Wkurza mnie...

ameryka

#6577733 Napisano: 06.03.2019 11:35:47
moskala22 napisał(a):

nswe69 napisał(a):

moskala22 napisał(a):

dopiero wkurzałam się że przepadły mi paragony na star, bo sklep miał je wpisane jako Lay's, a dziś poszlam po MK CAFE,a na paragonie mam Pedros  emotka  a niby człowiek uczy się na błedach  emotka

Centrum ?? właśnie też tam miałem kupić, ale jako Pedros są małe, więc dopłaciłem 40gr w Żabce a tam idealnie opisany.

Domyślam się, że Pedros nie równa się MK i nie przejdzie Delikatesowy paragon ?

tak, w delikatesach centrum tak jest

dlatego raczej unikam zakupów w Delikatesach i innych sklepach gdzie jest paragon źle opisany (o dziwo nawet w Auchan). W jednym ITM nam może źle opisane ale przy każdym produkcie jest dodatkowo nr z kodu kreskowego, a w pobliskim niestety tak jak w większości. 
Dobrym też sposobem jest sprawdzenie na skanerze - w większości opis się pokrywa. 
0 0

@gnieszk@

#6577734 Napisano: 06.03.2019 11:36:43
kupila88 napisał(a):

wkurza mnie konkurs Prince Polo, jeszcze w poniedziałek o 12.40 była podane imie laureatki 1000zł, ale że nagroda jest 1 dziennie, wiec już tego dnia by ludzie nie losowali to usuneli ja z listy zwycięzców i teraz juz nie dodaja laureatów dnia.

z 04.03 jest podana laureatka - Elżbieta
0 0

nanajka81

#6577738 Napisano: 06.03.2019 11:58:33
@gnieszk@ napisał(a):

kupila88 napisał(a):

wkurza mnie konkurs Prince Polo, jeszcze w poniedziałek o 12.40 była podane imie laureatki 1000zł, ale że nagroda jest 1 dziennie, wiec już tego dnia by ludzie nie losowali to usuneli ja z listy zwycięzców i teraz juz nie dodaja laureatów dnia.

z 04.03 jest podana laureatka - Elżbieta

teraz już jest... Jedyne na co możemy liczyć że będą wygrywać ludzie z forum i się tym chwalić emotka
0 0

nanajka81

#6577740 Napisano: 06.03.2019 11:59:46
ameryka napisał(a):

dla tych co się lubią wkurzać od kwietnia nowy cennik Poczty Polskiej
Za listy w kategorii S (do 0,5 kg) będzie trzeba zapłacić od 3,3 zł, za format M (do 1 kg) - od 4 zł, a za L (do 2 kg) - od 6,6 zł. Obecnie za najmniejszą przesyłkę do 350 g trzeba zapłacić od 2,60 zł. Zmiany nie dotyczą opłat za paczki w obrocie krajowym oraz za listy i paczki w obrocie międzynarodowym.

podsumuje to tak: złodzieje!!!!!!!!!!! Marny list polecony i tyle kasy płacić emotka
0 0

ameryka

#6577755 Napisano: 06.03.2019 12:08:56
nanajka81 napisał(a):

ameryka napisał(a):

dla tych co się lubią wkurzać od kwietnia nowy cennik Poczty Polskiej
Za listy w kategorii S (do 0,5 kg) będzie trzeba zapłacić od 3,3 zł, za format M (do 1 kg) - od 4 zł, a za L (do 2 kg) - od 6,6 zł. Obecnie za najmniejszą przesyłkę do 350 g trzeba zapłacić od 2,60 zł. Zmiany nie dotyczą opłat za paczki w obrocie krajowym oraz za listy i paczki w obrocie międzynarodowym.

podsumuje to tak: złodzieje!!!!!!!!!!! Marny list polecony i tyle kasy płacić emotka

wiesz z podwyżkami cen jest tak, że wszystkich to wkurza. Ceny niestety rosną i będą rosnąć. 

Produkty zmniejszają się (np. serki Hochland 100 g zmniejszyły się na 90 g, a w plastrach ze 150g na 135g). 
Hochland odpisał mi na to tak "staramy się, żeby nasze produkty były jak najlepiej dostosowane do potrzeb konsumentów".

