Wkurza mnie...

aerdna

#6645599 Napisano: 04.10.2019 10:22:17
mama2006 napisał(a):

Ale się zjeżyłam, okazuje się, że bon z Budżetu Kaufland, na który czekam niecierpliwie, rzekomo odebrałam 1.10.Taką informację mam od organizatora konkursu, a oni od GLS.
No to ładne jaja się dzieją w tych firmach kurierskich.

Jeśli Cię pocieszę, to moją kartę Glade też ponoć odebrałam... chociaż nawet mnie w domu nie było.
0 0

Monika11

#6645604 Napisano: 04.10.2019 10:26:20
aerdna napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Ale się zjeżyłam, okazuje się, że bon z Budżetu Kaufland, na który czekam niecierpliwie, rzekomo odebrałam 1.10.Taką informację mam od organizatora konkursu, a oni od GLS.

Jeśli Cię pocieszę, to moją kartę Glade też ponoć odebrałam... chociaż nawet mnie w domu nie było.

Może macie tego samego kuriera emotka
0 0

mama2006

#6645606 Napisano: 04.10.2019 10:28:56
Monika11 napisał(a):

aerdna napisał(a):

mama2006 napisał(a):

a no właśnie, może to ten sam.
Kusi mnie, żeby do niego zadzwonić i powiedzieć co o tym myślę, ale już zgłosiłam sprawę do GLS-niech wyjaśniają to oficjalnie. Szkoda moich nerwów.
0 0

nataliarobert473

#6645609 Napisano: 04.10.2019 10:38:08
Agnes napisał(a):

nataliarobert473 napisał(a):

Pierwszy raz się tutaj wpisuję, bo rzadko aż tak się wkurzam i muszę to z siebie wyrzucić. Wkurzam się na nieuważnych i głupich kierowców. Dzisiaj taki jeden przed 22 potrącił moją mamę na pasach ( przechodziła na zielonym świetle i była już w połowie drogi, a przejście jest naprawdę dobrze oświetlone). Efekt - Złamana noga z przemieszczeniem, otwarte złamanie ręki, wstrząśnienie mózgu, wybity bark. Tłumaczenie kierowcy? Zapatrzyl się i nie zauważył, że ma czerwone światło.  Tak trudno uważać na drodze???i skupić się na tym co się na niej dzieję? Gdybym go dorwała to chyba bym go rozszarpała  emotka   rozumiem, że pieszy musi uważać na drodze ale kierowca też jest zobligowany do tego...a nie tłumaczenie, że się zapatrzył

masakra ale mam nadzieje ze poniesie jakąs karę?
Mnie tez wkurzaja kierowcy zwłaszcza wtedy jak na pasach jeden porządny się zatrzyma a drugi idiota go mija przejezdzając tuz obok przechodzącego po pasach pieszego

Oczywiście, że poniesie i mam nadzieję, że naprawdę mu dowalą. Policja powiedziała, że to była ewidentnie jego wina. Obrażenia są naprawdę na tyle poważne, że nad ranem mama miała operację bo miała jakiegoś krwiaka podtorebkowego.Koszmar. I z tego co mówiła mi policja to kierowca ( młody gowniarz z prawkiem od 3 miesięcy) nie miał nawet włączonych świateł w aucie. Na szczęście wypadek widziała masa ludzi, są kamery miejskie bo to duża krzyżówka była i się nie wywinie. Wiem, że często piesi też nie uważają i pchają się pod Samochód, ale mama uważa jak przechodzi przez jezdnie, bo babcia zginęła kilka lat temu w takim wypadku. I jeszcze jak usłyszałam tłumaczenie kierowcy, że się zapatrzyl to myslałam, że wybuchne. Kilka sekund zmieniło życie mamy strasznie. Jeszcze jak zadzwonili do mnie, że był wypadek to przed oczami miałam ten najgorszy scenariusz emotka

ziolko

#6645705 Napisano: 04.10.2019 13:33:25
nataliarobert473  - Mam nadzieję, że smarkacz poniesie dotkliwą karę za za wypadek. I że mama wydobrzeje.
Powinien płacić za rehabilitację. 
Np. http://moto.pl/MotoPL/7,88389,24847886,jakie-kary-groza-za-spowodowanie-wypadku-lub-kolizji.html

