Wkurza mnie...

nelunia

#6580238 Napisano: 13.03.2019 19:08:02
Wkurza mnie moja konkursowa zachłanność emotka zerwałam się rano, żeby wklepać kod Oreo i co, sukces bo trafiła się bluza. Ale, że byłam zaspana wpisałam zły adres mejlowyemotka  i bluza poszła się... no i wkurza mnie, że znowu nie trafilam nic z Tic Taców i z (nie) wygranego głośnika siedząc na tarasie nie posłucham Behemothaemotka
1 joasiunia 0

norweska20

#6580258 Napisano: 13.03.2019 19:58:12
Mnie wkurzają nasze perypetie z naprawą auta ,które trwają od sierpnia 2018 kiedy nasz zacny Ford Focus  zepsuł się w drodze na wakacje...po zaliczniu 4 mechaników, 1 elektryka czy jak go tam zwią ....dzisiaj mąż odebrał auto i zobaczymy czy to koniec naszych wydatków ( + - 2tys. udane )  czy ciąg dalszy nastąpi .....
Pozatym wkurza mnie moja niemoc konkursowo-loteryjna ....poza kilkoma mniej lub bardziej potrzebnymi gadżetami , nic fajnego nie ugrałam emotka   i przez to brakuje mi motywacji do dalszego grania...a tak jak każdy tu na forum apetyt na nagrody jest wielki ..i fajnie jest czytać o wygranych, ale jeszcze fajniej byłoby spotkać się z nimi w wątku MDW ...ech

tereniagno

#6580273 Napisano: 13.03.2019 20:51:10
nelunia napisał(a):

Wkurza mnie moja konkursowa zachłanność  emotka zerwałam się rano, żeby wklepać kod Oreo i co, sukces bo trafiła się bluza. Ale, że byłam zaspana wpisałam zły adres mejlowy emotka  i bluza poszła się... no i wkurza mnie, że znowu nie trafilam nic z Tic Taców i z (nie) wygranego głośnika siedząc na tarasie nie posłucham Behemotha emotka

Tak miałam w poprzedniej edycji termosów- źle wpisałam maila i po "ptokach"
Co do TIC TAC- to już mnie wkurza, ponieważ wysłałam już sporo kodów i nic nie mogę trafić- tylko mnie coś trafia emotka
0 0

tereniagno

#6580274 Napisano: 13.03.2019 20:53:41
nelunia napisał(a):

Wkurza mnie moja konkursowa zachłanność  emotka zerwałam się rano, żeby wklepać kod Oreo i co, sukces bo trafiła się bluza. Ale, że byłam zaspana wpisałam zły adres mejlowy emotka  i bluza poszła się... no i wkurza mnie, że znowu nie trafilam nic z Tic Taców i z (nie) wygranego głośnika siedząc na tarasie nie posłucham Behemotha emotka

Tak miałam w poprzedniej edycji termosów- źle wpisałam maila i po "ptokach"
Co do TIC TAC- to już mnie wkurza, ponieważ wysłałam już sporo kodów i nic nie mogę trafić- tylko mnie coś trafia emotka
0 0

bezaczek7

#6580300 Napisano: 13.03.2019 22:29:21
dwaburekoty napisał(a):

Wiecie co, jestem przerażona. Czytam dzisiaj artykuł, w którym mowa była o wzroście gospodarczym z infografiką. Autor tekstu nie miał pojęcia albo o geografii albo o matematyce, bo pomylił Estonię z Łotwą. Wypełniam ankietę dla GFK, a tam takie kwiatki: \"leprze\" itp... Serio? Chyba nie wyślę córki do szkoły, tylko zacznę ją uczyć w domu....

Aplikacja Moje male tesco: pomorz przy tej polce...
0 0

andziabid7

#6580320 Napisano: 14.03.2019 03:34:11
Wkurza mnie grypa żołądkowa. W poniedziałek starszy syn przyniósł z przedszkola. Męczy się strasznie. Powoli przechodzi aż tu dziś dopadła młodszego emotka  nieprzespana noc przede mną 
0 0

as32572

#6580340 Napisano: 14.03.2019 08:56:18
Wkurza mnie, że jestem mylona z inną dziewczyną z mojej miejscowości.
Wczoraj miałam wezwanie na policję jako świadek bójki i musiałam się tłumaczyć, że to nie ja emotka
0 0

kreatia

#6580364 Napisano: 14.03.2019 10:18:12
as32572 napisał(a):

Wczoraj miałam wezwanie na policję jako świadek bójki i musiałam się tłumaczyć, że to nie ja  emotka

Dobrze, że jako świadek, a nie sprawca emotka
0 0

androm

#6580371 Napisano: 14.03.2019 10:32:41
kreatia napisał(a):

as32572 napisał(a):

Wczoraj miałam wezwanie na policję jako świadek bójki i musiałam się tłumaczyć, że to nie ja  emotka

i że nie jako ofiara
1 kreatia 0

kreatia

#6580372 Napisano: 14.03.2019 10:37:33
androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

as32572 napisał(a):

i że nie jako ofiara

czyli... dobrze się stało emotka  widzisz as32572, jakie masz szczęście?

as32572

#6580378 Napisano: 14.03.2019 10:41:44
kreatia napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

as32572 napisał(a):

i że nie jako ofiara

czyli... dobrze się stało emotka  widzisz as32572, jakie masz szczęście?

