Wkurza mnie...

reniii

#6606547 Napisano: 04.06.2019 21:14:20
mia napisał(a):

Wkurza mnie (a może raczej zastanawia), że się świat do góry d..ą (gołą) przewraca:
https://kultura.t...olnosci-n135069.html emotka

Faktycznie popaprańcy. Do czego to doszło. 
0 1 taalvikki

szukajacykonkursow

#6606561 Napisano: 04.06.2019 22:34:42
androm napisał(a):

szukajacykonkursow napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

krystyna32 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

asia575 napisał(a):

Ale się wkurzyłam na kobietę z olx  emotka
Niby już tyle lat coś sprzedaję i coś kupuję i jak do teraz nikt na kasę mnie nie naciągnął.W końcu musi być ten pierwszy raz  emotka
Zapłaciłam za kurtkę 45 zł,facetka mnie zwlekała że wyśle wtedy,to wtedy a dzisiaj usunęła konto na olx (miała tam kilkanaście ogłoszeń) i żadnego kontaktu do niej emotka  tylko numer konta mi został

ja się z inną w styczniu tak "zamieniłam" fotelem dmuchanym na kurtkę... "Tak, tak już wysyła" i nie wysłała a ja głupia wysłałam... Po czym przestała się odzywać, kurtkę nadal miała wystawioną, stwierdziłam że to sram, przeboleje te 10 zł na przesyłkę i produkt... Ale chamówa na maksa.

Ja robię teraz tak, bo oczywiście też mnie oszukali. Oprócz numeru konta do przelewu proszę o adres i numer telefonu. Jeśli ktoś nie ma nic do ukrycia i nie zamierza oszukiwać to poda. Chociaż te dane też można zmyślić. Nie kupuję też u sprzedawców gdzie nie ma podanego numeru telefonu.

To też żadne zabezpieczenie. Córka kupiła na vinted ze 2 lata temu sukienkę wieczorową za 180 zł. Dziewczyna miała 6 opinii, wszystkie pozytywne. Podała swój nr tel, pełny adres, numer konta. Nie chciała za pobraniem bo podobno ludzie nie odbierali jej przesyłek... Sukienka nie przychodziła przez miesiąc, ponaglaliśmy ją w końcu skierowaliśmy zapytanie do Vinted. Okazało się, że wszystkie dane fikcyjne, a konto założone "na kartę prepaid. Miała kilka kont założonych i między sobą robiła fikcyjne transakcje a potem naciągała inne dziewczyny. Zgłosiłam sprawę na policji ale że córka była niepełnoletnia to miała ze mną chodzić po komisariatach- odpuściłam bo za dużo moich i córki nerwów. A i tak nic byśmy wg funkcjonariusza nie zyskały. W tym samym czasie było głośno w Tv, że dziewczyna, która siedziała w więzieniu(za takie naciąganie) dalej naciągała kupujące zza krat. Może to nawet była ona, bo ta z więzienia ciągle zmieniała swoje miejsca zamieszkania i dane. Teraz nikomu nie wierzę, nawet tu na forum po tym jak jeden konkursowicz po którejś tam już wymianie ulotnił się z moimi 300 zł po ostatniej transakcji. Nigdy się już nie logował albo po prostu założył nowe konto emotka Ludzie potrafią być wredni emotka

Jakoś w styczniu lub lutym znalazłem ten filmik https://www.youtu.../watch?v=NYioTSot7ic i tak nie ufałem temu portalowi bo nie wymaga rejestracji.Widziałem parę atrakcyjnych alternatrów w tych ogłoszeniach(ale sądząc po tym co piszecie to jakieś naciaganie pewnie) ale i tak chiałbym żeby ten ktoś wysłał mi poprzez wystawienie na allegro(za namową rejestracji,chciaż i tak nie wierzę że nie mieli tam konta wcześniej)no i jak już to wolałbym żeby ten ktoś mi wysłał wcześniej i chyba napiszę czy jest taka możliwość jak odp. że nie to znaczy że oszustwo na wysyłkę pieniędzy.