Poza tym, jeśli w ciągu 8 miesięcy od uzyskania prawa jazdy spowoduje poważny wypadek (a tu jest poważny, skoro uszkodzenie ciała będzie powyżej 7 dni), to zostaje mu zabrane prawo jazdy https://info-car.pl/infocar/artykuly/okres-probny-dla-mlodych-kierowcow-czy-jest-sie-czego-bac.html
Kara za jazdę bez świateł to 200 zł http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22850738,aktualny-taryfikator-mandatow-2018.html 

Wybaczcie stereotyp, ale czy on przypadkiem nie jechał BMW?? 

nataliarobert473

#6645715 Napisano: 04.10.2019 13:51:56
ziolko napisał(a):

nataliarobert473  - Mam nadzieję, że smarkacz poniesie dotkliwą karę za za wypadek. I że mama wydobrzeje.
Powinien płacić za rehabilitację. 
Np. http://moto.pl/MotoPL/7,88389,24847886,jakie-kary-groza-za-spowodowanie-wypadku-lub-kolizji.html

Poza tym, jeśli w ciągu 8 miesięcy od uzyskania prawa jazdy spowoduje poważny wypadek (a tu jest poważny, skoro uszkodzenie ciała będzie powyżej 7 dni), to zostaje mu zabrane prawo jazdy https://info-car.pl/infocar/artykuly/okres-probny-dla-mlodych-kierowcow-czy-jest-sie-czego-bac.html
Kara za jazdę bez świateł to 200 zł http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22850738,aktualny-taryfikator-mandatow-2018.html 

Wybaczcie stereotyp, ale czy on przypadkiem nie jechał BMW?? 

Dziękuję za informację. Szczerze to nawet nie miałam czasu żeby poszukać w google co mu grozi i dodatkowo, że powinien płacić za rehabilitację.  Stereotyp stereotypem ale faktycznie BMW X5 - 19 latek pożyczył samochód tatusia. BMW to jakieś pechowe samochody? Bo nie jestem w temacie. Niestety od wypadku jeszcze nie rozmawiałam z mamą, bo jest w śpiączce farmakologicznej, ale lekrze mówią że będzie dobrze. 
2 brucee, joan 0

mama2006

#6645756 Napisano: 04.10.2019 14:41:27
mama2006 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

aerdna napisał(a):

mama2006 napisał(a):

a no właśnie, może to ten sam.
Kusi mnie, żeby do niego zadzwonić i powiedzieć co o tym myślę, ale już zgłosiłam sprawę do GLS-niech wyjaśniają to oficjalnie. Szkoda moich nerwów.

uff, kurier przed chwilą oddał bon. Czy te nerwy były potrzebne?
3 brucee, joan, venix 0

Claudia77

#6645772 Napisano: 04.10.2019 15:09:35
wkurzałam się długo, teraz to już mam powoli depresję przez uciążliwego sąsiada, najchętniej bym się wyprowadziła emotka emotka emotka

ziolko

#6645864 Napisano: 04.10.2019 20:44:45
@nataliarobert473 - w kwestii rehabilitacji to napisałam, że powinien płacić za to, a nie że to jest uregulowane przepisami. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Chociaż... może moje uwagi mają częściowe pokrycie emotka  poczytaj
1 - https://www.rp.pl/Ubezpieczenia/308139976-Koszt-leczenia-i-rehabilitacji-po-wypadku-komunikacyjnym-zaplaci-ubezpieczyciel-w-ramach-OC-sprawcy.html

2 -  https://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/926611,zwrot-kosztow-leczenia-ubezpieczenie-oc.html

3 - https://www.mfind.pl/akademia/ubezpieczenia-komunikacyjne/oc-sprawcy-wypadku/ 

W kwestii BMW - bardzo często młodzi kierowcy, tuż po zdobyciu prawa jazdy, kupują auta tej marki, w różnych rocznikach.
Wiadomo - młody chłopak, dużo koni mechanicznych pod maską, ciężka noga i o wypadek nietrudno. 
Może to stereotyp, jak to o głupich blondynkach, ale jednak dość często można zauważyć tą zależność młodego wieku i tej marki. 
0 0

asantesana

#6645874 Napisano: 04.10.2019 22:22:00
Claudia77 napisał(a):

wkurzałam się długo, teraz to już mam powoli depresję przez uciążliwego sąsiada, najchętniej bym się wyprowadziła emotka emotka emotka

Jak ja Cię doskonale rozumiem... 10 lat życie wg harmonogramu sąsiada z nastoletnim synem (dzień i noc), wkurzanie się, łzy i niechęć do wracania do domu...
1 Claudia77 0

norweska20

#6645876 Napisano: 04.10.2019 22:27:50
asantesana napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Jak ja Cię doskonale rozumiem... 10 lat życie wg harmonogramu sąsiada z nastoletnim synem (dzień i noc), wkurzanie się, łzy i niechęć do wracania do domu...

