Wkurza mnie...

ilonaxx5

#6541791 Napisano: 25.10.2018 10:14:35
milkaemotka
0 0

lola.lola

#6541796 Napisano: 25.10.2018 10:26:00
Zawsze przed pracą wstępuję do małego sklepiku przy Pl. Zawiszy (Warszawa) po mleko i wodę. Ogólnie wiem, że sklepik jest stosunkowo drogi ale to jedyny, do którego mi "po drodze".
Dziś przeglądając półki wpadło mi w oko małe opakowanie Ferrero (100g) i myślę sobie: "Dobra. Pogoda do bani. Przede mną 10h w pracy. Kupię. Może się uda." Wzięłam i patrzę na cenę: 16.90 zł. Odłożyłam szybciej niż wzięłam.
Czekając w kolejce pomyślałam "hmmm no to może jakiś baton". Sięgając po Grześka przypomniałam sobie o loterii Prince Polo więc ostatecznie wybór padł na nie. Teraz zadowolona siadam sobie do komputera chcąc zgłosić paragon i co na nim widzę......
- woda
- mleko
- słodycze

Życie chyba daje mi jakieś znaki, żebym definitywnie odpuściła sobie loterie.
0 0

Astronautka

#6541962 Napisano: 25.10.2018 17:30:51
uciekający czas...za miesiąc z kawałkiem zaczną się kalendarze adwentowe...gdzie się podział ten cały rok? 

lola.lola

#6541968 Napisano: 25.10.2018 17:50:20
astronautka napisał(a):

uciekający czas...za miesiąc z kawałkiem zaczną się kalendarze adwentowe...gdzie się podział ten cały rok? 

Niby szybko mija ale.... oby zima minęła równie szybko jak lato emotka

aurorcia

#6541970 Napisano: 25.10.2018 18:06:13
bruce napisał(a):

bruce napisał(a):

Wkurza wymóg bycia chamską, lecz na początek rozmowy o treści: "CZĘŚĆ!", ja odpowiadam chamsko właśnie: "CZEGO?".  emotka

Nie zostałam dobrze zrozumiana, przepraszam.  emotka
Razi mnie literka "ę" zamiast "e" w powitaniu, nic więcej. emotka  Naprawdę potulne ze mnie byczysko.  emotka emotka emotka

Uffff, a już myślałam, że dla ciebie "cześć" to zbyt bezpośrednio i oczekujesz raczej "Szanowna Pani"emotka

jokan

#6542023 Napisano: 25.10.2018 23:09:14
zaproszenia na FB od zagranicznych jegomości emotka
2 maryam, ziolko 0

kinzao

#6542061 Napisano: 26.10.2018 09:53:25
Wkurza mnie brak fajnych konkursów. Susza jak na początku roku, same loterie bramkowe emotka

ziolko

#6542065 Napisano: 26.10.2018 10:09:04
jokan napisał(a):

zaproszenia na FB od zagranicznych jegomości emotka

Od "naszych" tak samo... a jak się pytam uprzejmie na pw, skąd się znamy to cisza. Jak z forum to proszę o podanie nicka - też cisza.
Jeśli kogoś nie kojarzę a ten ktoś nie odpisuje, to nie dodaję tej osoby do znajomych. Proste emotka
1 jokan 0

noska81

#6542080 Napisano: 26.10.2018 10:40:56
kinzao napisał(a):

Wkurza mnie brak fajnych konkursów. Susza jak na początku roku, same loterie bramkowe emotka

to samo.... latem takie fajne konkursy były...
0 0

lola.lola

#6542105 Napisano: 26.10.2018 11:33:35
Kurcze.. pojawiły się główne z Jogobelli i pierwsza zwycięska praca to po prostu dwa owoce powiększone na cały kubeczek emotka
0 0

lola.lola

#6542122 Napisano: 26.10.2018 12:04:44
cb656 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

...główne z Jogobelli i pierwsza zwycięska praca to po prostu dwa owoce powiększone na cały kubeczek  emotka

No ale czyż nie o to chodzi? Najpierw jedzą oczy, takie jest zadanie opakowania: PRZYCIĄGAĆ WZROK TAK, BY POLECIAŁA ŚLINKA.
Ja sięgam po kubeczek, na którym od pierwszego rzutu okaz widać, co zawiera. Nie pociągają mnie takie opakowania, które może i skrzą się dowcipem czy humorem, ale widocznym dopiero po przeczytaniu wszystkich napisów. To strata czasu.

Niby tak.. Jednak myślałam, że wygranie nagrody głównej wymaga nieco pracy i pomysłu.. Zwłaszcza, że pamiętam ich konkurs gdzie projektowało się podkładki kuchenne i praca która zgarnęła nagrodę główną była mega sztosem i widać było, że autorka (z tego co pamiętam nawet ktoś z forum) włożyła w to mnóstwo czasu i cierpliwości bo przedstawiona była baletnica i napis "Jogobella" ułożony z owoców (wszystko było tak precyzyjne, że ciężko mi było uwierzyć, że powstało to w tak podstawowym kreatorze) :) 
0 0

lola.lola

#6542125 Napisano: 26.10.2018 12:10:16
cb656 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

cb656 napisał(a):

lola.lola napisał(a):

...główne z Jogobelli i pierwsza zwycięska praca to po prostu dwa owoce powiększone na cały kubeczek  emotka

No ale czyż nie o to chodzi? Najpierw jedzą oczy, takie jest zadanie opakowania: PRZYCIĄGAĆ WZROK TAK, BY POLECIAŁA ŚLINKA.