niekoniecznie oszustwo, na allegro trzeba zaplacic prowizje i to najczescie 10% (w zaleznosci od rodzaju przedmiotu)
mało to nie jest

Oczywiście że niekoniecznie,nigdzie nie napisałem że koniecznie.Ale jak chce się mieć prawo do roszczeń to allegro gdzie jest wymagane konto z podaniem danych osobowych to chyba lepsze jest allegro?
0 0

taalvikki

#6606565 Napisano: 04.06.2019 22:44:42
mia napisał(a):

Wkurza mnie (a może raczej zastanawia), że się świat do góry d..ą (gołą) przewraca:

a co w tym jest złego? może... każdy widzi to, co chce widzieć? znacie słowo "interpretacja"?

od siebie dodam parę tropów:
- XXX (to już można dwojako, a raczej trojako rozumieć: xxx jako film, XXX jako liczba, x jako znak głosu w wyborach)
- wolność ukazana jako nagość
- wyciąganie łap po WINCYJ
- kontrast uśmiechów z dość ponurą kolorystyką tła
itd, itp.

problemem nie jest więc członek męski, tylko to, że niektórzy tylko to tam widzą.
mnie zaś bardziej smuci miejsce pierwsze - nijakie, banalne, nic nie wnoszące.
0 0

anaesth

#6606566 Napisano: 04.06.2019 22:48:52
joasiunia napisał(a):

Na zgagę - Gaviscon w mleczku. Ratował mnie przez wszystkie trzy ciąże, gdy przy każdej miałam wrażenie, że żołądek się na stałe ulokował w gardle emotka

Wspominając własne doświadczenie z Gavisconem, od siebie mogę polecić go w formie tabletek do rozgryzania  emotka  Zawiesina smakuje jak rozwodniona guma do żucia emotka
Jest taka teoria, żeby przy tego typu objawach po prostu zjeść cokolwiek przed wstaniem z łóżka (pionizacją). Może to być herbatnik, krakers. Generalnie dopóki objawy nie zostaną sklasyfikowane jako niepowściągliwe wymioty ciężarnych, wiążące się z ubytkiem masy ciała chyba powyżej 5%, to wchodzą w grę jedynie domowe sposoby. Mam nadzieję, że dobrze kojarzę co tam w podręczniku pisali...
0 0

Gość: kermit

#6606567 Napisano: 04.06.2019 22:49:30
taalvikki napisał(a):

mia napisał(a):

a co w tym jest złego? może... każdy widzi to, co chce widzieć? znacie słowo "interpretacja"?

Nie, nie co Ty... skąd... A może chodzi o to, że wolność to niekoniecznie goła doopa?
3 mia, reniii, bethan 0

taalvikki

#6606570 Napisano: 04.06.2019 22:53:07
kermit napisał(a):

taalvikki napisał(a):

mia napisał(a):

Nie, nie co Ty... skąd... A może chodzi o to, że wolność to niekoniecznie goła doopa?

metafory, metafory. ulepszyłam swój post, więc polecam doń wrócić. i się zastanowić.

/z resztą, śmieszy mnie to oburzenie na gołą doopę. bo tutaj taka zła i łojezuu, hurr durr, a jak wygracie wycieczkę do Włoch i będziecie widzieli tam rzeźby nagich ludzi, to będziecie się zachwycać. bo "Słowacki wielkim poetą był" emotka
0 0

reniii

#6606682 Napisano: 05.06.2019 10:55:36
taalvikki napisał(a):

kermit napisał(a):

taalvikki napisał(a):

mia napisał(a):

metafory, metafory. ulepszyłam swój post, więc polecam doń wrócić. i się zastanowić.