Moja znajoma wkurza się ostatnio że podnieśli jej cenę wywozu śmieci o 4 zł na m-c, a chwali się wszystkim że dostała 250 zł podwyżkę pensji. 
0 0

FBilona

#6578090 Napisano: 07.03.2019 12:02:49
Wkurza mnie,że pomyliłam dni z bryzą ale szybko się zorientowałam i ruszyłam na sklep.Po zakupie okazało się,że w Tesco nie mają aktualnej daty , tylko dzień do tyłu czyli 06.03.2019
0 0

Niebieska_Laguna

#6578135 Napisano: 07.03.2019 14:49:00
Wkurzają mnie nieodpowiedzialni ludzie...
Aukcja Allegro. Opcje dostawy: odbiór osobisty. Milion wiadomości typu: wysyłka za pobraniem i biorę. Robię więc tylko kopiuj i wklej odpowiedzi, że nie, nie wyślę za pobraniem, bo to zbyt duży koszt, a nikt mi nie da gwarancji, że odbierze paczkę i nie zostawi mnie z kosztami dostawy. Ale wiadomo - zapytać można, czemu by nie. Jednak dzisiaj pewna kobieta dała popis ignorancji. Zrobiła zakup na tej aukcji i wyskakuje mi z wiadomością, że jej nie opłaci, bo mam wysłać paczkę kurierem za pobraniem i pyta: co teraz zrobimy? Ech, odpisuję, że nie wyślę za pobraniem. Skoro już kupiła, to podaję jej koszt dopłaty za kuriera, a ona znów, że na pewno koszty wysyłki zawyżone i mam to przemyśleć. Jak jestem spokojna, to myślałam, że szlag mnie trafi. Napisałam jej parę słów o odpowiedzialności i narażaniu ludzi na starty. Teraz muszę szarpać się z Allegro o zwrot prowizji... 
1 jokan 0

atyde25

#6578138 Napisano: 07.03.2019 14:59:52
Też mnie wkurzył nowy cennik poczty ale bardziej to ,że musiałam się pytać o te gumy Halls bo nigdzie ich nie mieli.I pani nagle coś zajarzyła i przyniosła mi je zaplecza.Bo to niby nowość i jeszcze ich nie wyciągają a butelek to już praktycznie nie ma.2 dni o 7 tysięcy poszło.................
0 0

nanajka81

#6578141 Napisano: 07.03.2019 15:05:05
Niebieska_Laguna napisał(a):

Aukcja Allegro. Opcje dostawy: odbiór osobisty. Milion wiadomości typu: wysyłka za pobraniem i biorę. Robię więc tylko kopiuj i wklej odpowiedzi, że nie, nie wyślę za pobraniem, bo to zbyt duży koszt, a nikt mi nie da gwarancji, że odbierze paczkę i nie zostawi mnie z kosztami dostawy. Ale wiadomo - zapytać można, czemu by nie. Jednak dzisiaj pewna kobieta dała popis ignorancji. Zrobiła zakup na tej aukcji i wyskakuje mi z wiadomością, że jej nie opłaci, bo mam wysłać paczkę kurierem za pobraniem i pyta: co teraz zrobimy? Ech, odpisuję, że nie wyślę za pobraniem. Skoro już kupiła, to podaję jej koszt dopłaty za kuriera, a ona znów, że na pewno koszty wysyłki zawyżone i mam to przemyśleć. Jak jestem spokojna, to myślałam, że szlag mnie trafi. Napisałam jej parę słów o odpowiedzialności i narażaniu ludzi na starty. Teraz muszę szarpać się z Allegro o zwrot prowizji... 

ja się niestety też nadziałam tyle że przez olx. Z jakąś Panią się "wymieniłam" jedną z rzeczy na inną rzecz. Wszystko ugadane, ja swoją wysłałam, Pani też miała... I nie wysłała. Napisała że córka chora, potem o jakiejś operacji, potem że wysłała, a potem w ogóle przestała się odzywać. OLX ją zablokowało. Po miesiącu widzę że baba znowu wystawia rzeczy (w tym i tę rzecz którą miała mi przysłać w zamian) Piszę do niej smsa że proszę o wyjaśnienie czemu sprzedaje coś co miała mi wysłać a ona bezczelnie że to pomyłka bo ona tę rzecz wysłała, i że ja jestem oszustka. Piszę do niej "no to jak Pani wysłała to proszę przysłać potwierdzenie że wysłane". A ona "że ma swoją godność i że nic mi wysyłać nie będzie". I znowu przestała się odzywać. Odżałowałam te 10 zł na wysyłkę i rzecz którą babie wysłałam ale niech ją jasny szlak trafi. Od tego czasu przestałam się "zamieniać" bo dziękuje za takie zamiany...
1 brucee 0

pioge7

#6578142 Napisano: 07.03.2019 15:06:06
atyde25 napisał(a):

Też mnie wkurzył nowy cennik poczty ale bardziej to ,że musiałam się pytać o te gumy Halls bo nigdzie ich nie mieli.I pani nagle coś zajarzyła i przyniosła mi je zaplecza.Bo to niby nowość i jeszcze ich nie wyciągają a butelek to już praktycznie nie ma.2 dni o 7 tysięcy poszło.................