Niby tak.. Jednak myślałam, że wygranie nagrody głównej wymaga nieco pracy i pomysłu.. Zwłaszcza, że pamiętam ich konkurs gdzie projektowało się podkładki kuchenne i praca która zgarnęła nagrodę główną była mega sztosem i widać było, że autorka włożyła w to mnóstwo czasu i cierpliwości bo przedstawiona była baletnica i napis "Jogobella" ułożony z owoców

Inna jest rola PODKŁADKI do używania w domu na kuchennym stole, a inna opakowania na półce w sklepie.
Dla mnie akurat ta kwestionowana przez Ciebie jest trafiona w punkt, jeśli patrzeć na cel stawiany opakowaniom. To ma być pierwszy wabik. Mnie zwabił emotka emotka

No dobra, niech będzie emotka
0 0

Agnes

#6542135 Napisano: 26.10.2018 12:36:18
tydzien temu pisałam to samo ale znów powtórzę
kurierzy kurierzy i jeszcze raz kurierzy
w ciągu tygodnia 2 paczki zwrócone do nadawcy bo nie było mnie w domu, szkoda tylko ze nikt nie raczyl do mnie zadzwonić
1 brucee 0

lola.lola

#6542144 Napisano: 26.10.2018 12:59:33
bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):

bruce napisał(a):

(kurier) zadzwonił, ale - kiedy już stał pod domem, a ja... machałam mu z daleka z przystanku i właśnie wsiadałam do nadjeżdżającego autobusu z biletem w dłoni. Czekałam na (paczkę) prawie tydzień. A kurier do mnie bez żadnego oporu:
"No widzę panią. No widzę, że pani wsiada. To ja przerzucę paczkę nad ogrodzeniem, ok?"

Miałbym pewne opory, by się zgodzić, zwłaszcza w sytuacji, gdy paczka zawierałaby unikalną porcelanową filiżankę do kolekcji...
No chyba, że w ogrodzie za płotem byłaby sterta zagrabionych liści, a kurier ma dobre oko i pewną rękę  emotka

Dokładnie, czytasz w moich myślach! emotka  - tam jest beton i on o tym oczywiście dobrze wie, bo zna, niejeden raz już był przy bramie i na dodatek teraz też stoi obok.  emotka emotka

Ja ze swoim kurierem z DPD mamy deal, że jak nikogo nie ma w domu to przekłada paczkę przez furtkę i kładzie na pojemnikach do sortowania śmieci emotka   Przed chwilą właśnie dzwonił i zostawił tam moje foremki do wycinania ciasteczek emotka
1 brucee 0

Agnes

#6542146 Napisano: 26.10.2018 13:01:25
no fajnie ze do Was dzwonią
u mnie odkąd weszło RODO to nic zero powiadomień
w tym roku straciłam juz 5 paczek
1 brucee 0

atyde25

#6542149 Napisano: 26.10.2018 13:13:31
To wszystko zależy od podejścia kuriera.Dziś mnie nowy kurier z DPD tak zagotował,że jakbym wypiłam 10 kaw w 5 minut.Zmienili mi kurierów dwóch zawsze dzwonili,miło,szybko z uśmiechem.Nowy nie dzwoni,mina jakby za karę.I przyniósł mi pojemnik z Bakalandu za niecałe 30 zł według paragonu z dokumentami zwrotnymi.I podpisałam a on ,że podpisy nieczytelne i on mi zabierze paczkę hahhahh.To mu się podpisałam 2 razy literami drukowanymi na pół karki każdy podpis.Bez przesady te podpisy były czytelne a to zwykłe czepialstwo.Ale kto mi odda za nerwy nikt.I wkurza mnie no,że jak mam super kuriera to parę miesięcy i nowy przychodzi:(Ale za taką kasę jak im płacą to wiadomo olewnictwo.

joan

#6542174 Napisano: 26.10.2018 14:32:53
Gdyby kto pytał, to poszłam do Biedry i okazało się, że moja karta podarunkowa jest nieaktywna.

Bardzo dziwnie na mnie patrzano - jakbym próbowała dokonać oszustwa i zapłacić za zakupy kartą z zerowym saldem.

Fest niefajo.

Dajcie proszę znać, jeśli uda Wam się tą kartą dokonać transakcji.

PS: Saldo karty można sprawdzić dopiero w momencie płatności, przynajmniej tak twierdził mister kasjer.
1 brucee 0

adrian

#6542185 Napisano: 26.10.2018 15:27:58
Wkurza mnie październikowa posucha konkursowa - nie ma na co układać odpowiedzi. emotka

lola.lola

#6542220 Napisano: 26.10.2018 16:53:30
Przez usterkę PKO nie mogę zrobić zakupów online i w między czasie wykupili mi bluzkę!! emotka  Dodałam do koszyka rozmiar mniejszą i wyświetla, że rozmiar 34 został ostatni i lepiej żebym się pospieszyła!! emotka  
#życienakrawędzi
Swoją drogą podobno odrzuca też płatności kartą i wypłaty z bankomatów więc w sumie lipka jak ktoś (tak jak ja) nie nosi przy sobie żadnej gotówki emotka
0 0

atyde25

#6542235 Napisano: 26.10.2018 17:24:38
No proszę a dlaczego kurier z pocztexu mimo RODO może zadzwonić i spytać czy się jest w domu bo ma przesyłkę?
Zaczynam dużo bardziej lubić kurierów z poczty bo o listonoszach nie mam dobrego zdania:P I to mnie też wkurza:)
0 0