No tak, tym razem się udało emotka  i mogłam zwiedzić komendę policji  emotka
ciekawa jestem tylko w jakich kolejnych okolicznościach usłysze o mojej imienniczce...
0 0

nanajka81

#6580466 Napisano: 14.03.2019 13:20:01
nswe69 napisał(a):

Wkurza mnie pytanie co zrobić z tic tacami ?? 

Przepis na tictacówkę jest ?

O braku nagród za nie nawet nie wspominam,,, emotka

ja daję córce żeby rozdawała w szkole hahaha od dwóch miesięcy jest ulubienicą bo najpierw belvite nosiła, potem oreo, trochę milkę a teraz te tictaki....

defed

#6580732 Napisano: 15.03.2019 08:56:28
Motyla noga! Wkurzają mnie tegoroczne podwyżki cen, wyjątkowo mocno w tym roku rzucają mi się w oczy!  emotka
Wzrost składki do ZUSu o ~90zł, czyli haracz miesięczny = 1317zł emotka , podwyżka czesnego za przedszkole (ja płacę 270zł, nowi będą płacić 400zł/mc!), stawka żywieniowa też wzrośnie z 8 na 10zł, produkty konkursowe także drożeją, np. Naturella w Kaufie z 2,99 na 3,19zł, ogólnie mocno są zauważalne podwyżki artykułów codziennie używanych/zjadanych przez zwykłych śmiertelników, opłata za śmieci wzrosła z nowym rokiem prawie 100%, itd... A, no i mężowi przyszedł list miłosny z ZUSu, że wypracował sobie emeryturę 480zł, mniej niż 500+ emotka

azaflora

#6580737 Napisano: 15.03.2019 09:08:21
defed napisał(a):

Motyla noga! Wkurzają mnie tegoroczne podwyżki cen, wyjątkowo mocno w tym roku rzucają mi się w oczy!  emotka
Wzrost składki do ZUSu o ~90zł, czyli haracz miesięczny = 1317zł emotka , podwyżka czesnego za przedszkole (ja płacę 270zł, nowi będą płacić 400zł/mc!), stawka żywieniowa też wzrośnie z 8 na 10zł, produkty konkursowe także drożeją, np. Naturella w Kaufie z 2,99 na 3,19zł, ogólnie mocno są zauważalne podwyżki artykułów codziennie używanych/zjadanych przez zwykłych śmiertelników, opłata za śmieci wzrosła z nowym rokiem prawie 100%, itd... A, no i mężowi przyszedł list miłosny z ZUSu, że wypracował sobie emeryturę 480zł, mniej niż 500+  emotka

U nas śmieci ustalono z 12 na 22zł za miesiąc od osoby, w sąsiedniej miejscowości to aż 50zł/osobo-miesiąc. Zabierają co 2 tygodnie, w zasadzie puste pojemniki, bo przy dokładnej segregacji i workach na bioodpady, to śmieci zmieszanych prawie nie ma. Ci, którzy nie segregują, płacą kilka razy więcej.
1 defed 0

cudaczek121

#6580760 Napisano: 15.03.2019 10:16:02
Wkurza mnie,że codziennie rano jadę masakrycznie zatłoczonym autobusem pks do pracy, że nie ledwo da się tam wsadzić szpilkęemotka Miejsc siedzących byłoby więcej, gdyby w większości młodzi ludzie nie kładli swoich małych plecaków tudzież damskich torebek na siedzenie obok.Na grzeczną sugestię,że mogliby trzymać swoje rzeczy na kolanach, aby inni, w szczególności starsi pasażerowie mieli więcej miejsca, patrzą na człowieka jakby im kto matkę i ojca ktoś zabił emotka
0 0

ziolko

#6580824 Napisano: 15.03.2019 12:10:26
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że codziennie rano jadę masakrycznie zatłoczonym autobusem pks do pracy, że nie ledwo da się tam wsadzić szpilkę emotka Miejsc siedzących byłoby więcej, gdyby w większości młodzi ludzie nie kładli swoich małych plecaków tudzież damskich torebek na siedzenie obok.Na grzeczną sugestię,że mogliby trzymać swoje rzeczy na kolanach, aby inni, w szczególności starsi pasażerowie mieli więcej miejsca, patrzą na człowieka jakby im kto matkę i ojca ktoś zabił emotka