5000 butelek  emotka
a co to za nowość skoro w ubiegłym roku było po sklepach tego tyle emotka
1 atyde25 0

kolorowekredki

#6578148 Napisano: 07.03.2019 15:22:11
FBilona napisał(a):

Wkurza mnie,że pomyliłam dni z bryzą ale szybko się zorientowałam i ruszyłam na sklep.Po zakupie okazało się,że w Tesco nie mają aktualnej daty , tylko dzień do tyłu czyli 06.03.2019

Pocieszę Cię, że ja kupiłam proszek Bryza a promocja jest na kapsułki i żele. Też się wkurzyłam w domu, że nie doczytałam. Moje szczęście że również jedne kapsułki kupiłam a nie dwa proszki...
1 FBilona 0

azaflora

#6578153 Napisano: 07.03.2019 15:38:07
nanajka81 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

ja się niestety też nadziałam tyle że przez olx. Z jakąś Panią się "wymieniłam" jedną z rzeczy na inną rzecz. Wszystko ugadane, ja swoją wysłałam, Pani też miała... I nie wysłała. Napisała że córka chora, potem o jakiejś operacji, potem że wysłała, a potem w ogóle przestała się odzywać. OLX ją zablokowało. Po miesiącu widzę że baba znowu wystawia rzeczy (w tym i tę rzecz którą miała mi przysłać w zamian) Piszę do niej smsa że proszę o wyjaśnienie czemu sprzedaje coś co miała mi wysłać a ona bezczelnie że to pomyłka bo ona tę rzecz wysłała, i że ja jestem oszustka. Piszę do niej "no to jak Pani wysłała to proszę przysłać potwierdzenie że wysłane". A ona "że ma swoją godność i że nic mi wysyłać nie będzie". I znowu przestała się odzywać. Odżałowałam te 10 zł na wysyłkę i rzecz którą babie wysłałam ale niech ją jasny szlak trafi. Od tego czasu przestałam się "zamieniać" bo dziękuje za takie zamiany...

Teraz ja:
zamiana na gumtree, wysłane poleconym, miałam dostać 200g rozpuszczalnej kawy. Dostałam listem zwykłym, koperta powietrzna, kawa w słoiku, dotarła szklana miazga + duże kawały szkła przemieszane z kawąemotka . Wywiązała się? Tak tylko najniższym kosztem przesyłki, a dla mnie g...
1 brucee 0

asantesana

#6578220 Napisano: 07.03.2019 18:00:58
Wkurzają mnie to mało powiedziane - nowe konkursy - co widzę nowy to myślę, że może wreszcie coś sensownego, a tu kolejny z cyklu "w d... se wsadźcie" - kup 2 beznadziejne produkty i wygraj jedną z 200 suszarek o wartości 39 zł i to jeszcze z logiem emotka

cala-w-trawie

#6578229 Napisano: 07.03.2019 18:54:46
Wygrałam Specjala pod kapslem... wszystko super, ale jest lista sklepów, gdzie można to na piwo zamienić i te sklepy to jakaś pomyłka emotka  jedynie w północnej części Polski i nawet w Wawie ani jednego sklepu emotka  Super loteria emotka  
0 0

prosiaczek

#6578234 Napisano: 07.03.2019 19:11:54
Wkurza mnie nieterminowość w ogłaszaniu wyników !

jola29k

#6578254 Napisano: 07.03.2019 20:25:55
Strona oreo już od dwóch dni nie mogę wysłać zgłoszenia emotka .
0 0

la-princessa

#6578294 Napisano: 08.03.2019 01:31:11
asantesana napisał(a):

Wkurzają mnie to mało powiedziane - nowe konkursy - co widzę nowy to myślę, że może wreszcie coś sensownego, a tu kolejny z cyklu "w d... se wsadźcie" - kup 2 beznadziejne produkty i wygraj jedną z 200 suszarek o wartości 39 zł i to jeszcze z logiem  emotka

Jakiś czas temu rozdawali te suszarki za 1 grosz przy zakupach Syoss za 25 zł emotka  Ot, ile są warte emotka   

stamp2

#6578874 Napisano: 09.03.2019 19:45:38
Kilkanascie metrów ode mnie połamane drzewa i słupy,pozrywane dachy  emotka emotka emotka
1 brucee 0

stokrotka238

#6579017 Napisano: 10.03.2019 19:05:10
  Wkurza mnie, ze nagrody przechodzą mi koło nosa, z godz temu dzwonił Sobkowski z eski, a ja nie mogłam rozmawiać I nagroda przepadła. 
 Wcześniej 2 koszulki z activii mi przepadły bo nie dodałam foto paragonu (nie zauważyłam, że trzeba) ehh do d to wszystkoemotka

aniajukej

#6579045 Napisano: 10.03.2019 21:04:23
stokrotka238 napisał(a):

Wkurza mnie, ze nagrody przechodzą mi koło nosa, z godz temu dzwonił Sobkowski z eski, a ja nie mogłam rozmawiać I nagroda przepadła. 
 Wcześniej 2 koszulki z activii mi przepadły bo nie dodałam foto paragonu (nie zauważyłam, że trzeba) ehh do d to wszystkoemotka

Dołączam z Eską
I dodaję Leaving Neverland.