Wkurza mnie...

pioge7

#6540982 Napisano: 22.10.2018 16:21:56
magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Poniedziałek. Tak po prostu. Wkurza mnie poniedziałek emotka I to, że choć wiem, że w poniedziałki kończy się weekendowa laba, to zawsze rano czuję się tym jednakowo mocno zaskoczona emotka

nie tylko Ty, ja mam w poniedziałki jeszcze na 9. Tak, żeby posiedzieć tę pierwszą godzinę lekcyjną i się nawkurzać, że inni po niej będą już częściowo po pracy, a ja jeszcze nie zaczęłam emotka

Ja w poniedziałek zaczynam o 6 rano... i jak niektórzy kończą o 14 to ja jeszcze wtedy ciągnę 6 godzin, by wyjsć z pracy o 20.  :) i tak w każdy poniedziałek od 3 lat po 14 godzin ... emotka  

podziwiam, a masz za to np wolne piątki?

Nie ale za to mam wtorek wolny i czwartek emotka  bo w środę i piątek też pracuje od 6 do 20 emotka  
0 0

magie1982

#6540983 Napisano: 22.10.2018 16:26:12
pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Poniedziałek. Tak po prostu. Wkurza mnie poniedziałek emotka I to, że choć wiem, że w poniedziałki kończy się weekendowa laba, to zawsze rano czuję się tym jednakowo mocno zaskoczona emotka

nie tylko Ty, ja mam w poniedziałki jeszcze na 9. Tak, żeby posiedzieć tę pierwszą godzinę lekcyjną i się nawkurzać, że inni po niej będą już częściowo po pracy, a ja jeszcze nie zaczęłam emotka

Ja w poniedziałek zaczynam o 6 rano... i jak niektórzy kończą o 14 to ja jeszcze wtedy ciągnę 6 godzin, by wyjsć z pracy o 20.  :) i tak w każdy poniedziałek od 3 lat po 14 godzin ... emotka  

Nie ale za to mam wtorek wolny i czwartek emotka  bo w środę i piątek też pracuje od 6 do 20 emotka  

czyli pracujesz 3 dni po 14h? W sumie też bym tak mogła emotka
1 pioge7 0

pioge7

#6540984 Napisano: 22.10.2018 16:30:39
magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Tak, 3 dni pracuje, 4 wolne. emotka  udało się dogadać z koleżanką z pracy bo jej tez tak pasuje emotka  
wczesniej pracowałem poniedziałek wtorek środa po 14 a od czwartku weekend emotka  :P 
ale od września musieliśmy zmienić i pracujemy co drugi dzien emotka  

joasiunia

#6540992 Napisano: 22.10.2018 16:50:43
No właśnie w samym fakcie pracy nic mnie nie wkurza, gdyby nie jej godziny. One mnie czasem do białej rozpaczy doprowadzają,  bo pracuję przeważnie 15-20 (muzyczna to szkoła popołudniowa) i się elegancko, dzień w dzień mijam z rodziną. Oni do domu, ja z domu. Ja do domu, oni spać... 
0 0

magie1982

#6540995 Napisano: 22.10.2018 16:57:32
pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Tak, 3 dni pracuje, 4 wolne. emotka  udało się dogadać z koleżanką z pracy bo jej tez tak pasuje emotka  
wczesniej pracowałem poniedziałek wtorek środa po 14 a od czwartku weekend emotka  :P 
ale od września musieliśmy zmienić i pracujemy co drugi dzien emotka  

I to się rozumie, jest czas na konkursy emotka

pioge7

#6541006 Napisano: 22.10.2018 17:10:35
joasiunia napisał(a):

No właśnie w samym fakcie pracy nic mnie nie wkurza, gdyby nie jej godziny. One mnie czasem do białej rozpaczy doprowadzają,  bo pracuję przeważnie 15-20 (muzyczna to szkoła popołudniowa) i się elegancko, dzień w dzień mijam z rodziną. Oni do domu, ja z domu. Ja do domu, oni spać... 

U mnie siostra tak pracowała 2 lata... dzieci na 8 do 14 w szkole ona o 13 jechała do pracy, od 14 do 22.. przychodziła dzieci śpią... wstawali tylko razem, ale jak to dzieci na osttanią chwilę i spędzali dziennie może 15 minut. Po dwóch latach powiedziała dość... i teraz ma pracę na zmiany... także raz się nie widzą tydzien, ale pózniej 2 tygodnie się znowu widzą emotka  
1 joan 0

lola.lola

#6541167 Napisano: 23.10.2018 10:29:07
Wkurza mnie, że ludzie jeżdżą rowerami po chodnikach.. Dziś sytuacja - idę sobie chodnikiem (ważna informacja: tą ulicą przejeżdża jeden samochód na godzinę) i nagle za plecami słyszę dzwonek sygnalizujący, że muszę ustąpić mu drogi.. SERIO? Rozumiem, gdyby na ulicy był mega ruch albo gdyby to jechało dziecko.. Ale nie, pustka totalna a koleś na oko ok 45-50 lat.
Kiedyś miałam też sytuację gdzie dwie dziewczyny również jechały chodnikiem, widziały że idę z naprzeciwka i jechały sobie obok siebie więc w efekcie to ja musiałam zejść z chodnika na ulicę, żeby sobie królewny mogły przejechać...
0 0

haima

#6541191 Napisano: 23.10.2018 11:31:03
Nestle!! Bo i mnie dopadła klątwa z nieprawidłowym/wykorzystanym kodem emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6541225 Napisano: 23.10.2018 13:00:43
Zamówiłam w sklepie internetowym między innym 4 słoiki eko kapusty kiszonej, zamówienie przyszło bez tej kapusty, nawet nie było jej na papierowej fakturze. A online oczywiście jest i zapłaciłam za nią. Złożyłam reklamację przez formularz na stronie sklepu i po kilkunastu dniach zero odzewu, napisałam na facebooku, to podali mi jakiegoś mejla, wysłałam tam wiadomość i znowu ponad tydzień bez kontaktu. Niby to tylko 4 słoiki kapusty, ale nie daje mi to spokoju, że tak po prostu sobie nie wysłali i mają to gdzieś emotka  Już nie wiem do kogo się zwrócić. 
0 0

alan84

#6541229 Napisano: 23.10.2018 13:15:40
ze nie ma laserowej operacji zylakow na nfz. Kiedys cos bylo ale podobno nie maja juz kontraktu. Moze Ktos wie gdzie w wielkopolsce ,dolnoslaskie operuja i noe za miloby monet? A moze np w czechach za zwrotem kasy nfz?
0 0

