#6401240 Napisano: 08.09.2017 21:25:04
bruce napisał(a):

Pamiętam jak w szkole filmowej oglądaliśmy jakiś film Polańskiego, w którym rzucili małemu kociakowi rybkę, a potem zaczęli rzucać w niego chyba jabłkami czy gruszkami aż go zabili. Wyszłam z zajęć z płaczem, do dziś ta scena mnie prześladuje, a Polańskiego znienawidziłam do końca życia. Na jego widok robi mi się niedobrze. 

Nie, no proszę Cię emotka , jak tak lubię jego niektóre filmy, za "Niestraszonych ..." dałabym się pociąć, "Dziecko... " też jest rewelacyjne, a tu taka wiadomość... emotka  Mam nadzieję (i będę to sobie ciągle wmawiała), że ten kot jednak nie zginął wtedy. emotka

Co prawda prowadzący przewinął w pewnym momencie ten fragment, ale potem nas poinformował, że kotek niestety zginął. Możliwe, że to nawet jest pokazane na tym filmie, bo zdążyliśmy zobaczyć dosyć brutalny początek, kiedy mały kotek chce zjeść rzuconą mu rybkę, a obrywa w głowę czymś, potem głodny wraca do tej rybki i rzucają w niego jeszcze mocniej, a Polański jest wśród nich, bo akurat grał w tym... To była jego etiuda jeszcze z czasów studenckich. Oczywiście wielokrotnie nagradzana i chwalona emotka  Pamiętam, że przed tym był moim wielkim idolem i bardzo chciałam go poznać, a po tym incydencie straciłam do niego całą sympatię. Taką sztukę, gdzie się niewinne zwierzęta bestialsko morduje, to ja nie powiem w czym mam...
2 brucee, nkba 0

norweska20

#6401282 Napisano: 08.09.2017 23:17:57
wkurza mnie że zgosiłam wieczko na ALMETTE we wtorek ..a dziś za cholerę nie umiem go znalezc ....przeszukałam wszystko i cenzura blada ...wsysło go pod ziemię i jutro przyjdzie mi pisac o anulowanie zgłoszenia -oby tylko sie dało ..bo jak to z losem przewrotny jest i mogła by paść na niego  wygrana -a wieczka nie ma....wolę dmuchac na zimne i jakoś przeboleje te 3 zeta za serek ( a i tak je lubię emotka )
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6401299 Napisano: 09.09.2017 01:00:16
Już pierwsza w nocy, a ja dopiero idę spać... a rano trzeba wstać emotka  Już widzę rano te wory pod oczami emotka

edit: i jeszcze musiała mi na forum wyskoczyć reklama kremu Dr Irena Eris Neometric... teraz zamiast się położyć spać to przeczesuję internet w poszukiwaniu opinie i najkorzystniejszej ceny tego kosmetyku emotka
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6401357 Napisano: 09.09.2017 11:01:55
cb656 napisał(a):

Już widzę rano te wory pod oczami  emotka jeszcze musiała mi na forum wyskoczyć reklama kremu Dr Irena Eris Neometric... teraz zamiast się położyć spać, to przeczesuję internet w poszukiwaniu opinii i najkorzystniejszej ceny tego kosmetyku  emotka

Pomyśl sobie, że to zwiastuje duuuże wygrane - stąd te wory, byś miała gdzie je wszystkie zapakować emotka
Taki powiedzmy "ZNAK" od losu emotka Zagraj dziś w europejską loterię - może wygrasz 80 milionów Euro emotka
...no, ale to chyba wory musiałabyś hodować tak przez kilka nocy, bo jednodobowe mogą być za małe emotka

A wiesz, że potraktuję Twój komentarz jak przepowiednię cyganki i zagram emotka  Tylko niech mi ktoś powiem jak i gdzie emotka
1 1mariusz 0

Niebieska_Laguna

#6401361 Napisano: 09.09.2017 11:11:48
cb656 napisał(a):

Potraktuję Twój komentarz jak przepowiednię Cyganki i zagram emotka   Tylko niech mi ktoś powie, jak i gdzie  emotka

Wszystkie szczegóły już w bazie: LOTERIA "EuroJackpot" emotka

Jednak nie mi pisana ta wygrana emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6401369 Napisano: 09.09.2017 11:19:24
tsubasa napisał(a):

Oficjalna strona to http://www.lotto.pl/eurojackpot Tamto to oszustwo emotka Można dodać do bazy poza tym ten konek od Lotto:
http://eurojackpotpolska.pl/

Wiedziałam, że cb656 jednak nie może mi dobrze życzyć emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6401418 Napisano: 09.09.2017 14:03:05
cb656 napisał(a):

:] Mylisz się. Ja życzę ludziom tylko dobrze. Nieba bym każdemu przychylił. Przykre, że tak krzywdząco właśnie mnie oceniłaś. 

I guess I wish you well,
Mmm a little bit of heaven,
But a little bit of hell

0 0