Moja mama tez tak ma, tylko ze tam jest jeszcze kwestia pijaństwa ...i powiem że ta sytuaja doprowadziła do tego , że zaczęła mieć stany lękowe i odbiło się to na jej psychice.

Claudia77

#6645893 Napisano: 05.10.2019 07:26:41
norweska20 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Moja mama tez tak ma, tylko ze tam jest jeszcze kwestia pijaństwa ...i powiem że ta sytuaja doprowadziła do tego , że zaczęła mieć stany lękowe i odbiło się to na jej psychice.

katastrofa, zmuszona jestem niestety podjąć bardziej radykalne kroki, tylko będzie pewnie wojna, ale już dłużej nie dam rady niestety
0 0

encepence

#6645960 Napisano: 05.10.2019 16:01:49
Znów nie mogę w biedrze dostać kawy woseba, konkurs zrobiony na wybrane sklepy
0 0

norweska20

#6645963 Napisano: 05.10.2019 16:22:50
encepence napisał(a):

Znów nie mogę w biedrze dostać kawy woseba, konkurs zrobiony na wybrane sklepy

A patrzyłaś/aś na półkę promocyjną, tam gdzie są akcje tygodniowe..w mojej biedrze tam właśnie jest..a w poprzednik konku tez jej nie było wogóle w sklepie
0 0

synk

#6646004 Napisano: 05.10.2019 20:17:14
wkurza mnie wątek: KLIKNIJCIE
co z tego że dodam tam link, skoro temat szybko zostaje wypchany poza obszar widoczności na głównej i nikt tam nie zagląda...
0 0

anitka17

#6646044 Napisano: 06.10.2019 08:14:09
Nie widzę kodu pod banderolą na majonezie kieleckim. Może mnie ktoś oświeci. Mam tylko datę ważności. Swoja drogą kretyński pomysł , pasek banderoli sie rozrywa podczas odklejania.

encepence

#6646078 Napisano: 06.10.2019 12:53:29
superloser napisał(a):

anitka17 napisał(a):

Nie widzę kodu pod banderolą na majonezie kieleckim. Może mnie ktoś oświeci. Mam tylko datę ważności. Swoja drogą kretyński pomysł , pasek banderoli sie rozrywa podczas odklejania.

Dokladnie. Nie dosyć,  ze sklepy NOWYCH nie wystawia to jeszcze nie wiesz czego szukać. Ci ludzie w agencjach bezmyslnie uważają,  ze sprzedajacy nie robia rotacji towaru. I wystawia promocyjne - jasne emotka  a niepromocyjne  wpiszą w straty.

Ja właśnie jeszcze nigdzie nie widziałam promocyjnych opakowań, nie idzie tego dostać, a Velvet gdzie bym nie kupiła to źle opisany
0 0

rufus

#6646079 Napisano: 06.10.2019 13:09:22
encepence napisał(a):

superloser napisał(a):

anitka17 napisał(a):

Dokladnie. Nie dosyć,  ze sklepy NOWYCH nie wystawia to jeszcze nie wiesz czego szukać. Ci ludzie w agencjach bezmyslnie uważają,  ze sprzedajacy nie robia rotacji towaru. I wystawia promocyjne - jasne emotka  a niepromocyjne  wpiszą w straty.

Ja właśnie jeszcze nigdzie nie widziałam promocyjnych opakowań, nie idzie tego dostać, a Velvet gdzie bym nie kupiła to źle opisany

W jakich sklepach kupowalas?
W zabce jest dobrze opisany.
0 0

sks900

#6646081 Napisano: 06.10.2019 13:12:53
anitka17 napisał(a):

Musi być majonez z informacją na etykiecie o loterii, jest zdjęcie na str. loterii.
0 0

anitka17

#6646083 Napisano: 06.10.2019 13:23:18
sks900 napisał(a):

anitka17 napisał(a):

Musi być majonez z informacją na etykiecie o loterii, jest zdjęcie na str. loterii.

Majonez jest promocyjny, sołoiczek zinformacją o promocji. Tylko banderola pusta. Ciewawa jestem komu jeszcze coś takiego sie przytrafi. Produkt kupiłam w małym osiedlowym sklepiku.
0 0