No to mów, że jesteś bardziej zmęczona od ich torby czy plecaka. Poza tym kojarzy mi się, że kiedyś w każdym PKSie był regulamin. I tam chyba był zapis o przewożeniu bagażu... 
Wystarczy wrzucić w google pytanie, czy można przewozić bagaż na siedzeniu i jest info:
"§ 19.Bagażu i zwierząt nie można umieszczać na miejscach przeznaczonych do siedzenia."
"1. Przedmioty stanowiące bagaż ręczny i nie przekraczające rozmiarów
60x40x20cm , a także małe zwierzęta np. psy, koty, ptaki trzymane na rękach,
nie podlegają opłacie. Za opłatą przewidzianą w cenniku mogą być
przewożone psy większe, ,jeżeli posiadają kagańce i trzymane są na
smyczy. Bagaż o nietypowym gabarycie podlega opłacie bagażowej"
https://www.pks.p...n-uslug-przewozowych

http://gmina.dlug...zewozu-os%C3%B3b.pdf

Albo jak już chce trzymać bagaż na siedzeniu, to powinien ponieść opłatę http://www.pksszc...=pl&id_strony=76

Jak już chcą trzymać coś, to albo na kolanach, pod siedzeniem lub na półce nad siedzeniem. To jest karygodne, żeby ktoś inny stał, bo jakiemuś leniowi nie chce się trzymać swojego plecaka na kolanach!!
Co innego, jak nie ma ludzi w autobusie i można sobie na to pozwolić, a co innego, jak jest tłum, a taki idiota jeden z drugim nie raczy zwolnić miejsca, bo jego plecak taaaaki zmęczonyemotka

Może powiesz kierowcy, żeby ogłaszał takie informacje, jak widzi, że w autobusie jest tłum??? 

joan

#6580843 Napisano: 15.03.2019 13:20:29
defed napisał(a):

(...) czyli haracz miesięczny = 1317zł emotka (...) opłata za śmieci wzrosła z nowym rokiem prawie 100%, itd... A, no i mężowi przyszedł list miłosny z ZUSu, że wypracował sobie emeryturę 480zł, mniej niż 500+  emotka

Czyli gdyby odkładał do skarpety swój ZUS, miałby na starość co miesiąc 1317 zł + miniemeryturę za pracę na etacie, a tak mu wróżą 480 zł? emotka

azaflora napisał(a):

U nas śmieci ustalono z 12 na 22zł za miesiąc od osoby, w sąsiedniej miejscowości to aż 50zł/osobo-miesiąc. Zabierają co 2 tygodnie, w zasadzie puste pojemniki, bo przy dokładnej segregacji i workach na bioodpady, to śmieci zmieszanych prawie nie ma. Ci, którzy nie segregują, płacą kilka razy więcej.

Wydaje mi się, że aktualne podwyżki cen za wywóz śmieci są z leksza bezsensowne, skoro płaci się ryczałt, niezależnie od ilości wyprodukowanego śmiecia. Polska musi osiągnąć kosmiczny - jak na nasz kraj - poziom recyklingu, w przeciwnym razie dostaniemy takie kary pieniężne, że się nie pozbieramy. I wtedy to dopiero wzrosną opłaty za śmieci emotka
U mnie w domu również zmieszane śmieci to margines, kupuję coraz mniejsze worki. Najbardziej grzeszę konkursowo i oczywiście wszystko to, co związane jest z chorującą kicią, też leci do zmieszanych.
Jestem zdania, że za śmieci powinno się płacić, jak za wodę - od ilości. Oczywiście początkowo wywołałoby to rozruchy i hejt społeczny na poziomie rewolucji burżuazyjnej, ale chyba nie ma innej drogi...
1 defed 0

asantesana

#6580847 Napisano: 15.03.2019 13:32:38
joan napisał(a):

Jestem zdania, że za śmieci powinno się płacić, jak za wodę - od ilości. Oczywiście początkowo wywołałoby to rozruchy i hejt społeczny na poziomie rewolucji burżuazyjnej, ale chyba nie ma innej drogi...

Bój sie Boga! Już sobie wyobrażam to nocne podrzucanie worków do osiedlowych śmietników albo do lasu, byle płacić jak najmniej! 

joan

#6580852 Napisano: 15.03.2019 13:48:05
asantesana napisał(a):

Bój sie Boga! Już sobie wyobrażam to nocne podrzucanie worków do osiedlowych śmietników albo do lasu, byle płacić jak najmniej! 

A teraz to niby lasy są czyste? emotka Byle gdzie pójdziesz i w środku pustkowia znajdziesz wszystko: worki z hasiem zmieszanym, opony z ciężarówek i lodówki. U mojej krewnej nocami materializują się obce śmieci, w tym sporo elektroniki i syf wszelkiej maści. Reakcja spółdzielni? "Zapłacimy (Waszymi pieniędzmi) za wywiezienie tego i będzie czysto (na jakiś czas)." Oczywiście chciałabym, żeby znaleziono rozwiązanie problemu śmieciowego, ale ja go nie widzę. Czasami chyba pozostaje tylko wpiedrol i tyle.
0 0

mia

#6580871 Napisano: 15.03.2019 14:18:54
Smsy na wszystkich po kolei telefonach w odstępach circa 1-2 minuty.
Niestety, nie konkursowe, a Alert RCB... emotka
0 0