Gość: alusia29

#6541230 Napisano: 23.10.2018 13:16:34
Niebieska_Laguna napisał(a):

Zamówiłam w sklepie internetowym między innym 4 słoiki eko kapusty kiszonej, zamówienie przyszło bez tej kapusty, nawet nie było jej na papierowej fakturze. A online oczywiście jest i zapłaciłam za nią. Złożyłam reklamację przez formularz na stronie sklepu i po kilkunastu dniach zero odzewu, napisałam na facebooku, to podali mi jakiegoś mejla, wysłałam tam wiadomość i znowu ponad tydzień bez kontaktu. Niby to tylko 4 słoiki kapusty, ale nie daje mi to spokoju, że tak po prostu sobie nie wysłali i mają to gdzieś emotka  Już nie wiem do kogo się zwrócić. 

Postrasz, że składasz zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta - często pomaga na takich emotka

nanajka81

#6541234 Napisano: 23.10.2018 13:19:17
dzisiejsza pogoda - leje, wieje i jest zimno emotka Nie lubię takiej jesieni...
1 mia 0

mia

#6541235 Napisano: 23.10.2018 13:26:44
nanajka81 napisał(a):

dzisiejsza pogoda - leje, wieje i jest zimno emotka Nie lubię takiej jesieni...

Amen. Mam wrażenie , że sztorm z morza przeniósł się do miasta. emotka Właśnie zastanawiam się, jak pojechać po zakupy, bo a) trzeba przejść do garażu, b) do sklepu też samochodem nie wjadę, a parking jest lekko oddalony.
Parasol odpada - połamanych mam już wystarczającą kolekcję. Sztormiak? emotka
1 nanajka81 0

Niebieska_Laguna

#6541239 Napisano: 23.10.2018 13:34:55
alusia29 napisał(a):

Postrasz, że składasz zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta - często pomaga na takich  emotka

Chyba tak zrobię, choć wydaje mi się, że nikt tam nawet nie czyta tych mejli emotka   Jedynie na facebooku, ale oni nie odpowiadają za takie sprawy sklepu.
0 0

estrelitta

#6541244 Napisano: 23.10.2018 13:46:42
Wkurza mnie brak fajnych konkursów, jeszcze fajniejszych nagród. Gdzie te czasy, gdy brakowało czasu na twórczość emotka

Gość: buziolek

#6541249 Napisano: 23.10.2018 14:11:19
estrelitta napisał(a):

Wkurza mnie brak fajnych konkursów, jeszcze fajniejszych nagród. Gdzie te czasy, gdy brakowało czasu na twórczość emotka

Gdzie te fajne konkursy lay's z telewizorami, konsolami, premie kibica? emotka

ruda88

#6541253 Napisano: 23.10.2018 14:19:47
Dzisiaj zauważyłam, że w pracy zmieniliśmy mleko na Łaciate i już się podjarałam, że będę miała kody na loterię za free, a tu  emotka  bo do zgłoszenia jest niezbędny paragon...
0 0

slonko365

#6541257 Napisano: 23.10.2018 14:32:34
ruda88 napisał(a):

Dzisiaj zauważyłam, że w pracy zmieniliśmy mleko na Łaciate i już się podjarałam, że będę miała kody na loterię za free, a tu   emotka  bo do zgłoszenia jest niezbędny paragon...

Jak będziesz robiła zakupy, to rozejrzyj się, czy komuś paragon nie upadł na ziemię, albo nie pałęta się po koszyku. Zadbaj o czystość, a zanim wyrzucisz paragon do kosza, sprawdź czy nie ma na nim Łaciatego emotka  to popularne mleko jest, szanse są duże emotka
1 ruda88 0

tereniagno

#6541258 Napisano: 23.10.2018 14:33:43
Mało, że pada, wieje, pojechałam na zakupy do Kauflanda. M. innymi kupiłam: Ferrero, Milkę, Prince polo, Płatki Nestle. Zapłaciłam karta, pani zwinęła wszystkie paragony i resztę kasy(z dopłatą gotówką). Teraz wyjęłam paragony i co? okazało się, że mam wszystkie dodatkowe niefiskalne, a paragonu z zakupionymi produktami niestety brak emotka emotka
Wszystko na marne poszło emotka emotka Mogę tylko uratować, że są kody w płatkach, nic więcej emotka
0 0

toka

#6541260 Napisano: 23.10.2018 14:37:31

alusia29 napisał(a):

Postrasz, że składasz zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta - często pomaga na takich  emotka

Chyba tak zrobię, choć wydaje mi się, że nikt tam nawet nie czyta tych mejli emotka   Jedynie na facebooku, ale oni nie odpowiadają za takie sprawy sklepu.

postrasz że opiszesz tą sytuacje na ich fejsie i ulubionych forach eko żeby ostrzec ludzi przed zakupami u nich.Mylić się może każdy ale naprawić sytuacje powinni.Klient musi być zadowolony i koniec. emotka