/z resztą, śmieszy mnie to oburzenie na gołą doopę. bo tutaj taka zła i łojezuu, hurr durr, a jak wygracie wycieczkę do Włoch i będziecie widzieli tam rzeźby nagich ludzi, to będziecie się zachwycać. bo "Słowacki wielkim poetą był" emotka

Goła doopa to nie to samo co gołe genitalia. Skoro taka pseudo-sztuka co niektórych nie gorszy, to są widocznie bardziej wyzwoleni, ale proszę nie narzucać się innym ze swoimi zapatrywaniami na sztukę. Niektórym podoba się piękno, a nie tylko kiczowatość w sztuce, która gorszy i wyzwala skrajne emocje.  Ale cóż można się lepszego spodziewać w Gdańsku. 
0 0

toka

#6606716 Napisano: 05.06.2019 11:55:53
wkurza mnie że moje dziecko musi chodzić do beznadziejnej szkoły i nie mogę tego zmienić ze względu na rejonizację emotka
0 0

tereniagno

#6606750 Napisano: 05.06.2019 12:47:17
toka napisał(a):

wkurza mnie że moje dziecko musi chodzić do beznadziejnej szkoły i nie mogę tego zmienić ze względu na rejonizację  emotka

Czy rejonizacja obowiązuje? Moja wnuczka idzie w tym roku do pierwszej klasy i córka zapisała ją do innej szkoły. Nie było żadnego problemu, więc spróbuj ja przenieść. Z rejonizacji powinna iść do innej.
0 0

toka

#6606778 Napisano: 05.06.2019 13:18:35
Podobno z pierwszą klasą nie ma problemu. W moim przypadku chodzi o przeniesienie do innej szkoly w trakcie nauki
0 0

zielonaszpilka

#6606787 Napisano: 05.06.2019 13:35:02
toka napisał(a):

Podobno z pierwszą klasą nie ma problemu. W moim przypadku chodzi o przeniesienie do innej szkoly w trakcie nauki

Też nie powinno być problemu. Najlepiej udaj się do szkoły, do której chciałabyś przepisać syna. Jeśli mają miejsca to po prostu zapisujesz go tam do szkoły, a szkoła już sobie sama załatwi ze starą szkołą resztę.
0 0

Claudia77

#6606793 Napisano: 05.06.2019 13:42:32
zielonaszpilka napisał(a):

toka napisał(a):

Też nie powinno być problemu. Najlepiej udaj się do szkoły, do której chciałabyś przepisać syna. Jeśli mają miejsca to po prostu zapisujesz go tam do szkoły, a szkoła już sobie sama załatwi ze starą szkołą resztę.

dokładnie taj jak pisze zielonaszpilka, ja też syna po półroczu przeniosłam do szkoły, która nie obejmuje naszego rejonu i nie było najmniejszego problemu.)
0 0

tereniagno

#6606802 Napisano: 05.06.2019 13:57:52
Uważam, że jeżeli jest rejonizacja, to i do pierwszej klasy nie powinni przyjmować w innej szkole, tylko do przysługującej rejonizacji.
0 0

anialistopad

#6606809 Napisano: 05.06.2019 14:06:26
Ale mnie wkur.....w PKO nie uznali mojej reklamacji. Policzyli 2 razy za te same zakupy w kwietniu i uznali,ze nie maja podstaw do zwrotu mojej gotówki . No kurde co za oszuści . Mam potwierdzenie odrzucenia transakcji i to im właśnie wysłałam. Co mam dalej robić ktoś mi doradzi? Na pewno im nie podaruje 100 zł wole coś dzieciakom za to kupic 
0 0

bubba

#6606813 Napisano: 05.06.2019 14:20:59
tereniagno napisał(a):

Uważam, że jeżeli jest rejonizacja, to i do pierwszej klasy nie powinni przyjmować w innej szkole, tylko do przysługującej rejonizacji.

Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli by było tak jak piszesz, to co ze szkołami profilowanymi (muzyczne, sportowe)? Obecnie aby dziecko się do takiej dostało musi przejść przed przyjęciem testy. Gdyby takie placówki były rejonowymi to dzieciaki były by zmuszane do robienia czegoś co niekoniecznie lubią (np, moja córka w sportowej ma 10 h/tyg  wych fiz)
0 0

toka

#6606815 Napisano: 05.06.2019 14:22:41
zielonaszpilka napisał(a):

toka napisał(a):

Właśnie tak zrobiłam i nie zgodzili się emotka
0 0

szukajacykonkursow

#6606822 Napisano: 05.06.2019 14:31:13
Pisałaś maile?Do głównej siedziby banku zgłoś.Do rzcznika praw konsumenta lub UOKIK.W najgorszym wypadku sprawa w sądzie.Raz kobieta oskarżyła bank o pobieranie prowizji przez bank z bankomatów i wygrała bo miała pretensje że dostęp do własnych pieniędzy powinien być darmowy.Mnie też namówili na "kapitał na marzenia"  miała trwać 3 miesiące a to chyba fikcja bo w marcu przeczytałem to http://bezpieczne...minowe-oszczedzanie/
0 0

anialistopad

#6606825 Napisano: 05.06.2019 14:36:04

Pisałaś maile?Do głównej siedziby banku zgłoś.Do rzcznika praw konsumenta lub UOKIK.W najgorszym wypadku sprawa w sądzie.Raz kobieta oskarżyła bank o pobieranie prowizji przez bank z bankomatów i wygrała bo miała pretensje że dostęp do własnych pieniędzy powinien być darmowy.Mnie też namówili na "kapitał na marzenia"  miała trwać 3 miesiące a to chyba fikcja bo w marcu przeczytałem to http://bezpieczne...minowe-oszczedzanie/

Pisałam do nich reklamacje i dostałam odpowiedz ze nie uznają jej . Dzis im odpisałam o załączyłem potwiwrdzenie odrzucenia płatności. Oczywiście z historii konta zniknęła transakcja na te kwotę . Jest niby pobrane tylko raz  na moim koncie. Wkur....coś takiego ,złodzieje i tyle
0 0

szukajacykonkursow

#6606837 Napisano: 05.06.2019 14:52:07
anialistopad napisał(a):

Pisałam do nich reklamacje i dostałam odpowiedz ze nie uznają jej . Dzis im odpisałam o załączyłem potwiwrdzenie odrzucenia płatności. Oczywiście z historii konta zniknęła transakcja na te kwotę . Jest niby pobrane tylko raz  na moim koncie. Wkur....coś takiego ,złodzieje i tyle

Mogłaś zrobić  zrzut ekranu jako dodatkowy dowód,ja zawsze tak robię gdy widzę coś dziwnego lub chce zpisać jakieś dane z pulpitu.
Musisz załatwić to za pomocą kogoś UOKIK,możesz też iśc do bezpłatnego prawnika którzy teraz są jak on to widzi,porada nic nie kosztuje.Dziwny bank ja miałem tak że nie mogłem się zalogować na konto,napisłem do nich otrzymałem odpowiedź że hało może składac się tylko z 8 czy tam 12znaków a ja miałem 20 znakowe,wszystko wcześniej działało.Juz myślałem że mi jakis haker zmienił hasło.Poczekałem jakiś czas ok.2-3 tygodnie i hasło 20 znkowe działało.Swoją drogą napiszę donich maila dlaczego przeczą sami sobie i hasło 20 znakowe znów działa.
0 0

tereniagno

#6606858 Napisano: 05.06.2019 15:51:05
bubba napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli by było tak jak piszesz, to co ze szkołami profilowanymi (muzyczne, sportowe)? Obecnie aby dziecko się do takiej dostało musi przejść przed przyjęciem testy. Gdyby takie placówki były rejonowymi to dzieciaki były by zmuszane do robienia czegoś co niekoniecznie lubią (np, moja córka w sportowej ma 10 h/tyg  wych fiz)

No, ja w tej chwili wykluczam szkoły muzyczne i inne profilowane, bo wiadomo, że muszą przejść testy. Piszę  o normalnych szkołach podstawowych.
0 0